TELEFON 020-52 22 22
TEL 020-52 22 22
 
Jambo ToursItalien
Share Dela/Tipsa
 

Italien

Italien är ett land som får oss att längta. Drömma om sol och värme, om en underbar och hälsosam medelhavsmåltid som står framdukad på en pittoresk taverna och i bakgrunden hörs tonerna av en glad italiensk melodi.

Ciao bella, signorina, benvenuti in Italia, arrivederci är ord som klingar vackert, som får oss att lyssna och söka efter vad Italien har att erbjuda.  För en resa i Italien är en njutning och upplevelse på många olika sätt.

En resa i det natursköna landskapet går från alptopparna och de vackra sjöarna Lago Maggiore, Lago di Garda och Lago di Como uppe i norr, vidare till Toscanas böljande landskap och speciella ljusskiftningar, de härliga badorterna vid Adriatiska Havets kust, huvudstaden Rom med alla välbevarade antika minnesmärken, den dramatiska och vackra Amalfikusten med vulkanen Vesuvius och det unika Pompeji.

Det är ifrån Italien som det kulturella livet och en viktig del av  samhällsutvecklingen i hela medelhavsområdet har formats. Av greker, etrusker och framförallt romare. I Italien har vi lärt oss mycket om konst, musik och litteratur genom fascinerande personligheter som Michelangelo och Da Vinci, Verdi och Puccini, Dario Fo och Alberto Moravia.

Italien bjuder också omvärlden på elegant design och mode för män och kvinnor, utsökta viner och goda ostar, bilmärken som Ferrari och Maserati samt varje vecka dramatiken i nationalsporten fotboll – alltid utövad med enormt stor passion och dramatik!

Rom - den eviga staden

Rom är en av världshistoriens mest betydelsefulla metropoler för kultur och imperiebyggande, liksom för mat och dryck. Under 700 år var Rom Europas politiska ...