Jambo Tours Österrike

Österrike

Natursköna Österrike ligger mitt i Europa och omges av inte mindre än sju länder – Tyskland, Schweiz, Italien, Slovenien, Ungern, Slovakien och Tjeckien. Landets domineras av det spektakulära och vackra alplandskapet där välkända vintersportorter bjuder på en fantastisk skidåkning.  Österrike har genom åren kommit att vara synonymt med förfinad kultur, konst och gastronomi. De storslagna kulturarrangemangen i städer som Wien och Salzburg lockar besökare från hela världen.

Österrikes landområde har varit befolkat sedan urminnes tider och de stora saltfyndigheterna har varit grunden till landets betydelse och ekonomi. I modern tid har Österrike varit nära knutet till de tyska staterna. I slutet av 900-talet uppstod namnet Ostarrichi och det ingick som hertigdöme i det tysk-romerska riket till början av 1800-talet. Därefter har landet haft en dramatisk historia. Mordet på landets tronarvinge utlöste det första världskriget. Under det andra världskriget invaderades och  landet av Nazityskland och ockuperades sedermera av de segrande makterna.  År 1955 lämnade ockupationsmakterna landet och de styrande garanterade Österrikes eviga neutralitet.  Landet ingår sedan 1995 i EU.
Det moderna Österrike är en modern republik, sammansatt av nio förbundsländer. Landet är genom sitt strategiska läge en viktig länk för handeln mellan väst och öst. Österrike har ett stort inflytande i den klassiska musikens kulturliv. Här levde och verkade kompositörer som Mozart, Beethoven, Schubert och familjen Strauss.
 

Nyårsresa till Salzburg - med SvD accent

Tag fram festkläderna, putsa finskorna och följ med på vår nyårsresa till romantikens Salzburg. Här föddes musikgeniet Wolfgang Amadeus Mozart år 1756, och hans namn och ...

Österrike

Natursköna Österrike ligger mitt i Europa och omges av inte mindre än sju länder – Tyskland, Schweiz, Italien, Slovenien, Ungern, Slovakien och Tjeckien. Landets domineras av ...