Rarotonga_Pacific_Resort_Aitutaki_from_above_2_1900x831
Jambo ToursJambo Relax - världens bästa stränderRarotonga, Cooköarna

Rarotonga, Cooköarna

Drömmen om Söderhavet 

Tilläggspaket från Nya Zeeland och Australien. Leende ansikten och mjuka toner från en akustisk gitarr. Doftande blomsterkransar runt halsen och ett vänligt ”Kia Orana!”. Sakta sjunker fötterna ner i den vita finkorniga sanden på väger ner mot det första doppet i den ljumma blå lagunen. Lunchen står framdukad med tropiska frukter och färsk fisk under kokospalmens svalkande skugga. Det finns en plats där drömmen om Söderhavet förverkligas – Rarotonga.

Mitt ute i Söderhavet, bara fyra timmars flygtur från Nya Zeeland, ligger arkipelagen Cooköarna. Den största ön Rarotonga, är inte större än att man lätt kör runt den på 40 minuter, bjuder på allt från kuperad regnskog, tropiska fruktträdgårdar, vattenfall, genuina små byar och långa kritvita stränder. Runt ön löper ett rev som bryter vågorna och gör det tryggt att bada i det turkosblåa vattnet.

Att paddla kajak, SUP-bräda och segla hobie cat är populära vattensporter här liksom de traditionella outriggers-kanoterna. Det välmående korallrevet bjuder på en uppvisning av tropiska fiskar och koraller i regnbågens alla färger, idealiskt för både snorkling och dykning. Vackra, vitkalkade kyrkor, frukt- och hantverksmarknader, trevliga kaféer och restauranger gör Rarotonga till en perfekt Jambo Relax destination som vi varmt kan rekommendera.

Resan börjar på det smakfulla boutiquehotellen Pacific Resort Rarotonga och fortsätter med en upplevelserik flygresa med litet propellerplan ut till paradisön Aitutaki. Här bor vi på det prisbelönta boutiquehotellet, Pacific Resort Aitutaki, som erbjuder allt du kan önska dig av en lyxig Söderhavsupplevelse. En heldagskryssning med läckert grillade grönsaker och färsk fisk ute på revet till obebodda öar, där du kan snorkla och simma i kristallklart vatten, ingår.

Resan passar utmärkt som en skön avslutning på våra upplevelserika rundresor Stora Australienresan och Stora Nya Zeelandresan men kan med fördel också upplevas helt fristående för smekmånad, bröllop eller bara för att uppleva drömmen om Söderhavet. 

Typ av resa: Jambo Relax Skräddarsydda resor till världens bästa stränderJambo Relax Skräddarsydda resor till världens bästa stränder
Resans längd:
6 dagar
Antal deltagare:
1–
Resans Höjdpunkter
 • Paradisön Aitutaki
 • Boendet
 • Förstklassig mat och service
 • Båtutflykt i lagunen
 • Polynesisk interiör och konst
Kombinera med
 • Stora Nya Zeelandsresan
 • Stora Australienresan
Resans Höjdpunkter
 • Paradisön Aitutaki
 • Boendet
 • Förstklassig mat och service
 • Båtutflykt i lagunen
 • Polynesisk interiör och konst
 

Programöversikt

Dag 1. Till Rarotonga från Auckland. Avresa från Nya Zeeland på förmiddagen. Transfer till Pacific Resort Rarotonga och incheckning.

Dag 2. På upptäcktsfärd runt Rarotonga. På morgonen görs en 2 timmars guidad tur runt ön för att bekanta sig med dess historia, natur och kultur. Resten...

Dag 3. Dagen på Rarotonga. Dagen fri att njuta av Söderhavet.

Dag 4. Flygtur ut till Aitutaki. På morgonen väntar en upplevelserik flygtur med litet propellerplan ut till paradisön Aitutaki (45 min). Här tar vi in...

Dag 5. Heldagskryssning ut till rev och öar. Efter den tropiska frukosten anordnas en kryssning ut till öde öar och rev för att bada och snorkla. Till...

Dag 6. Fri dag på Auitaki Bara koppla av och spendera dagen precis som du vill. Flyg tillbaka till Rarotonga på eftermiddagen. Transfer till Pacific Resort...

Dag 7. Hemresa. Transfer på eftermiddagen till flygplatsen.

Dag 8. Ankomst Auckland.

Dag 1. Till Rarotonga från Auckland.

Avresa från Nya Zeeland på förmiddagen. Transfer till Pacific Resort Rarotonga och incheckning.

Dag 2. På upptäcktsfärd runt Rarotonga.

På morgonen görs en 2 timmars guidad tur runt ön för att bekanta sig med dess historia, natur och kultur. Resten dagen fri för att njuta av stranden och prova alla de vattensporter som hotellet erbjuder gratis, exempelvis kajaker, SUP-brädor, snorkelutrustning.

Dag 3. Dagen på Rarotonga.

Dagen fri att njuta av Söderhavet.

Dag 4. Flygtur ut till Aitutaki.

På morgonen väntar en upplevelserik flygtur med litet propellerplan ut till paradisön Aitutaki (45 min). Här tar vi in på det prisbelönta boutiquehotellet Pacific Resort Aitutaki som bjuder på smakrikt inredda rum, försklassig mat och service på öns vackraste strand. Hotellet har allt du kan önska dig av en lyxig söderhavsupplevelse.

Dag 5. Heldagskryssning ut till rev och öar.

Efter den tropiska frukosten anordnas en kryssning ut till öde öar och rev för att bada och snorkla. Till lunch serverad nyfångad fisk och färska frukter.

Dag 6. Fri dag på Auitaki

Bara koppla av och spendera dagen precis som du vill. Flyg tillbaka till Rarotonga på eftermiddagen. Transfer till Pacific Resort Rarotonga.

Dag 7. Hemresa.

Transfer på eftermiddagen till flygplatsen.

Dag 8. Ankomst Auckland.

[F=Frukost L=Lunch M=Middag]

Fullständigt program

Dag 1. Till Rarotonga från Auckland. Avresa från Nya Zeeland på förmiddagen. Transfer till Pacific Resort Rarotonga och incheckning.

Dag 2. På upptäcktsfärd runt Rarotonga. På morgonen görs en 2 timmars guidad tur runt ön för att bekanta sig med dess historia, natur och kultur. Resten dagen fri för att njuta av stranden och prova alla de vattensporter som hotellet erbjuder gratis, exempelvis kajaker, SUP-brädor, snorkelutrustning. [F]

Dag 3. Dagen på Rarotonga. Dagen fri att njuta av Söderhavet.[F]

Dag 4. Flygtur ut till Aitutaki. På morgonen väntar en upplevelserik flygtur med litet propellerplan ut till paradisön Aitutaki (45 min). Här tar vi in på det prisbelönta boutiquehotellet Pacific Resort Aitutaki som bjuder på smakrikt inredda rum, försklassig mat och service på öns vackraste strand. Hotellet har allt du kan önska dig av en lyxig söderhavsupplevelse.[F]

Dag 5. Heldagskryssning ut till rev och öar. Efter den tropiska frukosten anordnas en kryssning ut till öde öar och rev för att bada och snorkla. Till lunch serverad nyfångad fisk och färska frukter. [F-L]

Dag 6. Fri dag på Auitaki Bara koppla av och spendera dagen precis som du vill. Flyg tillbaka till Rarotonga på eftermiddagen. Transfer till Pacific Resort Rarotonga. [F]

Dag 7. Hemresa. Transfer på eftermiddagen till flygplatsen. [F]

Dag 8. Ankomst Auckland.

[F=Frukost L=Lunch M=Middag]

Boende

Antal nätter: 4
Ort: Rarotonga

Pacific Resort Rarotonga

star5
Beskrivning

Restaurang, bar, butik, pool, tennis, vattensporter, diverse aktiviteter och utflykter. Bil- och cykeluthyrning. Arrangerar bröllop. Vår bedömning: Trevligt hotell med stort aktivitetsutbud och med bästa läge vid Muri Beach. Fler restauranger och butiker i närheten. Steelbandet och showen på fredagskvällarna rekommenderas varmt!

Rum

64 lägenheter med 1-2 rum i olika kategorier samt villor belägna i tropisk trädgård. Alla med dusch/wc, takfläkt (några med luftkonditionering), terrass, köksavdelning, telefon, radio och hårtork. Villorna är rymliga och är i två etage med tvättstuga. .

Läge

Perfekt läge på finaste stranden Muri Beach,15 minuter från flygplatsen och 10 minuter från Avarua. Lummig och grön trädgård.

Antal nätter: 2
Ort: Aitutaki

Pacific Resort Aitutaki

star5
Beskrivning

Restaurang, café, spa, anordnar bröllop. Erbjuder ett antal aktiviteter så som danskurser, ukulelelektioner mm.

Rum

Luftkonditionering, telefon, TV, kassaskåp, takfläkt, hårfön & minibar. Alla rum har egen altan/balkong.

Läge

Beläget intill strandern, med utsikt över lagunen Aitutaki.

Fakta

Detta ingår i priset
6 hotellnätter ★★★★(Rarotonga)/★★★★★(Aitutaki)
6 frukostar, 1 lunch
Flyg t/r Auckland med Air New Zeeland (tillägg för anslutning från Sydney)
Flyg med Air Rarotonga till Aitutaki
Engelsktalande guider
Flygbolagens bränsletillägg, avgifter och skatter

Ingår ej i resans pris
Dricks
Anslutningsflyg från Sydney till Auckland.

Pass/Visum
Från och med 2019 behöver medborgare från alla nordiska länder ett elektroniskt inresetillstånd, ett NZeTA (New Zealand Electronic Travel Authority), för inresa till Nya Zeeland.

För att ansöka om NZeTA vänligen använd länken nedan och följ stegen. Kostnaden för ett NZeTA är 17 NZD eller 23 NZD (17 NZD för ansökan via mobilapplikation och 23 NZD för ansökan via hemsida). Mobilapplikation finns tillgänglig att ladda ner genom App Store och Google Play.

https://nzeta.immigration.govt.nz/

Förutom NZeTA tillkommer även en internationell turistavgift (IVL) som betalas i samband med visumansökan. Avgiften är 35 NZD per person, för mer information se följande länk:

https://www.mbie.govt.nz/immigration-and-tourism/tourism/tourism-funding/international-visitor-conservation-and-tourism-levy

Notera att passet måste vara giltigt minst sex månader efter avresa från landet.

Kombinationer/förlängning
Passar som förlängning till vår rundresor på Nya Zeeland eller Australien. Perfekt som bröllopsresa eller för dig som vill uppleva drömmen om Söderhavet.

Med reservation för eventuella ändringar i programmet.

Kombinationer

Stora Nya Zeelandsresan

Nya Zeeland är förmodligen världens mest natursköna land, nästan för bra för att vara sant. Tempererade regnskogar, områden med varma källor och pysande gejsrar, bländvita sandstränder och vingårdar i världsklass. Sydöns snöklädda alper, glaciärer och djupa fjordlandskap, mångkulturella storstäder och en levande maorikultur. Lägg därtill trevliga ”kiwis” med härlig humor och du har Nya Zeeland i ett nötskal. Jambo Tours rundresa låter dig uppleva allt detta och mer därtill.

Stora Australienresan

Vi erbjuder marknadens mest kompletta och prisvärda rundresa i Australien. På denna resa snålas inte på något. Vi reser från väst till öst, från söder till norr och bor på riktigt fina hotell. Perth, Fremantle, Barossa Valley, Stora Barriärrevet, Ayers Rock och Sydney är bara några av resans många höjdpunkter.

Prisblad

Rarotonga, Cooköarna 2017-26

Samtliga priser visas i SEK
Priser gäller per person och avresa från Auckland. Tillägg från övriga avreseorter.


Avresedatum Antal hotell-nätter Paket vuxen Paket Ordin. bädd barn X-tra bädd
Del i dblrum Enkel-rum
15/6-31/3 6 40950 65050
1/4-31/3 6 42990 68990

ORT / Logi
(med reservation för ändringar)
Klass Antal nätter
RAROTONGA
Pacific Resort Premium Beachfront Suite
3
AITUTAKI
Pacific Resort Premium Beachfront Bglw
2
RAROTONGA
Pacific Resort Premium Beachfront Suite
1

I priset ingår flygbränsletillägg, flygplatsskatter och säkerhetsavgifter. Dessa är för närvarande 770 kr.

Flygbolagens avgifter och bränsletillägg kan justeras med kort varsel. Exakt pris fastställs på biljetteringsdagen.

Flygbiljetten mellan Auckland och Rarotonga måste ofta ställas ut med kort varsel.

Skriv ut "Fullständigt program" och "Fakta"
Boka din resa
Indikationspris
40 950 SEK

inklusive flygskatter och bränsletillägg

Detta ingår i priset
 • 6 hotellnätter ★★★★/★★★★★
 • 6 frukostar, 1 lunch
 • Flyg t/r Auckland med Air New Zeeland (tillägg för anslutning från Sydney)
 • Flyg med Air Rarotonga till Aitutaki
 • Engelsktalande guider
 • Flygbolagens bränsletillägg, avgifter och skatter
Sol och bad
Kultur
Natur

Kontakta våra reseexperter: 020-52 22 22 • info@jambotours.se

Resans Höjdpunkter
 • Paradisön Aitutaki
 • Boendet
 • Förstklassig mat och service
 • Båtutflykt i lagunen
 • Polynesisk interiör och konst
Genomsnittliga temperaturer
Rarotonga
  L°   V°   S   R
28 27   6   7
29 26   6   7
28 26   6   6
26 24   6   6
26 23   5   6
25 23   6   5
25 23   6   5
24 23   6   2
25 22   7   2
25 23   7   4
27 24   7   4
27 25   7   7
 • L = Temperatur luften
 • V = Temperatur vatten
 • S = Soltimmar per dag
 • R = Regndagar per månad