banner_1900x831_kenya_masaimara
Jambo ToursKenyaMäktiga Masai Mara

Mäktiga Masai Mara

Ta flyget till vildmarken och ditt eget safariäventyr. 

Masai Mara ligger på gränsen till Tanzania och tillhör samma ekosystem som Serengeti nationalpark. Hjordar av elefanter, bufflar, sebror, gnuer och olika antiloparter drar fram över de vidsträckta savannerna. Lejon, leoparder, geparder och hyenor lurar och jagar i spåren. Vistelsen här blir en fantastisk upplevelse att minnas resten av livet, tack vare den goda tillgången på djur och närheten till dem.

Masai Mara erbjuder oförglömliga natur- och djurupplevelser. Här finns ett flertal riktigt bra lodger och tältlodger att välja mellan. Alla är noga utvalda och av olika karaktär. Safarier sker med lodgens safarijeepar och kunniga engelsktalande guider tillsammans med andra gäster.
Typ av resa: Jambo Safari Safariresor på riktigt Jambo Safari Safariresor på riktigt
Resans längd:
8 dagar
Antal deltagare:
1–
Resans Höjdpunkter
 • Djurrika Masai Mara
 • Kunniga lokalguider
 • Safariflyg över vildmarken
 • Ljuvliga Little Governors Camp
Resans Höjdpunkter
 • Djurrika Masai Mara
 • Kunniga lokalguider
 • Safariflyg över vildmarken
 • Ljuvliga Little Governors Camp
 

Programöversikt

Dag 1. Avresa mot Nairobi. Flyg från Skandinavien till Nairobi med flygbyte på vägen.

Dag 2. Ankomst till Nairobi. Ni möts vid ankomst av vår lokala representant och har en transfer till hotellet i Nairobi.

Dag 3. Med safariflyg Transfer till flygplatsen och sedan vidare till Masai Mara med safariflyg från Wilsonflygplatsen. Flygtiden till Masai...

Dag 4–5. Safari i Masai Mara. Nu befinner ni er i massajernas land, detta stolta nomadfolk som lever på gränsen mellan Kenya och Tanzania. Under alla...

Dag 6. Återresa. Efter frukost bär det av med safariflyg till Nairobi där ni möts igen och körs till ert hotell i Nairobi.

Dag 7. Hemresa. Ni hämtas och körs till flygplatsen för resa tillbaka till Skandinavien.

Dag 8. Hemkomst.

Med reservation för ändringar i programmet.

Dag 1. Avresa mot Nairobi.

Flyg från Skandinavien till Nairobi med flygbyte på vägen.

Dag 2.

Ankomst till Nairobi.

Ni möts vid ankomst av vår lokala representant och har en transfer till hotellet i Nairobi.

Dag 3.

Med safariflyg

 Transfer till flygplatsen och sedan vidare till Masai Mara med safariflyg från Wilsonflygplatsen. Flygtiden till Masai Mara är ungefär 45-minuter och vid ankomst väntar transport till vald lodge. Under eftermiddagen väntar en safaritur som alla sker med kunnig, engelsktalande guide tillsammans med andra gäster på lodgen.

Dag 4–5. Safari i Masai Mara.

Nu befinner ni er i massajernas land, detta stolta nomadfolk som lever på gränsen mellan Kenya och Tanzania. Under alla dagar i Masai Mara ingår safari på både för- och eftermiddag. Närheten till de vilda djuren blir en minnesvärd upplevelse.

Dag 6

. Återresa

. Efter frukost bär det av med safariflyg till Nairobi där ni möts igen och körs till ert hotell i Nairobi.

Dag 7.

Hemresa.

Ni hämtas och körs till flygplatsen för resa tillbaka till Skandinavien.

Dag 8. Hemkomst

.

Med reservation för ändringar i programmet.

[F=Frukost L=Lunch M=Middag]

Fullständigt program

Dag 1. Avresa mot Nairobi. Flyg från Skandinavien till Nairobi med flygbyte på vägen.[mat på flyget]

Dag 2. Ankomst till Nairobi. Ni möts vid ankomst av vår lokala representant och har en transfer till hotellet i Nairobi. [mat på flyget]

Dag 3. Med safariflyg Transfer till flygplatsen och sedan vidare till Masai Mara med safariflyg från Wilsonflygplatsen. Flygtiden till Masai Mara är ungefär 45-minuter och vid ankomst väntar transport till vald lodge. Under eftermiddagen väntar en safaritur som alla sker med kunnig, engelsktalande guide tillsammans med andra gäster på lodgen. [F-L-M]

Dag 4–5. Safari i Masai Mara. Nu befinner ni er i massajernas land, detta stolta nomadfolk som lever på gränsen mellan Kenya och Tanzania. Under alla dagar i Masai Mara ingår safari på både för- och eftermiddag. Närheten till de vilda djuren blir en minnesvärd upplevelse. [F-L-M]

Dag 6. Återresa. Efter frukost bär det av med safariflyg till Nairobi där ni möts igen och körs till ert hotell i Nairobi. [F]

Dag 7. Hemresa. Ni hämtas och körs till flygplatsen för resa tillbaka till Skandinavien. [F]

Dag 8. Hemkomst.

[F=Frukost, L=Lunch, M=Middag]

Med reservation för ändringar i programmet.

[F=Frukost L=Lunch M=Middag]

Boende

Antal nätter: 3
Ort: Masai Mara

Little Governors' Camp

star5
Beskrivning

17 eleganta tält med canvasväggar och separat badrum. Samtliga tält ligger utspridda i området runt ett vattenhål där det ofta syns flodhästar, bufflar och andra törstiga djur. På andra sidan vattenhålet är det öppen savann. Djuren kommer ofta in på området då det inte finns något stängsel. Vakter går runt området. En liten souveniraffär finns, samt en restaurang och bar. För att komma fram och tillbaka till lodgen behöver man gå ner och uppför ett antal trappsteg och korsa Marafloden i en liten båt.

Rum

Tälten är mycket trevliga och hemtrevligt inredda. Badrummen är rymliga. Framför alla tält finns en veranda med bord och stolar. Hårtork finns att låna men det finns oftast bara en så vi rekommenderar att man tar med sig.

Läge

Beläget inne i Masai Mara nationalpark invid Marafloden, av många ansett vara den bästa platsen för djurskådning. Om man vill flyga luftballong är flygfältet beläget strax bakom lodgen.

Fakta

Typ av resa: Jambo SafariResans längd: 8 dagar
Antal deltagare (min/max): 1/9
Avresor: DagligenDetta ingår i priset:
• 2 nätter på Sarova Panafric inklusive frukost. 
• 3 nätter på Little Governors Camp inklusive helpension
•  5 frukostar, 3 luncher, 3 middagar..
• Flyg från Skandinavien i t/r i ekonomiklass.
• Safariflyg Nairobi-Masai Mara-Nairobi. 
• Game drives i fyrhjulsdriven, öppen jeep.
• Lokal engelsktalande chaufför/guide/ranger.
• Alla nationalparksavgifter. 
• Flygbolagets bränsletillägg, avgifter och skatter f.n. 5700 kr. 

I priset ingår ej:
• Dricks under safarin, cirka 15 USD per person och dag.
• Visum, cirka 50 USD.
 
Pris per person avser del i dubbelrum. Flygbolagens avgifter och bränsletillägg kan justeras med kort varsel. Exakt pris fastställs på biljetteringsdagen.

Avbeställningsskydd:  
Resenären kan skydda sig mot avbeställningskostnad för resa genom att vid bokning teckna det avbeställningsskydd som Jambo Tours erbjuder - läs mer HÄR.

Bagage:  Max 15 kg ombord på safariflyget, packa i mjuka väskor.

Försäkring:  Det är mycket viktigt att vara riktigt försäkrad och Jambo Tours rekommenderar Solids reseförsäkring – läs mer HÄR

Klimat:  Kenya har ett soligt och varmt klimat som är torrt i inlandet och fuktigt vid kusten. Kenyas inland är ett höglandsområde. På dagarna är det i regel varmt och stark sol. I inlandet sjunker temperaturen på kvällen och natten, ibland under 10 grader. Dagstemperaturerna under torrperioderna brukar ligga på 25–35ºC. 

Pass, visum & vaccination:  Passet måste vara giltigt i minst sex månader efter hemkomst och ha minst två lediga sidor. Svenska medborgare måste ha en Electronic Travel Authorization (eTA) för inresa i Kenya. Sedan 5 januari 2024 söker man om en eTA genom en elektronisk ansökan i förväg via kenyanska migrationsmyndighetens hemsida. En avgift betalas i samband med ansökan. Flygbolagen kan komma att neka ombordstigning om ansökan ej är godkänd innan flygets avgång. Sök i god tid, minst 14 dagar innan avresa.Har man besökt eller varit i transit i land där gula febern krävs vaccination mot gula febern, medtag därför alltid det gula vaccinationskortet.

Särskilda boknings- och avbokningsvillkor:  Vid bokning får du besked om det är några delar av denna resa som inte faller under Jambo Tours ordinarie rese- eller avbokningsvillkor. 

Kombinationer/förlängningar:  Lägg till en badvecka på härliga Zanzibar, Mombasa, Seychellerna eller varför inte en gorillavandring i Rwanda. 

Utrustning/klädsel:  Oömma kläder typ khaki, jeans, shorts eller liknande. Varm jacka/tröja för kvällar och tidiga morgnar. Bekväma skor. Kamera, kikare, solskydd, våtservetter, påse att förvara dammkänslig utrustning, handsprit, myggmedel och ficklampa.

Övrigt: För att kunna tillgodogöra sig all information på plats bör man kunna förstå och kommunicera på engelska. Delar av resan sker i mindre internationell grupp samt sker till fots vilket gör att resan inte rekommenderas för personer med nedsatt rörlighet. Kontakta oss så tar vi fram en alternativ resa för att passa speciella behov.Med reservation för eventuella ändringar i programmet.

Prisblad

Mäktiga Masai Mara 2019-24

Samtliga priser visas i SEK
Indikationspris per person från Skandinavien


Avresedatum Antal hotell-nätter Paket vuxen Paket Ordin. bädd barn X-tra bädd
Del i dblrum Enkel-rum
1/7-31/10 5 60590 69390
1/11-15/12 5 49450 54690
16/12-31/12 5 60590 69390

ORT / Logi
(med reservation för ändringar)
Klass Antal nätter
NAIROBI
Sarova Panafric
1
MASAI MARA
Little Governors Camp
3
NAIROBI
Sarova Panafric
1

I priset ingår flygbolagens flygbränsletillägg samt flygbolagens skatter och passageraravgifter med totalt 3900kr. Flygbolagens avgifter och bränsletillägg kan justeras med kort varsel. Exakt pris fastställs på biljetteringsdagen.

Visum behövs för resa till Kenya för medborgare i de nordiska länderna. Barn under 16 år behöver dock bara giltigt pass, och inget visum.

Bagage Max 15 kg packat i mjuka väskor på grund av safariflyget.

Pris i enkelrum gäller när två personer reser. Pris för en resenär på förfrågan.
on

Vi rekommenderar att flyga luftballong över savannen. Ca 40 minuter som avslutas med frukost i det fria kostar ca 5000:-/person.

Skriv ut "Fullständigt program" och "Fakta"
Boka din resa
Indikationspris
49 450 SEK

inklusive flygskatter och bränsletillägg

Detta ingår i priset
 • 3 lodgenätter på vald lodge. Indikationspris avser Little Governors Camp
 • 3 frukostar, 3 luncher, 3 middagar
 • Flyg från Skandinavien i ekonomiklass
 • Safariflyg Nairobi-Masai Mara t/r
 • Safarier sker i fyrhjulsdriven jeep
 • Alla nationalparksavgifter
 • Engelsktalande safariguide
 • Flygbolagens bränsletillägg, avgifter och flygskatter f.n 5950 kr
Djur & Natur

Kontakta våra reseexperter: 020-52 22 22 • info@jambotours.se

 
Resans Höjdpunkter
 • Djurrika Masai Mara
 • Kunniga lokalguider
 • Safariflyg över vildmarken
 • Ljuvliga Little Governors Camp
Genomsnittliga temperaturer
Nairobi
  L°   V°   S   R
24   -   9   5
26   -   9   5
26   -   8 11
24   -   7 16
23   -   6 14
22   -   6   4
21   -   5   2
22   -   5   5
24   -   7   4
25   -   7   7
23   -   7 16
23   -   8   6
 • L = Temperatur luften
 • V = Temperatur vatten
 • S = Soltimmar per dag
 • R = Regndagar per månad
Visa mer temperaturdata
Mombasa
  L°   V°   S   R
30 27   9   4
31 28   9   2
31 28   9   5
30 28   8 10
28 27   6 14
27 25   8   9
26 25   7 11
27 27   8 11
27 27   9   9
28 27   9 12
29 27   9 10
30 27   9   6