Filippinerna_Banner1
Jambo Tours FilippinernaEl Nido, Filippinerna

Resa till El Nido, Filippinerna

Om du gillar att dyka reser du till El Nido, dykparadiset på den nordligaste udden av ön Palawan. Ön är till stora delar skogsbevuxen, bergig, svårframkomlig och därmed relativt oexploaterad. Här finns den fascinerande Bacuit-arkipelagen med enorma, 250 miljoner år gamla kalkstensklippor och sina öde paradisstränder. Till ön kommer du med El Nido Resorts egna flygplan eller kommersiell flygtrafik från Manila. Du landar på huvudön och åker vidare med båt till de närbelägna öarna. Våra hotellval har ett stort utbud av aktiviteter så ön passar för såväl aktiva semesterfirare, inte minst dykare, som för smekmånadspar.

El Nido är så nära paradiset man kan komma. Oexploaterat och vilt men med klara vatten och kritvita stränder. Det kanske inte är så svårt att förstå att många valt just denna plats för filminspelningar.

Dyk i det klara vattnet och rå om varandra. Om man vill komma bort från stress och kommers är detta det perfekta resmålet.

 
 
 
 
Address

Lagen Island, El Nido, Northern Palawa, Palawan, Philippines.

El Nido Lagen Island Resort

star5
Anläggningsbeskrivning

Ligger i en vik omgiven av primär skog. En del bungalows är på stolpar i vattnet andra ligger på land.Resorten erbjuder många olika slag av aktiviteter. Vår bedömning: Passar såväl smekmånadspar som hängivna dykare som ställer krav på komfort och service.

Läge/omgivning

På ön Lagen ( 40-50 min. med båt från El Nidos flygplats) utanför staden El Nido på norra delen av ön Palawan.

Rumsbeskrivning

Totalt 51 rum i olika rumskategorier: Forest Room, Forest Suite, Beachfront och Water Cottage. Samtliga rum har trägolv och möblerna är gjorda från gamla filippinska hus. Till den privata verandan är det stora skjutglasdörrar.

Läs mer
Address

Lagen Island, El Nido, Northern Palawa, Palawan, Philippines.

Boka din resa
 
 
 
Address

Miniloc Island, El Nido, Northern Palawan, Palawan, Philippines.

El Nido Miniloc Island Resort

star5
Anläggningsbeskrivning

Ligger i en vik med kalkstensklippor som en fond. En del av bungalows står på styltor i vattnet andra direkt på land. Samtliga har halmtak. Snorkling direkt utanför piren. Erbjuder många aktiviteter. Vår bedömning: Idealiskt ställe för avkoppling som passar både par och dykentusiaster.

Läge/omgivning

På ön Miniloc (30-40 min. båtresa från El Nidos flygplats) utanför staden El Nido på norra delen av ön Palawan.

Rumsbeskrivning

50 rum i kategorierna Water Cottages och Seaview Rooms byggda på styltor, Garden, Family och Cliff cottage samt Beachside rooms direkt på stranden. Samtliga rum och bungalows har trägolv och inredningen är gjord av flätade bambuväggar och rotting mölber. Privat veranda med utsikt över viken med dess öar.

Läs mer
Address

Miniloc Island, El Nido, Northern Palawan, Palawan, Philippines.

Boka din resa
Genomsnittliga temperaturer
Manila
  L°   V°   S   R
30   -   6 11
31   -   7   8
32   -   8   7
33   -   9   8
33   -   7 14
32   -   6 19
31   -   6 21
30   -   5 22
31   -   5 21
30   -   6 20
30   -   6 16
30   -   6 14
  • L = Temperatur luften
  • V = Temperatur vatten
  • S = Soltimmar per dag
  • R = Regndagar per månad