Om oss

Östra Afrika. Det var här allt började för snart 40 år sedan. Vår första resa gick till Kenya 1974. Den följdes av resor till Tanzania. Sedan Mauritius. Sedan södra Afrika. Idag erbjuder vi resor till hela världen. Men vårt hjärta kommer alltid att finnas i östra Afrika. Det har präglat vår syn på resande.

Vi var bland de första som ordnade safariresor. Fortfarande är det få som kan mäta sig med vår erfarenhet och kunskap. Vi vet hur en bra safariresa ser ut. Hur nära man kan komma djuren utan att störa dem. Hur få man ska vara i varje jeep för att upplevelsen ska bli nära och personlig. Det som vi menar med safari på riktigt.

Vi skapar våra resor själva

Vi inte bara säljer resor – vi skapar dem. Vi har fyra reseproducenter som designar resor på heltid. Som vet hur man får ut det absolut mesta ur två veckors resa, minut för minut, ned i minsta detalj.  Allt vad man kan göra och allt man absolut ska undvika. Vi vet att våra resor håller hela vägen och att du får den mest prisvärda upplevelsen.

Grupperna på våra rundresor är därför mindre än hos många andra. Aldrig fler än 26 personer. På safariresorna aldrig fler än 14 personer. Då finns förutsättningarna för att komma nära de samhällen och människor som vi besöker.

Vi tar ansvar för dina reseupplevelser

Varje år presenterar vi en kollektion av resor i vår katalog och på vår webbplats. Färdiga förslag med program dag för dag. Resor som du kan göra i grupp eller på egen hand och resor som går utmärkt att förlänga med till exempel några dagar på stranden. Om du hellre vill skapa din egen resa, så kan du se våra förslag som en inspirationskälla. Vi hjälper dig att pussla ihop bitarna så att du får exakt den resa du vill ha.

Vi tar ansvar för alla våra resor. Det är vi skyldiga till enligt regler och lagar. Men vårt ansvar sträcker sig mycket längre än så. Vi tar även ansvar för att din upplevelse blir som du har förväntat dig. Tveka därför aldrig att ta kontakt med oss och berätta vad du vill uppleva. Våra reseexperter är alltid beredda att hjälpa dig.

Jambo Tours är medlem av Svenska Resebyråföreningen och följer dennas regelverk och beslut. Jambo Tours resevillkor är helt anpassade till SRF:s villkor för paketresor som gäller sedan januari 2011. Det är viktigt att studera villkoren när man köper en resa. Du hittar villkoren under ”Inför resan”.

Jambo Tours är systerarrangör med TEMA som bland annat erbjuder marknadens ledande utbud av vandringsresor, cykelresor, weekendresor och rundresor i Europa.