banner_1900x831_japan
Jambo ToursJapanNippon – solens ursprung

Nippon – solens ursprung

Stram enkelhet, asymmetrisk balans, urgamla sedvänjor och inre harmoni. 

I Japan samsas stram enkelhet och asymmetrisk balans med urgamla sedvänjor och inre harmoni. Japanerna kallar sitt land Nippon eller Nihon, vilket i teckenform betyder ”solens ursprung”. I den unika kulturen har både haikupoesi och kimonons mönster fått mogna och utvecklas för att passa dagens hypermoderna Japan. Sedvänjor och religiösa riter lever kvar sida vid sida med en mycket speciell ungdomskultur. Japanska trädgårdar är harmoniskt integrerade med naturen och inget lämnas åt slumpen. Det japanska köket bjuder på mycket annat än sushi, det är hälsosamt, gott och estetiskt tilltalande.

Resan bjuder på gröna oaser och sevärdheter i världsmetropolen Tokyo, samt en heldagstur till bergsstaden Nikko. I nationalparken Hakone väntar en upplevelsedag med bergbanetur, Ashinoko-sjön, Fuji-berget och bad i varma källor.  
Efter en bekväm resa med snabbtåg väntar tempel- och trädgårdsstaden Kyoto, en av världens vackraste städer. I Hiroshima blir det tid för en stunds eftertanke i Fredsparken och en tur till tempelön Miyajima.
Denna resa genomförs tillsammans med andra internationella gäster och i internationella grupper med engelsktalande guider. Hotellen håller hög klass.
Typ av resa: Jambo Kompass Färdiga resepaket med utvalda favoriterJambo Kompass Färdiga resepaket med utvalda favoriter
Resans längd:
11 dagar
Antal deltagare:
2–9
Resans Höjdpunkter
 • Tokyo, storstad i harmoniskt kaos
 • Bo på ryokan med onsenbad
 • Kyoto, tempel- och trädgårdsstaden
 • Miyajima – den heliga ön
 • Den japanska maten
Kombinera med
 • Tokyo, Japan
Resans Höjdpunkter
 • Tokyo, storstad i harmoniskt kaos
 • Bo på ryokan med onsenbad
 • Kyoto, tempel- och trädgårdsstaden
 • Miyajima – den heliga ön
 • Den japanska maten
 

Programöversikt

Dag 1. Avresa. Avresa från Skandinavien med Finnair vid lunchtid. Planbyte i Helsingfors.

Dag 2. Ankomst Tokyo. Efter ankomst till Tokyo flygplats tar man sig själv till disken för Airport Limousine Bus för transfer i egen bil till hotellet.

Dag 3. Tokyos gröna oaser, tempel och båttur. För 200 år sedan var Tokyo fortfarande en liten fiskeby som hette Edo. När kejsaren på 1800-talet flyttade...

Därefter väntar den gröna oasen Yoyogiparken med shintohelgedomen Meiji, byggd till minnet av kejsar Meiji och hans hustru. I Kejserliga palatsets östra trädgård, omgivet...

Dag 4. Nikko med Shogun, trädgårdar och vattenfall. Färden går till den lilla bergsstaden Nikko 14 mil norr om Tokyo med sina många tempel. Vi promenerar...

Dag 5. Tokyo. Dagen fri för egna upptäckter bland jättestadens sevärdheter.

Dag 6. Fujiberget och onsenbad. Resan går från storstaden till nationalparken Fuji-Hakone-Izu. Fujiberget torde vara världens mest avbildade berg och har...

Dag 7. Med snabbtåget Shinkansen till Kyoto. Det mesta i Japan är ett under av effektivitet, inte minst tåget. Till Kyoto tar det endast tre timmar. Med...

Dag 8. Promenad i Kyoto med Nijo, den gyllene paviljongen och Nara. Med buss till Nijoslottet. Här bodde shogunen när han var på besök i Kyoto. När man...

Dag 9. Fredsparken i Hiroshima och toorin i Miyajima. Avresa med snabbtåg till Hiroshima där det blir guidad promenad. Genbaku Domu är den enda byggnad...

Dag 10. Kyoto. Dagen till eget förfogande att se mer av Kyoto. Varför inte göra ett besök till Gion, Japans med kända Geishadistrikt.

Dag 11. Hemresa. Transfer till Osakas flygplats med matarbuss. Flyg och trolig ankomst Skandinavien på eftermiddagen, beroende på valt flygbolag.

Dag 1. Avresa.

Avresa från Skandinavien med Finnair vid lunchtid. Planbyte i Helsingfors.

Dag 2. Ankomst Tokyo.

Efter ankomst till Tokyo flygplats tar man sig själv till disken för Airport Limousine Bus för transfer i egen bil till hotellet.

Dag 3. Tokyos gröna oaser, tempel och båttur.

För 200 år sedan var Tokyo fortfarande en liten fiskeby som hette Edo. När kejsaren på 1800-talet flyttade från Kyoto till Tokyo började staden växa och stor-Tokyo är idag till ytan större än Skåne och är med sina 35 miljoner invånare även världens mest tättbefolkade område. Men trots alla miljoner människor, blippande pachinkomaskiner och bjärta neonskyltar finns ett sällsamt lugn till och med här. För att inte grå cement, stål och glas helt ska ta över stadsbilden anlägger man små och mycket välskötta miniatyrträdgårdar överallt där det är möjligt. För att få en liten överblick över megastaden startar denna stadsrundtur i Tokyo Tower, som är en några meter högre kopia av Eiffeltornet, målat i orange och vitt för flygsäkerhetens skull. Vid klart väder ser man det heliga Fujiberget i fjärran.

Därefter väntar den gröna oasen Yoyogiparken med shintohelgedomen Meiji, byggd till minnet av kejsar Meiji och hans hustru. I Kejserliga palatsets östra trädgård, omgivet av skyskrapor väntar en liten promenad. Därefter är det dags för japansk lunch. Ytterligare en oas, Hama-Rikyu-trädgården besöks innan det är dags för en 40 minuters båttur från Tokyos hamn till Asakusa. Här finns Japans äldsta och mest välkända tempel, Sensoji. Åter till hotellet.

Dag 4. Nikko med Shogun, trädgårdar och vattenfall.

Färden går till den lilla bergsstaden Nikko 14 mil norr om Tokyo med sina många tempel. Vi promenerar uppför de 207 trappstegen till Tosho-gu som är Tokugawa-shogunatets mausoleum. Tokugawa tog makten över Japan och enade landet för 400 år sedan. Familjen behöll sedan makten i 250 år. Under denna period var Japan stängt för omvärlden, men samtidigt ett lugnt och fridfull land. Titeln Shogun kan närmast översättas med militärdiktator. När Tokugawa Ieyasu dog byggdes mausoleet av mer än 15 000 skickliga hantverkare. Det är dekorerat med 2,5 miljoner ark bladguld. Mausoleet och templen liknar inget annat med sin rokokoinspirerade stil. Vidare till Tamozawa Villa med imponerande trädgård, speciellt under hösten. På kurviga, vindlande, vackra vägar går färden via det mäktiga vattenfallet Kegon tillbaka till Tokyo. Uppsamlingsplats sker vid Keio Plaza Hotel

Dag 5. Tokyo.

Dagen fri för egna upptäckter bland jättestadens sevärdheter.

Dag 6. Fujiberget och onsenbad.

Resan går från storstaden till nationalparken Fuji-Hakone-Izu. Fujiberget torde vara världens mest avbildade berg och har varit föremål för gudomlig dyrkan i tusentals år. För japanerna symboliserar det ursprunglighet och renhet och tiotusentals personer bestiger det heliga berget varje år, många som pilgrimer. Bussen går till 5:e stationen på 2 300 meters höjd. Därifrån går bergbanan upp till Owakudanis vulkaniska ångor. Från båtturen på Ashinokosjön syns Fujiberget som bäst. I Hakone väntar boende bor på hotell eller ryokan med onsen. Ryokan är ett japanskt ”värdshus” där gästrummen oftast har tatamigolv (stråmattor), Shoji (skjutväggar i papper) och låga bord. Onsen är en mineralrik varm källa som sägs bota både ledbesvär och värk och ge frid åt de badande. Medtag endast en övernattningsväska då det stora bagaget skickas direkt till Kyoto med separat transport.

Dag 7. Med snabbtåget Shinkansen till Kyoto.

Det mesta i Japan är ett under av effektivitet, inte minst tåget. Till Kyoto tar det endast tre timmar. Med nästan 2 000 tempel och vackra trädgårdar, anses Kyoto vara en av världens vackraste städer. Lunch på hotellet. På eftermiddagen ses både  världsarvet Kiyomizutemplet, Fushimi Inari Shrine känt för sina hundratals orangeröda tori-portar och därefter Sanjusangendo hall med sina 120 meter avlånga entré med 1001 statyer i naturlig storlek.

Dag 8. Promenad i Kyoto med Nijo, den gyllene paviljongen och Nara.

Med buss till Nijoslottet. Här bodde shogunen när han var på besök i Kyoto. När man går på trägolvet låter det som om näktergalar sjunger trots att det gått 400 år sedan det konstruerades. Näktergalsgolvet konstruerades för att ingen lönnmördare skulle kunna smyga in obemärkt i slottet. Trädgården vid slottet är praktfull med speciellt utvalda stenar från olika delar av Japan. Den gyllene paviljongen Kinkakuji och Kejsarpalatset står också på programmet. På eftermiddagen buss till Nara, den japanska nationens vagga. Staden var Japans huvudstad på 700-talet då Japan inspirerades av Kina och den kinesiska konsten och kulturen blev omåttligt populär i Japan. Vi vandrar i den vackra parken och besöker Todajitemplet som sägs vara världens största träbyggnad, här finns Japans största Buddha i brons, 16 meter hög och 450 ton tung, besöker Naraparken med mer än 1000 tama hjortar. Turen avslutas vid Kasugatemplet.

Dag 9. Fredsparken i Hiroshima och toorin i Miyajima.

Avresa med snabbtåg till Hiroshima där det blir guidad promenad. Genbaku Domu är den enda byggnad man lät stå kvar efter atombomben, för att aldrig glömma. När man betraktar detta stålskelett har man svårt att tänka sig att en stor del av staden såg ut på detta sätt för nästan 70 år sedan. I Fredsparken och i museet berättas historien på ett odramatiskt sätt utan anklagelser eller pekpinnar. Med tåg och färja går turen till den heliga ön Miyajima dit vanliga människor förr inte fick komma. Den 16 meter höga och klarröda Toriin ute i vattnet har blivit en välkänd symbol för hela Japan men är egentligen ”bara” entrén till Itsukushimatemplet. Åter till Kyoto med snabbtåg.

Dag 10. Kyoto.

Dagen till eget förfogande att se mer av Kyoto. Varför inte göra ett besök till Gion, Japans med kända Geishadistrikt.

Dag 11. Hemresa

. Transfer till Osakas flygplats med matarbuss. Flyg och trolig ankomst Skandinavien på eftermiddagen, beroende på valt flygbolag.

 

[F=Frukost L=Lunch M=Middag]

Fullständigt program

Dag 1. Avresa. Avresa från Skandinavien med Finnair vid lunchtid. Planbyte i Helsingfors. [Måltider på flyget]

Dag 2. Ankomst Tokyo. Efter ankomst till Tokyo flygplats tar man sig själv till disken för Airport Limousine Bus för transfer i egen bil till hotellet. [Måltider på flyget]

Dag 3. Tokyos gröna oaser, tempel och båttur. För 200 år sedan var Tokyo fortfarande en liten fiskeby som hette Edo. När kejsaren på 1800-talet flyttade från Kyoto till Tokyo började staden växa och stor-Tokyo är idag till ytan större än Skåne och är med sina 35 miljoner invånare även världens mest tättbefolkade område. Men trots alla miljoner människor, blippande pachinkomaskiner och bjärta neonskyltar finns ett sällsamt lugn till och med här. För att inte grå cement, stål och glas helt ska ta över stadsbilden anlägger man små och mycket välskötta miniatyrträdgårdar överallt där det är möjligt. För att få en liten överblick över megastaden startar denna stadsrundtur i Tokyo Tower, som är en några meter högre kopia av Eiffeltornet, målat i orange och vitt för flygsäkerhetens skull. Vid klart väder ser man det heliga Fujiberget i fjärran.

Därefter väntar den gröna oasen Yoyogiparken med shintohelgedomen Meiji, byggd till minnet av kejsar Meiji och hans hustru. I Kejserliga palatsets östra trädgård, omgivet av skyskrapor väntar en liten promenad. Därefter är det dags för japansk lunch. Ytterligare en oas, Hama-Rikyu-trädgården besöks innan det är dags för en 40 minuters båttur från Tokyos hamn till Asakusa. Här finns Japans äldsta och mest välkända tempel, Sensoji. Åter till hotellet. [F-L]

Dag 4. Nikko med Shogun, trädgårdar och vattenfall. Färden går till den lilla bergsstaden Nikko 14 mil norr om Tokyo med sina många tempel. Vi promenerar uppför de 207 trappstegen till Tosho-gu som är Tokugawa-shogunatets mausoleum. Tokugawa tog makten över Japan och enade landet för 400 år sedan. Familjen behöll sedan makten i 250 år. Under denna period var Japan stängt för omvärlden, men samtidigt ett lugnt och fridfull land. Titeln Shogun kan närmast översättas med militärdiktator. När Tokugawa Ieyasu dog byggdes mausoleet av mer än 15 000 skickliga hantverkare. Det är dekorerat med 2,5 miljoner ark bladguld. Mausoleet och templen liknar inget annat med sin rokokoinspirerade stil. Vidare till Tamozawa Villa med imponerande trädgård, speciellt under hösten. På kurviga, vindlande, vackra vägar går färden via det mäktiga vattenfallet Kegon tillbaka till Tokyo. Uppsamlingsplats sker vid Keio Plaza Hotel [F-L]

Dag 5. Tokyo. Dagen fri för egna upptäckter bland jättestadens sevärdheter. [F]

Dag 6. Fujiberget och onsenbad. Resan går från storstaden till nationalparken Fuji-Hakone-Izu. Fujiberget torde vara världens mest avbildade berg och har varit föremål för gudomlig dyrkan i tusentals år. För japanerna symboliserar det ursprunglighet och renhet och tiotusentals personer bestiger det heliga berget varje år, många som pilgrimer. Bussen går till 5:e stationen på 2 300 meters höjd. Därifrån går bergbanan upp till Owakudanis vulkaniska ångor. Från båtturen på Ashinokosjön syns Fujiberget som bäst. I Hakone väntar boende bor på hotell eller ryokan med onsen. Ryokan är ett japanskt ”värdshus” där gästrummen oftast har tatamigolv (stråmattor), Shoji (skjutväggar i papper) och låga bord. Onsen är en mineralrik varm källa som sägs bota både ledbesvär och värk och ge frid åt de badande. Medtag endast en övernattningsväska då det stora bagaget skickas direkt till Kyoto med separat transport. [F-L-M]

Dag 7. Med snabbtåget Shinkansen till Kyoto. Det mesta i Japan är ett under av effektivitet, inte minst tåget. Till Kyoto tar det endast tre timmar. Med nästan 2 000 tempel och vackra trädgårdar, anses Kyoto vara en av världens vackraste städer. Lunch på hotellet. På eftermiddagen ses både  världsarvet Kiyomizutemplet, Fushimi Inari Shrine känt för sina hundratals orangeröda tori-portar och därefter Sanjusangendo hall med sina 120 meter avlånga entré med 1001 statyer i naturlig storlek. [F-L]

Dag 8. Promenad i Kyoto med Nijo, den gyllene paviljongen och Nara. Med buss till Nijoslottet. Här bodde shogunen när han var på besök i Kyoto. När man går på trägolvet låter det som om näktergalar sjunger trots att det gått 400 år sedan det konstruerades. Näktergalsgolvet konstruerades för att ingen lönnmördare skulle kunna smyga in obemärkt i slottet. Trädgården vid slottet är praktfull med speciellt utvalda stenar från olika delar av Japan. Den gyllene paviljongen Kinkakuji och Kejsarpalatset står också på programmet. På eftermiddagen buss till Nara, den japanska nationens vagga. Staden var Japans huvudstad på 700-talet då Japan inspirerades av Kina och den kinesiska konsten och kulturen blev omåttligt populär i Japan. Vi vandrar i den vackra parken och besöker Todajitemplet som sägs vara världens största träbyggnad, här finns Japans största Buddha i brons, 16 meter hög och 450 ton tung, besöker Naraparken med mer än 1000 tama hjortar. Turen avslutas vid Kasugatemplet. [F]

Dag 9. Fredsparken i Hiroshima och toorin i Miyajima. Avresa med snabbtåg till Hiroshima där det blir guidad promenad. Genbaku Domu är den enda byggnad man lät stå kvar efter atombomben, för att aldrig glömma. När man betraktar detta stålskelett har man svårt att tänka sig att en stor del av staden såg ut på detta sätt för nästan 70 år sedan. I Fredsparken och i museet berättas historien på ett odramatiskt sätt utan anklagelser eller pekpinnar. Med tåg och färja går turen till den heliga ön Miyajima dit vanliga människor förr inte fick komma. Den 16 meter höga och klarröda Toriin ute i vattnet har blivit en välkänd symbol för hela Japan men är egentligen ”bara” entrén till Itsukushimatemplet. Åter till Kyoto med snabbtåg. [F]

Dag 10. Kyoto. Dagen till eget förfogande att se mer av Kyoto. Varför inte göra ett besök till Gion, Japans med kända Geishadistrikt. [F]

Dag 11. Hemresa. Transfer till Osakas flygplats med matarbuss. Flyg och trolig ankomst Skandinavien på eftermiddagen, beroende på valt flygbolag. [Måltider på flyget]

 

[F=Frukost L=Lunch M=Middag]

[F=Frukost L=Lunch M=Middag]

Boende

Antal nätter: 4
Ort: Tokyo

Park Hotel Tokyo

star5
Beskrivning

Förstaklasshotell inhyst i den triangelbyggnaden Shiodome Media Tower.

Rum

270 rum i olika rumskategorier där storleken varierar från 22 till 33 kvm. Gratis wifi, tv, kassafack, luftkonditionering, kaffe/tebryggare och minibar är några av faciliteterna. Några av rummen är bokstavligen målade av konstnärer som fått bo på hotellet och skapa ett verk av sin stämning.

Läge

Beläget i centrala Tokyo i området Minato med närhet till både Ginza och Tokyo Tower.

Fakta

Typ av resa: Jambo Kompass
Resans längd: 11 dagar
Antal deltagare (min/max): 2/9 (ensamresenär mot tillägg)
Avresor: Varje dag året runt

Allt detta ingår i priset:
• 9 hotellnätter ****
• 9 frukostar
• 4 luncher
• 1 middag
• Flyg från Skandinavien i ekonomiklass
• Transporter i moderna och luftkonditionerade bussar och tåg
• Inträden till sevärdheter enligt program
• Engelsktalande guider i internationell grupp
• Flygbolagens bränsletillägg, avgifter och skatter f.n. 4 900 kr

Pris per person avser del i dubbelrum. Flygbolagens avgifter och bränsletillägg kan justeras med kort varsel. Exakt kostnad fastställs på biljetteringsdagen.

I priset ingår ej:
• Dricks (förekommer mycket sparsamt i Japan)
• Drycker

Visum och Klimat: Nordiska medborgare behöver inte visum till Japan. De flesta länder kräver att passet är giltigt i minst sex månader efter inresa.  Stor skillnad mellan nord och syd i klimat. Snö på vintern i norr, sällsynt i Tokyo. Somrarna kan vara mycket varma och fuktiga. Vår och höst är bästa resemånaderna.
Kombinationer/förlängningar: Resan går att förlänga eller korta av.

Med reservation för eventuella ändringar i programmet

Kombinationer

Tokyo, Japan

Res med Jambo Tours till Tokyo, en kontrasternas stad, och skaffa er upplevelser för livet. Tokyo är en stad var öst möter väst, var tempel blandas med sprakande neonskyltar och kimonoklädda geishor blandas med stressade börsmäklare. Staden har gått från att en gång vara en liten fiskeby till att idag vara en av världens ledande ekonomiska centrum.

Prisblad

Nippon – solens ursprung 2023-24

Samtliga priser visas i SEK
Rundresa med lokala engelsktalande guider.
Pris/person från Stockholm, Göteborg, Köpenhamn och Oslo.


Avresedatum Antal hotell-nätter Paket vuxen Paket Ordin. bädd barn X-tra bädd
Del i dblrum Enkel-rum

ORT / Logi
(med reservation för ändringar)
Klass Antal nätter
TOKYO
Park Hotel Tokyo el likn.
4
HAKONE
Kajikaso el likn.
1
KYOTO
New Miyako Hotel el likn.
4

I priset ingår flygbränsletillägg, flygplatsskatter och säkerhetsavgifter. Dessa är för närvarande 4 900 kr.

Flygbolagens avgifter och bränsletillägg kan justeras med kort varsel. Exakt pris fastställs på biljetteringsdagen.

Kombinationer/Förlängningar Denna resa går utmärkt att förlänga med ytterligare dagar i Japan. Kontakta oss eller er resebyrå för mer information.

Skriv ut "Fullständigt program" och "Fakta"
Boka din resa
Denna resa saknar för tillfället prisindikation. Fyll gärna i bokningen ändå, så återkommer vi till dig med en offert.

Detta ingår i priset
 • 9 hotellnätter ****
 • 9 frukostar
 • 4 luncher
 • 1 middag
 • Flyg från Skandinavien i ekonomiklass
 • Transporter i moderna och luftkonditionerade bussar och tåg
 • Inträden till sevärdheter enligt program
 • Engelsktalande guider i internationell grupp
 • Flygbolagens bränsletillägg, avgifter och skatter f.n. 4 900 kr
Storstad
Natur och trädgård
Kultur

Kontakta våra reseexperter: 020-52 22 22 • info@jambotours.se

Kombinera med
Resans Höjdpunkter
 • Tokyo, storstad i harmoniskt kaos
 • Bo på ryokan med onsenbad
 • Kyoto, tempel- och trädgårdsstaden
 • Miyajima – den heliga ön
 • Den japanska maten
Genomsnittliga temperaturer
Tokyo
  L°   V°   S   R
  9   -   6   5
  9   -   6   6
12   -   6 10
18   -   7 10
23   -   6 10
25   -   5 12
28   -   6 10
31   -   7   9
27   -   5 12
21   -   4 11
16   -   5   7
12   -   5   5
 • L = Temperatur luften
 • V = Temperatur vatten
 • S = Soltimmar per dag
 • R = Regndagar per månad