Jambo ToursSydafrikaSafari i Sydafrika

Safari i Sydafrika

Utvalda lodger i Sydafrikas vildmarksområden. 

Förverkliga dina drömmar och kombinera din resa i Sydafrika med safari i något av landets många vildmarksområden. Åk in i bushen i en öppen landrover och spana efter vilda djur som lejon, elefant, giraff, flodhäst, leopard och en mängd antiloparter. Ute på safari vet man aldrig vad som väntar runt hörnet.

I Sydafrika finns en mängd vildmarksområden med fantastiska safariupplevelser. Det största och mest välkända är Krugerparken med alla dess angränsande, privata reservat. Krugerparken är lika stor som Småland och Blekinge tillsammans och här finns rikt djurliv och stor artrikedom. Våra utvalda lodger i Krugerområdet ligger i Sabi Sand Game Reserve, som är ett av de bästa områdena för safari. Lion Sands Private Game Reserve har den stora fördelen att reservatet sträcker sig från Sabi Sand in i själva Krugerparken.

I malariafria Eastern Cape finns ett flertal privata reservat som erbjuder bra boenden och riktigt bra safari. Att tillbringa några dagar här, för att tillsammans med kunniga rangers spana efter "the Big Five", är perfekt avslutning på en resa längs Garden Route från Kapstaden.

Vi rekommenderar minst två nätters vistelse. Självklart går det bra att förlänga med valfritt antal nätter.

Typ av resa: Jambo Safari Safariresor på riktigt Jambo Safari Safariresor på riktigt
Resans längd:
3 dagar
Antal deltagare:
Resans Höjdpunkter
 • Riktigt bra safari
 • Naturen
 • Kunniga guider
 • Öppna safarijeepar
 • Ljuden, ljuset och dofterna
Resans Höjdpunkter
 • Riktigt bra safari
 • Naturen
 • Kunniga guider
 • Öppna safarijeepar
 • Ljuden, ljuset och dofterna

Programöversikt

Dag 1. Mot vildmarken. Vid ankomst flygplatsen möter en chaufför som tar er till lodgen. Beroende på ankomsttid kan eventuellt en eftermiddagssafari hinnas...

Dag 2. Safari. Två game drives per dag ingår under safaridagarna. Oftast görs en safari tidig på morgonen och en på sena eftermiddagen. Mitt på dagen...

Dag 3. Åter till flygplatsen. Beroende på avresetid från lodgen hinns kanske en morgonsafari med innan det är dags att lämna lodgen för fortsatt resa....

Prisexemplet avser transfer från flygplats i Sydafrika samt 2 nätter på önskad lodge inklusive safari.

Dag 1. Mot vildmarken.

Vid ankomst flygplatsen möter en chaufför som tar er till lodgen. Beroende på ankomsttid kan eventuellt en eftermiddagssafari hinnas med innan det är dags för middag. .

Dag 2. Safari.

Två game drives per dag ingår under safaridagarna. Oftast görs en safari tidig på morgonen och en på sena eftermiddagen. Mitt på dagen brukar djuren söka sig till skuggan då det kan bli varmt. Det kan det också vara skönt för oss människor att göra.

Dag 3. Åter till flygplatsen.

Beroende på avresetid från lodgen hinns kanske en morgonsafari  med innan det är dags att lämna lodgen för fortsatt resa. Transfer till närmaste flygplats ingår.

 Prisexemplet avser transfer från flygplats i Sydafrika samt 2 nätter på önskad lodge inklusive safari.

[F=Frukost L=Lunch M=Middag]

Fullständigt program

Dag 1. Mot vildmarken. Vid ankomst flygplatsen möter en chaufför som tar er till lodgen. Beroende på ankomsttid kan eventuellt en eftermiddagssafari hinnas med innan det är dags för middag. [M].

Dag 2. Safari. Två game drives per dag ingår under safaridagarna. Oftast görs en safari tidig på morgonen och en på sena eftermiddagen. Mitt på dagen brukar djuren söka sig till skuggan då det kan bli varmt. Det kan det också vara skönt för oss människor att göra. [F-L-M]

Dag 3. Åter till flygplatsen. Beroende på avresetid från lodgen hinns kanske en morgonsafari  med innan det är dags att lämna lodgen för fortsatt resa. Transfer till närmaste flygplats ingår. [F]

 Prisexemplet avser transfer från flygplats i Sydafrika samt 2 nätter på önskad lodge inklusive safari.

[F=Frukost L=Lunch M=Middag]

Boende

Antal nätter: 2
Ort: Kruger Mpumalanga

Arathusa Safari Lodge

star5
Beskrivning

Läget på lodgen är utmärkt. Den ligger vid ett stort, välbesökt vattenhål. Det är inte ovanligt att flodhästar håller till här, så djurlivet kan avnjutas från första parkett på lodgen. Även från poolen är det utsikt över vattenhålet. Landskapet här är varierat med öppen savann, flodbäddar, tät vegetation, och floden Manyeleti. Safarier görs i öppna Landrovers.

Rum

Här finns totalt 13 rum, varav nio är standardrum. Alla standardrum har luftkonditionering, minibar, kassafack, badrum med dusch/wc, utedusch, privat uteplats, myggnät, hårtork, telefon samt te/kaffekokare. I receptionen finns tillgång till internet.

Läge

Lodgen ligger i norra Sabi Sand Game Reserve, ett av de bästa områdena för safari i Krugerområdet. Här finns en hög koncentration av vilda djur, inklusive ”big five”, dvs leopard, lejon, elefant, buffel och noshörning. Transfertiden från Hoedspruit flygplats är ca 1 timme 40 minuter och från Mpumalanga flygplats ca tre och en halv timme.

Antal nätter: 2
Ort: Kruger Mpumalanga

Idube Private Game Reserve

star5
Beskrivning

Lodgen ligger i en vacker trädgård med höga träd och gröna gräsmattor. Här finns en bar och en öppen lounge där det är skönt att slappna av mellan safariturerna. Poolen ligger fint och härifrån finns möjlighet att se vilda djur.

Rum

Idube har nio chalets och tre sviter, alla olika inredda med privat uteplats, luftkonditionering, fläkt, badrum med dusch/wc, utedusch, myggnät över säng och för fönstren samt te/kaffekokare.

Läge

Idube Private Game Reserve ligger i Sabi Sand Game Reserve, ett av de bästa områden för safari i Sydafrika. Safarier görs i öppna landrovers och det finns gott om vilda djur i området, inklusive ”big five”, dvs lejon, leopard, elefant, noshörning och buffel. Erfarna rangers och spårare är med på safarierna och gör allt för att ge den bästa safariupplevelsen. Transfertiden från Mpumalanga flygplats är ca två och en halv timme och från Skukuza flygplats ca 1 timme.

Antal nätter: 2
Ort: Kruger Mpumalanga

Notten's Bush Camp

star5
Beskrivning

Lodgen ligger högt med strålande utsikt över delar av Sabi Sand Game Reserve med goda möjligheter att se delar av djurlivet direkt från lodgen. Pool finns att svalka sig i mellan safariturerna. Sabi Sand Game Reserve är välkänt för sitt rika djurliv, inklusive "big five" och sina många fågelarter. Safarier görs i öppna Land Rovers under ledning av erfarna rangers. Notten’s Bush Camp har åtta rymliga sviter som får en magisk kvällsatmosfär tack vare att elektrisk belysning saknas. Ljuset kommer istället från lyktor och stearinljus.

Rum

Alla rum har takfläkt, bad och dusch, utomhusdusch, privat uteplats och myggnät för fönstren.

Läge

Notten’s Bush Camp ligger i hjärtat av Sabi Sand Game Reserve i provinsen Mpumalanga, lätt att nå via Kruger/Mpumalangaflygplatsen. Det är en småskalig, vackert utformad och privat anläggning som sköts av familjen Notten i tredje generationen, belägen inom ett av Sydafrikas finaste naturreservat, ett resmål som på alla sätt berör hjärta och sinne. Transfertiden från Mpumalanga flygplats är cirka två timmar och från Skukuza flygplats cirka 1 timme.

Antal nätter: 2
Ort: Kruger Mpumalanga

Lion Sands River Lodge

star5
Beskrivning

Lodgens utmärkta läge vid Sabifloden tas till vara genom att samtliga rum har egna uteplatser med utsikt över floden. Här kan tiden mellan safariturerna avnjutas i lugn och ro och med lite tur kommer de vilda djuren för att släcka törsten i floden. De som föredrar kan istället svalka sig i en av lodgens två pooler, även dessa vetter mot floden. Här finns även en bar med eldstad, ett utsiktsdäck byggt över floden, souvenirshop, tv och tillgång till wifi.

Rum

Totalt 20 rum som alla har luftkonditionering, fläkt, myggnät. badrum med dusch/wc, utomhusdusch, hårtork, kassafack samt minibar.

Läge

Lion Sands River lodge ligger i Lion Sands Private Game Reserve som i sin tur är beläget i södra Sabi Sands Game Reserve, ett av Sydafrikas bästa område för safari. Safarier görs i öppna Landrovers med kunniga rangers och trackers. Transfertid från Mpumalanga flygplats är ca en och en halv timme.

Antal nätter: 2
Ort: Kruger Mpumalanga

Lion Sands Game Reserve

star5
Beskrivning

Det finns totalt fyra lodger med hög standard inom området. Tinga och Narina Lodge ligger inne i själva Krugerparken. Ivory och River lodge ligger i Sabi Sands, ett 65000 hektar stort område med stora möjligheter att se "The big five". Möjlighet finns att sova under bar himmel under vistelsen i speciella trädhus. Safarier i öppna landrovers med erfarna rangers och trackers sker på ca 5000 hektar privat mark inne i Kruger nationalpark. Här är det fritt fram att åka off road för att följa de vilda djurens spår.

Rum

Alla sviter har luftkonditionering, fläkt, myggnät, badrum med dusch/wc, kassafack, minbar, hårtork samt telefon egen uteplats. Vissa sviter erbjuder även en privat mindre pool.

Läge

Lion Sands game reserve ligger i ett unikt område där vissa lodger ligger inbäddat i själva Krugerparken vid Sabiefloden och andra inne i Sabi sand. Alla lodgerna erbjuder lyxigt boende och förstklassig service i kombination med riktigt bra safari. Transfertiden från Mpumalanga flygplats är ca två timmar och från Skukuza flygplats ca 10-30 minuter beroende på vilken av lodgerna man bor på.

Antal nätter: 2
Ort: Port Elizabeth

Kariega Main Lodge

star5
Beskrivning

Här finns goda chanser att se ”big five”, det vill säga lejon, leopard, elefant, buffel och noshörning. Safariturer i öppna Landrovers tillsammans med andra gäster på lodgen och kunnig engelsktalande guide. Två floder rinner genom området, Kariega River och Bushman’s River, där det går att ta en båttur för att komplettera safariupplevelsen på land.

Rum

Det finns fyra lodger i Kariega Game Reserve; Main Lodge, Ukhozi Lodge, River Lodge, The Homestead och Settlers drift. På Main lodge finns 21 timmerstugor, alla med luftkonditionering, eldstad, egen uteplats med utsikt, kassafack, telefon, tv samt te/kaffekokare.

Läge

Kariega Game Reserve är ett 10000 hektar privatägt område beläget i malariafria Eastern Cape. En vistelse här är en fin avslutning på en resa från Kapstaden längs Garden Route till Port Elizabeth. Transfertiden till Kariega Game Reserve från Port Elizabeth flygplats är ca en och en halv timme.

Antal nätter: 2
Ort: Port Elizabeth

Kariega River Lodge alt Ukhozi Lodge

star5
Beskrivning

Här finns goda chanser att se ”big five”, det vill säga lejon, leopard, elefant, buffel och noshörning under safariturerna i öppna landrovers. Två floder rinner genom området, Kariega River och Bushman’s River, där det går att ta en båttur för att komplettera safariupplevelsen på land.

Rum

Det finns fyra lodger i Kariega Game Reserve; Main Lodge, Ukhozi Lodge, River Lodge och Settlers Drift. Main lodge har 21 chalets, alla med luftkonditionering, eldstad, privat uteplats med utsikt, kassafack, telefon, tv samt te/kaffekokare. River Lodge har 10 rum, alla med luftkonditionering, fläkt, private uteplats med utsikt, kassafack, telefon, tv samt te/kaffekokare. Ukhozi Lodge har 10 rum med luftkonditionering, privat uteplats med plunge pool och utsikt, kassafack, telefon, tv samt te/kaffekokare.

Läge

Kariega Game Reserve är ett 10000 hektar privatägt område beläget i malariafria Eastern Cape. Ett stopp här är en fin avslutning på en resa från Kapstaden längs med Garden Route till Port Elizabeth. Transfertiden till Kariega Game Reserve från Port Elizabeth flygplats är ca 1,5 timmar.

Antal nätter: 2
Ort: Port Elizabeth

Kwandwe Great Fish River Lodge alt. Ecca Lodge

star5
Beskrivning

Området är rikt på djur, med ”big five”, vita och svarta noshörningar och stort fågelliv. Två safariturer per dag och alla måltider och drycker ingår. Safariturerna i öppna fordon leds av professionella rangers och spårare. Lodgen erbjuder också bushwalks.

Rum

Lodgen ingår i Relais Chateaux. Fler boendealternativ finns i reservatet. Great Fish River Lodge består av nio afrikainspirerade sviter med egen veranda och plunge pool. Ecca Lodge (familjevänlig) består av sex modernt inredda sviter med privat stor veranda och egen plunge pool. Uplands Homestead är ett varsamt renoverat lanthus från 1905, passar familjer (max sex vuxna), egen kock och privat ranger/safaribil ingår.

Läge

Den 22 000 hektar stora Kwandwe Game Reserve ligger nära Grahamstown i det malariafria Eastern Cape och är ett perfekt tillägg till Garden Route. Transfertiden från Port Elizabeth flygplats är cirka två timmar.

PrisbladAvresedatum Antal hotell-nätter Paket vuxen Paket Ordin. bädd barn X-tra bädd
Del i dblrum Enkel-rum

ORT / Logi
(med reservation för ändringar)
Klass Antal nätter

Skriv ut "Fullständigt program" och "Fakta"
Boka din resa
Vuxenpris från
12 750 SEK

inklusive flygskatter och bränsletillägg

NaturDjur

Kontakta våra reseexperter: 020-52 22 22 • info@jambotours.se

Resans Höjdpunkter
 • Riktigt bra safari
 • Naturen
 • Kunniga guider
 • Öppna safarijeepar
 • Ljuden, ljuset och dofterna
Genomsnittliga temperaturer
Kapstaden
  L°   V°   S   R
25 18 12   4
25 19 10   3
24 19   9   4
22 18   8   8
19 17   6   9
18 16   6 10
16 15   6 11
17 14   7 11
18 15   8   7
20 16   9   7
22 17 10   3
23 18 11   4
 • L = Temperatur luften
 • V = Temperatur vatten
 • S = Soltimmar per dag
 • R = Regndagar per månad
Visa mer temperaturdata
Durban
  L°   V°   S   R
27 24   6   9
28 24   7   8
27 24   6   9
26 23   7   7
24 22   7   4
23 21   7   3
22 21   7   3
22 20   7   4
23 21   6   7
24 21   5 10
25 22   6 11
26 23   6 10
Johannesburg
  L°   V°   S   R
25   -   8 12
23   -   8   9
23   -   8   9
20   -   8   4
18   -   9   3
15   -   9   1
16   -   9   1
18   - 10   1
21   - 10   2
22   -   9   7
23   -   8 10
24   -   8 11