Jambo Tours Sydkorea

Sydkorea

Res till Sydkorea för upplevelsen, för att stilla nyfikenheten och för fascinationen av ett land där mycket känns som hemma men som ändå är så oerhört annorlunda. Sydkoreanska företag inom elektronik, skepps- och bilindustri har världsledande positioner sedan decennier tillbaka. Under senare år har även sydkoreansk kultur fått en allt starkare ställning internationellt. Bakom allt detta finns även en stark historia - inte minst den moderna - där nya kapitel skrivs för varje dag som går.

Resor till Sydkorea har blivit allt populärare och antalet resenärer har växt sig kontinuerligt starkare år för år. Landets behändiga storlek gör att man enkelt når den ena kusten till den andra relativt snabbt och smidigt, antingen via dom fina vägarna eller tågnätverket och snabbtågen. Från Seoul i väster till Busan i sydöst är avståndet inte mer än dryga 30 mil. Med snabbtåget tar sträckan två och en halv timme och med buss fem timmar.

Sevärdheter och upplevelser är utspridda runtom i landet och därför lämpar sig en rundresa väl med stopp efter lagom långa dagsetapper. Naturupplevelser, traditionella byar, badorter, gamla seder och moderna städer bjuder besökarna. Närheten till Nordkorea finns där naturligt och relationen är stundtals ansträngd. Trots det, är ett av de populära besöken just gränsområdet till Nordkorea, den demilitariserade zonen.

Ett sätt att maximera en resa till denna del av Asien är att kombinera grannländerna Sydkorea och Japan, utmärkt både kulturellt, historiskt och praktiskt. Vi hjälper dig att skapa en sådan kombinationsresa.

Sydkorea - stjärna i öster

Sydkoreas stjärna lyser starkare för varje år och framträder allt mer som ett spännande och dynamiskt resmål full av andlig insikt och överraskningar. Förväntansfulla ...