banner_1900x831_dubai
Jambo Tours Dubai

Resa till Dubai

Res till Dubai, staden i Förenade Arabemiraten som inte är som någon annan plats i världen. Mitt emellan den oändliga öknen och den klarblå Persiska Viken ligger denna fantastiska plats där internationella storföretag, enorma hotellanläggningar, jättelika köpcentra och gammaldags kultur delar utrymme med ett stort antal av världens mest uppseendeväckande byggnader, från det högsta torn som någonsin byggts till en skidbacke mitt i den eviga sommarvärmen.

Många kallar staden för en korsning mellan Disney World och Wall Street och mellan verklighet och fantasi. I denna ständigt växande stad finns sevärdheter som för bara ett par decennier sedan skulle betraktats som rena fantasifostren, t.ex. de konstgjorda palmbladsliknande öarna Palm Jumeirah, 5 kilometer från ena sidan till den andra, Palm Jebel Ali, 7,5 kilometer och Palm Deira, som när den är färdig får en diameter på 12,5 kilometer. Detta är världens största konstgjorda öar. Här är ögruppen The World skapad, som ser ut som en karta över världen, med plats för tusentals byggnader, här byggs världens största nöjespark, Dubai Land och här finns världens ojämförligt högsta byggnad färdig, Burj Khalifa, 828 meter hög. Och här finns inomhusskidbacken Ski Dubai, med en 400 m lång pist med en fallhöjd på 85 meter.

Högst i världen
Världens tre högsta hotell finns förstås redan i staden, Rose Tower på 333 m, Burj Al Arab, känt som ”seglet vid havet”, på 321 m och Jumeirah Emirates Towers på 309 m. Inom överskådlig tid kommer Dubai att ha hela 30 skyskrapor som är över 300 m höga! För den som föredrar shopping i stället för att gå med nacken böjd mot all den spektakulära höghusarkitekturen finns förstås också några av världens största shoppingcentra att tillgå och alltihop hålls ihop av ett välutvecklat busslinjesystem och ett av världens mest avancerade tunnelbanenät. Men över Dubaiviken, centrum i den historiska staden som grundades 1833, tar man fortfarande abras, de klassiska taxibåtarna.
   
Ökensafari
Om man tröttnar på att se unika byggnadsverk, det ena högre och mer spektakulärt utformat än det andra, så kan man ge sig av ut på en äkta ökensafari. Det finns flera att välja bland. Gemensamt är att de företas i fyrhjulsdrivna Land Rovers och att de tar deltagarna ut i det enorma ökenlandskapet där stora sanddyner omväxlar med vidsträckta sandslätter och det avlägsna berglandskapet. I turerna ingår besök i beduinläger och middag under stjärnorna.

Sol och bad
Att detta är en av världens solsäkraste platser torde inte förvåna någon. Men att Dubai också kan erbjuda ett antal förnäma badhotell vid långa, finkorniga sandstränder är kanske mindre känt. Hit kommer emellertid badsugna och soldyrkare från hela världen och bor på hotell som Ritz Carlton, Dubai Marine Resort & Spa, det spektakulära Jumeirah Beach Hotel och kanske till och med på "seglet vid havet", Burj Al Arab.

Golf

Dubai är inte bara sand, hav och fantastiska byggnadsverk. Det är också de många gröna och väldesignade golfbanornas stad. Här och i landets närhet finns ett antal banor av absolut världsklass, några till och med belysta kvällstid. Välj bland t.ex. Al Badia Golf Resort, Dubai Creek Golf Club, Desert Course at Arabian Ranches, The Emirates Golf Club och Jebel Ali Golf Resort.

Res till Dubai för att shoppa, sola och bada, spela golf, åka på ökensafari eller bara för att förundras över denna makalösa stad.


Hos Jambo Tours väljer ni själva när ni vill resa och hur länge ni vill vara borta. Tillsammans skräddarsyr vi er resa utefter just era önskemål.

Dubai

Res till Dubai, staden i Förenade Arabemiraten som inte är som någon annan plats i världen. Mitt emellan den oändliga öknen och den klarblå Persiska Viken ligger denna ...