Jambo ToursTanzaniasafariTanzaniasafari

Tanzaniasafari

Klassisk safari i fyra av Tanzanias bästa vildmarksområden. 

I norra Tanzania mellan Kilimanjaro och Victoriasjön finns några av Afrikas mest intressanta vildmarksområden. Under en händelserik vecka besöker vi regnskog i trakterna av sjön Manyara, Tarangire som är känt för sina många elefanter och baobabträd, natursköna Ngorongorokratern och ändlösa Serengeti nationalpark.

För många är drömmen att under en safari få se "the big five" och under denna safarivecka är chansen mycket stor att få se lejon, elefant och buffel. Mer tur behövs för att få syn på leoparden. Den är skygg och är genom sin välkamouflerade päls svår att se uppe bland trädkronorna där den ofta vilar sig under dagens varma timmar. Även för att hitta den utrotningshotade noshörningen krävs lite tur, bäst chans att stöta på den har vi i Ngorongorokratern.

Typ av resa: Jambo Safari Safariresor på riktigtJambo Safari Safariresor på riktigt
Resans längd:
10 dagar
Antal deltagare:
5–14
Resans Höjdpunkter
 • Max 14 deltagare
 • Bra safarilodger
 • Serengetis vidder
 • Natursköna Ngorongoro
 • Safarijeep med fönsterplats
Kombinera med
 • Zanzibar
 • Mafia
 • Pemba
 • Till Kilimanjaros topp
Resans Höjdpunkter
 • Max 14 deltagare
 • Bra safarilodger
 • Serengetis vidder
 • Natursköna Ngorongoro
 • Safarijeep med fönsterplats

Programöversikt

Dag 1. Avresa från Skandinavien till Arusha. Mellanlandning på vägen.

Dag 2. Ankomst till Arusha. När vi avklarat pass- och tullformaliteter på Kilimanjaro flygplats beger vi oss till hotellet och vilar ut efter resan. Gemensam...

Dag 3. Riftdalen och Lake Manyara. Resans första mål är en safari i Lake Manyara National Park, som nås lagom till lunch. I det parkliknande landskapet...

Dag 4. Genom vackert landskap till Serengeti. På morgonen färdas vi mot Serengeti, för att nå vår lodge i närheten av Seroneraområdet under eftermiddagen....

Dag 5. Storslagna Serengeti. Både för- och eftermiddag tillbringas på safari i Serengeti. Efter en hel dags närkontakt med Serengetis vilda djur och natur...

Dag 6. Kollapsad vulkan. Vi går upp tidigt på morgonen och äter frukost på lodgen för att sedan lämna Serengeti och fortsätta mot den kollapsade vulkanen...

Dag 7. Safari i Ngorongoro. Turen går ner i calderan, som är den kraterliknande formation som skapas när en vulkan kollapsar. Förmiddagen tillbringas...

Dag 8. Natursköna Tarangire. Avresa mot Tarangire nationalpark dit vi kommer lagom till lunch. Vegetationen består av savann, akaciaskogar, flodbäddar,...

Dag 9. Avresa. Under förmiddagen går färden mot Arusha för lunch. Här säger vi adjö till vår Jamboguide. Transfern till flygplatsen sker med vår...

Dag 10. Ankomst till Skandinavien.

Dag 1. Avresa från Skandinavien

till Arusha. Mellanlandning på vägen.

Dag 2. Ankomst till Arusha.

När vi avklarat pass- och tullformaliteter på Kilimanjaro flygplats beger vi oss till hotellet  och vilar ut efter resan. Gemensam middag på kvällen då Jamboguiden ansluter. 

Dag 3. Riftdalen och Lake Manyara.

 Resans första mål är en safari i Lake Manyara National Park, som nås lagom till lunch. I det parkliknande landskapet finns den vackra sjön Manyara som bevattnar området året runt och gör att miljön närmast kan liknas vid tropisk regnskog med tät och riklig vegetation. Här finns gott om gräsätare som antiloper, gaseller och sebror men också om större djur som elefanter, giraffer, flodhästar och bufflar.  (ca 140 km, 2 h).

Dag 4. Genom vackert landskap till Serengeti.

På morgonen färdas vi mot Serengeti, för att nå vår lodge i närheten av Seroneraområdet under eftermiddagen. Serengeti är ett stort vildmarksområde, där savannen aldrig verkar ta slut. Många spektakulära naturfilmer har spelats in här. Skälet är enkelt – detta är sannolikt världens mest viltrika område. (ca 200 km, 4 h).

Dag 5. Storslagna Serengeti.

 Både för- och eftermiddag tillbringas på safari i Serengeti. Efter en hel dags närkontakt med Serengetis vilda djur och natur övernattar vi på lodgen.

Dag 6. Kollapsad vulkan.

 Vi går upp tidigt på morgonen och äter frukost på lodgen för att sedan lämna Serengeti och fortsätta mot den kollapsade vulkanen Ngorongoro. På vägen dit besöker vi Oldupai med dess museum och stannar för lunch. Väl framme vid lodgen finns det tid före middagen att koppla av och njuta av utsikten över kratern. (ca 180 km, 3h).

Dag 7. Safari i Ngorongoro.

 Turen går ner i calderan, som är den kraterliknande formation som skapas när en vulkan kollapsar. Förmiddagen tillbringas på safari. Mitt i calderan finns en sjö som ofta är full av flamingor och sjöns stränder böljar därför i rosa nyanser. Vilda djur av alla slag lever här i full frihet. Vi har till och med chans att se den sällsynta svarta noshörningen. Åter på lodgen vid lunchtid. Resten av eftermiddagen är fri för egna aktiviteter. Pool finns. Det går även att besöka en närbelägen massajby (cirka 25 USD/pers.). Övernattning på lodgen, belägen på kraterkanten.

Dag 8. Natursköna Tarangire.

 Avresa mot Tarangire nationalpark dit vi kommer lagom till lunch. Vegetationen består av savann, akaciaskogar, flodbäddar, gräs- och buskmarker. Baobabträden (apbrödsträden) är mycket vanliga här. Under den torra perioden, från juli till november, kan vi se hur tusentals djur tar sig ner till Tarangirefloden för att dricka. Med lite tur ser vi dem redan från lodgen vid ankomst. Vi tillbringar eftermiddagen på safari för att sedan övernatta i tält med alla bekvämligheter. (ca 160 km, 2,5 h).

Dag 9. Avresa.

 Under förmiddagen går färden mot Arusha för lunch. Här säger vi adjö till vår Jamboguide. Transfern till flygplatsen sker med vår lokala representant. Om safarin kombineras med sol och bad på Zanzibar går resan sedan vidare dit. För de som åker hem går flyget senare på kvällen. (ca 120 km, 1,5 h).

Dag 10. Ankomst till Skandinavien.

 

[F=Frukost L=Lunch M=Middag]

Fullständigt program

Dag 1. Avresa från Skandinavien till Arusha. Mellanlandning på vägen. [Mat på flyget]

Dag 2. Ankomst till Arusha. När vi avklarat pass- och tullformaliteter på Kilimanjaro flygplats beger vi oss till hotellet  och vilar ut efter resan. Gemensam middag på kvällen då Jamboguiden ansluter. [Mat på flyget-M]

Dag 3. Riftdalen och Lake Manyara. Resans första mål är en safari i Lake Manyara National Park, som nås lagom till lunch. I det parkliknande landskapet finns den vackra sjön Manyara som bevattnar området året runt och gör att miljön närmast kan liknas vid tropisk regnskog med tät och riklig vegetation. Här finns gott om gräsätare som antiloper, gaseller och sebror men också om större djur som elefanter, giraffer, flodhästar och bufflar. [F-L-M] (ca 140 km, 2 h).

Dag 4. Genom vackert landskap till Serengeti. På morgonen färdas vi mot Serengeti, för att nå vår lodge i närheten av Seroneraområdet under eftermiddagen. Serengeti är ett stort vildmarksområde, där savannen aldrig verkar ta slut. Många spektakulära naturfilmer har spelats in här. Skälet är enkelt – detta är sannolikt världens mest viltrika område. [F-L-M] (ca 200 km, 4 h).

Dag 5. Storslagna Serengeti. Både för- och eftermiddag tillbringas på safari i Serengeti. Efter en hel dags närkontakt med Serengetis vilda djur och natur övernattar vi på lodgen. [F-L-M]

Dag 6. Kollapsad vulkan. Vi går upp tidigt på morgonen och äter frukost på lodgen för att sedan lämna Serengeti och fortsätta mot den kollapsade vulkanen Ngorongoro. På vägen dit besöker vi Oldupai med dess museum och stannar för lunch. Väl framme vid lodgen finns det tid före middagen att koppla av och njuta av utsikten över kratern. [F-L-M] (ca 180 km, 3h).

Dag 7. Safari i Ngorongoro. Turen går ner i calderan, som är den kraterliknande formation som skapas när en vulkan kollapsar. Förmiddagen tillbringas på safari. Mitt i calderan finns en sjö som ofta är full av flamingor och sjöns stränder böljar därför i rosa nyanser. Vilda djur av alla slag lever här i full frihet. Vi har till och med chans att se den sällsynta svarta noshörningen. Åter på lodgen vid lunchtid. Resten av eftermiddagen är fri för egna aktiviteter. Pool finns. Det går även att besöka en närbelägen massajby (cirka 25 USD/pers.). Övernattning på lodgen, belägen på kraterkanten. [F-L-M]

Dag 8. Natursköna Tarangire. Avresa mot Tarangire nationalpark dit vi kommer lagom till lunch. Vegetationen består av savann, akaciaskogar, flodbäddar, gräs- och buskmarker. Baobabträden (apbrödsträden) är mycket vanliga här. Under den torra perioden, från juli till november, kan vi se hur tusentals djur tar sig ner till Tarangirefloden för att dricka. Med lite tur ser vi dem redan från lodgen vid ankomst. Vi tillbringar eftermiddagen på safari för att sedan övernatta i tält med alla bekvämligheter. [F-L-M] (ca 160 km, 2,5 h).

Dag 9. Avresa. Under förmiddagen går färden mot Arusha för lunch. Här säger vi adjö till vår Jamboguide. Transfern till flygplatsen sker med vår lokala representant. Om safarin kombineras med sol och bad på Zanzibar går resan sedan vidare dit. För de som åker hem går flyget senare på kvällen. [F-mat på flyget] (ca 120 km, 1,5 h).

Dag 10. Ankomst till Skandinavien. [Mat på flyget]

[F=Frukost L=Lunch M=Middag]

[F=Frukost L=Lunch M=Middag]

Boende

Antal nätter: 1
Ort: Kilimanjaro

Moivaro Coffee Plantation Lodge

star5
Beskrivning

Trevligt mellanklasshotell omgiven av en stor trädgård. Här finns swimmingpool, restaurang, bar och wifi utan kostnad i gemensamma utrymmen.

Rum

Totalt 40 rum utspridda in en vacker trädgård. Alla rum har öppen spis, egen veranda, myggnät över sängarna och badrum med dusch/wc.

Läge

Beläget sju kilometer utanför Arusha.

Antal nätter: 1
Ort: Lake Manyara

Lake Manyara Serena Lodge

star5
Beskrivning

Förstklassig lodge med vidsträckt utsikt över Manyarasjön. Här finns swimmingpool, restaurang och bar.

Rum

Totalt 67 rum, alla med dusch/wc, telefon, hårtork och liten uteplats.

Läge

Vackert belägen på Riftdalskanten med utsikt över Manyarasjön och slätten.

Antal nätter: 2
Ort: Seronera

Serengeti Sopa Lodge

star5
Beskrivning

Bar, restaurang, pool och souvenirbutik är några av lodgens faciliteter. Wifi finns i reception och bar.

Rum

69 traditionellt inredda standardrum alla med dusch och toalett. Minibar och möblerad veranda. 4 rymliga tvåvåningssviter.

Läge

I centrala Serengeti med öppen savann som närmaste granne ligger denna lodge i jordnära färger under de taggiga akaciaträden. Det är inte svårt att känna den storartade och rogivande känslan av att vara på safari. Drömmer du om att i tysthet sväva i luftballong över den afrikanska savannen finns här möjlighet att förverkliga detta.

Antal nätter: 2
Ort: Ngorongoro

Ngorongoro Sopa Lodge

star5
Beskrivning

Trevlig lodge med fantastisk utsikt. Här finns swimmingpool, bar och restaurang. Wifi finns i reception och bar.

Rum

Samtliga 97 rum är rymliga och har minibar, kassafack, hårtork och inglasad balkong med utsikt mot kratern.

Läge

Belägen högst upp på kraterkanten i en vacker trädgård. På grund av den höga höjden (2375 meter över havet) kan det vara kalla kvällar och nätter.

Antal nätter: 1
Ort: Tarangire

Tarangire Safari Lodge

star5
Beskrivning

Mycket trevlig lodge med swimmingpool, restaurang och bar.

Rum

Bekväma safaritält med riktiga sängar, separat avdelning för dusch/wc samt veranda.

Läge

Bra läge på en höjd i Tarangire nationalpark. Fin utsikt över floden dit djur ofta kommer för att dricka.

Fakta

Resans längd: 10 dagar

Antal deltagare (min/max):
5/14

Avresor 2018:
11/1, 25/1, 8/2, 22/2, 8/3, 22/3, 5/4, 21/6, 16/8, 27/9, 11/10, 25/10, 1/11,8/11,22/11,20/12,27/12

Avresor 2019:
10/1, 24/1, 31/1, 14/2, 21/2, 14/3, 28/3, 11/4, 25/7, 22/8, 19/9, 10/10, 17/10, 24/10, 31/10

Detta ingår i priset:

• 6 lodgenätter ★★★★
• 1 tältlodgenatt ★★★
• 7 frukostar, 6 luncher, 7 middagar
• Flyg från Skandinavien i ekonomiklass
• Safarier i fyrhjulsdriven safarijeep, garanterad fönsterplats.
• Alla nationalparksavgifter f.n. 567 USD
• Nya licensavgifter för boende i vildmarksområden.
Flygbolagens bränsletillägg, avgifter och skatter f.n 3950 kr

• Svensktalande Jamboguide.
Guiden fördelar sin tid mellan 1–2 safarijeepar beroende på gruppstorlek.

I priset ingår ej:

• Dricks, ca 15 USD per person och dag.
• Drycker
• Visum, f.n. 500 kr.

Bagage:Packa i mjuka väskor.

Pass & visum:
Visum krävs till Tanzania och kan sökas på ambassaden innan avresa eller på plats vid ankomst. Passet måste vara giltigt i minst sex månader efter hemresan.

Utrustning/klädsel: Oömma kläder typ khaki, jeans, shorts eller liknande. Varm jacka/tröja för kvällar och tidiga morgnar. Bekväma skor. Kamera, kikare, solskydd, våtservetter, påse att förvara dammkänslig utrustning, handsprit, myggmedel och ficklampa. Glöm ej badkläder, pool finns på flera av våra lodger!

Fotografering:
Under en safari får du se de vilda djuren i sin rätta miljö, det betyder att avståndet till dem kan variera. Teleobjektiv (300–400 mm) är en fördel för bra djurbilder. En bra kikare med förstoringsgrad 8–10 rekommenderas.

Klimat Tanzania:har ett soligt och varmt klimat som är torrt i inlandet och fuktigt vid kusten. Under safarin befinner du dig söder om ekvatorn. Tänk på att inlandet av Tanzania är ett höglandsområde (Serengeti–Seronera 1.500 m ö h). På dagarna är det i regel varmt och stark sol. Temperaturer över 30 grader är inte ovanligt. I inlandet sjunker temperaturen på kvällen och natten, ibland under 10 grader. Dagstemperaturerna under torrperioderna brukar ligga på 25–35ºC och nattemperaturen från 15–20ºC.

Kombinationer/förlängningar: Lägg till safari i Kenya, en badvecka på härliga Zanzibar, Mafia, eller Seychellerna eller varför inte en gorillavandring i Rwanda.

 
Med reservation för eventuella ändringar i programmet.

Kombinationer

Zanzibar

Jambo Tours resor till Zanzibar ger dig möjligheten att uppleva långa, vita, finkorniga sandstränder med Indiska oceanens varma hav på gångavstånd från rummet. Sköna dagar vid poolen, lugna middagar under den afrikanska stjärnhimlen, intressant stadsliv i Stenstaden och saltstänkta båtutflykter. Allt detta finns på den vackra ön Zanzibar. Zanzibar passar utmärkt att kombinera med samtliga våra resor till Östafrika.

Mafia

Bada i Indiska oceanens varma vatten, koppla av på stranden, upplev byliv och snorkla i den marina nationalparken. En vistelse på Mafia ger upplevelser både på land och till havs och är en perfekt avslutning efter en safari i något av Tanzanias många vildmarksområden.

Pemba

Pemba är ön med mjuka, böljande kullar och djupa gröna dalar. Här odlas kryddnejlika, kokosnöt och mango. En mer bördig ö är svårt att föreställa sig. Men det är inte bara landskapet som ger Pemba sitt magiska rykte. Pemba är även känt för sina snorklings- och dykningsmöjligheter.

Till Kilimanjaros topp

Kilimanjaro, som når nästan 6000 meter över havet är Afrikas högsta berg. Med sin toppglaciär, sin vilda och karga öken, den ständigt vindpinade savannen och den djupgröna tropiska regnskogen är berget en naturupplevelse utöver det vanliga. Det är inte konstigt att resenärer av alla de slag vallfärdat hit för att beundra dess obestridliga skönhet. Vandra uppför berget - kanske det vackraste i världen - nå toppen och se det väldiga Afrika ligger under era fötter!

Prisblad

Tanzaniasafari 2017-19

Samtliga priser visas i SEK
Safari med Jamboguide. Pris per person från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn.


Avresedatum Antal hotell-nätter Paket vuxen Paket Ordin. bädd barn X-tra bädd
Del i dblrum Enkel-rum
22/11 7 39445 44820 34450 24335
20/12 7 47360 54035 41345 30140
27/12 7 45565 52240 39520 28765
10/1, 24/1, 31/1, 14/2, 21/2 7 43425 46985 38460 26805
14/3, 28/3 7 40420 43280 35455 25035
11/4 7 35540 36115 30575 22190
25/7 7 46560 50120 29165
22/8 7 43840 47400 38770 27125
19/9 7 46560 50120 40810 29165
10/10, 17/10, 24/10 7 43840 47400 38770 27125

ORT / Logi
(med reservation för ändringar)
Klass Antal nätter
ARUSHA
Moivaro Coffee Plantation Lodge/ Planet Lodge
1
LAKE MANYARA
Lake Manyara Serena Lodge
1
SERENGETI
Serengeti Sopa Lodge
2
NGORONGORO
Ngorongoro Sopa Lodge
2
TARANGIRE
Tarangire Safari Lodge
Tält 1

I priset ingår flygbränsletillägg, flygplatsskatter och säkerhetsavgifter. Dessa är för närvarande 4200kr från Stockholm. Flygbolagens avgifter och bränsletillägg kan justeras med kort varsel. Exakt pris fastställs på biljetteringsdagen.

Bagagevikt max 20 kg i mjuka väskor inklusive handbagage.

Visum behövs till Tanzania för medborgare i de nordiska länderna. För övriga nationaliteter kontakta er resebyrå eller Tanzanias ambassad. Det underlättar att ha det ordnat genom ambassaden innan avresan i stället för att ordna det vid ankomst till Arusha, risk för långa köer.

På Zanzibar tillkommer en lokal skatt på 1 USD per person per natt som betalas på plats till hotellet. Vid avresa med inrikesflyg eller båt från Zanzibar betalas en avreseskatt på 1 USD alternativt 2000 TZS i kontanter på plats.

Tanzania har höjt licensavgiften för boenden belägna i vildmarksområden för resor som avgår from 1 December 2017.
Dessa ingår i priset.

Vid resa från Göteborg och Oslo görs förfrågan till flygbolaget. Eventuellt flygtillägg kan tillkomma vid avresa från Oslo.

Från och med November 2018 bor vi istället på Planet Lodge den första natten i Arusha.

Skriv ut "Fullständigt program" och "Fakta"

Avresedatum

Avresor 2018Avresor 2019
* Få platser kvar ** En plats kvar
Boka din resa
Pris från
35 540 SEK

inklusive flygskatter och bränsletillägg

Detta ingår i priset
 • 6 lodgenätter ★★★★
 • 1 tältlodgenatt ★★★
 • 7 frukostar, 6 luncher, 7 middagar
 • Flyg från Skandinavien i ekonomiklass
 • Safarier i fyrhjulsdriven safarijeep, garanterad fönsterplats.
 • Alla nationalparksavgifter f.n.567 USD
 • Svensktalande Jamboguide
Djur & naturKulturStorstad

Kontakta våra reseexperter: 020-52 22 22 • info@jambotours.se

Resans Höjdpunkter
 • Max 14 deltagare
 • Bra safarilodger
 • Serengetis vidder
 • Natursköna Ngorongoro
 • Safarijeep med fönsterplats
Genomsnittliga temperaturer
Arusha
  L°   V°   S   R
26   -   7   5
28   -   7   6
27   -   7   9
25   -   7 14
22   -   6   9
21   -   6   3
20   -   6   1
22   -   6   1
24   -   8   1
26   -   9   2
27   -   8   7
27   -   7   8
 • L = Temperatur luften
 • V = Temperatur vatten
 • S = Soltimmar per dag
 • R = Regndagar per månad
Visa mer temperaturdata
Zanzibar
  L°   V°   S   R
31 27   7   6
31 28   8   6
31 28   7 10
30 28   6 19
29 29   7 15
29 26   7   6
28 25   7   6
28 27   9   7
28 27   9   7
29 28   9   7
30 27   9 10
31 27   7   9