Jambo ToursIndienMed risbåt i Kerala

Med risbåt i Kerala

Och söderns svepande stränder 

I delstaten Kerala, längst ner i söder, sägs att hur man än söker så kommer man aldrig att hitta en grönare, vackrare och mer fridfull plats. I låglandet har kokospalmer, risodlingar, mango- och cashewnötsträd övertaget och på lummiga bergssidor ligger te- och kryddplantager sida vid sida. Här finns de omtalade husbåtarna och de svepande stränderna utmärkta för dagar med solbad. 

Backwaters är ett över 200 mil långt system av kanaler, vattenvägar, sjöar och laguner med Kochi som centralort. På en ombyggd risbåt färdas man lugnt fram i kanalerna bland risfält, vajande kokospalmer, gummiplantager och tättbefolkade byar. Båtarna är gjorda av trä och finns med ett, två eller tre sovrum, eget badrum och luftkonditionering. Dessutom vardagsrum och kök samt ett däck med sköna däcksstolar. Kapten, kock och butler ser till att man inte blir hungrig och dessutom har något drickbart inom räckhåll. På natten ligger båten still i en lagun eller i en liten hamn.

Vi börjar med transport från Kochi flygplats till området Backwaters, kryssar i kanalerna med en övernattning ombord och kör vidare ned längs kusten till badorten Kovalam för avslutande sol- och baddagar.

Typ av resa: Jambo Kompass Färdiga resepaket med utvalda favoriterJambo Kompass Färdiga resepaket med utvalda favoriter
Resans längd:
7 dagar
Antal deltagare:
2–6
Resans Höjdpunkter
 • Husbåt i Backwaters
 • Kovalams svepande stränder
Kombinera med
 • Kerala, Indien
 • Delhi
Resans Höjdpunkter
 • Husbåt i Backwaters
 • Kovalams svepande stränder
 

Programöversikt

Dag 1. Delhi till Kerala. Transfer från Delhi till flygplatsen för flyg till Kochi i delstaten Kerala. Ankomst och vidare transfer till hotellet.

Dag 2. På husbåt i Backwaters. Vi beger oss till orten Alleppey vars hamn är utgångspunkt för några av områdets husbåtar. Resan med bil beräknas...

Dag 3. Till Kovalam. Frukost ombord och därefter kör vi söderut cirka 4,5 timmar till Kovalam. Här checkar vi in och kopplar av resterande tid av dagen.

Dag 4-6. Lediga dagar vid svepande stränder. Kovalam, en gång i tiden en sömnig fiskeby har med sina stränder attraherat turismen och har vuxit fram bit...

Dag 7. Återresa. Transfer till flygplatsen i Trivandrum för flyg till Skandinavien eller fortsättning i Indien.

Dag 1. Delhi till Kerala.

Transfer från Delhi till flygplatsen för flyg till Kochi i delstaten Kerala. Ankomst och vidare transfer till hotellet.

Dag 2. På husbåt i Backwaters.

Vi beger oss till orten Alleppey vars hamn är utgångspunkt för några av områdets husbåtar. Resan med bil beräknas ta 1,5 timme. Väl framme hälsas vi välkommen av det lilla teamet, går ombord och vår stilla kryssning kan börja. Slut ögonen och dröm... vi sitter på en husbåt, tuggar på en solmogen ananas, ser det dagliga livet längs flodbanken med kvinnor som diskar i flodvattnen, barn som är på väg till skolan, de smaragdgröna fälten, kokospalmer och den lugna rytmen från båtens långsamma framfart. Lunch och middag serveras ombord.

Dag 3. Till Kovalam.

Frukost ombord och därefter kör vi söderut cirka 4,5 timmar till Kovalam. Här checkar vi in och kopplar av resterande tid av dagen.

Dag 4-6. Lediga dagar vid svepande stränder.

Kovalam, en gång i tiden en sömnig fiskeby har med sina stränder attraherat turismen och har vuxit fram bit för bit. Fortfarande idyllisk kantas stränderna av hotell, restauranger, enkla butiker och ayurveda-behandlingar.

Dag 7. Återresa.

Transfer till flygplatsen i Trivandrum för flyg till Skandinavien eller fortsättning i Indien.

[F=Frukost L=Lunch M=Middag]

Fullständigt program

Dag 1. Delhi till Kerala. Transfer från Delhi till flygplatsen för flyg till Kochi i delstaten Kerala. Ankomst och vidare transfer till hotellet. [Måltider på flyget]

Dag 2. På husbåt i Backwaters. Vi beger oss till orten Alleppey vars hamn är utgångspunkt för några av områdets husbåtar. Resan med bil beräknas ta 1,5 timme. Väl framme hälsas vi välkommen av det lilla teamet, går ombord och vår stilla kryssning kan börja. Slut ögonen och dröm... vi sitter på en husbåt, tuggar på en solmogen ananas, ser det dagliga livet längs flodbanken med kvinnor som diskar i flodvattnen, barn som är på väg till skolan, de smaragdgröna fälten, kokospalmer och den lugna rytmen från båtens långsamma framfart. Lunch och middag serveras ombord. [F-L-M]

Dag 3. Till Kovalam. Frukost ombord och därefter kör vi söderut cirka 4,5 timmar till Kovalam. Här checkar vi in och kopplar av resterande tid av dagen. [F]

Dag 4-6. Lediga dagar vid svepande stränder. Kovalam, en gång i tiden en sömnig fiskeby har med sina stränder attraherat turismen och har vuxit fram bit för bit. Fortfarande idyllisk kantas stränderna av hotell, restauranger, enkla butiker och ayurveda-behandlingar. [F]

Dag 7. Återresa. Transfer till flygplatsen i Trivandrum för flyg till Skandinavien eller fortsättning i Indien. [Måltider på flyget]

[F=Frukost L=Lunch M=Middag]

Boende

Antal nätter: 4
Ort: Trivandrum

The Raviz Kovalam (f.d. Leela)

star5
Beskrivning

Restauranger och barer, tre pooler, spaavdelning, gym, massage, yoga, ayurvedabehandling, internet, tennis. Fri buggyservice till och från stranden på ca fem minuters avstånd. Hotellet har licens att servera alla alkoholhaltiga drycker. Vår bedömning: Kovalams bästa hotell och enda lyxiga hotell med trivsam atmosfär. Hög kvalitet på såväl service som boende. Vacker utsikt över havet.

Rum

183 rymliga rum där Garden och Beach rummen är inredda med mycket träinslag och varma färger och Club rummen är i en modern västerländsk stil. Alla med wifi, bad/dusch/wc, luftkonditionering, telefon, TV, minibar, kassafack samt altan eller terrass. Beach View-rummen har altan med utsikt över havet.

Läge

Hotellet ligger på en klippa strax söder om Samudra Beach, ca 15 km söder om Trivandrums centrum.

Fakta

Typ av resa: Jambo Kompass
Resans längd: 7 dagar
Antal deltagare: 2-6
Avresor: Dagligen

Detta ingår i priset:
• 6 hotellnätter
• 6 frukostar
• 1 middag
• 1 lunch
• Flyg Delhi-Kochi enkel väg
• Transporter i bil/minibuss med luftkonditionering samt båt
• Flygbolagens bränsletillägg, avgifter och skatter f.n. 100 kr

Pris per person avser del i dubbelrum. Flygbolagens avgifter och bränsletillägg kan justeras med kort varsel. Exakt pris fastställs på biljetteringsdagen.

I priset ingår ej:
• Dricks
• Drycker

Visum
Visum krävs för svenska medborgare. Elektroniskt visum söks på http://indianvisaonline.gov.in/evisa/tvoa.html och kan sökas mellan 30-10 dagar innan ankomst. Kostnad ca. 25 USD exklusive bankavgifter. Visumansökan måste göras innan avresan, det går inte att ansöka om visum på plats i Indien. Passet måste vara giltigt i minst sex månader vid inresa. Indiska ambassaden tar inte emot ansökningar. Till din visumansökan behöver du kontaktinformation till vår agent i Indien:  Agent: Earthen Experiences;  Kontaktperson: Mr Shabih Ahmed, Manager;  Adress: 2, DDA Commercial Complex, Panchsheel Park, New Delhi 110017, India;  Telefonnummer: +91 11 49211005  

Kombinationer/förlängningar
Resan kan med fördel kombineras med sol- och baddagar i exempelvis Kota Kinabalu.

Kombinationer

Kerala, Indien

Det sägs att hur man än söker kommer man aldrig att hitta en grönare, vackrare och mera fridfull plats än Kerala i Indien. I låglandet dominerar risodlingar, kokospalmer, mango- och cashewnötsträd. Och på lummiga bergssidor ligger te- och kryddplantager sida vid sida.

Delhi

Boka en resa till Delhi, Indiens huvudstad. Vart du än ska resa i Indien är Delhi en utmärkt start. Upplev miljonstaden Delhi med sina många sevärdheter och vänliga invånare.

PrisbladAvresedatum Antal hotell-nätter Paket vuxen Paket Ordin. bädd barn X-tra bädd
Del i dblrum Enkel-rum

ORT / Logi
(med reservation för ändringar)
Klass Antal nätter

Skriv ut "Fullständigt program" och "Fakta"
Boka din resa
Denna resa saknar för tillfället prisindikation. Fyll gärna i bokningen ändå, så återkommer vi till dig med en offert.

Detta ingår i priset
 • 6 hotellnätter 6 frukostar
 • 1 middag
 • 1 lunch
 • Flyg Delhi-Kochi enkel väg
 • Transporter i bil/minibuss med luftkonditionering samt båt
 • Flygbolagens bränsletillägg, avgifter och skatter f.n. 100 kr

Kontakta våra reseexperter: 020-52 22 22 • info@jambotours.se

Kombinera med
Resans Höjdpunkter
 • Husbåt i Backwaters
 • Kovalams svepande stränder
Genomsnittliga temperaturer
Trivandrum
  L°   V°   S   R
28 28   9   1
29 28   9   2
29 29   8   3
30 30   8   8
30 30   7 10
30 28   5 19
28 27   5 17
28 27   6 14
28 28   6 11
25 28   6 11
26 29   6   8
27 28   7   3
 • L = Temperatur luften
 • V = Temperatur vatten
 • S = Soltimmar per dag
 • R = Regndagar per månad
Visa mer temperaturdata
Delhi
  L°   V°   S   R
19   -   7   1
24   -   8   2
30   -   8   2
36   -   9   1
37   -   9   2
37   -   7   4
35   -   5   9
33   -   6 10
34   -   7   4
30   -   9   1
25   -   8   0
19   -   7   1
Bombay (Mumbai)
  L°   V°   S   R
25 26   9   0
25 25   9   0
27 26   9   0
29 27 10   0
31 29 10   1
30 29   6 14
30 29   3 22
27 28   3 21
28 28   6 12
29 29   8   3
27 28   8   1
28 26   8   0