Italien_Venedig_vy_1900x831_AdobeStock_62940517
Jambo ToursTanzaniaStorslagna Serengeti & natursköna Ngorongoro

Storslagna Serengeti & natursköna Ngorongoro

Ta flyget till savannen och ditt eget safariäventyr. 

I norra Tanzania, mellan Kilimanjaro och Victoriasjön finns några av Afrikas mest intressanta vildmarksområden. Under några händelserika dagar får ni uppleva de kanske mest storslagna av dem alla – Serengeti, nationalparkernas nationalpark och natursköna Ngorongoro. Safarin görs i privat fyrhjulsdriven safarijeep med en egen, kunnig engelsktalande guide.

Safariäventyret börjar storslaget med safariflyg över Tanzanias vildmark till Serengetis vidsträckta savann. Här har många naturfilmer spelats in och skälet är enkelt, här finns i stort sett alla Afrikas djurarter representerade och samtliga av ”the big five”; lejon, leopard, elefant, buffel och noshörning. Med lite tur får ni se alla dessa under safaridagarna, men leoparden är skygg och väl kamouflerad och noshörningen minskar kraftigt i antal och är utrotningshotad. När ni har spenderat tre dagar i Serengeti fulla av djur- och naturupplevelser väntar den slocknade vulkanen Ngorongoro. Mitt i kratern finns en sjö som ofta är full av flamingor och sjöns stränder böljar därför i rosa nyanser. Här har ni också bäst chanser att få syn på noshörningen.

I Serengeti har vi valt ut en handfull lodger och tältcamper av olika karaktär, där förutsättningarna för en riktigt bra safari är goda. Att åka i en privat safarijeep med egen guide gör safarin flexibel och att just era intressen och önskemål kan tillgodoses. I Ngorongoro har vi valt ut en lodge som ligger precis vid kraterkanten med en fantastisk utsikt ner över den slocknade vulkankratern. Efter några upplevelserika dagar ute på savannen avslutas resan med fördel vid Indiska oceanens vackra stränder på Zanzibar.

Typ av resa: Jambo Safari Safariresor på riktigt Jambo Safari Safariresor på riktigt
Resans längd:
9 dagar
Antal deltagare:
Resans Höjdpunkter
 • Safariflyg över vildmarken
 • Privat safarijeep
 • Serengeti
 • Ngorongoro
 • Egen engelsktalande guide
Kombinera med
 • Zanzibar
 • Mafia
Resans Höjdpunkter
 • Safariflyg över vildmarken
 • Privat safarijeep
 • Serengeti
 • Ngorongoro
 • Egen engelsktalande guide
 

Programöversikt

Dag 1. Avresa. Flyg från Skandinavien mot Arusha i Tanzania. Mellanlandning på vägen.

Dag 2. Ankomst till Tanzania. Ankomst till Arusha där transfer till hotellet väntar.

Dag 3. Med flyg över vildmarken. Transfer från hotellet till Arusha airstrip. Idag väntar safariflyg till flygfältet i centrala Serengeti där er safarichaufför...

Dag 4–5. Safariäventyr. Safari i Serengeti med möjlighet att flyga luftballong över Serengeti (ingår ej, bör förbokas).

Dag 6. Mot Ngorongorokratern. Avfärd från Serengeti på morgonen. Färden går landvägen till Ngorongoro. På vägen sträcker vi på benen vid Oldupai...

Dag 7. Safari i Ngorongoro. Förmiddagssafari i Ngorongorokratern, platsen som är en av få platser i Östafrika där chansen är god att bland annat få...

Dag 8. Mot Arusha. Avresa med safarijeep till Arusha. Vid ankomst blir det lunch före transfer till flygplatsen för vidare resa till förslagsvis Zanzibar...

Dag 1. Avresa.

Flyg från Skandinavien mot Arusha i Tanzania. Mellanlandning på vägen.

Dag 2. Ankomst till Tanzania.

Ankomst till Arusha där transfer till hotellet väntar.

Dag 3. Med flyg över vildmarken.

Transfer från hotellet till Arusha airstrip. Idag väntar safariflyg till flygfältet i centrala Serengeti där er safarichaufför hälsar välkommen till en kombinerad safari och transfer till valt boende. Incheckning och lunch, sedan eftermiddagssafari. Under alla safaridagar har ni egen safarijeep och engelsktalande guide.

Dag 4–5. Safariäventyr.

Safari i Serengeti med möjlighet att flyga luftballong över Serengeti (ingår ej, bör förbokas).

Dag 6. Mot Ngorongorokratern.

Avfärd från Serengeti på morgonen. Färden går landvägen till Ngorongoro. På vägen sträcker vi på benen vid Oldupai för att se museet och äta picknicklunch. Eftermiddagen avnjuts med fördel vid poolen med dess storslagna utsikt över vulkankratern.

Dag 7. Safari i Ngorongoro.

 Förmiddagssafari i Ngorongorokratern, platsen som är en av få platser i Östafrika där chansen är god att bland annat få se den utrotningshotade svarta noshörningen. Möjlighet finns också att ta med picknicklunch för en heldagssafari om man istället önskar det.

Dag 8. Mot Arusha.

Avresa med safarijeep till Arusha. Vid ankomst blir det lunch före transfer till flygplatsen för vidare resa till förslagsvis Zanzibar för sol- och baddagar.

[F=Frukost L=Lunch M=Middag]

Fullständigt program

Dag 1. Avresa. Flyg från Skandinavien mot Arusha i Tanzania. Mellanlandning på vägen. [Mat på flyget]

Dag 2. Ankomst till Tanzania. Ankomst till Arusha där transfer till hotellet väntar. [Mat på flyget-M]

Dag 3. Med flyg över vildmarken. Transfer från hotellet till Arusha airstrip. Idag väntar safariflyg till flygfältet i centrala Serengeti där er safarichaufför hälsar välkommen till en kombinerad safari och transfer till valt boende. Incheckning och lunch, sedan eftermiddagssafari. Under alla safaridagar har ni egen safarijeep och engelsktalande guide. [F-L-M]

Dag 4–5. Safariäventyr. Safari i Serengeti med möjlighet att flyga luftballong över Serengeti (ingår ej, bör förbokas). [F-L-M]

Dag 6. Mot Ngorongorokratern. Avfärd från Serengeti på morgonen. Färden går landvägen till Ngorongoro. På vägen sträcker vi på benen vid Oldupai för att se museet och äta picknicklunch. Eftermiddagen avnjuts med fördel vid poolen med dess storslagna utsikt över vulkankratern. [F-L-M]

Dag 7. Safari i Ngorongoro. Förmiddagssafari i Ngorongorokratern, platsen som är en av få platser i Östafrika där chansen är god att bland annat få se den utrotningshotade svarta noshörningen. Möjlighet finns också att ta med picknicklunch för en heldagssafari om man istället önskar det. [F-L-M]

Dag 8. Mot Arusha. Avresa med safarijeep till Arusha. Vid ankomst blir det lunch före transfer till flygplatsen för vidare resa till förslagsvis Zanzibar för sol- och baddagar. [F-L]

[F=Frukost L=Lunch M=Middag]

[F=Frukost L=Lunch M=Middag]

Boende

Antal nätter: 1
Ort: Kilimanjaro

Moivaro Coffee Plantation Lodge

star5
Beskrivning

Trevligt mellanklasshotell omgiven av en stor trädgård. Här finns swimmingpool, restaurang, bar och wifi utan kostnad i gemensamma utrymmen.

Rum

Totalt 40 rum utspridda in en vacker trädgård. Alla rum har öppen spis, egen veranda, myggnät över sängarna och badrum med dusch/wc.

Läge

Beläget sju kilometer utanför Arusha.

Antal nätter: 3
Ort: Seronera

Serengeti Sopa Lodge

star5
Beskrivning

Bar, restaurang, pool och souvenirbutik är några av lodgens faciliteter. Wifi finns i reception och bar.

Rum

69 traditionellt inredda standardrum alla med dusch och toalett. Minibar och möblerad veranda. 4 rymliga tvåvåningssviter.

Läge

I centrala Serengeti med öppen savann som närmaste granne ligger denna lodge i jordnära färger under de taggiga akaciaträden. Det är inte svårt att känna den storartade och rogivande känslan av att vara på safari. Drömmer du om att i tysthet sväva i luftballong över den afrikanska savannen finns här möjlighet att förverkliga detta.

Antal nätter: 3
Ort: Seronera

Asanja Africa

star5
Beskrivning

En trevlig, liten tältcamp med bra service. Vid uppbyggnaden av campen har stor hänsyn tagits till miljön. Måttot är att inga spår ska lämnas i naturen om campen flyttas. Alla sopor sorteras. Majoriteten av personalen kommer från närområdet.

Rum

Sju bekväma safaritält med riktiga sängar och separat avdelning för dusch och wc. Utsikt över Serengetis savann från den privata verandan.

Läge

Belägen i centrala Serengeti, där migrationen passerar varje år. Seronerafloden rinner i närheten och säkrar tillgång på djur året om.

Antal nätter: 3
Ort: Seronera

Serengeti Serena Lodge

star5
Beskrivning

Byggd som en liten by i klassisk afrikansk stil är detta en perfekt plats för fysisk och själslig avkoppling efter en upplevelserik dag på savannen. Tag ett svalkande dopp i poolen eller sitt bara ner och njut av kvällsunderhållningen. Vill man inte avnjuta måltiderna på lodgen så anordnas såväl vildmarksfrukost som vildmarksmiddag (mot tillägg). Wifi finns i reception och bar.

Rum

Totalt 66 rum i fristående "hyddor". Alla är traditionsenligt möblerade och med utsikt över den oändliga slätten - Serengeti.

Läge

Högt beläget på en kulle i centrala Serengeti med vidunderlig utsikt, ligger denna trevliga safarilodge.

Antal nätter: 3
Ort: Grumeti

Kirawira Serena Camp

star5
Beskrivning

En klassisk camp med lyxtält när den är som bäst. Blanka trägolv, robusta möbler och ljusamplar för lätt fantasin till forna dagars safariäventyr. Njut av afrikansk vänlighet och närhet till naturen. Här finns en pool att koppla av vid mellan safariturerna.

Rum

Alla de 25 tälten, samtliga inredda med dusch och toalett och ligger på bekvämt avstånd till både restaurangtältet och den svalkande poolen. När ögonlocken känns tunga till kvällen vaknar öronen till liv då savannens alla nattliga ljud fritt passerar in genom tältduken.

Läge

I närheten av Grumetifloden i västra Serengeti, känd för sina gigantiska krokodiler ligger Kirawira Camp.

Antal nätter: 3
Ort: Seronera

Dunia Camp

star5
Beskrivning

Liten, personlig camp med bra service och boende i bekväma safaritält. Campen arbetar med hållbar turism och stöder lokala utvecklingsprojekt runt om Serengeti.

Rum

Här finns endast åtta tält, alla med privat badrum med wc i separat avdelning av tältet. Mellan safariturerna kan du koppla av på den privata verandan och spana över savannen. Här kombineras en klassisk afrikansk ”bushkänsla” med smakfullhet.

Läge

Bra läge i centrala Serengeti. I närheten rinner Seronerafloden som förser antiloper med vatten året runt, vilket i sin tur säkrar närvaron av de stora katterna; lejon, leopard och gepard.

Antal nätter: 2
Ort: Ngorongoro

Ngorongoro Sopa Lodge

star5
Beskrivning

Trevlig lodge med fantastisk utsikt. Här finns swimmingpool, bar och restaurang. Wifi finns i reception och bar.

Rum

Samtliga 97 rum är rymliga och har minibar, kassafack, hårtork och inglasad balkong med utsikt mot kratern.

Läge

Belägen högst upp på kraterkanten i en vacker trädgård. På grund av den höga höjden (2375 meter över havet) kan det vara kalla kvällar och nätter.

Fakta

Resans längd: 9 dagar
Avresor 2022/23: Dagligen

Detta ingår i prisexemplet (grundpaket)
• 1 hotellnatt i Arusha
• 3 nätter på vald lodge. Indikationspris avser Serengeti Sopa Lodge.
• 2 nätter på Ngorongoro Sopa Lodge
• Måltider enligt program
• Flyg från Skandinavien i ekonomiklass
• Safariflyg Arusha-Serengeti
• Safarier sker i privat fyrhjulsdriven safarijeep
• Nationalparksavgifter f.n. 390 USD
• Engelsktalande guide

I priset ingår ej
• Dricks, räkna med ca 15 USD per person och dag.
• Drycker
• Visum, f n 50 USD

Bagage
20 kg på safariflyget, det går bra att deponera väska i Arusha om ni skall vidare till annan plats. Packa i mjuka väskor.

Pass & visum
Passet måste vara giltigt i minst sex månader efter hemresan. Visum krävs till Tanzania för medborgare i de nordiska länderna. För närvarande kostar det 50 USD. Vi rekommenderar att man söker elektroniskt visum innan avresa på https://eservices.immigration.go.tz/visa/. Följande uppgifter skrivs in under fliken "Local Host": Full name: Leopard Tours; Mobile no: +255 6841 72221; Email: leopardtours@leopardtours.co.tz; Company name/reg no: Leopard Tours Ltd; Relationship: Local Tour Operator (DMC); Physical address: PO Box 1638, Nelson Mandela Road, Arusha; Hotel (första natten räcker): Planet Lodge Arusha, Nelson Mandela Road, Moshono Village, Arusha; Telephone: +255 767 552 953 

Utrustning/klädsel
Oömma kläder typ khaki, jeans, shorts eller liknande. Varm jacka/tröja för kvällar och tidiga morgnar. Bekväma skor. Kamera, kikare, solskydd, våtservetter, påse att förvara dammkänslig utrustning, handsprit, myggmedel och ficklampa. Glöm ej badkläder, pool finns på flera av våra lodger!

Fotografering
Under en safari får du se de vilda djuren i sin rätta miljö, det betyder att avståndet till dem kan variera. Teleobjektiv (300–400 mm) är en fördel för bra djurbilder. En bra kikare med förstoringsgrad 8–10 rekommenderas.

Klimat
Tanzania har ett soligt och varmt klimat som är torrt i inlandet och fuktigt vid kusten. Under safarin befinner du dig söder om ekvatorn. Tänk på att inlandet av Tanzania är ett höglandsområde (Serengeti–Seronera 1500 m ö h). På dagarna är det i regel varmt och stark sol. Temperaturer över 30 grader är inte ovanligt. I inlandet sjunker temperaturen på kvällen och natten, ibland till under 10 grader.

Kombinationer/förlängningar
Lägg till safari i Kenya, en badvecka på härliga Zanzibar, Mombasakusten, Seychellerna eller varför inte en gorillavandring i Rwanda.

Vi reserverar oss för ev ändringar i programmet.

Kombinationer

Zanzibar

Jambo Tours resor till Zanzibar ger dig möjligheten att uppleva långa, vita, finkorniga sandstränder med Indiska oceanens varma hav på gångavstånd från rummet. Sköna dagar vid poolen, lugna middagar under den afrikanska stjärnhimlen, intressant stadsliv i Stenstaden och saltstänkta båtutflykter. Allt detta finns på den vackra ön Zanzibar. Zanzibar passar utmärkt att kombinera med samtliga våra resor till Östafrika.

Mafia

Bada i Indiska oceanens varma vatten, koppla av på stranden, upplev byliv och snorkla i den marina nationalparken. En vistelse på Mafia ger upplevelser både på land och till havs och är en perfekt avslutning efter en safari i något av Tanzanias många vildmarksområden.

Prisblad

Storslagna Serengeti & natursköna Ngorongoro 2020-22

Samtliga priser visas i SEK
Indikationspris per person från Stockholm och Göteborg. Köpenhamn och Oslo mot eventuellt tillägg.


Avresedatum Antal hotell-nätter Paket vuxen Paket Ordin. bädd barn X-tra bädd
Del i dblrum Enkel-rum

ORT / Logi
(med reservation för ändringar)
Klass Antal nätter
ARUSHA
Moivaro Coffee Lodge
1
SERENGETI
Serengeti Sopa Lodge
3
NGORONGORO
Ngorongoro Sopa Lodge
2

I priset ingår flygbolagens flygbränsletillägg samt flygbolagens skatter och passageraravgifter med 4900 kr. Flygbolagens avgifter och bränsletillägg kan justeras med kort varsel. Exakt pris fastställs på biljetteringsdagen.

Visum Visum behövs till Tanzania för medborgare i de nordiska länderna. För övriga nationaliteter kontakta er resebyrå eller Tanzanias ambassad. Ansök om visum online via https://eservices.immigration.go.tz/visa/ . Fn kostar det 50 USD.

Bagage Max 20 kg packat i mjuka väskor på grund av safariflyget.

Tillägg för den 24, 25, 26, 31 december och 1 januari tillkommer med 440 kr per person och natt.

Tillägg för den 15-18 april 2022 tillkommer med 390 kr per person och natt.


Priset gäller vid två personer. Pris på förfrågan för fler eller färre resande. Privat safarijeep och engelsktalande guide under hela safarin.

Barn från sex år välkomnas på Dunia Camp och Asanja Africa, och barn från sju år på Kirawira Serena Camp.

Skriv ut "Fullständigt program" och "Fakta"
Boka din resa
Denna resa saknar för tillfället prisindikation. Fyll gärna i bokningen ändå, så återkommer vi till dig med en offert.

Detta ingår i priset
 • 1 hotellnatt i Arusha
 • 3 nätter på vald lodge. Indikationspris avser Serengeti Sopa Lodge.
 • 2 nätter på Ngorongoro Sopa Lodge
 • Måltider enligt program
 • Flyg från Skandinavien i ekonomiklass
 • Safariflyg till Arusha-Serengeti t/r
 • Safarier sker i privat fyrhjulsdriven safarijeep
 • Nationalparksavgifter f.n.390 USD
 • Engelsktalande guide
Storstad
Djur
Natur

Kontakta våra reseexperter: 020-52 22 22 • info@jambotours.se

Kombinera med
Resans Höjdpunkter
 • Safariflyg över vildmarken
 • Privat safarijeep
 • Serengeti
 • Ngorongoro
 • Egen engelsktalande guide
Genomsnittliga temperaturer
Arusha
  L°   V°   S   R
26   -   7   5
28   -   7   6
27   -   7   9
25   -   7 14
22   -   6   9
21   -   6   3
20   -   6   1
22   -   6   1
24   -   8   1
26   -   9   2
27   -   8   7
27   -   7   8
 • L = Temperatur luften
 • V = Temperatur vatten
 • S = Soltimmar per dag
 • R = Regndagar per månad
Visa mer temperaturdata
Zanzibar
  L°   V°   S   R
31 27   7   6
31 28   8   6
31 28   7 10
30 28   6 19
29 29   7 15
29 26   7   6
28 25   7   6
28 27   9   7
28 27   9   7
29 28   9   7
30 27   9 10
31 27   7   9