Morning relaxing atmosphere at a public beach at the Red SEa, MI
Jambo ToursJordanienJordanien - Röda havet och Petra

Jordanien - Röda havet och Petra

Med direktflyg från Stockholm och inkluderar världsarvet Petra 

Ahlan Wa Sahlan, välkommen till kungadömet Jordanien! Ett ungt land med gammal historia. Ett land som ligger som en bro mellan öken och hav som mellan öst och väst. Njut av sol och bad dagar vid Röda havet, besök klippstaden Petra med sin mystiska, dolda skönhet. 

Röda havet erbjuder en fantastisk möjlighet till både sol och bad med ett klart vatten perfekt för både dykning och snorkling. Just nu så har aldrig landet varit mer tillgängligt och nära för oss att resa dit. Vi flyger direkt till Jordanien med Royal Jordanian från Stockholm till Amman och vidare till Aqaba. Vi har valt Tala Bay strax söder om Aqaba som är perfekt för avkopplande dagar med sol och bad, där bor vi bekvämt på Marina Plaza med närhet till röda havets klara vatten. I priset har vi också valt att inkludera en resa till klippstaden Petra som är en av Jordaniens absoluta höjdpunkter och platsen lämnar ingen oberörd när man vandrar in till den tidigare gömda staden. Utöver Petra så har landet mycket att erbjuda och för den aktiva finns möjligheter att göra flera utflykter, exempelvis Wadi Rum och dess röda sanddynor där man reser med jeep, Döda havets salta vatten eller varför inte Ayla golfbanan som ligger strax utanför Aqaba, golfbanan har designats av Greg Norman och erbjuder golf i världsklass.
Typ av resa: Jambo Kompass Färdiga resepaket med utvalda favoriterJambo Kompass Färdiga resepaket med utvalda favoriter
Resans längd:
8 dagar
Antal deltagare:
1–
Resans Höjdpunkter
 • Sol- och baddagar
 • Klippstaden Petra
 • Röda havet klara vatten
 • Nära till Wadi Rum öknen
 • Bekvämt boende nära till stranden
Resans Höjdpunkter
 • Sol- och baddagar
 • Klippstaden Petra
 • Röda havet klara vatten
 • Nära till Wadi Rum öknen
 • Bekvämt boende nära till stranden
 

Programöversikt

Dag 1. Ankomst Amman. Direktflyg från Stockholm med Royal Jordanian till Amman, vid ankomst till Amman byter vi flyg till Aqaba där vi landar senare på...

Dag 2-3 Sol och baddagar Aqaba. Aqaba ligger vid Aqabaviken som är en del av Röda havet. Hotellet ligger i Tala Bay direkt vid stranden...

Dag 4. Dagsutflykt till klippstaden Petra. Dagen ägnas åt klippstaden Petra, 124 km från Aqaba. Petra domineras av staden Wadi Mousa där det sägs att...

Dag 5-7 Sol och baddagar Aqaba. Fortsätt njuta med avkopplade dagar i Aqaba. Önskar man så finns möjligheten för fler utflykter från Aqaba. Hur låter...

Dag 8. Hemresa. Under morgonen checkar vi ut, säger farväl till Aqaba och efter en kort transfer till flygplatsen går flyget hem via Amman och fortsätter...

Dag 1. Ankomst Amman

. Direktflyg från Stockholm med Royal Jordanian till Amman, vid ankomst till Amman byter vi flyg till Aqaba där vi landar senare på kvällen, totalt sex timmars flygning. Transfer till hotellet. 

Dag 2-3 

Sol och baddagar Aqaba

.  Aqaba ligger vid Aqabaviken som är en del av Röda havet. Hotellet ligger i Tala Bay direkt vid stranden cirka 15 min från Aqaba. Här är det sol och bad och avkoppling som gäller. Tala Bay erbjuder många möjligheter till sol och bad, vattenaktiviteter, såsom dykning och snorkling. 

Dag 4. Dagsutflykt till klippstaden Petra.  

Dagen ägnas åt klippstaden Petra, 124 km från Aqaba. Petra domineras av staden Wadi Mousa där det sägs att Moses hämtade vatten från bergen. Petra omges dessutom av många byar som alla nämns i historien. Det går att ta sig in i Petras klippstad på olika sätt. Den mest spektakulära är genom den kilometerlånga ravinen as-Siq. Det är inte förrän man nått fram till slutet av ravinen som klippstaden träder fram i all sin prakt. Vi möts av en sällsam fasad, huggen direkt ur berget, den 40 meter höga Skattkammaren al-Khaznah. Utflykten sker med engelsktalande lokalguide. 

Dag 5-7 Sol och baddagar Aqaba.

Fortsätt njuta med avkopplade dagar i Aqaba. Önskar man så finns möjligheten för fler utflykter från Aqaba. Hur låter en spännande jeepresa i Wadi Rums ökenlandskap, snorkling i Röda havet eller en dagstur till döda havet och flyta i det saltrika vattnet. Dessa resor anordnas och bokas på plats genom vår partner Jordan Experience.

Dag 8. Hemresa

. Under morgonen checkar vi ut, säger farväl till Aqaba och efter en kort transfer till flygplatsen går flyget hem via Amman och fortsätter till sedan till Stockholm.

[F=Frukost L=Lunch M=Middag]

Fullständigt program

Dag 1. Ankomst Amman. Direktflyg från Stockholm med Royal Jordanian till Amman, vid ankomst till Amman byter vi flyg till Aqaba där vi landar senare på kvällen, totalt sex timmars flygning. Transfer till hotellet. [F-på flyget]

Dag 2-3 Sol och baddagar Aqaba.  Aqaba ligger vid Aqabaviken som är en del av Röda havet. Hotellet ligger i Tala Bay direkt vid stranden cirka 15 min från Aqaba. Här är det sol och bad och avkoppling som gäller. Tala Bay erbjuder många möjligheter till sol och bad, vattenaktiviteter, såsom dykning och snorkling. [F-M]

Dag 4. Dagsutflykt till klippstaden Petra.  Dagen ägnas åt klippstaden Petra, 124 km från Aqaba. Petra domineras av staden Wadi Mousa där det sägs att Moses hämtade vatten från bergen. Petra omges dessutom av många byar som alla nämns i historien. Det går att ta sig in i Petras klippstad på olika sätt. Den mest spektakulära är genom den kilometerlånga ravinen as-Siq. Det är inte förrän man nått fram till slutet av ravinen som klippstaden träder fram i all sin prakt. Vi möts av en sällsam fasad, huggen direkt ur berget, den 40 meter höga Skattkammaren al-Khaznah. Utflykten sker med engelsktalande lokalguide. [F-M]

Dag 5-7 Sol och baddagar Aqaba. Fortsätt njuta med avkopplade dagar i Aqaba. Önskar man så finns möjligheten för fler utflykter från Aqaba. Hur låter en spännande jeepresa i Wadi Rums ökenlandskap, snorkling i Röda havet eller en dagstur till döda havet och flyta i det saltrika vattnet. Dessa resor anordnas och bokas på plats genom vår partner Jordan Experience.

Dag 8. Hemresa. Under morgonen checkar vi ut, säger farväl till Aqaba och efter en kort transfer till flygplatsen går flyget hem via Amman och fortsätter till sedan till Stockholm. [F-M på flyget]

[F=Frukost, L=Lunch, M=Middag]

[F=Frukost L=Lunch M=Middag]

Boende

Antal nätter: 7
Ort: Aqaba, Petra

Marina Plaza Tala Bay

star5
Beskrivning

Semesteranläggning med två pooler och en barnpool som är uppvärmda under vinterhalvåret. Modern byggnadsstil med inslag av lokala influenser. Flera restauranger med olika inriktningar och ett spa med flera behandlingsrum, skönhetssalong och sauna. Perfekt för en avkopplad tillvaro för par eller familjen.

Rum

260 rum i flera kategorier. Alla rum har gratis wifi, balkong eller terrass, luftkonditionering, minibar, kassafack, hårtork och kaffe/tekokare. Rummen vetter mot poolområdet eller trädgård.

Läge

Beläget i Tala Bay, cirka 15 minuters bilfärd från Aqaba och 25 minuters bilfärd från flygplatsen i Aqaba. Cirka 100 meter till Tala Bay marina med restauranger och shopping och cirka 200 meter till hotellets privata strand med många vattenaktiviteter, snorkling, dykcenter.

Antal nätter: 7
Ort: Aqaba, Petra

Grand Tala Bay

star5
Beskrivning

Semesteranläggning av hög internationell standard med ett poolområde med olika storlekar, uppvärmda under delar av vinterhalvåret, en infinity-pool, samt nära till en privat strand. Modern byggnadsstil med inslag av lokala influenser. Flera restauranger med olika inriktningar och ett spa med flera behandlingsrum, skönhetssalong och sauna. Perfekt för en större familj, sällskap eller om man önskar sig en aningen högre standard.

Rum

336 rum i flera kategorier. Alla rum har gratis wifi, balkong eller terrass, luftkonditionering, gratis minibar, kassafack, hårtork och kaffe/tekokare. Rummen vetter mot havet eller trädgård.

Läge

Beläget direkt på kusten vid Tala Bay, cirka 15 minuters bilfärd från staden och 25 minuters bilfärd från flygplatsen i Aqaba.

Antal nätter: 7
Ort: Aqaba, Petra

Mina Hotel

star5
Beskrivning

Ett enklare hotell med modern interiör och lokal prägel. Ett poolområde, en huvudrestaurang med ett internationellt bufféutbud, en takterrass med restaurang, 2 barer och en poolrestaurang. Perfekt för dig som vill bo central och upptäcka mer själv.

Rum

160 rum i standard och superior kategorier. Alla rum har gratis wifi, luftkonditionering, kylskåp, kassafack, hårtork och kaffe/tekokare. Rummen vetter mot havet eller bergen.

Läge

Beläget i centrala Aqaba cirka 15 min från Aqaba flygplats.

Fakta

Typ av resa: sol och bad
Resans längd: 8 dagar
Avresor 2023/2024: Direktflyg från Stockholm Måndagar 16/10 2023 -13/05 2024

Allt detta ingår i priset
• 7 hotellnätter ****

• 7 frukostar
• 7 middagar
• Direktflyg från Stockholm i ekonomiklass (Royal Jordanian)
• Transporter i luftkonditionerad buss
• Engelsktalande guide till Petra
• Inträden till sevärdheter enligt program
• Visum (för nordiska medborgare; passuppgifter behövs i god tid)
• Flygbolagens bränsletillägg, avgifter och skatter

Pris från: 15.850 kr
Pris per person, avser del i dubbelrum

Pass måste vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomst.

Klimat:
Det regnar mycket lite i Aqaba. Snittemperaturen i luften varierar beroende på årstid, 14-26 grader under dagen och 4-19 under natten. Svalaste månaderna är December och Januari. Sommarmånaderna är de varmaste. Höst och vår mycket behaglig tid att resa. I öknen kan det bli kyligt på nätterna. Vattentemperaturen i Röda havet är mellan 19-25 grader beroende på årstid.

Utflykter:Sker med engelsktalande lokalguide

Med reservation för eventuella ändringar i programmet

Prisblad

Jordanien - Röda havet och Petra 2023-24

Samtliga priser visas i SEK


Avresedatum Antal hotell-nätter Paket vuxen Paket Ordin. bädd barn X-tra bädd
Del i dblrum Enkel-rum
16/10, 23/10 7 15850 19450 12190
30/10 7 16450 21250 12190
6/11, 13/11 7 15850 19450 12190
20/11 7 15850 19450 11850
27/11, 18/12 7 16450 20250 12590
25/12 7 17890 21790 13350
1/1 7 15850 19450 12090
8/1 7 16550 20290 12650
15/1, 22/1, 29/1, 5/2, 12/2, 19/2 7 16450 20250 12590
26/2 7 16550 20290 12650
4/3, 11/3 7 16450 20250 12590
18/3 7 16550 20290 12650
25/3, 1/4 7 16450 20250 12590

ORT / Logi
(med reservation för ändringar)
Klass Antal nätter
TALA BAY, AQABA
Marina Plaza Tala Bay
7
TALA BAY, AQABA
Grand Tala Bay*
AQABA
Mina Hotel**

Priset gäller för ett standarrum på Marina Plaza Tala Bay och inkluderar halvpension.

Nyårsmiddag är inkluderat i priset för avresa 25 December

* Önskar man boka ett standardrum på Grand Tala Bay med halvpension tillkommer en kostnad på 1.750 sek.

** Önskar man boka ett standardrum på Mina hotell i Aqaba med endast frukost så är det ett avdrag på 2.000 sek.

Skriv ut "Fullständigt program" och "Fakta"

Avresedatum

Avresor 2023Avresor 2024
* Få platser kvar ** En plats kvar
Boka din resa
Pris från
15 850 SEK

inklusive flygskatter och bränsletillägg

Detta ingår i priset
 • 7 hotellnätter ****
 • 7 frukostar
 • 7 middagar
 • Dagstur till världsarvet Petra med engelsktalande guide
 • Direktflyg från Stockholm i ekonomiklass (Royal Jordanian)
 • Transporter i luftkonditionerade buss
 • Visum (för nordiska medborgare; passuppgifter behövs i god tid)
 • Flygbolagens bränsletillägg, avgifter och skatter
Sol och bad
Natur och kultur
Matkultur

Kontakta våra reseexperter: 020-52 22 22 • info@jambotours.se

 
Resans Höjdpunkter
 • Sol- och baddagar
 • Klippstaden Petra
 • Röda havet klara vatten
 • Nära till Wadi Rum öknen
 • Bekvämt boende nära till stranden