banner_1900x831_ecuador_galapagos
Jambo ToursJambo KryssningExpedition Galapagos med National Geographic Endeavour II

Expedition Galapagos med National Geographic Endeavour II

Kryssning till Galapagos med Lindblad Expeditions och National Geographic. 

Boka en kryssning till Galapagos! Sätt foten på dessa öar och du upptäcker snabbt att nyfikenhet och oräddhet är livsstil här. Oavsett om det handlar om en långpromenad på någon av Galapagos många jungfruliga stränder, synen av en albatross, en träff med ett vänligt sjölejon eller snorkling tillsammans med Galapagospingviner omges du av en känsla av total frihet.

Galapagosöarnas vulkaniska arkipelag och unika natur och djurliv upptäcks med fördel genom en kryssningsresa med fartyget "National Geographic Islander", som har plats för 48 gäster ombord eller med "National Geographic Endeavour" med plats för 96 gäster ombord. Med hjälp av fartygens zodiakbåtar kommer passagerarna riktigt nära både djuren och den annorlunda naturen. Lindblad Expeditions kännetecken, de vetenskapsmän och specialister som finns med på varje kryssning, delar frikostigt med sig av sina kunskaper och erfarenheter av allt från undervattensliv till flora och fauna och passagerarna får när de önskar ta del av information som inhämtas med hjälp av undervattensvideo, hydrofoner, videomikroskop och andra instrument.

Galapagosöarna ligger ca 100 mil utanför Ecuadors kust och utgör naturligt habitat för några av världens mest intressanta djurarter. Unikt för öarna är att dess djurliv aldrig utvecklat någon naturlig rädsla för människan och därför både ser ut och beter sig som vid Darwins berömda besök där. Här möter du blå- och rödfotade sulor, sjölejon, fregattfåglar, iguanor och Galapagospingviner bland många andra fascinerande djur på utflykter med zodiakbåtar och kajaker.

Kombinera denna äventyrliga kryssning med en rundresa i Sydamerika. Jambo Tours erbjuder mängder med spännande resor! Kontakta oss på 020-52 22 22 eller via email på info@jambotours.se.

Typ av resa: Jambo Kryssning Utvalda kryssningar i litet formatJambo Kryssning Utvalda kryssningar i litet format
Resans längd:
11 dagar
Antal deltagare:
1–30
Resans Höjdpunkter
Resans Höjdpunkter
 

Programöversikt

DAG 1: Skandinavien – Ecuador Flyg från Skandinavien till Ecuador och hamnstaden Guayaquil. Transfer till hotellet.

DAG 2: Guayaquil - Galapagos. På morgonen flyger man vidare till Galapagos och går ombord på expeditionsfartyget. Efter lunch anländer fartyget till North...

DAG 3–8: Galapagosöarna. Kryssningen runt öarna läggs upp tillsammans med National Park Service, vilket betyder att rutten mellan öarna kan variera....

North Seymour: Ön är hem åt den största kolonin av magnifika fregattfåglar på Galapagos, tillsammans med blåfotade sulor, svalstjärtmåsar, Nazcafregattfåglar...

Isabela: Besök den pittoreska staden Puerto Villamil och promenera på de smala gatorna. Vandra på breda sandstränder, undersök grottor, saltvattenlaguner...

Fernandina: Ön är den yngsta i Galapagosarkipelagen och har ett dramatiskt högland med imponerande vulkaner. Vid Punta Espinoza finns en stor koloni av...

Española: Här finner vi bland annat en unik albatrossart som finns på Galapagos och som lever här från april till december. Här finns också synnerligen...

Floreana: Snorkla med sjölejon i det kristallklara vattnet vid den lilla ön Champion. På Floreana finns också flamingos, pintailänder och många andra...

Santa Cruz: På ön får deltagarna besöka Charles Darwins forskningsstation för att ta del av det arbete som görs för att bevara öarnas unika fauna....

Bartolome: Ön består av lava, sandstränder och mangroveskogar. Här finns möjlighet till långa, intressanta promenader med stora djurupplevelser samt...

Santiago: Denna ö erbjuder täta möten med Galapagos berömda pälssälar och innehåller stora tidvattensjöar med intressant djurliv.

Genovesa: Genovesa har fått ett rykte som "Fågelön" på grund av de många och varierade fågelarter som häckar här. En mängd fregattfåglar, Nazcafåglar...

San Cristobal: Ön kännetecknas av sina vita sandstränder, turkosa vatten och imponerande vulkanlandskap. Här håller vi utkik efter Rödfotad sula, San...

DAG 9: Galapagos- Guayaquil. Kryssningen avslutas och passagerarna går i land för att flyga till Guayaquil. Den senare delen av eftermiddagen och kvällen...

DAG 10: Avresa till Skandinavien. Vill man se mer av Ecuador eller fortsätta till Peru kan vistelsen förlängas med flera tilläggspaket. Annars avresa...

DAG 11: Hemkomst.

F=Frukost, L=Lunch, M=Middag

DAG 1:

Skandinavien – Ecuador Flyg från Skandinavien till Ecuador och hamnstaden Guayaquil. Transfer till hotellet.

DAG 2

: Guayaquil - Galapagos. På morgonen flyger man vidare till Galapagos och går ombord på expeditionsfartyget. Efter lunch anländer fartyget till North Seymour där deltagarna får en första kontakt med det spännande djurlivet genom vandringar på öns sandstränder.

DAG 3–8:

Galapagosöarna. Kryssningen runt öarna läggs upp tillsammans med National Park Service, vilket betyder att rutten mellan öarna kan variera. Följande öar ingår emellertid i kryssningsprogrammet och samtliga måltider intas ombord på fartyget:

North Seymour:

Ön är hem åt den största kolonin av magnifika fregattfåglar på Galapagos, tillsammans med blåfotade sulor, svalstjärtmåsar, Nazcafregattfåglar och pelikaner. De omgivande vattnen utgör livsmiljö för Galapagossjölejon, hajar, rockor och sköldpaddor.

Isabela:

Besök den pittoreska staden Puerto Villamil och promenera på de smala gatorna. Vandra på breda sandstränder, undersök grottor, saltvattenlaguner och vegetation och djurlivet.

Fernandina:

Ön är den yngsta i Galapagosarkipelagen och har ett dramatiskt högland med imponerande vulkaner. Vid Punta Espinoza finns en stor koloni av havsiguaner som besöks under uppehållet.

Española:

Här finner vi bland annat en unik albatrossart som finns på Galapagos och som lever här från april till december. Här finns också synnerligen färgrika havsiguaner, sjölejon, Darwinfinkar och blåfotade sulor. Ön är också ett favoritställe för snorkling och bad.

Floreana:

Snorkla med sjölejon i det kristallklara vattnet vid den lilla ön Champion. På Floreana finns också flamingos, pintailänder och många andra arter av sjöfåglar. Här ingår också en vandring till stränder där havssköldpaddan lägger sina ägg.

Santa Cruz:

På ön får deltagarna besöka Charles Darwins forskningsstation för att ta del av det arbete som görs för att bevara öarnas unika fauna. I besöket ingår också en rundresa till öns mosstäckta högland som utgör hem för jättesköldpaddor.

Bartolome:

Ön består av lava, sandstränder och mangroveskogar. Här finns möjlighet till långa, intressanta promenader med stora djurupplevelser samt snorkling med Galapagospingviner.

Santiago:

Denna ö erbjuder täta möten med Galapagos berömda pälssälar och innehåller stora tidvattensjöar med intressant djurliv.

Genovesa:

Genovesa har fått ett rykte som "Fågelön" på grund av de många och varierade fågelarter som häckar här. En mängd fregattfåglar, Nazcafåglar och rödfotade sulor, Svalstjärtsmås, stormfåglar, rödnäbbade tropikfåglar, finkar och härmfåglar, bland många andra fågelarter. Genovesa är en av de få platserna i Galapagosöarna där rödfotade sulor finns i stor mängd. De marina iguanorna längs strandkanten är de enda reptilerna på Genovesa och är de minsta i ögruppen.

San Cristobal:

Ön kännetecknas av sina vita sandstränder, turkosa vatten och imponerande vulkanlandskap. Här håller vi utkik efter Rödfotad sula, San Cristobal-härmtrast och Lava-ödla.

DAG 9: Galapagos- Guayaquil.

Kryssningen avslutas och passagerarna går i land för att flyga till Guayaquil. Den senare delen av eftermiddagen och kvällen är fria för egna aktiviteter och promenader i denna livliga hamnstad.

DAG 10: Avresa till Skandinavien

. Vill man se mer av Ecuador eller fortsätta till Peru kan vistelsen förlängas med flera tilläggspaket. Annars avresa mot Skandinavien.

DAG 11: Hemkomst.

F=Frukost, L=Lunch, M=Middag

[F=Frukost L=Lunch M=Middag]

Fullständigt program

DAG 1: Skandinavien – Ecuador Flyg från Skandinavien till Ecuador och hamnstaden Guayaquil. Transfer till hotellet. [Måltider på flyget]

DAG 2: Guayaquil - Galapagos. På morgonen flyger man vidare till Galapagos och går ombord på expeditionsfartyget. Efter lunch anländer fartyget till North Seymour där deltagarna får en första kontakt med det spännande djurlivet genom vandringar på öns sandstränder. [F-L-M]

DAG 3–8: Galapagosöarna. Kryssningen runt öarna läggs upp tillsammans med National Park Service, vilket betyder att rutten mellan öarna kan variera. Följande öar ingår emellertid i kryssningsprogrammet och samtliga måltider intas ombord på fartyget:

North Seymour: Ön är hem åt den största kolonin av magnifika fregattfåglar på Galapagos, tillsammans med blåfotade sulor, svalstjärtmåsar, Nazcafregattfåglar och pelikaner. De omgivande vattnen utgör livsmiljö för Galapagossjölejon, hajar, rockor och sköldpaddor.

Isabela: Besök den pittoreska staden Puerto Villamil och promenera på de smala gatorna. Vandra på breda sandstränder, undersök grottor, saltvattenlaguner och vegetation och djurlivet.

Fernandina: Ön är den yngsta i Galapagosarkipelagen och har ett dramatiskt högland med imponerande vulkaner. Vid Punta Espinoza finns en stor koloni av havsiguaner som besöks under uppehållet.

Española: Här finner vi bland annat en unik albatrossart som finns på Galapagos och som lever här från april till december. Här finns också synnerligen färgrika havsiguaner, sjölejon, Darwinfinkar och blåfotade sulor. Ön är också ett favoritställe för snorkling och bad.

Floreana: Snorkla med sjölejon i det kristallklara vattnet vid den lilla ön Champion. På Floreana finns också flamingos, pintailänder och många andra arter av sjöfåglar. Här ingår också en vandring till stränder där havssköldpaddan lägger sina ägg.

Santa Cruz: På ön får deltagarna besöka Charles Darwins forskningsstation för att ta del av det arbete som görs för att bevara öarnas unika fauna. I besöket ingår också en rundresa till öns mosstäckta högland som utgör hem för jättesköldpaddor.

Bartolome: Ön består av lava, sandstränder och mangroveskogar. Här finns möjlighet till långa, intressanta promenader med stora djurupplevelser samt snorkling med Galapagospingviner.

Santiago: Denna ö erbjuder täta möten med Galapagos berömda pälssälar och innehåller stora tidvattensjöar med intressant djurliv.

Genovesa: Genovesa har fått ett rykte som "Fågelön" på grund av de många och varierade fågelarter som häckar här. En mängd fregattfåglar, Nazcafåglar och rödfotade sulor, Svalstjärtsmås, stormfåglar, rödnäbbade tropikfåglar, finkar och härmfåglar, bland många andra fågelarter. Genovesa är en av de få platserna i Galapagosöarna där rödfotade sulor finns i stor mängd. De marina iguanorna längs strandkanten är de enda reptilerna på Genovesa och är de minsta i ögruppen.

San Cristobal: Ön kännetecknas av sina vita sandstränder, turkosa vatten och imponerande vulkanlandskap. Här håller vi utkik efter Rödfotad sula, San Cristobal-härmtrast och Lava-ödla.

DAG 9: Galapagos- Guayaquil. Kryssningen avslutas och passagerarna går i land för att flyga till Guayaquil. Den senare delen av eftermiddagen och kvällen är fria för egna aktiviteter och promenader i denna livliga hamnstad. [F]

DAG 10: Avresa till Skandinavien. Vill man se mer av Ecuador eller fortsätta till Peru kan vistelsen förlängas med flera tilläggspaket. Annars avresa mot Skandinavien. [Måltider på flyget]

DAG 11: Hemkomst. [Måltider på flyget]

F=Frukost, L=Lunch, M=Middag

[F=Frukost L=Lunch M=Middag]

Boende

Antal nätter: 7
Ort:

star5

Fakta

Avresor 
I resans pris ingår Flyg i ekonomiklass Skandinaven–Quito tur och retur samt Quito-Galapagos. Inkvartering, transporter, inträden och måltider enligt dag för dag programmet samt Galapagos skatter (110 USD). tom 31aug, därefter 7 träd. Icke alkoholhaltiga måltidsdrycker ingår.
Flygskatter Flygbolagens avgifter och bränsletillägg ingår men kan justeras med kort varsel. Exakt pris fastställs på biljetteringsdagen.
Lokal avreseskatt ca 40 USD betalas vid avresan från Guayaquil 
Inkvartering Förstaklasshotell och hytt ombord enligt eget val.
Antal deltagare Min 1.
Reseledning Engelsktalande guider.
Transporter Bil, buss, inrikesflyg och kryssningsfartyg.
Utrustning/klädsel Tag med oömma kläder, shorts, bomullskläder, tunn tröja, vindjacka. Rejäla skor och gummisandaler för de ’våta’ ilandstigningarna i Galapagos. Glöm inte att skydda er mot solen, speciellt i början på resan – långärmat och långbent, solhatt, solglasögon och vattenfast solskyddsmedel. Badkläder inklusive t-shirt att snorkla i. Vattenfast insektsmedel. Ficklampa. Regnponcho/paraply.
Kombinationer/förlängning Kan förlängas i Ecuador med Finch Bay ute på Galapagos och Napo i Amazonas. Kan även kombineras med Peru, Panama, Costa Rica, Mexiko och Bonaire då KLM mellanlandar där.
Vi reserverar oss för eventuella ändringar i programmet. Observera att fartget har rätt att ändra rutter utan att i förväg informera om det på grund av väder och vind eller i enlighet med nationalparkens och myndigheternas eventuellt ändrade direktiv. 

PrisbladAvresedatum Antal hotell-nätter Paket vuxen Paket Ordin. bädd barn X-tra bädd
Del i dblrum Enkel-rum

ORT / Logi
(med reservation för ändringar)
Klass Antal nätter

Skriv ut "Fullständigt program" och "Fakta"
Boka din resa
Indikationspris
89 000 SEK

inklusive flygskatter och bränsletillägg

Storstad
Natur
Sol & bad

Kontakta våra reseexperter: 020-52 22 22 • info@jambotours.se

 
Resans Höjdpunkter
Genomsnittliga temperaturer
Quito
  L°   V°   S   R
18   -   5   9
18   -   5 11
18   -   4 11
18   -   4 15
18   -   5 10
19   -   6   9
19   -   7   3
19   -   7   3
20   -   6   8
19   -   5 13
19   -   6 13
18   -   6   7
  • L = Temperatur luften
  • V = Temperatur vatten
  • S = Soltimmar per dag
  • R = Regndagar per månad
Visa mer temperaturdata
Guayaquil
  L°   V°   S   R
27   -   3 20
27   -   4 25
27   -   5 24
27   -   5 14
27   -   5   9
25   -   4   4
25   -   4   2
25   -   4   0
25   -   5   2
25   -   4   3
26   -   4   4
27   -   4 10