Uganda_Rwanda_Magiska_möten_regnskogen_banner
Jambo ToursRwandaBergsgorillorna i Rwanda

Bergsgorillorna i Rwanda

De tusen kullarnas land och de dimhöljda bergens gorillor. 

För att nå nationalparkerna vid Ugandas gräns bär det av längs slingrande vägar genom Rwandas otroligt gröna och kuperade landskap. Få naturupplevelser är så starka som att på nära håll få se de mytomspunna bergsgorillorna. Bara vandringen genom den täta djungeln uppför Virungabergen för att hitta gorillaflocken är en upplevelse i sig.

Rwanda är ett litet land, lite mindre än Dalarna, men desto folktätare. Elva miljoner människor brukar den näringsrika jorden i kontinentens mest tättbefolkade land.
Tillståndet för att besöka gorillorna är inte billigt men pengarna används väl och kommer nationalparkerna och djuren tillgodo.

Att besöka "De tusen kullarnas land och de dimhöljda bergens gorillor" ger minnen som är några av de starkaste som går att få.


 

Typ av resa: Jambo Safari Safariresor på riktigt Jambo Safari Safariresor på riktigt
Resans längd:
4 dagar
Antal deltagare:
–8
Resans Höjdpunkter
 • Möte med gorillorna
 • Vandring genom regnskogen
 • De dimhöljda bergen
 • Storslagen natur
Resans Höjdpunkter
 • Möte med gorillorna
 • Vandring genom regnskogen
 • De dimhöljda bergen
 • Storslagen natur
 

Programöversikt

Dag 1. Avresa från Nairobi och ankomst till Kigali. Avresa från Nairobi till Kigali, en flygresa på ca en och en halv timme. På flygplatsen väntar vår...

Dag 2. De dimhöljda bergen. På morgonen blir ni upphämtade på hotellet för stadsrundtur i Kigali. Denna tur inkluderar även besök på Memorial Centre....

Dag 3. Gorillaspårning. Efter tidig frukost bär det av till parkkontoret för anmälan. Ni delas in i grupper med en specialutbildad ”gorilla ranger”...

Dag 4. Flyg till Nairobi. På morgonen (eller eftermiddagen beroende på flygets avgångstid) blir det transfer till flygplatsen för återresan.

Det går att besöka gorillorna vid ytterligare tillfällen i mån av tillgång på tillstånd. Från och med 11 maj 2017 kostar dessa 1500 USD per besök. Bör bokas hemifrån.

Dag 1. Avresa från Nairobi och ankomst till Kigali.

Avresa från Nairobi till Kigali, en flygresa på ca en och en halv timme. På flygplatsen väntar vår representant som tar er till hotellet.

Dag 2. De dimhöljda bergen.

På morgonen blir ni upphämtade på hotellet för stadsrundtur i Kigali. Denna tur inkluderar även besök på Memorial Centre. På eftermiddagen går resan mot nordväst till Ruhengeri, som ligger vid foten av Virungabergen, nära gränsen till Uganda. Färden går genom ett grönt och skiftande landskap. Framkomst till lodgen sen eftermiddag, lagom till middag.  129 km 

Dag 3. Gorillaspårning.

Efter tidig frukost bär det av till parkkontoret för anmälan. Ni delas in i grupper med en specialutbildad ”gorilla ranger” som känner gorillorna väl. Före vandringen informerar guiderna om hur dagen kommer att te sig och hur ni ska bete er i djurens närhet. Det är viktigt att du är fullt frisk och inte till exempel förkyld, då gorillorna är känsliga för människans sjukdomar. Den som är sjuk får inte besöka djuren. Efter informationen åker ni till vandringens startpunkt och själva spårningen börjar. Vandringen kan bli lång och stundom mödosam och ni måste ha tålamod. Belöningen kommer när ni väl hittar gorillorna. Mötet varar under en magisk timme innan ni återvänder till parkkontoret. Sedan blir det lunch före återfärden till Kigali och övernattning.

Dag 4. Flyg till Nairobi.

På morgonen (eller eftermiddagen beroende på flygets avgångstid) blir det transfer till flygplatsen för återresan.

Det går att besöka gorillorna vid ytterligare tillfällen i mån av tillgång på tillstånd. Från och med 11 maj 2017 kostar dessa 1500 USD per besök. Bör bokas hemifrån.

[F=Frukost L=Lunch M=Middag]

Fullständigt program

Dag 1. Avresa från Nairobi och ankomst till Kigali. Avresa från Nairobi till Kigali, en flygresa på ca en och en halv timme. På flygplatsen väntar vår representant som tar er till hotellet.

Dag 2. De dimhöljda bergen. På morgonen blir ni upphämtade på hotellet för stadsrundtur i Kigali. Denna tur inkluderar även besök på Memorial Centre. På eftermiddagen går resan mot nordväst till Ruhengeri, som ligger vid foten av Virungabergen, nära gränsen till Uganda. Färden går genom ett grönt och skiftande landskap. Framkomst till lodgen sen eftermiddag, lagom till middag. [F-M] 129 km 

Dag 3. Gorillaspårning. Efter tidig frukost bär det av till parkkontoret för anmälan. Ni delas in i grupper med en specialutbildad ”gorilla ranger” som känner gorillorna väl. Före vandringen informerar guiderna om hur dagen kommer att te sig och hur ni ska bete er i djurens närhet. Det är viktigt att du är fullt frisk och inte till exempel förkyld, då gorillorna är känsliga för människans sjukdomar. Den som är sjuk får inte besöka djuren. Efter informationen åker ni till vandringens startpunkt och själva spårningen börjar. Vandringen kan bli lång och stundom mödosam och ni måste ha tålamod. Belöningen kommer när ni väl hittar gorillorna. Mötet varar under en magisk timme innan ni återvänder till parkkontoret. Sedan blir det lunch före återfärden till Kigali och övernattning. [F-L]

Dag 4. Flyg till Nairobi. På morgonen (eller eftermiddagen beroende på flygets avgångstid) blir det transfer till flygplatsen för återresan. [F]

Det går att besöka gorillorna vid ytterligare tillfällen i mån av tillgång på tillstånd. Från och med 11 maj 2017 kostar dessa 1500 USD per besök. Bör bokas hemifrån.

[F=Frukost L=Lunch M=Middag]

[F=Frukost L=Lunch M=Middag]

Fakta

Resans längd: 4 dagar

Avresor: Dagligen

Detta ingår i priset• 3 hotell/lodgenätter ★★★/★★★★
• 3 frukostar, 1 lunch, 1 middag
• Flyg från Nairobi t/r• Lokal engelsktalande guide/ranger• 1 gorillatillstånd : 1500 USD• Flygbolagets Bränsletillägg, avgifter och skatter f.n 1100 kr

I priset ingår ej:• Dricks till chaufförer och guider, ca 10 USD per person och dag.
• Drycker
• Visum, f.n. 50 USD

Pass & visum
Visum krävs och kan sökas elektroniskt innan avresa eller erhållas på plats vid ankomst för svenska medborgare mot en kostnad av ca. 50 USD. Vi rekommenderar att visum söks i förväg elektroniskt för att undvika väntetider vid gränsen. För elektronisk visumansökan se https://www.rwandainsweden.gov.rw/services/service-details/typesofvisas. Passet måste vara giltigt i minst sex månader efter hemkomst. För övriga nationaliteter kontakta er resebyrå eller Rwandas ambassad.Åldersgräns barn från 15 år är välkomna att delta i vandringen.

Utrustning/klädsel
En jacka och varm tröja kan ibland behövas tidiga morgnar och kyliga kvällar. Solhatt, solglasögon, kamera med plats för många bilder, ficklampa. Glöm ej badkläder, de flesta hotell har pool. För vandringen för att se gorillor rekommenderas en lätt regnjacka med kapuschong, vattentäta vandringskängor, damasker, handskar (för att skydda händerna i den ibland täta djungeln), långbyxor och långärmat. Damasker kan hyras på plats.Fotografering Under besöket hos gorillorna tillåts inte fotografering med blixt.

Klimat
Rwanda har torrperiod jun–aug och jan–feb, regnsäsong mar–maj och sep–dec. Dagstemperaturerna under torrperioderna brukar ligga på 28–30ºC och nattemperaturen på ca 13ºC.

Viktig information
Besöket hos gorillorna får inte genomföras om man är förkyld, är sjuk och/eller har feber. Gorillatillståndet är inte återbetalningsbart. Se till att ha fullgod reseförsäkring.Särskilda boknings- och avbokningsvillkor Jambo Tours ordinarie resevillkor gäller ej för denna resa. Utöver ordinarie handpenning betalas gorillatillståndet vid bokning av resan, för närvarande 15 000 kr. Detta är inte återbetalningsbart vid avbokning. Vidare slutbetalas resan ca 70 dagar innan avresa och är sedan inte återbetalningsbart. Se till att ha fullgott avbeställningsskydd.

Kombinationer/förlängningar
Detta är ett tilläggspaket från Nairobi och kombineras enkelt med en safari i Kenya eller sol och bad vid Mombasakusten.

Med reservation för eventuella ändringar i programmet.
 

Prisblad

Bergsgorillorna i Rwanda 2017-21

Samtliga priser visas i SEK
Indikationspris från Nairobi.


Avresedatum Antal hotell-nätter Paket vuxen Paket Ordin. bädd barn X-tra bädd
Del i dblrum Enkel-rum

ORT / Logi
(med reservation för ändringar)
Klass Antal nätter
KIGALI
Kigali Serena Hotel
1
VIRUNGABERGEN
Five Volcanoes Boutique Hotel
1
KIGALI
Kigali Serena Hotel
1

I priset ingår flygbolagens flygbränsletillägg med samt flygbolagens skatter och passageraravgifter med totalt 1460 kr. Flygbolagens avgifter och bränsletillägg kan justeras med kort varsel. Exakt pris fastställs på biljetteringsdagen.

Särskilda bokningsvillkor Utöver ordinarie handpenning betalas även gorillatillståndet vid bokning av resan, för närvarande 15000 kronor. Detta är inte återbetalningsbart vid avbokning. Resan slutbetalas ca 70 dagar innan avresa och är därefter ej återbetalningsbar. Se till att ha fullgott avbeställningsskydd.

Pris i enkelrum gäller vid minst två resande.

För en resande tillkommer cirka 5000 kr i transportkostnader (2018).

Barn från 15 år är välkomna att delta i vandringen.

Vaccinationsintyg för gula febern är obligatoriskt om man anländer från ett land där smittan finns. Rådfråga en vaccinationscentral.

Skriv ut "Fullständigt program" och "Fakta"
Boka din resa
Denna resa saknar för tillfället prisindikation. Fyll gärna i bokningen ändå, så återkommer vi till dig med en offert.

Detta ingår i priset
 • 3 hotell/lodgenätter ★★★/★★★★ 3 frukostar, 1 lunch, 1 middag
 • Flyg från Nairobi (Kenya Airways)
 • Lokal engelsktalande guide/ranger 1 gorillatillstånd 1500 USD
Storstad
Djur
Natur

Kontakta våra reseexperter: 020-52 22 22 • info@jambotours.se

 
Resans Höjdpunkter
 • Möte med gorillorna
 • Vandring genom regnskogen
 • De dimhöljda bergen
 • Storslagen natur