banner_1900x831_ecuador_galapagos
Jambo ToursJambo KryssningExpedition Galapagos med National Geographic Islander II

Expedition Galapagos med National Geographic Islander II

Galápagosöarna med Lindblad Expeditions fartyg National Geographics Islander 

Följ med på ett riktigt expeditionsfartyg till Galápagosöarnas fascinerande djurliv tillsammans med naturguiderna och vetenskapsmännen på National Geographics Islander. Med kajaker och gummibåtar tar vi oss till de mest intressanta platserna på Galápagos där vi försiktigt närmar oss orädda sjölejon, rödbröstade fregattfåglar och jättesköldpaddor. På kvällen lyssnar vi på intressanta föredrag om öarnas spännande historia och unika djurliv.

Galápagosöarna ligger ca 100 mil utanför Ecuadors kust och utgör naturligt habitat för några av världens mest intressanta djurarter, många av dem är endemiska. Unikt för öarna är att dess djurliv aldrig utvecklat någon naturlig rädsla för människan och därför både ser ut och beter sig som vid Darwins berömda besök där. Här möter du blå- och rödfotade sulor, sjölejon, fregattfåglar, jättesköldpaddor, iguanor och Galápagospingviner bland många andra fascinerande djur, på utflykter med gummibåtar och kajaker.
     Kryssningsfartyget National Geographic Islander har plats för 48 passagerare, vilket ger en familjär och personlig stämning. Här samlas naturintresserade gäster för att tillsammans lära sig mer om öarnas unika djurliv. Vetenskapsmännen och naturguiderna delar frikostigt med sig av sina kunskaper och erfarenheter av allt från undervattensliv till flora och fauna och gästerna får när de önskar ta del av information som inhämtas med hjälp av undervattensvideo, hydrofoner, videomikroskop och andra instrument.
Typ av resa: Jambo Kryssning Utvalda kryssningar i litet formatJambo Kryssning Utvalda kryssningar i litet format
Resans längd:
9 dagar
Antal deltagare:
1–9
Resans Höjdpunkter
 • Expeditionsfartyget National Geographic Islander II
 • Galapagos vackra fauna
 • Kunniga expeditionsledare
 • Snorkla bland sjölejon
 • Paddla kajak
Resans Höjdpunkter
 • Expeditionsfartyget National Geographic Islander II
 • Galapagos vackra fauna
 • Kunniga expeditionsledare
 • Snorkla bland sjölejon
 • Paddla kajak
 

Programöversikt

Dag 1. Från Sverige till Guayaquil. Flyg från Skandinavien till Guayaquil. Transfer till centralt beläget hotell.

Dag 2. Flyg ut till Galápagosöarna. På morgonen går flyget vidare till Galápagos. Ombord på expeditionsfartyget Islander bekantar sig besättningen...

Dag 3–6. Naturkryssning på Galápagosöarna. Kryssningen runt öarna läggs upp tillsammans med National Park Service, vilket betyder att rutten mellan...

North Seymour: Håll utkik efter häckande Fregattfåglar och Leguaner.

Santa Cruz: Här finner vi Charles Darwins forskningsstation som arbetar med att bevara öarnas unika fauna. Här gör man en utflykt till öns mosstäckta...

Isabela: Besök den pittoreska staden Puerto Villamil och promenera på de smala gatorna. Vandra på breda sandstränder, undersök grottor, saltvattenlaguner...

Fernandina: Ön är den yngsta i Galápagosarkipelagen och har ett dramatiskt högland med imponerande vulkaner. Vid Punta Espinoza finns en stor koloni av...

San Cristobal: Ön kännetecknas av sina vita sandstränder, turkosa vatten och imponerande vulkanlandskap. Här håller vi utkik efter Rödfotad sula, San...

Española: Ön utgör en unik lokal för den särskilda albatrossart som finns på

Galápagos och som uppträder här från april till december. Här finns också särskilt färgrika havsleguaner, sjölejon, darwinfink och blåfotad sula....

Floreana: Snorkla med sjölejon i det kristallklara vattnet vid den lilla ön Champion. På Floreana finns också flamingo och många andra arter sjöfågel....

Dag 7. Flyg till Guayaquil. Kryssningen avslutas och passagerarna går i land för att flyga till Guayaquil. Den senare delen av eftermiddagen och kvällen...

Dag 8. Avresa till Sverige.

Dag 9. Hemkomst.

Dag 1. Från Sverige till Guayaquil.

Flyg från Skandinavien till Guayaquil. Transfer till centralt beläget hotell.

Dag 2. Flyg ut till Galápagosöarna

. På morgonen går flyget vidare till Galápagos. Ombord på expeditionsfartyget Islander bekantar sig besättningen och gästerna. Efter lunch anländer fartyget till North Seymour där deltagarna får en första kontakt med det spännande djurlivet genom vandringar på öns sandstränder.

Dag 3–6. Naturkryssning på Galápagosöarna.

Kryssningen runt öarna läggs upp tillsammans med National Park Service, vilket betyder att rutten mellan öarna kan variera. Följande öar ingår emellertid i kryssningsprogrammet och samtliga måltider intas ombord på fartyget:

North Seymour:

Håll utkik efter häckande Fregattfåglar och Leguaner.

Santa Cruz:

Här finner vi Charles Darwins forskningsstation som arbetar med att bevara öarnas unika fauna. Här gör man en utflykt till öns mosstäckta högland som utgör hemvist för jättesköldpaddor.

Isabela:

Besök den pittoreska staden Puerto Villamil och promenera på de smala gatorna. Vandra på breda sandstränder, undersök grottor, saltvattenlaguner och vegetation och djurlivet.

Fernandina:

Ön är den yngsta i Galápagosarkipelagen och har ett dramatiskt högland med imponerande vulkaner. Vid Punta Espinoza finns en stor koloni av havsiguaner som besöks under uppehållet.

San Cristobal:

Ön kännetecknas av sina vita sandstränder, turkosa vatten och imponerande vulkanlandskap. Här håller vi utkik efter Rödfotad sula, San Cristobal-härmtrast och Lava-ödla.

Española:

Ön utgör en unik lokal för den särskilda albatrossart som finns på

Galápagos

och som uppträder här från april till december. Här finns också särskilt färgrika havsleguaner, sjölejon, darwinfink och blåfotad sula. Ön är också ett favoritställe för snorkling och bad.

Floreana:

Snorkla med sjölejon i det kristallklara vattnet vid den lilla ön Champion. På Floreana finns också flamingo och många andra arter sjöfågel. Här ingår också en vandring till stränder där havssköldpaddan lägger sina ägg.

Dag 7. Flyg till Guayaquil.

Kryssningen avslutas och passagerarna går i land för att flyga till Guayaquil. Den senare delen av eftermiddagen och kvällen är fria för egna aktiviteter i hamnstaden Guayaquil.

Dag 8. Avresa till Sverige.

Dag 9. Hemkomst.

[F=Frukost L=Lunch M=Middag]

Fullständigt program

Dag 1. Från Sverige till Guayaquil. Flyg från Skandinavien till Guayaquil. Transfer till centralt beläget hotell. [Måltider på flyget]

Dag 2. Flyg ut till Galápagosöarna. På morgonen går flyget vidare till Galápagos. Ombord på expeditionsfartyget Islander bekantar sig besättningen och gästerna. Efter lunch anländer fartyget till North Seymour där deltagarna får en första kontakt med det spännande djurlivet genom vandringar på öns sandstränder. [F-L-M]

Dag 3–6. Naturkryssning på Galápagosöarna. Kryssningen runt öarna läggs upp tillsammans med National Park Service, vilket betyder att rutten mellan öarna kan variera. Följande öar ingår emellertid i kryssningsprogrammet och samtliga måltider intas ombord på fartyget:

North Seymour: Håll utkik efter häckande Fregattfåglar och Leguaner.

Santa Cruz: Här finner vi Charles Darwins forskningsstation som arbetar med att bevara öarnas unika fauna. Här gör man en utflykt till öns mosstäckta högland som utgör hemvist för jättesköldpaddor.

Isabela: Besök den pittoreska staden Puerto Villamil och promenera på de smala gatorna. Vandra på breda sandstränder, undersök grottor, saltvattenlaguner och vegetation och djurlivet.

Fernandina: Ön är den yngsta i Galápagosarkipelagen och har ett dramatiskt högland med imponerande vulkaner. Vid Punta Espinoza finns en stor koloni av havsiguaner som besöks under uppehållet.

San Cristobal: Ön kännetecknas av sina vita sandstränder, turkosa vatten och imponerande vulkanlandskap. Här håller vi utkik efter Rödfotad sula, San Cristobal-härmtrast och Lava-ödla.

Española: Ön utgör en unik lokal för den särskilda albatrossart som finns på

Galápagos och som uppträder här från april till december. Här finns också särskilt färgrika havsleguaner, sjölejon, darwinfink och blåfotad sula. Ön är också ett favoritställe för snorkling och bad.

Floreana: Snorkla med sjölejon i det kristallklara vattnet vid den lilla ön Champion. På Floreana finns också flamingo och många andra arter sjöfågel. Här ingår också en vandring till stränder där havssköldpaddan lägger sina ägg.

Dag 7. Flyg till Guayaquil. Kryssningen avslutas och passagerarna går i land för att flyga till Guayaquil. Den senare delen av eftermiddagen och kvällen är fria för egna aktiviteter i hamnstaden Guayaquil. [F]

Dag 8. Avresa till Sverige. [F-Måltider på flyget]

Dag 9. Hemkomst. [Måltider på flyget]

[F=Frukost L=Lunch M=Middag]

Boende

Antal nätter: 7
Ort:

star5

Fakta

Typ av resa: Jambo Kryssning
Resans längd: 9 dagar
Guidning: Ja, engelskspråkiga naturguider
Fartygets kapacitet: max 48 passagerare
Avresor 2024/2025: Varje vecka

Detta ingår i priset:
 • 2 hotellnätter,
 • 5 kryssningsnätter ★★★★★
 • 7 frukostar
 • 5 luncher
 • 5 middagar
 • Flyg från Skandinavien i ekonomiklass
 • 2 inrikesflygningar
 • Transporter i moderna bussar 
 • Entréer och utflykter enligt program
 • Flygbolagens bränsletillägg, avgifter och skatter.

Pris per person, avser del i dubbelrum. Flygbolagens avgifter och bränsletillägg kan justeras med kort varsel. Exakt pris fastställs på biljetteringsdagen.

I priset ingår ej:
• Dricks (räkna med ca 100 USD) 
• Drycker
• Nationalparksavgifter (150 USD betalas vid ankomst till Galapagos)

Specifikt för denna resa: Vid bokningstillfället betalas deposition 13 000 kr, ej återbetalningsbar vid avbokning.

Visum & klimat: Se landsfakta och klimattabeller i slutet av katalogen.

Med reservation för programändringar. Rederiet har rätt att ändra rutter utan att i förväg informera om det på grund av väder och vind eller nationalparkens och myndigheternas eventuellt ändrade direktiv.

Prisblad

Expedition Galapagos med National Geographic Islander II 2018-24

Samtliga priser visas i SEK
Pris/person från Stockholm. För övriga orter, se nedan.
Linköping har samma pris som Stockholm.


Avresedatum Antal hotell-nätter Paket vuxen Paket Ordin. bädd barn X-tra bädd
Del i dblrum Enkel-rum

ORT / Logi
(med reservation för ändringar)
Klass Antal nätter
GUAYAQUIL
Hotel del Parque
1
GALÁPAGOSÖARNA
National Geographic Islander
5
GUAYAQUIL
Hotel del Parque
1

I priset ingår flygbränsletillägg, flygplatsskatter och säkerhetsavgifter. Dessa är för närvarande 3 550 kr.

Flygbolagens avgifter och bränsletillägg kan justeras med kort varsel. Exakt pris fastställs på biljetteringsdagen.

En icke återbetalningsbar deposition på 13 000kr tas vid bokningstillfället vid denna resa.

Skriv ut "Fullständigt program" och "Fakta"
Boka din resa
Indikationspris
103 000 SEK

inklusive flygskatter och bränsletillägg

Detta ingår i priset
 • Flyg från Skandinavien i ekonomiklass
 • 2 inrikesflygningar
 • 2 hotellnätter.
 • 5 kryssningsnätter ★★★★★
 • 7 frukostar
 • 5 luncher
 • 5 middagar
 • Transporter i moderna bussar.
 • Entréer och utflykter enligt program
 • Engelskspråkiga naturguider
 • Flygbolagens bränsletillägg, avgifter och skatter.
Storstad
Natur
Sol & bad

Kontakta våra reseexperter: 020-52 22 22 • info@jambotours.se

 
Resans Höjdpunkter
 • Expeditionsfartyget National Geographic Islander II
 • Galapagos vackra fauna
 • Kunniga expeditionsledare
 • Snorkla bland sjölejon
 • Paddla kajak
Genomsnittliga temperaturer
Quito
  L°   V°   S   R
18   -   5   9
18   -   5 11
18   -   4 11
18   -   4 15
18   -   5 10
19   -   6   9
19   -   7   3
19   -   7   3
20   -   6   8
19   -   5 13
19   -   6 13
18   -   6   7
 • L = Temperatur luften
 • V = Temperatur vatten
 • S = Soltimmar per dag
 • R = Regndagar per månad
Visa mer temperaturdata
Guayaquil
  L°   V°   S   R
27   -   3 20
27   -   4 25
27   -   5 24
27   -   5 14
27   -   5   9
25   -   4   4
25   -   4   2
25   -   4   0
25   -   5   2
25   -   4   3
26   -   4   4
27   -   4 10