banner_1900x831_mocambique
Jambo Tours MoçambiqueVilanculos, Moçambique

Resa till Vilanculos, Moçambique

Vägen från flygplatsen kantas av försäljare som säljer färsk frukt som mango och ananas. Trots att Vilanculos har växt och utvecklats de senaste åren är det fortfarande en lantlig, genuin afrikansk stad med outvecklad infrastruktur. Här finns ett fåtal affärer, kafé och postkontor. Mer intressant är kanske de två marknader som finns i staden där allt från bildelar till kokosnötter finns till försäljning.

Jambo Tours har valt ut boenden på fastlandet i närheten av Vilanculos. För att komma till de mer exklusiva boendena ute i arkipelagen sker transfern med inrikesflyg. Självklart kan vi boka även dessa, återkom till oss så tar vi gärna fram alternativ.

Att alla våra utvalda boenden har pool är en fördel då det är stor skillnad på ebb och flod. Vid lågvatten kan vattnet försvinna ut nästan en kilometer. Då kan det vara skönt att tillbringa tiden vid poolen istället.

Det finns en mängd intressanta utflykter och aktiviteter att ta del av. En tur med traditionell dhow är ett härligt sätt att tillbringa dagen på i den vackra arkipelagen. Många hästintresserades dröm är att få rida längs en kritvit strand - här kan den gå i uppfyllelse. Mozambique horse safari anordnar både kortare och längre ridturer längs stranden och till byar i omgivningen. Dykningen och snorklingen är mycket bra och det finns flertalet dykplatser varav ”Two mile reef” anses vara en av världens tio bästa. För den fiskeintresserade är djuphavsfisket av världsklass.


Hos Jambo Tours väljer ni själva när ni vill resa och hur länge ni vill vara borta. Tillsammans skräddarsyr vi er resa utefter just era önskemål.

 
 
 
 
Address

Vilanculos
Mocambique
Telefon +258 (0)293 82387

Aguia Negra

star5
Anläggningsbeskrivning

Trevligt, enkelt hotell som ligger fint vid stranden. Om omgivningarna och närhet till restauranger och aktiviteter är viktigast är detta rätt hotell. Den långgrunda sandstranden utanför hotellet inbjuder till bad i havet, men vid lågvatten är poolen att föredra. Hos dykcentret bredvid hotellet går det bra att boka dyk- eller snorkelturer för att få uppleva de fina klara vattnen ute i arkipelagen. Hotellet har pool, restaurang och en bar med terrass med utsikt över havet.

Läge/omgivning

Hotellet ligger vid stranden med promenadavstånd till flera restauranger. På några minuters promenad från hotellet ligger ett dykcenter som också anordnar fisketurer. Transfertid från flygplatsen ca 15 minuter.

Rumsbeskrivning

24 rum fördelat på 12 chalets och 12 luxuryrum. Chalets är enkla i sin inredning och något mörka. De har ett sovrum med luftkonditionering samt ett sovloft med takfläkt vilket gör att två vuxna och två barn kan dela ett chalet. Det finns myggnät över sängarna och ett litet badrum med wc. Vi rekommenderar luxuryrummen för två personer som är belägna i en tvåvåningsbyggnad med balkong eller terrass. De har havsutsikt, luftkonditionering, litet badrum med wc, tv samt myggnät över sängarna. Vår bedömning: Trevligt, enkelt mellanklasshotell med bra läge vid stranden och närhet till aktiviteter i området.

Läs mer
Address

Vilanculos
Mocambique
Telefon +258 (0)293 82387

Boka din resa
 
 
 
 
 
 
 
Address

Vilanculos Coastal Wildlife Sanctuary
Telefon +258 (0)293 84203

Dugong Beach Lodge

star5
Anläggningsbeskrivning

På bekvämt båtavstånd från Vilanculos flygplats finns det totala lugnet vid havet. Hotellet ligger på stranden inne i Vilanculos Coastal Wildlife Sanctuary där den utrotningshotade dugongen lever. Tiden här fördrivs med att bara koppla av eller ta del av de många aktiviteter som hotellet erbjuder. Helpension och måltidsdrycker är inkluderade. En avgift på för närvarande 15USD per person betalas på plats i parkavgift. Hotellet har pool, restaurang, bar, lounge med tv och dvd, litet bibliotek och souvernirshop. Här finns windsurfing, vattenskidor, kajaker, fiske, dhow-kryssning samt fågelskådning. Hotellet ordnar utflykter till närbelägna öar.

Läge/omgivning

Enskilt beläget på stranden i Vilanculos Coastal Wildlife Sanctuary. Transfertid med båt från Vilanculos flygplats ca 30-40 minuter, beroende på väder och tidvatten. Observera att man måste vada en bit i vattnet vid landstigning.

Rumsbeskrivning

12 luxury beach chalets varav två chalets har två sovrum. Alla rum har havsutsikt, luftkonditionering, fläkt, myggnät över sängarna, uteplats, badrum med dusch, utomhusdusch, telefon, minibar, kassafack, te/kaffekokare samt hårtork. Vår bedömning: Personligt, litet hotell som passar om det är total avkoppling och lugn och ro som söks. Hotellet kan ordna middag på stranden, på er privata uteplats eller picknick om så önskas.

Läs mer
Address

Vilanculos Coastal Wildlife Sanctuary
Telefon +258 (0)293 84203

Boka din resa
 
 
Address

19 Bairra de Outuburo
Vilanculos
Telefon +258 (0)293 82048

Casa Rex

star5
Anläggningsbeskrivning

Mycket trevligt hotell med fint läge på en höjd med utsikt över havet. Här finns en bra restaurang som serverar skaldjur och traditionella portugisiska rätter. Vid lågvatten finns det två mindre pooler som är belägna i en välskött trädgård. Restaurang med terrass med utsikt över havet. WiFi finns (mot kostnad). Det finns inget eget dykcenter men hotellet hjälper till att boka och ordnar med eventuella transfers. Hotellet kan även boka utflykter, t ex ridning, båttur med traditionell dhow och turer i Vilanculos och dess omgivningar.

Läge/omgivning

Hotellet ligger på en höjd vid stranden med 5-10 minuters promenad ner för en ganska brant trappa till stranden. Restauranger på gångavstånd från hotellet, bl a Casbah restaurant och beach bar som serverar bra mat. Det är Vilanculos enda restaurang som ligger direkt på stranden så man kan äta middag med sand mellan tårna. Transfertid till hotellet ca 15 minuter.

Rumsbeskrivning

15 rum (2 premiumrum, 8 acaciarum, 4 courtyardrum och 1 honeymoon suite). Vi rekommenderar acaciarummen och courtyardrummen som är belägna i en tvåvåningsbyggnad. Acaciarummen på nedre plan har två separata sängar och de på övre plan har en dubbelsäng. Courtyardrummen är de största rummen och har antingen två separata sängar eller en dubbelsäng. Det går att ställa in en våningssäng så att två vuxna och två barn kan bo i samma rum. Alla rum har balkong/uteplats med begränsad havsutsikt, luftkonditionering, myggnät över sängarna, badrum med dusch/wc, litet kylskåp samt te/kaffekokare. Vår bedömning: Bättre, mycket trevligt mellanklasshotell med fina och fräscha rum.

Läs mer
Address

19 Bairra de Outuburo
Vilanculos
Telefon +258 (0)293 82048

Boka din resa

Fakta Moçambique

Språk Portugisiska samt regionala språk.

Klimat Landet har tropiskt klimat med två säsonger; regnperiod från november till mars och torrperiod från april till november.

Tidsskillnad +1 timme vintertid.

El 220 volt, adapter behövs.

Valuta Metical, 40 MZN. USD och ZAR accepteras vanligtvis.

Kreditkort Accepteras i större städer där det även finns uttagsautomater.

Prisläge 1 flaska Coca Cola = ca 15 sek, en öl = ca 20 sek. Lunch/middag på hotell exkl dryck = ca 150 sek.

Dricks Lämna 10% på restauranger vid god service.

Pass och visum Visum krävs och måste sökas på ambassaden innan avresa. Passet måste vara giltigt i minst sex månader efter hemkomst.

Vaccinationer Efter individuell bedömning. För mer info se www.cityakuten.se eller kontakta din lokala vaccinationscentral.

Genomsnittliga temperaturer
Vilanculos
  L°   V°   S   R
27 28   9 10
27 28   8 11
27 28   9   9
25 27   9   6
22 26   8   6
20 25   8   6
20 24   8   5
21 24   9   4
23 24   9   3
24 25   9   4
26 26   9   6
27 27   9   8
  • L = Temperatur luften
  • V = Temperatur vatten
  • S = Soltimmar per dag
  • R = Regndagar per månad