sydafrika_safari_kariega_jeep_banner
Jambo ToursJambo SafariSafari i Sydafrika

Safari i Sydafrika

Utvalda lodger i Sydafrikas vildmarksområden. 

Förverkliga dina drömmar och kombinera din resa i Sydafrika med safari i något av landets många vildmarksområden. Åk in i bushen i en öppen landrover och spana efter vilda djur som lejon, elefant, giraff, flodhäst, leopard och en mängd antiloparter. Ute på safari vet man aldrig vad som väntar runt hörnet.

I Sydafrika finns en mängd vildmarksområden med fantastiska safariupplevelser. Det största och mest välkända är Krugerparken med alla dess angränsande, privata reservat. Krugerparken är lika stor som Småland och Blekinge tillsammans och här finns rikt djurliv och stor artrikedom. Våra utvalda lodger i Krugerområdet ligger i Sabi Sand Game Reserve, som är ett av de bästa områdena för safari. Lion Sands Private Game Reserve har den stora fördelen att reservatet sträcker sig från Sabi Sand in i själva Krugerparken.

I malariafria Eastern Cape finns ett flertal privata reservat som erbjuder bra boenden och riktigt bra safari. Att tillbringa några dagar här, för att tillsammans med kunniga rangers spana efter "the Big Five", är perfekt avslutning på en resa längs Garden Route från Kapstaden.

Vi rekommenderar minst två nätters vistelse. Självklart går det bra att förlänga med valfritt antal nätter.

Typ av resa: Jambo Safari Safariresor på riktigt Jambo Safari Safariresor på riktigt
Resans längd:
3 dagar
Antal deltagare:
Resans Höjdpunkter
 • Riktigt bra safari
 • Naturen
 • Kunniga guider
 • Öppna safarijeepar
 • Ljuden, ljuset och dofterna
Resans Höjdpunkter
 • Riktigt bra safari
 • Naturen
 • Kunniga guider
 • Öppna safarijeepar
 • Ljuden, ljuset och dofterna
 

Programöversikt

Dag 1. Mot vildmarken. Vid ankomst flygplatsen möter en chaufför som tar er till lodgen. Beroende på ankomsttid kan eventuellt en eftermiddagssafari hinnas...

Dag 2. Safari. Två game drives per dag ingår under safaridagarna. Oftast görs en safari tidig på morgonen och en på sena eftermiddagen. Mitt på dagen...

Dag 3. Åter till flygplatsen. Beroende på avresetid från lodgen hinns kanske en morgonsafari med innan det är dags att lämna lodgen för fortsatt resa....

Prisexemplet avser transfer från flygplats i Sydafrika samt 2 nätter på Idube Safari Lodge i ett Safari Chalet inklusive helpension och safari - beräknat på 2 personer...

Sabi Sabi Rhino Conservation Fee tillkommer.

Dag 1. Mot vildmarken.

Vid ankomst flygplatsen möter en chaufför som tar er till lodgen. Beroende på ankomsttid kan eventuellt en eftermiddagssafari hinnas med innan det är dags för middag. .

Dag 2. Safari.

Två game drives per dag ingår under safaridagarna. Oftast görs en safari tidig på morgonen och en på sena eftermiddagen. Mitt på dagen brukar djuren söka sig till skuggan då det kan bli varmt. Det kan det också vara skönt för oss människor att göra.

Dag 3. Åter till flygplatsen.

Beroende på avresetid från lodgen hinns kanske en morgonsafari  med innan det är dags att lämna lodgen för fortsatt resa. Transfer till närmaste flygplats ingår.

Prisexemplet avser transfer från flygplats i Sydafrika samt 2 nätter på Idube Safari Lodge i ett Safari Chalet inklusive helpension och safari - beräknat på 2 personer som delar transfer och boende. 

Sabi Sabi Rhino Conservation Fee tillkommer.

[F=Frukost L=Lunch M=Middag]

Fullständigt program

Dag 1. Mot vildmarken. Vid ankomst flygplatsen möter en chaufför som tar er till lodgen. Beroende på ankomsttid kan eventuellt en eftermiddagssafari hinnas med innan det är dags för middag. [M].

Dag 2. Safari. Två game drives per dag ingår under safaridagarna. Oftast görs en safari tidig på morgonen och en på sena eftermiddagen. Mitt på dagen brukar djuren söka sig till skuggan då det kan bli varmt. Det kan det också vara skönt för oss människor att göra. [F-L-M]

Dag 3. Åter till flygplatsen. Beroende på avresetid från lodgen hinns kanske en morgonsafari  med innan det är dags att lämna lodgen för fortsatt resa. Transfer till närmaste flygplats ingår. [F]

Prisexemplet avser transfer från flygplats i Sydafrika samt 2 nätter på Idube Safari Lodge i ett Safari Chalet inklusive helpension och safari - beräknat på 2 personer som delar transfer och boende. 

Sabi Sabi Rhino Conservation Fee tillkommer.

[F=Frukost L=Lunch M=Middag]

Boende

Antal nätter: 2
Ort: Kruger Mpumalanga

Idube Private Game Reserve

star5
Beskrivning

Lodgen ligger i en vacker trädgård med höga träd och gröna gräsmattor. Här finns en bar och en öppen lounge där det är skönt att slappna av mellan safariturerna. Poolen ligger fint och härifrån finns möjlighet att se vilda djur.

Rum

Idube har nio chalets och tre sviter, alla olika inredda med privat uteplats, luftkonditionering, fläkt, badrum med dusch/wc, utedusch, myggnät över säng och för fönstren samt te/kaffekokare.

Läge

Idube Private Game Reserve ligger i Sabi Sand Game Reserve, ett av de bästa områden för safari i Sydafrika. Safarier görs i öppna landrovers och det finns gott om vilda djur i området, inklusive ”big five”, dvs lejon, leopard, elefant, noshörning och buffel. Erfarna rangers och spårare är med på safarierna och gör allt för att ge den bästa safariupplevelsen. Transfertiden från Mpumalanga flygplats är ca två och en halv timme och från Skukuza flygplats ca 1 timme.

Antal nätter: 2
Ort: Kruger Mpumalanga

Notten's Bush Camp

star5
Beskrivning

Lodgen ligger högt med strålande utsikt över delar av Sabi Sand Game Reserve med goda möjligheter att se delar av djurlivet direkt från lodgen. Pool finns att svalka sig i mellan safariturerna. Sabi Sand Game Reserve är välkänt för sitt rika djurliv, inklusive "big five" och sina många fågelarter. Safarier görs i öppna Land Rovers under ledning av erfarna rangers. Notten’s Bush Camp har åtta rymliga sviter som får en magisk kvällsatmosfär tack vare att elektrisk belysning saknas. Ljuset kommer istället från lyktor och stearinljus.

Rum

Alla rum har takfläkt, bad och dusch, utomhusdusch, privat uteplats och myggnät för fönstren.

Läge

Notten’s Bush Camp ligger i hjärtat av Sabi Sand Game Reserve i provinsen Mpumalanga, lätt att nå via Kruger/Mpumalangaflygplatsen. Det är en småskalig, vackert utformad och privat anläggning som sköts av familjen Notten i tredje generationen, belägen inom ett av Sydafrikas finaste naturreservat, ett resmål som på alla sätt berör hjärta och sinne. Transfertiden från Mpumalanga flygplats är cirka två timmar och från Skukuza flygplats cirka 1 timme.

Antal nätter: 2
Ort: Kruger Mpumalanga

Sabi Sabi Private Game Reserve

star5
Beskrivning

På området finns fyra utmärkta lodger. Bush lodge lämpar sig bra för barnfamiljer med möjlighet till barnklubb. Selati lodge och Little Bush lodge vänder sig mer till par och Earth lodge är lodgen med högst standard. Alla lodger har pool, lounge och en liten souveniraffär på området. Beroende på vilken lodge som väljs kan det finnas egen pool, spa och gym.

Rum

Alla lodgerna har hög standard med rymliga rum som är mycket smakfullt inredda med privat terrass. Alla rum har luftkonditionering, hårfön, säkerhetsskåp, kaffe/tekokare och minibar.

Läge

Sabi Sabi Private Game Reserve ligger i det privata området Sabi Sands som är 65000 hektar stort och beläget vid gränsen mot Krugerparken. Djuren rör sig fritt mellan områdena och det är tillåtet att köra off road för riktigt nära safariupplevelser med möjlighet att se "the big five". Närmast flygplats är Skukuza som ligger cirka en timme från lodgen.

Antal nätter: 2
Ort: Port Elizabeth

Kariega Main Lodge

star5
Beskrivning

Här finns goda chanser att se ”big five”, det vill säga lejon, leopard, elefant, buffel och noshörning. Safariturer i öppna Landrovers tillsammans med andra gäster på lodgen och kunnig engelsktalande guide. Två floder rinner genom området, Kariega River och Bushman’s River, där det går att ta en båttur för att komplettera safariupplevelsen på land.

Rum

Det finns fyra lodger i Kariega Game Reserve; Main Lodge, Ukhozi Lodge, River Lodge, The Homestead och Settlers drift. På Main lodge finns 21 timmerstugor, alla med luftkonditionering, eldstad, egen uteplats med utsikt, kassafack, telefon, tv samt te/kaffekokare.

Läge

Kariega Game Reserve är ett 10000 hektar privatägt område beläget i malariafria Eastern Cape. En vistelse här är en fin avslutning på en resa från Kapstaden längs Garden Route till Port Elizabeth. Transfertiden till Kariega Game Reserve från Port Elizabeth flygplats är ca en och en halv timme.

Antal nätter: 2
Ort: Port Elizabeth

Kariega River Lodge alt Ukhozi Lodge

star5
Beskrivning

Här finns goda chanser att se ”big five”, det vill säga lejon, leopard, elefant, buffel och noshörning under safariturerna i öppna landrovers. Två floder rinner genom området, Kariega River och Bushman’s River, där det går att ta en båttur för att komplettera safariupplevelsen på land.

Rum

Det finns fyra lodger i Kariega Game Reserve; Main Lodge, Ukhozi Lodge, River Lodge och Settlers Drift. Main lodge har 21 chalets, alla med luftkonditionering, eldstad, privat uteplats med utsikt, kassafack, telefon, tv samt te/kaffekokare. River Lodge har 10 rum, alla med luftkonditionering, fläkt, private uteplats med utsikt, kassafack, telefon, tv samt te/kaffekokare. Ukhozi Lodge har 10 rum med luftkonditionering, privat uteplats med plunge pool och utsikt, kassafack, telefon, tv samt te/kaffekokare.

Läge

Kariega Game Reserve är ett 10000 hektar privatägt område beläget i malariafria Eastern Cape. Ett stopp här är en fin avslutning på en resa från Kapstaden längs med Garden Route till Port Elizabeth. Transfertiden till Kariega Game Reserve från Port Elizabeth flygplats är ca 1,5 timmar.

Antal nätter: 2
Ort: Port Elizabeth

Kwandwe Great Fish River Lodge alt. Ecca Lodge

star5
Beskrivning

Området är rikt på djur, med ”big five”, vita och svarta noshörningar och stort fågelliv. Två safariturer per dag och alla måltider och drycker ingår. Safariturerna i öppna fordon leds av professionella rangers och spårare. Lodgen erbjuder också bushwalks.

Rum

Lodgen ingår i Relais Chateaux. Fler boendealternativ finns i reservatet. Great Fish River Lodge består av nio afrikainspirerade sviter med egen veranda och plunge pool. Ecca Lodge (familjevänlig) består av sex modernt inredda sviter med privat stor veranda och egen plunge pool. Uplands Homestead är ett varsamt renoverat lanthus från 1905, passar familjer (max sex vuxna), egen kock och privat ranger/safaribil ingår.

Läge

Den 22 000 hektar stora Kwandwe Game Reserve ligger nära Grahamstown i det malariafria Eastern Cape och är ett perfekt tillägg till Garden Route. Transfertiden från Port Elizabeth flygplats är cirka två timmar.

PrisbladAvresedatum Antal hotell-nätter Paket vuxen Paket Ordin. bädd barn X-tra bädd
Del i dblrum Enkel-rum

ORT / Logi
(med reservation för ändringar)
Klass Antal nätter

Skriv ut "Fullständigt program" och "Fakta"
Boka din resa
Denna resa saknar för tillfället prisindikation. Fyll gärna i bokningen ändå, så återkommer vi till dig med en offert.

Natur
Djur

Kontakta våra reseexperter: 020-52 22 22 • info@jambotours.se

 
Resans Höjdpunkter
 • Riktigt bra safari
 • Naturen
 • Kunniga guider
 • Öppna safarijeepar
 • Ljuden, ljuset och dofterna
Genomsnittliga temperaturer
Kapstaden
  L°   V°   S   R
25 18 12   4
25 19 10   3
24 19   9   4
22 18   8   8
19 17   6   9
18 16   6 10
16 15   6 11
17 14   7 11
18 15   8   7
20 16   9   7
22 17 10   3
23 18 11   4
 • L = Temperatur luften
 • V = Temperatur vatten
 • S = Soltimmar per dag
 • R = Regndagar per månad
Visa mer temperaturdata
Durban
  L°   V°   S   R
27 24   6   9
28 24   7   8
27 24   6   9
26 23   7   7
24 22   7   4
23 21   7   3
22 21   7   3
22 20   7   4
23 21   6   7
24 21   5 10
25 22   6 11
26 23   6 10
Johannesburg
  L°   V°   S   R
25   -   8 12
23   -   8   9
23   -   8   9
20   -   8   4
18   -   9   3
15   -   9   1
16   -   9   1
18   - 10   1
21   - 10   2
22   -   9   7
23   -   8 10
24   -   8 11