webbanner-Berlin—vy—TV-tornet-368-meter-vid-Alexanderplatz
Jambo Tours Tyskland

Resa till Tyskland

Tyskland är Europas åttonde största land. Det sträcker sig från Nordsjön och Östersjön i norr till Alperna i söder. Tysklands moderna historia präglas av andra världskriget som medförde att landet efter krigsslutet 1945 delades upp i Västtyskland (BRD) och Östtyskland. Den 3 oktober 1990 återförenades landet genom att DDR delades upp i delstater som uppgick i Västtyskland, tillsammans under namnet Tyskland. Tyskland är med sina 83 miljoner invånare det näst folkrikaste landet i Europa efter Ryssland.

Tyskland är ett mycket vackert land med ett angenämt klimat och en storslagen natur. De 16 delstaterna har olika traditioner som hålls vid liv genom välkända festligheter, t.ex Oktoberfest i München. För tyskarna är närheten till naturen väldigt viktig och utbudet på fritidsaktiviteter är enormt. 
Tyskland har en mycket rik kulturhistoria. Inte bara i de större städerna, utan även i mindre finner man operahus (Berlin har 3!), museer, teatrar och konserthallar. Man tycker om klassisk musik och många kända kompositörer genom historien har kommit från landet. Det tyska köket är mycket uppskattat och en starkt bidragande orsak till att nästan 28 miljoner årligen besöker landet som turister.
 
 
 
 

Tyskland

Tyskland är Europas åttonde största land. Det sträcker sig från Nordsjön och Östersjön i norr till Alperna i söder. Tysklands moderna historia präglas av andra ...