banner_1900x831_kenya_mombasa
Jambo Tours KenyaMombasakusten

Resa till Mombasakusten

Mombasa är mest känt för sol och bad. Långa, vita sandstränder kantade av kokospalmer och ett turkosfärgat hav gör Mombasa till ett drömresmål för sol- och badresenären. Samtidigt är det Kenyas näst största stad och landets viktigaste hamnstad.

Som soldyrkare bor man sällan inne i staden, som ligger på en ö. Istället beger man sig helst cirka 40 kilometer söderut mot Tanzania eller 30 km norrut. Här finns de bästa stränderna och de bästa förutsättningarna för att sola och bada, äta gott och för att i alla avseenden njuta av livet.

Mombasakusten är en perfekt kombination med safari i Kenya. Den som valt att resa enbart till Mombasa kan härifrån göra spännande safarier med övernattningar i Tsavos nationalpark, som inte ligger alltför långt bort. Nationalparken är en av världens största och hyser de allra flesta av Afrikas välkända däggdjur.

En sightseeingtur i Mombasa är ett trevligt avbrott till strandlivet. Här väntar ett myller av människor, basarer och marknader. Kryddoften sprider sig i de smala gränderna och skräddaren har flyttat ut på gatan för att få lite luft. Skickliga skulptörer snidar på fri hand figurer ur trästycken.

Atmosfären i staden till trots, är det oftast havet och stränderna som lockar oss. Att i det tropiska klimatet få känna brisen från Indiska Oceanen, att bege sig ut på böljan i en dhow - en segelbåt som förr fraktade varor på den afrikanska ostkusten och så långt bort som till Indien och till arabstaterna väcker drömmarna till liv. En annan typ av båtupplevelse är Tamarind Dhow. Ombord serveras fisk, hummer och andra skaldjur. Man dansar på däcket under den stjärnfyllda afrikanska natthimlen, så det är inte underligt att båtturen faller många resenärer i smaken.


Hos Jambo Tours väljer ni själva när ni vill resa och hur länge ni vill vara borta. Boka enkelt flyg och hotell direkt online under fliken "Boka direkt". Om ni däremot vill skräddarsy er resa eller skapa er egna kombinationsresa gör ni en bokningsförfrågan genom att välja något av hotellen under fliken "Kombinera flera hotell" eller kontakta oss per e-post eller telefon.

 
 
 
 
 
Address

Ukunda-Ramisi Road, Ukunda, Mombasa
Telefon +254 403 300 046

Neptune Palm Beach Boutique Resort & Spa

star5
Anläggningsbeskrivning

Mindre förstaklasshotell med bungalows omgivna av en vacker och välskött trädgård. Varje bungalow består av fyra rum. På hotellet finns en stor pool, två barer och två restauranger varav en serverar skaldjur kvällstid. På närliggande systerhotellen Paradise och Village finns fem restauranger som även de ingår i all inclusive-konceptet. Här finns även spa, dykcenter, vattensporter, barnklubb, utomhusdisco, minigolf och tennisbana. I närheten finns en 18-håls golfbana. Vår bedömning: Bra förstaklasshotell med trevlig trädgård och tillgång till stort aktivitetsutbud.

Läge/omgivning

Bra läge vid vackra Diani Beach på Mombasas södra kust. Transfertid från flygplatsen ca 2 timmar och till Mombasa stad ca 1 timme beroende på trafiken.

Rumsbeskrivning

Totalt 60 rum fördelade på deluxerum garden, deluxerum sea side och deluxerum sea front. Alla rum är 34 kvm stora inkluderat en stor terrass/balkong. Rummen har luftkonditionering, myggnät över sängarna, tv, litet kylskåp, kassafack, te/kaffekokare, fri wifi, hårtork och dusch/wc. Fyra rum per bungalow, två nere och två uppe. Vår bedöming: Mycket trevligt hotell med bra läge. Lugnt men ändå med tillgång till ett brett utbud av aktiviteter på systerhotellen bredvid. Generös all inclusive.

Läs mer
Address

Ukunda-Ramisi Road, Ukunda, Mombasa
Telefon +254 403 300 046

Boka din resa
 
Address

Plot LR 13430, Diani Beach Road Diani, Ukunda, Kenya
Telefon +254 722 203166

Southern Palms Beach Resort

star5
Anläggningsbeskrivning

Hotellet har ett stort poolområde med 2 pooler. Här finns också 5 restauranger, 2 snackbarer samt dykcenter, tennisbana, vattensporter och en barnklubb för de minsta.

Läge/omgivning

Southern Palms Beach Resort ligger direkt vid stranden Diani drygt 30 kilometer från Mombasa.

Rumsbeskrivning

Alla rum på Southern Palms Beach Resort har TV, kaffe- och tekokare samt eget badrum med dusch. Alla rum har luftkonditionering och balkong med utsikt över trädgården, poolområdet eller havet.

Läs mer
Address

Plot LR 13430, Diani Beach Road Diani, Ukunda, Kenya
Telefon +254 722 203166

Boka din resa
 
Address

Diani Beach Road, between 40 Thieves and Diani Sea Resort, Diani Beach, Kenya
Telefon +254 115 104932

Waterlovers Beach Resort Diani

star5
Anläggningsbeskrivning

Anläggningen är en liten resort med stort miljötänk. Här har man valt att kombinera lokal design med en atmosfär från Medelhavet. Aktiviteter som snorkling, kajakpaddling, dykning och windsurfing finns antingen på hotellet eller i närheten.

Läge/omgivning

Waterlovers Beach Resort ligger direkt på vackra Diani Beach ca 35 kilometer från Mombasa.

Rumsbeskrivning

Alla sviter har en egen veranda med havsutsikt.

Läs mer
Address

Diani Beach Road, between 40 Thieves and Diani Sea Resort, Diani Beach, Kenya
Telefon +254 115 104932

Boka din resa
 
 
 
 
Address

Diani Beach Road, Diani, Kenya
Telefon +254 709 154000

Baobab Beach Resort

star5
Anläggningsbeskrivning

Hotellet ligger i en stor tropiskt blomstrande trädgård. På den stora anläggningen finns ett flertal restauranger, sportcenter, pooler och barer. Wi fi finns på området, men kan variera i styrka.

Läge/omgivning

Hotellet ligger på den omtalade Diani Beach i södra Mombasa, precis vid vattnet. Från Mombasa flygplats tar det cirka 2 timmar hit.

Rumsbeskrivning

Totalt 320 olika rum där det minsta rummet är 31 kvm. Alla rum har balkong eller terrass, tv, kaffe och te faciliteter, kassaskåp och kylskåp.

Läs mer
Address

Diani Beach Road, Diani, Kenya
Telefon +254 709 154000

Boka din resa

FAKTA MOMBASA

Tidsskillnad +2 tim, sommartid +1 tim.

Språk Kiswahili, engelska.

Valuta Kenyansk Shilling KES.

El 220V. Adapter behövs.

Mobiltelefon Fungerar.

Dricks Dricks är kutym, särskilt till hotell- och serveringspersonal.

Försäkring Vi rekommenderar Gouda Reseförsäkring.

Pass/visum Giltigt pass i 6 månader krävs. Visum krävs och vi rekommenderar att man skaffar detta vid kenyanska ambassaden i Stockholm. Kan också fås vid ankomst Nairobi.

Vaccinationer Efter individuell bedöming. För mer info se: www.cityakuten.se eller kontakta din lokala vaccinationscentral.

Klimat Kenya har ett soligt och varmt klimat, som är torrt i inlandet och fuktigt vid kusten. Dagstemperaturerna under torrperioderna brukar ligga på 25-35 grader nattemperaturen på 15-20 grader. Under regnperioderna april-maj och korta delar av oktober-november sjunker temperaturerna något.

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Genomsnittliga temperaturer
  L°   V°   S   R
30 27   9   4
31 28   9   2
31 28   9   5
30 28   8 10
28 27   6 14
27 25   8   9
26 25   7 11
27 27   8 11
27 27   9   9
28 27   9 12
29 27   9 10
30 27   9   6
  • L = Temperatur luften
  • V = Temperatur vatten
  • S = Soltimmar per dag
  • R = Regndagar per månad