Costa_Rica_vulkan_Arenal_1900x831_AdobeStock_254694397
Jambo ToursCosta RicaVulkaner, regnskog och karibiska stränder

Vulkaner, regnskog och karibiska stränder

Äventyr och avkoppling i Costa Rica. 

Pura Vida! Frasen hörs överallt, vart man än kommer. Det betyder ungefär "Leve livet", och kännetecknar mentaliteten och glädjen i landet. Costa Rica stoltserar med både vulkaner, regnskog och inbjudande hav och det är därför inte konstigt att det finns något för alla smaker. Landet är en demokratisk republik och mer politiskt stabilt än sina grannländer. Turismen i Costa Rica blomstrar med ett mycket stort fokus på ekoturism och hållbarhet. Människorna är vänliga och naturen makalöst vacker, här stressar man inte utan tar dagen som den kommer.

Costa Rica är beläget mellan Stilla havet i väster och Karibiska havet i öster och erbjuder en uppsjö av olika aktiviteter, men också möjligheten att göra absolut ingenting. Från huvudstaden går resan via vulkaner och varma källor i Arenal till bananplantager och chokladframställning i Sarapiqui. Innan resan avslutas på de karibiska stränderna besöks även Tortuguero nationalpark och dess exotiska kanaler och djurliv. Här finns mängder av fåglar och även sengångare, sköldpaddor, apor och kajmaner.

Typ av resa: Jambo Kompass Färdiga resepaket med utvalda favoriterJambo Kompass Färdiga resepaket med utvalda favoriter
Resans längd:
13 dagar
Antal deltagare:
2–
Resans Höjdpunkter
 • Vulkanen Arenal
 • Forsränning i Sarapiquí
 • Nationalparken Tortuguero
 • Fågellivet i regnskogen
 • Karibiska havet
Resans Höjdpunkter
 • Vulkanen Arenal
 • Forsränning i Sarapiquí
 • Nationalparken Tortuguero
 • Fågellivet i regnskogen
 • Karibiska havet
 

Programöversikt

Dag 1. Avresa från Sverige och ankomst till San José i Costa Rica. Transfer till trevligt, centralt beläget hotell. (Cirka 30 minuter)

Dag 2. Vattenfallet vid Bajos Del Toro. Efter frukost påbörjas färden mot vulkanen Arenal och låglandsområdet däromkring. På väg dit görs ett stopp...

Dag 3. Vulkanen Arenal. Morgonvandring på stigarna runt Arenals nationalpark med naturguider. Kolibrier, sengångare, vrålapor och vackra fjärilar syns...

Dag 4. Sarapiquí. Avfärd mot det tropiskt gröna Sarapiquí, känt för bland annat sina banan- och ananasplantager och stora mängder av fåglar. Dagen...

Dag 5. Forsränning. En upplevelse utöver det vanliga. Dagen tillbringas på Sarapiquí floden, en av de mest berömda floderna i landet, och en 11 kilometer...

Dag 6-7. Tortuguero nationalpark. Resan går mot kusten till Tortugueros nationalpark för ombordstigning på en motorkanot för färden längs smala vattenvägar...

Dag 8. Puerto Viejo. Färden går tillbaka vattenvägen och fortsätter sedan med minibuss längre söderut mot den karibiska kusten och stranden vid Puerto...

Dag 9-10. Sol och bad. Välj mellan att sola och bada, snorkla, dyka, rida eller följ med på en utflykt. Självklart finns möjlighet att lägga till fler...

Dag 11. San José. Resan går åter till huvudstaden via den karibiska kusten och Braulio Carrillos Nationalpark. Övernattning i San José . (Cirka 4 timmar)

Dag 12. Hemresa. Transfer till flygplatsen och flyg hem till Sverige.

Dag 13. Hemkomst.

(Med reservation för ändringar i programmet)

Dag 1. Avresa

från Sverige och ankomst till San José i Costa Rica. Transfer till trevligt, centralt beläget hotell. (Cirka 30 minuter)

Dag 2. Vattenfallet vid Bajos Del Toro

. Efter frukost påbörjas färden mot vulkanen Arenal och låglandsområdet däromkring. På väg dit görs ett stopp i Bajos del Tororeservatet, där det högsta och vackraste vattenfallet i landet är beläget. En naturstig genom molnregnskogen leder till fallet och under promenaden finns möjlighet att se både fåglar och ovanliga växter. Den som har god kondition kan välja att gå hela vägen ner till vattenfallets källa. (Observera att reservatet är stängt söndagar). Vidare till den lilla staden La Fortuna som ligger beläget nära vulkanen Arenal. I staden finns ett antal restauranger och några små affärer. Hotellet ligger naturskönt med utsikt över vulkanen. (Cirka 7,30 timmar inklusive stopp i reservatet)

Dag 3. Vulkanen Arenal.

Morgonvandring på stigarna runt Arenals nationalpark med naturguider. Kolibrier, sengångare, vrålapor och vackra fjärilar syns ofta längs vägen i den lummiga parken. Efter avslutad vandring är det dags att besöka de varma källorna i Ecotermales vid foten av den ännu aktiva vulkanen för stärkande och avslappnande bad. (Cirka 3,30 timmar)

Dag 4. Sarapiquí

. Avfärd mot det tropiskt gröna Sarapiquí, känt för bland annat sina banan- och ananasplantager och stora mängder av fåglar. Dagen bjuder på en guidad tur över en hängbro, tropiska naturstigar och kakaoplantager som avslutas med en demonstration i hur man framställer choklad. Självklart ingår ett smakprov. (Cirka 1,5 timmar)

Dag 5. Forsränning

. En upplevelse utöver det vanliga. Dagen tillbringas på Sarapiquí floden, en av de mest berömda floderna i landet, och en 11 kilometer lång forsränning. Det tar normalt cirka 2–3 timmar och ett stopp görs på vägen för bad och påfyllning av energi i form av en fruktbuffé. Aktiviteten är anpassad även för nybörjare, men möjlighet finns att följa med på andra aktiviteter om man inte vill forsränna. Hör med oss för alternativ.

Dag 6-7. Tortuguero nationalpark.

Resan går mot kusten till Tortugueros nationalpark för ombordstigning på en motorkanot för färden längs smala vattenvägar till lodgen. Under två dagar guidar lodgens kunniga naturguider till fots och med båt i regnskogen. Dagarna börjar ofta med en lugn båtfärd i gryningen för att uppleva det vaknande fågellivet innan frukost serveras på lodgens veranda. Därefter följer vandringar genom regnskogen, som ger ordentlig inblick i det komplexa samspelet mellan flora och fauna och hur lokalbefolkningen genom historien använt sig av dessa kunskaper. Det är spännande att spana efter sengångare, apor, tukaner och den stora mängd tropiska fåglar som finns här. Sedan går färden vidare till den lilla byn Tortuguero för ett besök på nationalparkens projekt till skydd för sköldpaddor. På eftermiddagen, när solen är som hetast, finns tid för ett svalkande dopp i poolen eller vila. (Cirka 4,5 timmar)

Dag 8. Puerto Viejo

. Färden går tillbaka vattenvägen och fortsätter sedan med minibuss längre söderut mot den karibiska kusten och stranden vid Puerto Viejo. Det afrikanska arvet är mycket påtagligt här och tempot  än mer avslappnat än i resten av landet. Tidigare var detta en by där mest vindsurfare och ryggsäcksturister höll till, men fler och fler har hittat hit. Här finns små barer där det spelas reggaemusik och flera restauranger. Man tar sig enkelt runt med cykel. Det finns inga hotellkedjor, endast mindre hotell, och ingenting är tillrättalagt för att passa turismen, allt är "på riktigt". (Cirka 3 timmar)

Dag 9-10. Sol och bad.

Välj mellan att sola och bada, snorkla, dyka, rida  eller följ med på en utflykt. Självklart finns möjlighet att lägga till fler nätter här om man önskar.

Dag 11. San José

. Resan går åter till huvudstaden via den karibiska kusten och Braulio Carrillos Nationalpark. Övernattning i San José .   (Cirka 4 timmar)

Dag 12. Hemresa

. Transfer till flygplatsen och flyg hem till Sverige.

Dag 13.

Hemkomst.

(Med reservation för ändringar i programmet)

[F=Frukost L=Lunch M=Middag]

Fullständigt program

Dag 1. Avresa från Sverige och ankomst till San José i Costa Rica. Transfer till trevligt, centralt beläget hotell. [Måltider på flyget] (Cirka 30 minuter)

Dag 2. Vattenfallet vid Bajos Del Toro. Efter frukost påbörjas färden mot vulkanen Arenal och låglandsområdet däromkring. På väg dit görs ett stopp i Bajos del Tororeservatet, där det högsta och vackraste vattenfallet i landet är beläget. En naturstig genom molnregnskogen leder till fallet och under promenaden finns möjlighet att se både fåglar och ovanliga växter. Den som har god kondition kan välja att gå hela vägen ner till vattenfallets källa. (Observera att reservatet är stängt söndagar). Vidare till den lilla staden La Fortuna som ligger beläget nära vulkanen Arenal. I staden finns ett antal restauranger och några små affärer. Hotellet ligger naturskönt med utsikt över vulkanen. [F] (Cirka 7,30 timmar inklusive stopp i reservatet)

Dag 3. Vulkanen Arenal. Morgonvandring på stigarna runt Arenals nationalpark med naturguider. Kolibrier, sengångare, vrålapor och vackra fjärilar syns ofta längs vägen i den lummiga parken. Efter avslutad vandring är det dags att besöka de varma källorna i Ecotermales vid foten av den ännu aktiva vulkanen för stärkande och avslappnande bad. (Cirka 3,30 timmar) [F-M]

Dag 4. Sarapiquí. Avfärd mot det tropiskt gröna Sarapiquí, känt för bland annat sina banan- och ananasplantager och stora mängder av fåglar. Dagen bjuder på en guidad tur över en hängbro, tropiska naturstigar och kakaoplantager som avslutas med en demonstration i hur man framställer choklad. Självklart ingår ett smakprov. [F] (Cirka 1,5 timmar)

Dag 5. Forsränning. En upplevelse utöver det vanliga. Dagen tillbringas på Sarapiquí floden, en av de mest berömda floderna i landet, och en 11 kilometer lång forsränning. Det tar normalt cirka 2–3 timmar och ett stopp görs på vägen för bad och påfyllning av energi i form av en fruktbuffé. Aktiviteten är anpassad även för nybörjare, men möjlighet finns att följa med på andra aktiviteter om man inte vill forsränna. Hör med oss för alternativ. [F]

Dag 6-7. Tortuguero nationalpark. Resan går mot kusten till Tortugueros nationalpark för ombordstigning på en motorkanot för färden längs smala vattenvägar till lodgen. Under två dagar guidar lodgens kunniga naturguider till fots och med båt i regnskogen. Dagarna börjar ofta med en lugn båtfärd i gryningen för att uppleva det vaknande fågellivet innan frukost serveras på lodgens veranda. Därefter följer vandringar genom regnskogen, som ger ordentlig inblick i det komplexa samspelet mellan flora och fauna och hur lokalbefolkningen genom historien använt sig av dessa kunskaper. Det är spännande att spana efter sengångare, apor, tukaner och den stora mängd tropiska fåglar som finns här. Sedan går färden vidare till den lilla byn Tortuguero för ett besök på nationalparkens projekt till skydd för sköldpaddor. På eftermiddagen, när solen är som hetast, finns tid för ett svalkande dopp i poolen eller vila. [F-L-M] (Cirka 4,5 timmar)

Dag 8. Puerto Viejo. Färden går tillbaka vattenvägen och fortsätter sedan med minibuss längre söderut mot den karibiska kusten och stranden vid Puerto Viejo. Det afrikanska arvet är mycket påtagligt här och tempot  än mer avslappnat än i resten av landet. Tidigare var detta en by där mest vindsurfare och ryggsäcksturister höll till, men fler och fler har hittat hit. Här finns små barer där det spelas reggaemusik och flera restauranger. Man tar sig enkelt runt med cykel. Det finns inga hotellkedjor, endast mindre hotell, och ingenting är tillrättalagt för att passa turismen, allt är "på riktigt". [F] (Cirka 3 timmar)

Dag 9-10. Sol och bad. Välj mellan att sola och bada, snorkla, dyka, rida  eller följ med på en utflykt. Självklart finns möjlighet att lägga till fler nätter här om man önskar. [F]

Dag 11. San José. Resan går åter till huvudstaden via den karibiska kusten och Braulio Carrillos Nationalpark. Övernattning i San José . [F]  (Cirka 4 timmar)

Dag 12. Hemresa. Transfer till flygplatsen och flyg hem till Sverige. [F-Mat på flyget]

Dag 13. Hemkomst.

(Med reservation för ändringar i programmet)

[F=Frukost L=Lunch M=Middag]

Fakta

Resans längd: 13 dagarGuidning: Ja, lokala engelsktalande guider
Avresor: Dagligen.Detta ingår i priset:
• 11 hotellnätter ★★★
• 11 frukostar, 2 luncher och 2 middagar
• Flyg från Skandinavien i ekonomiklass
• Transporter i bil eller minibuss (med luftkonditionering)
• Alla entréer till nationalparker och utflykter som beskrivs i programmet
 Lokala engelsktalande guider
• Flygbolagens skatter och bränsleavgifter fn 4 350 SEK.

I priset ingår ej:
• Dricks
• Drycker

Pass och Visum: Giltigt pass i 6 månader. Svenska medborgare behöver inte visum. Notera att reser man via USA gäller krav på ESTA samt maskinläsbart pass.
Kombinationer/förlängningar: Resan går att förlänga med sköna dagar vid kusten.
Klimat: Vädret på den karibiska kusten är ofta oberäkneligt och kan växla dagligen mellan strålande solsken och tropiskt regn. De mest solsäkra månaderna anses allmänt vara Februari–April och September–Oktober.
Vaccinationer: Rådfråga en vaccinationscentral vad som rekommenderas

Prisblad

Vulkaner, regnskog och karibiska stränder 2019-24

Samtliga priser visas i SEK
Indikationspris per person från Skandinavien


Avresedatum Antal hotell-nätter Paket vuxen Paket Ordin. bädd barn X-tra bädd
Del i dblrum Enkel-rum

ORT / Logi
(med reservation för ändringar)
Klass Antal nätter
SAN JOSÉ
Park Inn San José
1
ARENAL
Volcano Lodge
2
SARAPIQUÍ
Selva Verde Eco Lodge
2
TORTUGUERO
Laguna Lodge
2
PUERTO VIEJO
Cariblue Beach & Jungle Resort
3
SAN JOSÉ
Park inn San José
1

I priset ingår flygbränsletillägg, flygplatsskatter och säkerhetsavgifter med 4 350 kr.

Flygbolagens avgifter och bränsletillägg kan justeras med kort varsel. Exakt pris fastställs på biljetteringsdagen.

OBS! För resande till Costa Rica där resan går via USA måste svenska medborgare fylla i ett webbformulär på https://esta.cbp.dhs.gov för att få ett förhandsbesked om inresa medges. ESTA registreringen är OBLIGATORISK och måste göras senast 72 timmar innan avresa.
Amerikanska myndigheter har även infört nya restriktioner i sitt Visa Waiver Program (ESTA) på flera viktiga punkter. Detta innebär bland annat att man måste söka visum för inresa till USA om man besökt Irak, Iran, Syrien eller Sudan efter den 1 mars 2011 eller har dubbelt medborgarskap i de länderna.

Avreseskatt på 29 USD tillkommer för vissa flygbolag vid hemresan. Betalas med kort på flygplatsen.

Helgdagar Priserna gäller ej under jul och nyår samt påsk. Hör av er i god tid då hotellen snabbt blir fullbokade.

Enkelrumspriset gäller när minst 2 personer reser tillsammans. För ensamresenär, fråga oss om pris.
Indikationspris extranätter i Puerto Viejo ca 750:-/person/natt i delat dubbelrum

Skriv ut "Fullständigt program" och "Fakta"
Boka din resa
Denna resa saknar för tillfället prisindikation. Fyll gärna i bokningen ändå, så återkommer vi till dig med en offert.

Detta ingår i priset
 • 11 hotellnätter ★★★
 • 11 frukostar, 2 luncher och 3 middagar
 • Flyg från Skandinavien i ekonomiklass
 • Transporter i bil eller minibuss (med luftkonditionering)
 • Alla entréer till nationalparker och utflykter som beskrivs i programmet
 • Lokala engelsktalande guider i nationalparkerna
 • Flygbolagens skatter och bränsleavgifter fn 4 350 SEK.
Djur
Natur
Stad

Kontakta våra reseexperter: 020-52 22 22 • info@jambotours.se

 
Resans Höjdpunkter
 • Vulkanen Arenal
 • Forsränning i Sarapiquí
 • Nationalparken Tortuguero
 • Fågellivet i regnskogen
 • Karibiska havet
Genomsnittliga temperaturer
San José
  L°   V°   S   R
24   -   7   1
24   -   8   0
26   -   8   1
27   -   7   4
27   -   5 17
27   -   4 20
26   -   4 18
26   -   4 19
27   -   5 20
26   -   4 22
25   -   4 14
24   -   6   4
 • L = Temperatur luften
 • V = Temperatur vatten
 • S = Soltimmar per dag
 • R = Regndagar per månad