banner_1900x831_singapore_supertrees
Jambo ToursIndonesienSingapore & Bali

Singapore & Bali

Två höjdpunkter i Asien 

Kombinationen av futuristiska Singapore och sköna Bali har alltid varit uppskattad av våra resenärer. En lika spännande som kontrastrik upplevelse där modern metropol övergår i balinesisk andlighet och tradition.

Resan startar i Singapore, en av världens minsta stater som stadigt växer både ekonomiskt och till ytan. Det mesta är välordnat, rent och snyggt. Nya moderna skyskrapor byggs fortfarande och Singapores berömda skyline förändras ständigt. Här hittar man kända landmärken som pariserhjulet Singapore Flyer och spektakulära Marina Bay Sands som förutom 2 560 hotellrum hyser teater, museum, en stor shoppinggalleria och ett kasino med 500 spelbord och 1 600 spelautomater. På toppen av byggnaden, 200 meter upp, ligger en 1 240 kvadratmeter stor trädgård med pool och flera restauranger. Singapore är promenadvänligt, tunnelbanan bekväm och taxi billigt.


Exotiska Bali har sakta men säkert utvecklats till en perfekt semesterö där gamla traditioner och ceremonier fortfarande lever. Balineserna mediterar och utför ritualer till andarna dagligen. De terrasserade risfälten, templen, stränderna och konsten gör sitt till, men framför allt är det den andliga livsstilen som är den främsta orsaken att resa hit. Man hittar den kanske inte så lätt i den södra delen av ön, men utforskar man andra delar av Bali så förstår man. Jambo tours hjälper dig gärna med förslag på dagsturer. En resa till Bali kan också kombineras med storstäder som Bangkok, Hongkong och Kuala Lumpur. Besök gärna även grannön Gili.

Typ av resa: Jambo Kompass Färdiga resepaket med utvalda favoriterJambo Kompass Färdiga resepaket med utvalda favoriter
Resans längd:
14 dagar
Antal deltagare:
1–
Resans Höjdpunkter
 • Metropolen Singapore
 • Balis natur och kultur
 • Den lokala maten
 • Strandliv på Bali
 • Vänliga människor
Kombinera med
 • Singapore
 • Bali, Indonesien
Resans Höjdpunkter
 • Metropolen Singapore
 • Balis natur och kultur
 • Den lokala maten
 • Strandliv på Bali
 • Vänliga människor
 

Programöversikt

Dag 1. Avresa. Avresa från Skandinavien.

Dag 2. Ankomst Singapore. Ankomst till Changi, Singapores flygplats som år efter år får utnämningen "världens bästa flygplats". Transfer till hotellet.

Dag 3. En dag i Singapore. Idag ingår en halvdagstur med privat guide där med lärdom om denna speciella mix av kulturer. Turen startar i Fort Canning Park...

Dag 4. Till ön Bali i Indonesien. Privat transfer till flygplatsen för flyg till Bali, (2,5 timmar). Ankomst Denpasar på Bali och transfer till hotellet...

Dag 5-12. Lediga dagar på Bali. Dagarna är till eget förfogande. Försök se en del av allt Bali har att erbjuda. Jambo tours samarbetspartner har ett...

Dag 13. Hemresa. Transfer till flygplatsen för flyg till Europa.

Dag 14. Hemkomst. Ankomst till Skandinavien.

F=Frukost L=Lunch M=Middag

Dag 1. Avresa.

Avresa från Skandinavien.

Dag 2. Ankomst Singapore.

Ankomst till Changi, Singapores flygplats som år efter år får utnämningen "världens bästa flygplats". Transfer till hotellet.

Dag 3. En dag i Singapore.

Idag ingår en halvdagstur med privat guide där med lärdom om denna speciella mix av kulturer. Turen startar i Fort Canning Park där en stor kryddträdgård finns. Örtkryddor är kanske den viktigaste ingrediensen i all asiatisk matlagning. Ett speciellt Peranakanmuseum besöks och därefter görs en promenad på Joo Chiat Road där det bjuds på olika smakprover av mat. Resten av dagen till eget förfogande. Missa inte Clarke Quay eller Boat Quay på kvällen där en god middag kan njutas vid Singapore River. Alla typer av restauranger och barer finns här i varierande prisklasser.

Dag 4. Till ön Bali i Indonesien.

Privat transfer till flygplatsen för flyg till Bali, (2,5 timmar). Ankomst Denpasar på Bali och transfer till hotellet i Sanur.

Dag 5-12. Lediga dagar på Bali.

Dagarna är till eget förfogande. Försök se en del av allt Bali har att erbjuda. Jambo tours samarbetspartner har ett digert utflyktsprogram med allt från tempelturer till snorkling eller rafting.

Dag 13. Hemresa.

Transfer till flygplatsen för flyg till Europa.

Dag 14. Hemkomst.

Ankomst till Skandinavien.

F=Frukost L=Lunch M=Middag

[F=Frukost L=Lunch M=Middag]

Fullständigt program

Dag 1. Avresa. Avresa från Skandinavien. [Måltider på flyget]

Dag 2. Ankomst Singapore. Ankomst till Changi, Singapores flygplats som år efter år får utnämningen "världens bästa flygplats". Transfer till hotellet. [Måltider på flyget]

Dag 3. En dag i Singapore. Idag ingår en halvdagstur med privat guide där med lärdom om denna speciella mix av kulturer. Turen startar i Fort Canning Park där en stor kryddträdgård finns. Örtkryddor är kanske den viktigaste ingrediensen i all asiatisk matlagning. Ett speciellt Peranakanmuseum besöks och därefter görs en promenad på Joo Chiat Road där det bjuds på olika smakprover av mat. Resten av dagen till eget förfogande. Missa inte Clarke Quay eller Boat Quay på kvällen där en god middag kan njutas vid Singapore River. Alla typer av restauranger och barer finns här i varierande prisklasser. [F]

Dag 4. Till ön Bali i Indonesien. Privat transfer till flygplatsen för flyg till Bali, (2,5 timmar). Ankomst Denpasar på Bali och transfer till hotellet i Sanur. [F-Måltider på flyget]

Dag 5-12. Lediga dagar på Bali. Dagarna är till eget förfogande. Försök se en del av allt Bali har att erbjuda. Jambo tours samarbetspartner har ett digert utflyktsprogram med allt från tempelturer till snorkling eller rafting. [F]

Dag 13. Hemresa. Transfer till flygplatsen för flyg till Europa. [F-Måltider på flyget]

Dag 14. Hemkomst. Ankomst till Skandinavien. [Måltider på flyget]

F=Frukost L=Lunch M=Middag

[F=Frukost L=Lunch M=Middag]

Boende

Antal nätter: 2
Ort: Singapore

Paradox Singapore Merchant Court Hotel

star5
Beskrivning

Mycket bra förstaklass alternativ passande för både turister i allmänhet och affärsfolk.

Rum

Trevligt inredda rum i en mjuk framtoning med moderna faciliteter.

Läge

Bra beläget i trevliga Clarke Quay området med sina små butiker och restauranger.

Antal nätter: 9
Ort: Bali (Denpasar)

Puri Santrian - Sanur

star5
Beskrivning

Restaurang och barer, 2 pooler, 2 barnpooler, tennisbana, butik, yogaklasser, matlagningsklasser, barnpassning, spa mm. Vår bedömning: Ett mycket trevligt förstaklasshotell i balinesisk arkitektur med tropisk trädgård.

Rum

Samtliga 199 rum har gratis wifi, luftkonditionering, dusch/bad, telefon, minibar, balkong/terrass. Området vid den exklusivare hotelldelen Santrian Club, har egen privat pool.

Läge

Hotellet ligger direkt intill stranden på den sydöstra delen av ön. 20 min till flygplatsen och 10 min till Denpasar.

Fakta

Typ av resa: Jambo Kompass
Resans längd: 14 dagar
Antal deltagare (min/max): 02/09
Avresor: Flera dagar i veckan
Allt detta ingår i priset:
• 11 hotellnätter ***+/****
• 11 frukostar
• Flyg från Skandinavien i ekonomiklass
• Transporter i luftkonditionerade bussar
• Lokala engelsktalande guider möter på respektive plats
• Flygbolagens avgifter och skatter f.n. 2 500 kr
Pris per person, avser del i dubbelrum. Flygbolagens avgifter och bränsletillägg kan justeras med kort varsel. Exakt pris fastställs på biljetteringsdagen.
I priset ingår ej:
• Dricks, räkna med 5-10 USD/dag.
• Drycker

Visum Passet ska gälla i 6 månader efter beräknad hemkomst. Turistvisum till Singapore krävs inte för skandinaviska medborgare, däremot måste man fylla i ett så kallat "SG arrival card" via länk inom 3 dagar till ankomst; https://eservices.ica.gov.sg/sgarrivalcard/.Indonesien har efter pandemin infört krav på att resenärer ska ansöka om visum vid ankomst. Detta kan göras online före avresa eller vid ankomst; 
https://molina.imigrasi.go.id/. Kostnaden för visa online är IDR 1,500,000 (ca 1000kr) medan kostnaden för visa vid ankomst är IDR 500,000 (ca 330kr). Bali har även infört en turistavgift, se nedan.Klimat Singapore: tropiskt, dvs varmt, soligt och med hög luftfuktighet året runt. Sporadiska regnskurar året runt, dock är risken för nederbörd störst i perioden november-januari. Bali: två distinkta säsonger där monsunen styr klimatet. Oktober-mars ger mest nederbörd och april-september lägst.
Kombinationer/förlängningarResan kan kombineras med exempelvis Giliöarna.
Turistavgift En turistavgift har införts på Bali motsvarande 10 USD/person att betalas innan ankomst via länken https://lovebali.baliprov.go.id/
Med reservation för eventuella ändringar i programmet.

Kombinationer

Singapore

Strategiskt placerat, längst ute på sydspetsen i Sydostasien ligger Singapore. Platsen har alltid varit ett centrum för sjöfart och handel och så är det än idag. Singapore har en av världens största hamnar med redden ständigt fylld av enorma skepp och numera har riket även en av världens mest trafikerade flygplatser.

Bali, Indonesien

Mytomspunnen mystik och magisk natur.

Bali är ett tropiskt paradis och lovorden är många om denna sägenomspunna och exotiska ö. Legenden säger att gudarna gav Bali åt invånarna och att deras andar lever kvar i floden, i bergen, i havet och träden. Tempel finns överallt. Medan islam är den dominerande religionen i övriga Indonesien är huvuddelen av befolkningen på Bali hinduer, men med en alldeles egen form av hindusim – Agama Hindu.

Prisblad

Singapore & Bali 2024

Samtliga priser visas i SEK
Sol och badresa engelsktalande lokalguider.
Pris/person från Stockholm, Köpenhamn och Oslo.


Avresedatum Antal hotell-nätter Paket vuxen Paket Ordin. bädd barn X-tra bädd
Del i dblrum Enkel-rum
1/1-15/7 11 33250 45250 23690
16/7-30/9 11 39990 58750 30090
1/10-31/10 11 33250 45250 23850
1/11-22/12 11 32350 43490 23850
23/12-31/12 11 33890 46550 23850

ORT / Logi
(med reservation för ändringar)
Klass Antal nätter
SINGAPORE
Paradox Singapore Merchant Court
2
BALI
Puri Santrian
9

I priset ingår flygbränsletillägg, flygplatsskatter och säkerhetsavgifter. Dessa är för närvarande 2 500 kr.

Flygbolagens avgifter och bränsletillägg kan justeras med kort varsel. Exakt pris fastställs på biljetteringsdagen.

Kombinationer/förlängningar Kan förlängas på respektive ort.

Skriv ut "Fullständigt program" och "Fakta"
Boka din resa
Indikationspris
32 350 SEK

inklusive flygskatter och bränsletillägg

Detta ingår i priset
 • 11 hotellnätter ***
 • 11 frukostar
 • Flyg från Skandinavien i ekonomiklass Transporter i luftkonditionerade bussar
 • Lokala engelsktalande guider möter på respektive plats
 • Flygbolagens avgifter och skatter f.n. 2 500 kr
Sol & bad
Storstad

Kontakta våra reseexperter: 020-52 22 22 • info@jambotours.se

Kombinera med
Resans Höjdpunkter
 • Metropolen Singapore
 • Balis natur och kultur
 • Den lokala maten
 • Strandliv på Bali
 • Vänliga människor
Genomsnittliga temperaturer
Bali
  L°   V°   S   R
30 28   8 12
30 28 10 10
30 28 10   7
31 29 10   4
31 28   9   3
30 28   9   3
30 27   9   3
31 27 10   3
31 27 11   2
31 27 10   3
31 28 10   5
30 29 10 10
 • L = Temperatur luften
 • V = Temperatur vatten
 • S = Soltimmar per dag
 • R = Regndagar per månad