Reunion_banner
Jambo Tours Réunion

Resa till Réunion

Réunion är en fransk ö och ett franskt departement i Indiska oceanen. Den ligger cirka 800 km öster om Madagaskar och bildar tillsammans med öarna Mauritius och Rodrigues ögruppen Maskarenerna. Ön är cirka 60 km lång och 40 km bred. 

Här finns något för alla, från avkopplade sol- och badare till rastlösa resenärer på jakt efter lite äventyr. Réunion bjuder på ett behagligt klimat, spektakulär natur och vackra stränder. Ön domineras av sina vulkaner och det finns möjlighet att ta en helikoptertur bland dalar och toppar.Den aktiva vulkanen Piton de la Fournaise bjuder på ett litet träningspass på väg upp men utsikten över kratern är värd det lilla besväret. Det går även att med bil, cykel eller till fots ta sig till kratrar och på mer eller mindre hisnande utflykter i bergen. Städerna ger ett franskt intryck och en populär ort är byn Cilaos som bjuder på termalbad på 1200 meters höjd. I övrigt bjuder ön på exempelvis golf, bergsklättring, dykning och djuphavsfiske. Ön kombineras med fördel med grannön Mauritius, endast 45 minuter bort med flyg. Jambo Tours åker till Réunion hela året.

Réunion

Réunion är en fransk ö och ett franskt departement i Indiska oceanen. Den ligger cirka 800 km öster om Madagaskar och bildar tillsammans med öarna Mauritius och Rodrigues ...