Jambo ToursEgypten

Egypten

Boka en rundresa i Egypten och upplev de klassiska sevärdheterna som pyramiderna i Giza, Luxortemplen, konungarnas dal och mycket mer. Du kan välja att avsluta din rundresa med sol och bad i Sharm El Sheikh, El Gouna eller Hurghada. Egypten lämnar ingen oberörd.

SITUATIONEN I EGYPTEN

För närvarande avråder UD från alla resor till Sinai-halvön utom för Sharm el-Sheikh där UD avråder från icke nödvändiga resor.

Vidare avråder Utrikesdepartementet från icke nödvändiga resor till övriga Egypten med undantag för Kairo, Alexandria och resor däremellan, turistorterna vid Rödahavskusten, Nildalen mellan Luxor och Abu Simbel samt resor mellan dessa delar av Nildalen och turistorterna vid Rödahavskusten.

Utrikesdepartementet avråder inte heller från transit genom Cairo International Airport.

Eftersom landet erbjuder ett unikt utbud av kulturella skatter och historiska lämningar, kan vi erbjuda Stora Egyptenresan i och med att UD har lyft reseavrådan för dessa områden. Vi följer utvecklingen noga och uppdaterar information så snart det sker en förändring.


Res till Egypten och upplev detta lands fantastiska historia. Landet var mäktigt och rikt under tusentals år och monument och gravar från dessa år fortsätter att fascinera mänskligheten än idag. Givetvis bör pyramiderna beskådas men även de nedgrävda gravfälten Konungarnas dal och Drottningarnas dal är nog så imponerande. För en mer komprimerad guidning genom historien är ett besök på det världsberömda Egyptiska museet ett givet besöksmål.

Kairo, är en fascinerande, myllrande storstad med basarer, affärer och restauranger. En mer stillsam upplevelse av staden får man på en solnedgångskryssning på Nilen med stadens siluett mot himlen. Egypten är stort och en resa uppför Nilen med båt bjuds en insikt i hur viktig Nilen var och är som livsnerv för hela riket med sina odlingar och som transportled. För den solsugne väntar Rödahavskusten med flera orter som erbjuder bra hotell, dykning och grön golf året runt. Reven i Röda Havet är världsberömda och här finns ett mycket rikt djurliv med koraller ibland precis utanför stranden. Egypten erbjuder kultur, sol och bad året runt.

Jambo Tours erbjuder förutom vår färdiga rundresa även möjligheten att bygga din egen rundresa i Egypten. Kanske vill du se andra delar av landet, stanna längre eller ha fler sol & baddagar. Kontakta oss så berättar vi mer.