Safari_Zimbabwe_banner
Jambo ToursJambo SafariSafari och möten i Zimbabwe – tilläggspaket från Sydafrika

Safari och möten i Zimbabwe – tilläggspaket från Sydafrika

Hwange är Zimbabwes största nationalpark, belägen intill Kalahariöknen. Förutom elefanter, lejon, geparder, bufflar och flera av de andra större djuren finns här också mer än 400 olika fågelarter. Vi har valt ut två olika områden som vi besöker. Naturen är varierande och det är stor skillnad mellan den norra och den södra delen.

Nehimba ligger i den norra delen av Hwange nationalpark. Vi tillbringar två nätter här och reser sedan vidare mot tågstationen för att ta Elefantexpressen söderut till Ngamoslätten. Boendet är förstklassigt och det erbjuds ett mäktigt skådespel när djuren kommer till vattenhålen för att dricka. Båda lodgerna erbjuder vanlig safari, nattsafari och vandringssafari.
Typ av resa: Jambo Safari Safariresor på riktigt Jambo Safari Safariresor på riktigt
Resans längd:
5 dagar
Antal deltagare:
2–
Resans Höjdpunkter
 • Hwange nationalpark
 • Elefantexpressen
 • Utmärkta boenden
 • Äkta safariupplevelser
 • Bybesök
Kombinera med
 • Zimbabwe
 • Leva livet i Kapstaden
 • Rovos Rail – lyx på räls till Kapstaden
Resans Höjdpunkter
 • Hwange nationalpark
 • Elefantexpressen
 • Utmärkta boenden
 • Äkta safariupplevelser
 • Bybesök
 

Programöversikt

Dag 1. Avresa. Avresa från Johannesburg i Sydafrika för en kortare flygning till Victoriafallens flygplats i Zimbabwe. Vid ankomst möter vår representant...

Dag 2. Nehimba. Efter frukost är det dags för safari och utforskning av denna vackra del av nationalparken, både i landrover och till fots. Efter lunch...

Dag 3. Ngamoslätten. Idag är det dags att åka vidare. Bomani Lodge ligger i den sydöstra delen av Hwange. Färden går först till tågstationen för...

Dag 4. Besök i byn. Efter frukost erbjuds ett guidat besök i byn och besök i en skola. Vår samarbetspartner i Zimbabwe är mycket engagerad i området...

Dag 5. Avresa. Efter en sista safari är det dags att lämna Zimbabwe. Avresa från Victoriafallens flygplats till Johannesburg.

Dag 1. Avresa

. Avresa från Johannesburg i Sydafrika för en kortare flygning till Victoriafallens flygplats i Zimbabwe. Vid ankomst möter vår representant och kör mot Nehimba lodge i Hwange nationalpark. Efter cirka 1,5 timmar nås Mbala där byte av bil görs. Resten av resan till lodgen, som tar ungefär tre timmar, görs i en safarianpassad bil. Det är dags att börja spana efter djur. Om vädret tillåter serveras middagen under stjärnorna i närheten av vattenhålet som ligger intill lodgen. Alla lokala drycker ingår under dagarna som följer.

Dag 2. Nehimba.

Efter frukost är det dags för safari och utforskning av denna vackra del av nationalparken, både i landrover och till fots. Efter lunch på lodgen blir det tid till vila och kanske ett dopp i poolen. Det är inte ovanligt att elefanterna kommer ända upp till poolen för att dricka. Innan kvällen ges ytterligare en safari, som avslutas med förfriskningar i solnedgången på savannen. Gemensam middag med lodgens övriga gäster.

Dag 3. Ngamoslätten.

Idag är det dags att åka vidare. Bomani Lodge ligger i den sydöstra delen av Hwange. Färden går först till tågstationen för att sedan fortsätta i öppna tågvagnar i det som kallas för Elefantexpressen. Tågresan tar ungefär två timmar i sakta mak och dryck med tilltugg serveras ombord. Lodgen ligger i ett område av parken som anses vara ett av de bästa för djurskådning och är välkänt för sina många elefanter. Efter incheckning väntar ytterligare en middag vid lodgens vattenhål.

Dag 4. Besök i byn.

Efter frukost erbjuds ett guidat besök i byn och besök i en skola. Vår samarbetspartner i Zimbabwe är mycket engagerad i området och driver projekt i form av av skolor, pumpstationer och mycket annat. Väl tillbaka dukas lunchen upp och efter det är det dags för safari och vandringar i akacieskogen i området. Efter en hel dag med nya intryck somnar de flesta gott.

Dag 5. Avresa.

Efter en sista safari är det dags att lämna Zimbabwe. Avresa från Victoriafallens flygplats till Johannesburg.

[F=Frukost L=Lunch M=Middag]

Fullständigt program

Dag 1. Avresa. Avresa från Johannesburg i Sydafrika för en kortare flygning till Victoriafallens flygplats i Zimbabwe. Vid ankomst möter vår representant och kör mot Nehimba lodge i Hwange nationalpark. Efter cirka 1,5 timmar nås Mbala där byte av bil görs. Resten av resan till lodgen, som tar ungefär tre timmar, görs i en safarianpassad bil. Det är dags att börja spana efter djur. Om vädret tillåter serveras middagen under stjärnorna i närheten av vattenhålet som ligger intill lodgen. Alla lokala drycker ingår under dagarna som följer. [M]

Dag 2. Nehimba. Efter frukost är det dags för safari och utforskning av denna vackra del av nationalparken, både i landrover och till fots. Efter lunch på lodgen blir det tid till vila och kanske ett dopp i poolen. Det är inte ovanligt att elefanterna kommer ända upp till poolen för att dricka. Innan kvällen ges ytterligare en safari, som avslutas med förfriskningar i solnedgången på savannen. Gemensam middag med lodgens övriga gäster. [F-L-M]

Dag 3. Ngamoslätten. Idag är det dags att åka vidare. Bomani Lodge ligger i den sydöstra delen av Hwange. Färden går först till tågstationen för att sedan fortsätta i öppna tågvagnar i det som kallas för Elefantexpressen. Tågresan tar ungefär två timmar i sakta mak och dryck med tilltugg serveras ombord. Lodgen ligger i ett område av parken som anses vara ett av de bästa för djurskådning och är välkänt för sina många elefanter. Efter incheckning väntar ytterligare en middag vid lodgens vattenhål. [F-L-M]

Dag 4. Besök i byn. Efter frukost erbjuds ett guidat besök i byn och besök i en skola. Vår samarbetspartner i Zimbabwe är mycket engagerad i området och driver projekt i form av av skolor, pumpstationer och mycket annat. Väl tillbaka dukas lunchen upp och efter det är det dags för safari och vandringar i akacieskogen i området. Efter en hel dag med nya intryck somnar de flesta gott. [F-L-M]

Dag 5. Avresa. Efter en sista safari är det dags att lämna Zimbabwe. Avresa från Victoriafallens flygplats till Johannesburg. [F]

[F=Frukost L=Lunch M=Middag]

[F=Frukost L=Lunch M=Middag]

Boende

Antal nätter: 2
Ort: Hwange nationalpark

Nehimba Lodge

star5
Antal nätter: 2
Ort: Hwange nationalpark

Bomani Lodge

star5

Fakta

Typ av resa: Jambo Safari
Avresor: Dagligen
Resans längd: 5 dagar
Guidning: Ja, engelsktalande

Detta ingår i priset:

• 4 tältlodgenätter ★★★★
• 4 frukostar, 4 luncher, 4 middagar
• Lokala drycker, kostnad tillkommer för specialmärken och champagne
• Flyg i ekonomiklass Johannesburg – Victoriafallen, t/r
• Alla transporter
• Alla nationalparksavgifter och safarier beskrivna i programmet
• Engelsktalande guider

I priset ingår ej:
• Dricks, ca 15 USD per person och dag.
• Visum, f.n. 30 USD

Pass & visum  Passet måste vara giltigt i minst sex månader efter hemresan. Visum krävs till Zimbabwe och nordiska medborgare (utom Island) kan erhålla visum på plats vid ankomst. Kostnaden är ca. 30 USD.

Klimat I Zimbabwe är det normalt torrt och varmt från maj t o m november. Kan bli kallt under natten. Dagstemperatur ca 22 grader. Detta anses vara den bästa perioden för safari. November t o m mars kan det regna (oftast under eftermiddagen), temperaturen växlar då mellan 10 och 38 grader. Denna tid är naturen grönare och det är även bästa perioden för fågelskådning.

Utrustning/klädsel En jacka och varm tröja kan ibland behövas tidiga mornar och kyliga kvällar. Bekväma och praktiska skor. Solhatt, solglasögon, kikare under safariturerna, kamera med mycket minneskapacitet. Ett regnplagg kan också komma väl till pass.

Fotografering Under en safari får du se de vilda djuren i sin rätta miljö, det betyder att avståndet till dem kan variera. Teleobjektiv (300–400 mm) är en fördel för bra djurbilder. En bra kikare med förstoringsgrad 8–10 rekommenderas.

Kombinationer/förlängningar Resan är tänkt som ett tilläggspaket och går att förlänga i Sydafrika, med baddagar i Moçambique eller varför inte på Mauritius. Med reservation för eventuella ändringar i programmet.

Kombinationer

Zimbabwe

Jambo Tours resor till Zimbabwe går framför allt till landets västra hörn och området kring de storslagna Victoriafallen vid gränsen till Botswana och Zambia. Vi skräddarsyr gärna er resa som ni önskar och kan varmt rekommendera en safari i Hwange nationalpark.

Leva livet i Kapstaden

Kapstaden med omnejd erbjuder närmast gränslösa möjligheter att göra spännande saker varje dag. Här finns kända landmärken som Godahoppsudden, Taffelberget och Waterfront och på bekvämt avstånd finns de kända vingårdarna. På denna prisvärda resa är flera ”måsten” inkluderade, andra dagar plockar resenären själv russinen i Kapstadenkakan. Dessutom får vistelsen guldkant av de fina matupplevelser som landet har att bjuda på. 

Rovos Rail – lyx på räls till Kapstaden

Rovos Rail är en av de lyxigaste tågresorna i världen, där resenärer transporteras till en svunnen era av elegans och charm. De vackra, restaurerade vagnarna från 1900-talet kombinerar vintage-stil med modern bekvämlighet och erbjuder en resa fylld med komfort och glamour. Från Pretoria till Kapstaden gör du en resa genom spektakulära landskap. Med enastående service, gourmetmat och uppmärksamhet på detaljer, får du en oförglömlig upplevelse som tar dig tillbaka till en svunnen tid av resande romantik.

Prisblad

Safari och möten i Zimbabwe – tilläggspaket från Sydafrika 2018-21

Samtliga priser visas i SEK


Avresedatum Antal hotell-nätter Paket vuxen Paket Ordin. bädd barn X-tra bädd
Del i dblrum Enkel-rum

ORT / Logi
(med reservation för ändringar)
Klass Antal nätter
NEHIMBA
Nehimba Lodge
2
BOMANI
Bomani Lodge
2

I priset ingår flygbolagens flygbränsletillägg samt flygbolagens skatter och passageraravgifter med 2400 kr. Flygbolagens avgifter och bränsletillägg kan justeras med kort varsel. Exakt pris fastställs på biljetteringsdagen.

Visum krävs till Zimbabwe och kan sökas på plats eller på ambassaden innan avresa. Pris 30 USD/person.

Pris i enkelrum gäller när minst 2 personer reser.
Indikationspriset avser flyg från Johannesburg t/r. Hör med Jambo Tours gällande pristillägg om ni istället vill resa från Kapstaden.
Barn från 7 år är välkomna.

Under vissa perioder erbjuder vi " bo 3 nätter betala för 2". Hör med oss vid bokning.

Nehimba lodge är stängt mellan december-februari
Bomani lodge är stängt mellan januari-februari

Skriv ut "Fullständigt program" och "Fakta"
Boka din resa
Denna resa saknar för tillfället prisindikation. Fyll gärna i bokningen ändå, så återkommer vi till dig med en offert.

Detta ingår i priset
 • 4 tältlodgenätter ★★★★
 • 4 frukostar, 4 luncher, 4 middagar
 • Lokala drycker, kostnad tillkommer för specialmärken och champagne
 • Flyg till och från Johannesburg i ekonomiklass
 • Alla transporter
 • Alla nationalparksavgifter och safarier beskrivna i programmet
 • Engelsktalande guider
Djur och Natur
Kultur

Kontakta våra reseexperter: 020-52 22 22 • info@jambotours.se

Resans Höjdpunkter
 • Hwange nationalpark
 • Elefantexpressen
 • Utmärkta boenden
 • Äkta safariupplevelser
 • Bybesök