Tyskland_Dresden_banner_1900x831_shutterstock_584774518
Jambo ToursTysklandNyårsresa till Dresden – SvD accent

Nyårsresa till Dresden – SvD accent

Välkommen på en storslagen nyårsresa till barockstaden Dresden, som ligger likt en vacker juvel vid floden Elbe. Dresdens historiska centrum är så vackert att man kan känna sig som i sagans värld. Kyrkan Frauenkirche, barockpalatset Zwinger, Residensschloss och Semperoper är några av de storartade kulturella attraktionerna som gör att staden kallas för Elbflorenz – Florens vid floden Elbe.

Nu är det fest med pompa och ståt och med Annika Bless som skicklig och populär guide botaniserar vi i stadens kulturfyllda kvarter. Vi bor mycket bekvämt i executive rum på Hilton Dresden som ligger vid Frauenkirche, med floden och Dresdens kulturella attraktioner på bekvämt promenadavstånd. På Hilton finns inomhuspool, ett stort och välutrustat gym, mot avgift ett lyxigt spa och man kan njuta av något gott i hotellets många barer och restauranger. Nyårsresan går i musikens tecken. I Wall-paviljongen i det sagolika barockpalatset Zwinger bjuder Dresdner Residenz Orchestra på Antonio Vivaldis mästerverk De fyra årstiderna. På Nyårsaftonens konsert njuter vi av Johan Strauss eleganta valser, marscher, polkor och stycken ur Franz Lehárs operett Glada Änkan innan går vi nyårsfesten på Hilton. Där serveras en sexrätters galameny med tillhörande drycker och under kvällen dansar man in det nya året till orkesterns ljuva toner.

 Semperoper är Tysklands mest kända operahus. På nyårsdagen går vi på en guidad visning av den pampiga byggnaden som ligger nära vårt hotell. Efter en fördrink med mousserande vin med tilltugg är det dags för dagens föreställning. Vi får njuta av vacker musik och skönsång i Johan Strauss komiska operett från 1874, mästerverket Läderlappen. Vi avslutar nyårsdagen med att äta en trerätters supé tillsammans på hotellet. GOTT NYTT ÅR!


Typ av resa: Jambo Ensemble Rundresor på svenskaJambo Ensemble Rundresor på svenska
Resans längd:
5 dagar
Antal deltagare:
16–30
Resans Höjdpunkter
 • Barockstaden Dresden
 • Vivaldi´s De fyra årstiderna
 • Nyårskonsert, Johan Strauss & Lehár
 • Operetten Läderlappen på Semperoper
 • Hilton Dresden, bekvämt boende
Kombinera med
 • Tyskland
Resans Höjdpunkter
 • Barockstaden Dresden
 • Vivaldi´s De fyra årstiderna
 • Nyårskonsert, Johan Strauss & Lehár
 • Operetten Läderlappen på Semperoper
 • Hilton Dresden, bekvämt boende
 

Programöversikt

Dag 1, den 29 december. Resa till Dresden. Hotel Hilton Dresden****, välkomstmiddag. Efter ett kort uppehåll för byte av plan i München, landar vi på...

Dag 3, den 31 december. Stadsvandring med Annika. Nyårsfest på Hilton. Frukosten står uppdukad i Restaurant Grüner Baum och fram till eftermiddagen är...

Vi möts på eftermiddagen för att åter promenera till Wall-paviljongen i Zwingerpalatset. För att få oss i rätt feststämning bjuder Dresdner Residenz Orchester på...

Vi återvänder till Hilton och vid 19.30-tiden serveras en sexrätters galameny med tillhörande drycker i restaurangen Rossini. Sedan spelar orkestern upp till dans och...

Dag 4, den 1 januari. Guidad visning av Semperoper. Fördrink. Johan Strauss Läderlappen. Supé. Frukosten i Restaurant Grüner Baum serveras litet längre...

Tillbaka på hotellet serveras mousserande vin med tilltugg innan det är dags för dagens föreställning på Semperoper. Enligt traditionen spelas Johan Strauss komiska...

Efter föreställningen avslutar vi kvällen med en gemensam teatersupé på hotellet.

Dag 5, den 2 januari. Hemresa. Efter en god frukost i Restaurant Grüner Baum checkar vi ut från hotellet. Busstransfer till Dresdens flygplats för hemresan....

Dag 1, den 29 december. Resa till Dresden. Hotel Hilton Dresden****, välkomstmiddag. E

fter ett kort uppehåll för byte av plan i München, landar vi på Dresdens flygplats vid lunchtid. Annika Bless heter vår guide på resan och hon möter i ankomsthallen. Vårt hotell på resan är det fyrstjärniga Hotel Hilton Dresden, som ligger vid kyrkan Frauenkirche med floden och Dresdens kulturella attraktioner på bekvämt promenadavstånd. Bussresan tar en halvtimme och vi checkar in på hotellet. På Hilton finns inomhuspool och ett mycket välutrustat gym, mot avgift ett lyxigt spa och många barer och restauranger. Efter ett par timmars vila och acklimatisering träffas vi igen för att lära känna varandra och äta en trerätters välkomstmiddag med måltidsdryck vin/öl/vatten. 

Dag 3, den 31 december. Stadsvandring med Annika. Nyårsfest på Hilton. 

Frukosten står uppdukad i Restaurant Grüner Baum och fram till eftermiddagen är dagen fri att utforska Dresden på egen hand. Det finns gott om trevliga caféer, affärer och bra restauranger runtomkring och Annika kan ge bra tips. PS. Försök att hinna med ett besök på Pfunds Molkerei. Det är världens vackraste mjölkaffär som öppnade i slutet av 1800-talet och där disken är täckt med handmålade kakelplattor från Villeroy & Bosch.

Vi möts på eftermiddagen för att åter promenera till Wall-paviljongen i Zwingerpalatset. För att få oss i rätt feststämning bjuder Dresdner Residenz Orchester på sprudlande och skön musik av Johan Strauss och Franz Lehár. Det är marscher, valser och polkor, liksom operettmusik ur Glada Änkan.

Vi återvänder till Hilton och vid 19.30-tiden serveras en sexrätters galameny med tillhörande drycker i restaurangen Rossini. Sedan spelar orkestern upp till dans och det blir tävlingar och underhållning. Vid midnatt skålar man in det nya året, beskådar de spektakulära fyrverkerierna som avfyras vid Semperoper, och den som orkar fortsätter att dansa ännu ett tag. När man känner för att avrunda kvällen så är det bekvämt, man är ju redan hemma! Gott nytt år!

Dag 4, den 1 januari. Guidad visning av Semperoper.  Fördrink. Johan Strauss Läderlappen. Supé.

Frukosten i Restaurant Grüner Baum serveras litet längre idag så det går bra att sova ut. Ett dopp i poolen eller motion i gymet kan också hinnas med innan det är dags att gå på operan. Vid 14-tiden möts vi för att gå över till Semperoper som är ett av de vackraste operahusen i världen. Klassisk musik och opera har en lång historia i Dresden. Den berömda orkestern Staatskapelle Dresden bildades 1548 och stadens första operahus hade premiär 1667. Det nuvarande Semperoper invigdes 1878, förstördes i andra världskriget och stod återuppbyggt igen 1985.Vi får upptäcka de rika interiörerna och den vackra arkitekturen i italiensk renässansstil under en guidad visning.

Tillbaka på hotellet serveras mousserande vin med tilltugg innan det är dags för dagens föreställning på Semperoper. Enligt traditionen spelas Johan Strauss komiska operett – Läderlappen i tre akter. Georg Fritsch dirigerar och i huvudrollerna ses bl.a. Jürgen Müller och Maraike Schröter.

Efter föreställningen avslutar vi kvällen med en gemensam teatersupé på hotellet.

Dag 5, den 2 januari. Hemresa.

Efter en god frukost i Restaurant Grüner Baum checkar vi ut från hotellet. Busstransfer till Dresdens flygplats för hemresan. .

[F=Frukost L=Lunch M=Middag]

Fullständigt program

Dag 1, den 29 december. Resa till Dresden. Hotel Hilton Dresden****, välkomstmiddag. Efter ett kort uppehåll för byte av plan i München, landar vi på Dresdens flygplats vid lunchtid. Annika Bless heter vår guide på resan och hon möter i ankomsthallen. Vårt hotell på resan är det fyrstjärniga Hotel Hilton Dresden, som ligger vid kyrkan Frauenkirche med floden och Dresdens kulturella attraktioner på bekvämt promenadavstånd. Bussresan tar en halvtimme och vi checkar in på hotellet. På Hilton finns inomhuspool och ett mycket välutrustat gym, mot avgift ett lyxigt spa och många barer och restauranger. Efter ett par timmars vila och acklimatisering träffas vi igen för att lära känna varandra och äta en trerätters välkomstmiddag med måltidsdryck vin/öl/vatten. [M)

Dag 2, den 30 december. Stadsvandring och museitur med Annika i Dresdens kulturfyllda kvarter. En härlig frukostbuffet står uppdukad i Restaurant Grüner Baum och efter frukosten står Annika beredd för att ta oss med på utflykt. Vi bor ju i "Innere Altstadt", gamla stan där de kulturfyllda byggnaderna ligger tätt. Dresden hade sin historiska storhetstid i början av 1700-talet då den var huvudstad i en polsk-sachsisk union under ledning av Karl den XII:s kusin August den Starke. Han ville efterlikna glansen vid det franska hovet under solkungens dagar och låg bl. a. bakom bygget av barockpalatset Zwinger. Andra berömda byggnader i Altstadt är kyrkan Frauenkirche, operahuset Semperoper och sätet för de sachsiska furstarna, Residensschloss. Vid andra världskrigets slut bombades Dresden svårt av de allierades styrkor och stora delar förstördes helt. Invånarna var från början inställda på att bygga upp de förlorade storverken. Zwinger stod färdigt redan 1964 och sist var Frauenkirche som kunde återinvigas först år 2005. I muséet Grünes Gewölbe i Rezidensschloss finns de sachsiska furstarnas exklusiva samlingar av konsthantverk från renässansen till klassicismen. Palatset Zwinger uppfördes i början av 1700-talet och anses vara ett av de främsta barockpalatsen i Europa. Här finns muséer med berömd konst som den Sixtinska Madonnan av Rafael och en berömd porslinssamling. Om konstmuséet Albertinum håller öppet på måndagen så får vi tillfälle att beskåda den tyske landskapsmålaren Caspar David Friedrichs utställning ”Wo alles Begann”. Vi avslutar turen med att äta en lätt lunch ute på stan.

Sent på eftermiddagen möts vi för att promenera till Zwingerpalatset. I Wall-paviljongen får vi höra Dresdner Residenz Orchester framföra en av världens mest älskade och spelade violinkonserter, De fyra årstiderna, som Antonio Vivaldi komponerade i början av 1720-talet. Vi har VIP-platser längst fram och serveras ett glas mousserande i pausen. Konserten är slut vid 19-tiden och då serveras en trerätters middag i restaurangen Platzhirsch som ligger strax intill. Måltidsdryck går inte att förboka och tillkommer. [F,L,M]

Dag 3, den 31 december. Stadsvandring med Annika. Nyårsfest på Hilton. Frukosten står uppdukad i Restaurant Grüner Baum och fram till eftermiddagen är dagen fri att utforska Dresden på egen hand. Det finns gott om trevliga caféer, affärer och bra restauranger runtomkring och Annika kan ge bra tips. PS. Försök att hinna med ett besök på Pfunds Molkerei. Det är världens vackraste mjölkaffär som öppnade i slutet av 1800-talet och där disken är täckt med handmålade kakelplattor från Villeroy & Bosch.

Vi möts på eftermiddagen för att åter promenera till Wall-paviljongen i Zwingerpalatset. För att få oss i rätt feststämning bjuder Dresdner Residenz Orchester på sprudlande och skön musik av Johan Strauss och Franz Lehár. Det är marscher, valser och polkor, liksom operettmusik ur Glada Änkan.

Vi återvänder till Hilton och vid 19.30-tiden serveras en sexrätters galameny med tillhörande drycker i restaurangen Rossini. Sedan spelar orkestern upp till dans och det blir tävlingar och underhållning. Vid midnatt skålar man in det nya året, beskådar de spektakulära fyrverkerierna som avfyras vid Semperoper, och den som orkar fortsätter att dansa ännu ett tag. När man känner för att avrunda kvällen så är det bekvämt, man är ju redan hemma! Gott nytt år! [F,M]

Dag 4, den 1 januari. Guidad visning av Semperoper.  Fördrink. Johan Strauss Läderlappen. Supé. Frukosten i Restaurant Grüner Baum serveras litet längre idag så det går bra att sova ut. Ett dopp i poolen eller motion i gymet kan också hinnas med innan det är dags att gå på operan. Vid 14-tiden möts vi för att gå över till Semperoper som är ett av de vackraste operahusen i världen. Klassisk musik och opera har en lång historia i Dresden. Den berömda orkestern Staatskapelle Dresden bildades 1548 och stadens första operahus hade premiär 1667. Det nuvarande Semperoper invigdes 1878, förstördes i andra världskriget och stod återuppbyggt igen 1985.Vi får upptäcka de rika interiörerna och den vackra arkitekturen i italiensk renässansstil under en guidad visning.

Tillbaka på hotellet serveras mousserande vin med tilltugg innan det är dags för dagens föreställning på Semperoper. Enligt traditionen spelas Johan Strauss komiska operett – Läderlappen i tre akter. Georg Fritsch dirigerar och i huvudrollerna ses bl.a. Jürgen Müller och Maraike Schröter.

Efter föreställningen avslutar vi kvällen med en gemensam teatersupé på hotellet. [F,M]

Dag 5, den 2 januari. Hemresa. Efter en god frukost i Restaurant Grüner Baum checkar vi ut från hotellet. Busstransfer till Dresdens flygplats för hemresan. [F].

[F=Frukost L=Lunch M=Middag]

Fakta

Resans längd: 5 dagar, inklusive resdagarna
Antal deltagare (min/max): 16/30
Avresa: 29 december 2024
Hemresa: 2 januari 2025
Resans pris: 33.750 kr, per person i delat dubbelrum

Allt detta ingår i priset:

* Flygresa med Lufthansa till Dresden från Stockholm/Arlanda, tur & retur.

   Skatter och avgifter. Avresa från andra flygplatser på förfrågan.

* Transfers flygplats-hotell-flygplats.

* Fyra nätter i dubbelrum på Hotel Hilton Dresden ****. Gratis wifi.

* Auktoriserad svensktalande guide, Annika Bless, som visar Dresdens
  sevärdheter.

* Stadsvandring och sightseeing i Dresdens Altstadt med Annika Bless      inträde på palatset Zwinger, konstmuséerna Grünes Gewölbe och Albertinum.

* Konsert i Zwinger Palace Wall Pavilion, Vivaldi´s De fyra årstiderna.

* Nyårskonsert i Zwinger Palace, valser, marscher och polkor av Johan Strauss, operettstycken av Franz Lehár.

* Nyårsfest på Hotel Hilton Dresden. Sexrätters galamiddag med drycker.

* Guidad visning av operahuset Semperoper.

* Mousserande vin med tilltugg inför föreställningen av Johan Strauss komiska operett Läderlappen på Semperoper.

* Fyra frukostar på hotellet, en lunch och fyra middagar
Tillkommer:
* Dubbelrum för eget bruk 7.200 kr
* Vissa måltidsdrycker
* Dricks

Pass & visum:Tyskland ingår i Schengensamarbetet. Svenska medborgare måste kunna uppvisa giltig legitimation vid in- och utresa. För andra medborgare gäller andra regler, kontakta Tysklands ambassad för information.

Klimat:Dresden ligger i en dal vid floden Elbe. Man har ett tempererat och ganska milt klimat. I december–januari är det ett par plusgrader på dagen, nattemperaturen kan gå ned mot noll grader. Det regnar en del och läget vid floden gör att det blåser.

Klädsel:Medtag kläder med tanke på årstiden, lämpade för utomhusbruk och promenader. Elegant klädsel, s.k. Black Tie på nyårsfesten på Hotel Hilton Dresden och på nyårsdagens besök på Semperoper. Tag med bekväma och oömma skor för stadspromenaderna.

Avreseort: I priset ingår avresa från Stockholm/Arlanda. Avresa från andra flygplatser på förfrågan.

Kombinationer

Tyskland

Tyskland är Europas åttonde största land. Det sträcker sig från Nordsjön och Östersjön i norr till Alperna i söder. Tysklands moderna historia präglas av andra världskriget som medförde att landet efter krigsslutet 1945 delades upp i Västtyskland (BRD) och Östtyskland. Den 3 oktober 1990 återförenades landet genom att DDR delades upp i delstater som uppgick i Västtyskland, tillsammans under namnet Tyskland. Tyskland är med sina 83 miljoner invånare det näst folkrikaste landet i Europa efter Ryssland.

Prisblad

Nyårsresa till Dresden – SvD accent 2019-24

Samtliga priser visas i SEK
Pris per person från Stockholm. Avresa från andra flygplatser på förfrågan.


Avresedatum Antal hotell-nätter Paket vuxen Paket Ordin. bädd barn X-tra bädd
Del i dblrum Enkel-rum
29/12 4 33750 40950

ORT / Logi
(med reservation för ändringar)
Klass Antal nätter
DRESDEN
Hotel Hilton Dresden
4

I priset ingår flygplatsskatter, passageraravgifter och bränsletillägg med 2000 kr/person. Reservation för ändringar som kan medföra ett pristillägg.
Anmälningsavgift är 7500 kr per person.

F = Frukost L= Lunch M = Middag

Vi firar in det nya året med en storslagen nyårsresa till barockstaden Dresden. Bekvämt boende på Hotel Hilton Dresden, där det nya året firas med en stor nyårsfest Festligheterna inleds med två konserter i palatset Zwinger. På nyårsdagen ser vi Johan Strauss operett Läderlappen på Semperoper.
Biljetter till evenemangen ingår med ett värde av 7500 kr per person. Det beloppet återbetalas ej vid en eventuell avbeställning. Se därför över Ert avbeställningsskydd.

Skriv ut "Fullständigt program" och "Fakta"

Avresedatum

Avresor 2024
* Få platser kvar ** En plats kvar
Boka din resa
Pris från
33 750 SEK

inklusive flygskatter och bränsletillägg

Detta ingår i priset
 • Fyra nätter på Hotel Hilton Dresden
 • Konsert på barockpalatset Zwinger. Four Seasons
 • Nyårskonsert med musik av Johan Strauss och Franz Lehár
 • Nyårsfest på Hilton Dresden. Galameny med drycker
 • Johan Strauss operett Läderlappen på Semperoper

Kontakta våra reseexperter: 020-52 22 22 • info@jambotours.se

Kombinera med
Resans Höjdpunkter
 • Barockstaden Dresden
 • Vivaldi´s De fyra årstiderna
 • Nyårskonsert, Johan Strauss & Lehár
 • Operetten Läderlappen på Semperoper
 • Hilton Dresden, bekvämt boende