Egypten_Banner3_shutterstock_102617321
Jambo Tours Egypten

Resa till Egypten

Vi erbjuder färdiga respaket, skräddarsydda upplevelser där du har möjlighet att se andra delar av landet, stanna längre eller ha fler sol & baddagar.

Res till Egypten och upplev detta lands fantastiska historia. Landet var mäktigt och rikt under tusentals år och monument och gravar från dessa år fortsätter att fascinera mänskligheten än idag. Givetvis bör pyramiderna beskådas men även de nedgrävda gravfälten Konungarnas dal och Drottningarnas dal är nog så imponerande. För en mer komprimerad guidning genom historien är ett besök på det världsberömda Egyptiska museet ett givet besöksmål.

Kairo, är en fascinerande, myllrande storstad med basarer, affärer och restauranger. En mer stillsam upplevelse av staden får man på en solnedgångskryssning på Nilen med stadens siluett mot himlen. Egypten är stort och en resa uppför Nilen med båt bjuds en insikt i hur viktig Nilen var och är som livsnerv för hela riket med sina odlingar och som transportled. För den solsugne väntar Rödahavskusten med flera orter som erbjuder bra hotell, dykning och grön golf året runt. Reven i Röda Havet är världsberömda och här finns ett mycket rikt djurliv med koraller ibland precis utanför stranden. Egypten erbjuder kultur, sol och bad året runt.

Jambo Tours erbjuder förutom färdiga paket även möjligheten att bygga din egen rundresa i Egypten. Kanske vill du se andra delar av landet, stanna längre eller ha fler sol & baddagar. Kontakta oss så berättar vi mer.

Stora Egyptenresan – jubileumsresa

Vår jubileumsresa med svensktalande reseledare. Upptäck landets mest fantastiska sevärdheter som avslutas med sköna sol- och baddagar vid Röda havet.

Klassiska Egypten

Ett färdigt respaket för individuella resenärer eller mindre grupper med engelsktalande guide. Vi kan även skräddarsy upplevelser i Egypten efter önskemål.

Med Dahabiya på Nilen

Upplev en exklusiv kryssning längs Nilen med en Dahabiya, utan störande ljud eller vibrationer glider man stilla fram och besöker oförglömliga platser från Egyptens forntid.

Hurghada – våra hotellval

Hurgahada och El Gouna, vid Rödahavskusten. En modern turistort anpassad för avslappande dagar med sol & bad.

Luxor – våra hotellval

Luxor med storslagna sevärdheter som Konungarnas dal, Luxor- och Karnaktempel. Passa på att kryssa längs Nilen och upplev landet på ett lugnt och behagligt sätt.