Seychellerna_Beach_1900x831_shutterstock_1667368807
Jambo Tours SeychellernaPraslin, Seychellerna

Resa till Praslin, Seychellerna

Praslin är näst störst av Seychellernas alla öar. Flyget från Mahé tar bara 15 minuter och med behagligt korta båtturer kan man komma vidare till fantastiska öar som Curieuse, Aride, La Digue och Cousin. En överhängande risk är dock att man inte vill lämna Praslin när man väl är på plats.

Utöver alla vackra stränder är det Nationalparken Vallée de Mai, som är huvudattraktionen på Praslin. Ett besök i den, med tanke på öns relativa litenhet, stora parken är ett måste vid vistelsen på Praslin. Det bästa är att komma tidigt till parken innan ön har vaknat. Låt dig förundras över hur morgonsolen strilar genom bladverken och får regnskogens gröna nyanser att skifta. Med en smula tur kan du även få en skymt av den svarta papegojan som bara finns här. En promenad genom skogen, över bergen tar dig till Anse Lazio, en av världens vackraste stränder.

Vi erbjuder hotell av alla kategorier, från självhushåll till femstjärnig lyx. Du kan också hyra bil på Praslin för att själv ta dig runt, ett utmärkt sätt att uppleva denna vackra granitö. Praslin är också hemvist för ”dubbelnöten”, som även har givit sitt franska namn till vårt mest populära hotell Coco de Mer. Utöver hotellets egna faciliteter erbjuds här ett avskilt läge på kusten på bekvämt avstånd från Vallée de Mai.  

Om du stannar en längre tid på Praslin och inte har tänkt att kombinera med Mahé finns möjlighet att besöka Mahé över dagen. Du kan då se museet, bevista marknaden, shoppa och välja bland intressanta lunchrestauranger. På Praslin finns också en svartpärlodling med tillhörande ateljé och affär som drivs av ett norskt par och är väl värt ett besök.


Hos Jambo Tours väljer ni själva när ni vill resa och hur länge ni vill vara borta. Tillsammans skräddarsyr vi er resa utefter just era önskemål.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Address

Anse Bois de Rose
Praslin
Telefon +248-23 39 00

Coco de Mer Hotel

star5
Anläggningsbeskrivning

Välskött hotell omgiven av en prunkande trädgård. Två restauranger, bar, pool, barnpool, bibliotek, gym och vattensporter. Hotellet erbjuder shuttleservice till Anse Lazio och uthyrning av cyklar och snorkelutrustning. På hotellet finns en fyrstjärnig, avskild del, Black Parrot, som är avsedd för vuxna och barn från 14 år. Denna del passar utmärkt för t ex smekmånadspar. Här har man tillgång till en pool och bar som bara är för gästerna som bor på Black Parrot. Vår bedömning: Personligt och trevligt hotell. Passar bra för barnfamiljer då alla rum har plats för två vuxna och två barn. Black Parrot passar utmärkt för de som vill ha en ostörd och lugn semester.

Läge/omgivning

Avskilt på stranden Boise de Rose på Praslins sydvästkust. Flera andra stränder finns i närheten.

Rumsbeskrivning

22 standardrum med terass eller balkong och 18 superriorrum med terrass. Alla rum är ljusa och stora (54 m2) och har gratis wifi, tv, radio, telefon, te/kaffekokare, hårtork, kylskåp, kassafack, bad/dusch/wc, luftkonditionering och takfläkt. Alla rum har havsutsikt. Superiorrummen är belägna närmare havet än standardrummen. 12 junior suites i hotellets separata del Black Parrot. Rummen är trevligt inredda och har samma faciliteter som standard- och superiorrummen.

Läs mer
Address

Anse Bois de Rose
Praslin
Telefon +248-23 39 00

Boka din resa
 
 
 
 
 
 
 
Address

Anse Volbert, Côte d´Or, Praslin

Le Duc de Praslin & Villas

star5
Anläggningsbeskrivning

Omgivet av en vacker trädgård med orkidéer, hibiskus och fiskdammar. Utöver två restauranger finns även en poolbar och en beach bar för snacks och coctails. Hotellet anordnar båtutflykter, fisketurer och har cykeluthyrning. Vår bedömning: Charmigt hotell med fint läge.

Läge/omgivning

Beläget vid vackra Cote d´Or-stranden på östra Praslin. Inom gångavstånd finns butiker och restauranger.

Rumsbeskrivning

På hotellet finns totalt 34 rum fördelat på sju olika rumskategorier. Det finns 4 standardrum, 20 superiorrum, 4 familjesviter, 4 bröllopssviter och 2 villor. Standardrummen har badrum med dusch och övriga kategorier badrum med dusch och badkar. Alla rum har luftkonditionering, fläkt, TV, wifi (1 timme fritt per rum per dag), minibar, te/kaffe-kokare och kassafack. Rummen är ljusa med mörka trädetaljer, snyggt och smakfullt. Standardrummen är något enklare i sin inredning.

Läs mer
Address

Anse Volbert, Côte d´Or, Praslin

Boka din resa
Genomsnittliga temperaturer
Mahu00e9
  L°   V°   S   R
28 27   6 15
29 28   6 10
29 28   7 11
30 28   8 10
29 29   8   9
28 26   7   9
27 25   7   8
27 27   7   7
27 27   7   8
28 28   7   9
29 27   7 12
28 27   7 15
  • L = Temperatur luften
  • V = Temperatur vatten
  • S = Soltimmar per dag
  • R = Regndagar per månad