Safari_marafloden_banner
Jambo ToursKenyaMasai Mara & Zanzibar

Masai Mara & Zanzibar

Safari med boende på lyxcamp och sköna dagar vid Indiska oceanen. 

Det lilla safariflyget lyfter från Nairobi, flyger över Kenyas vidder till Masai Mara, landets ståtligaste naturreservat. Där väntar Mara Rianta Luxury Camp med stora och vackert inredda tält i undersköna omgivningar alldeles vid Maraflodens strand. Från och med nu blir det safariupplevelser på löpande band. Här finns många av Afrikas mest praktfulla djur och stora upplevelser väntar under safariturerna. Att dessutom floden, som lockar till sig törstiga djur, rinner strax utanför tältduken gör även tiden på campen till en speciell upplevelse. Efter fyra fullmatade dagar går flyget till Zanzibar för att njuta av ännu ett härligt boende och av öns inbjudande stränder.

Mara Rianta Luxury Camp är den perfekta basen för ett riktigt safariäventyr. Lodgens tjugo lyxiga och rymliga safaritält ligger utspridda längs Marafloden i Mara North Conservancy. Varje dag, tidig morgon och sen eftermiddag, bär det av ut på savannen för att spana efter lejon, giraff, elefant och leopard. Efter några dagar fullpackade av upplevelser går safariflyget mot Nairobi för att sedan flyga vidare till Zanzibar och öns vita sandstränder.
Typ av resa: Jambo Safari Safariresor på riktigt Jambo Safari Safariresor på riktigt
Resans längd:
13 dagar
Antal deltagare:
Resans Höjdpunkter
 • Lyxtält vid Marafloden
 • Safariflyg över vildmarken
 • 2 safariturer på savannen
 • Samling vid lägerelden
 • Kiwengwastranden på Zanzibar
Kombinera med
 • Zanzibar - våra hotellval
Resans Höjdpunkter
 • Lyxtält vid Marafloden
 • Safariflyg över vildmarken
 • 2 safariturer på savannen
 • Samling vid lägerelden
 • Kiwengwastranden på Zanzibar
 

Programöversikt

Dag 1. Avresa mot Nairobi, flygbyte på vägen.

Dag 2. Med safariflyg till Masai Mara. Vid ankomst till Nairobi går transporten till Wilsonflygplatsen för vidare flyga över Kenyas vildmark till Masai...

Under vistelsen ingår två safarioturer. Lämpligast är att göra en grynings- och morgonsafari, och en eftermiddags- och kvällssafari, för att få se så många djur...

Dag 3–4. Safari i Masai Mara. Detta är massajernas land, det stolta nomadfolket som lever på båda sidorna av gränsen mellan Kenya och Tanzania. Lodgen...


Dag 5. Mot Indiska oceanen.
Idag bär det av med safariflyg till Nairobi för en kort mellanlandning och sedan vidare till Zanzibars vita stränder...

Dag 6–11. Sköna dagar på Zanzibar. Nu följer härliga dagar att njuta av resorten på den vita, vidsträckta Kiwengwa-stranden. Detta all inclusive-boende...

Dag 12. Hemresa. Transfer till flygplatsen efter lunch för hemresa.

Dag 13. Hemkomst på förmiddagen.

Dag 1. Avresa mot Nairobi

, flygbyte på vägen.

Dag 2. Med safariflyg till Masai Mara

. Vid ankomst till Nairobi går transporten till Wilsonflygplatsen för vidare flyga över Kenyas vildmark till Masai Maras savanner. Här hälsas resenärer välkomna med svalkande dryck och kall handduk före jeepfärden till Mara Rianta Luxury Camp.

Under vistelsen ingår två safarioturer. Lämpligast är att göra en grynings- och morgonsafari, och en eftermiddags- och kvällssafari, för att få se så många djur som möjligt. Man väljer själv. Alla safariturer sker med kunnig, engelsktalande guide tillsammans med andra gäster på lodgen. De öppna jeeparna garanterar den bästa upplevelsen ute på savannen.

Dag 3–4. Safari i Masai Mara.

Detta är massajernas land, det stolta nomadfolket som lever på båda sidorna av gränsen mellan Kenya och Tanzania. Lodgen ligger vid en av världens mest berömda floder, Marafloden, känd för sitt enormt rika djurliv, som filmats om och om igen i fantastiska dokumentärer – inte minst under migrationen. Men här finns alltid massor med djur och floden är full med krokodiler och flodhästar. Närheten till de vilda djuren blir en minnesvärd upplevelse.
Vistelsen på campen är är också något alldeles extra. Här finns både pool och spa att njuta av. Men att sitta på verandan utanför tältet och spana efter djur som kommer ner till Marafloden för att dricka, är kanske det bästa av allt.


Dag 5. Mot Indiska oceanen.

Idag bär det av med safariflyg till Nairobi för en kort mellanlandning och sedan vidare till Zanzibars vita stränder och väntande transport till förstaklassresorten Neptune Pwani.

Dag 6–11. Sköna dagar på Zanzibar.

Nu följer härliga dagar att njuta av resorten på den vita, vidsträckta Kiwengwa-stranden. Detta all inclusive-boende bjuder på allt man kan önska sig; två stora pooler, en vit, bred sandstrand, varma havsbad, aktiviteter som vattenpolo, beach volleyball och kurs i swahili och afrikansk dans. Mot tillägg finns även tillgång till kanoter, vindsurfing, segling, dykning, snorkling, vattenskidor och utflykter.

Dag 12. Hemresa.

Transfer till flygplatsen efter lunch för hemresa.

Dag 13. Hemkomst

på förmiddagen.

[F=Frukost L=Lunch M=Middag]

Fullständigt program

Dag 1. Avresa mot Nairobi, flygbyte på vägen.

Dag 2. Med safariflyg till Masai Mara. Vid ankomst till Nairobi går transporten till Wilsonflygplatsen för vidare flyga över Kenyas vildmark till Masai Maras savanner. Här hälsas resenärer välkomna med svalkande dryck och kall handduk före jeepfärden till Mara Rianta Luxury Camp.

Under vistelsen ingår två safarioturer. Lämpligast är att göra en grynings- och morgonsafari, och en eftermiddags- och kvällssafari, för att få se så många djur som möjligt. Man väljer själv. Alla safariturer sker med kunnig, engelsktalande guide tillsammans med andra gäster på lodgen. De öppna jeeparna garanterar den bästa upplevelsen ute på savannen. [Mat på flyget-L-M]

Dag 3–4. Safari i Masai Mara. Detta är massajernas land, det stolta nomadfolket som lever på båda sidorna av gränsen mellan Kenya och Tanzania. Lodgen ligger vid en av världens mest berömda floder, Marafloden, känd för sitt enormt rika djurliv, som filmats om och om igen i fantastiska dokumentärer – inte minst under migrationen. Men här finns alltid massor med djur och floden är full med krokodiler och flodhästar. Närheten till de vilda djuren blir en minnesvärd upplevelse.
Vistelsen på campen är är också något alldeles extra. Här finns både pool och spa att njuta av. Men att sitta på verandan utanför tältet och spana efter djur som kommer ner till Marafloden för att dricka, är kanske det bästa av allt. [all inclusive]


Dag 5. Mot Indiska oceanen.
Idag bär det av med safariflyg till Nairobi för en kort mellanlandning och sedan vidare till Zanzibars vita stränder och väntande transport till förstaklassresorten Neptune Pwani. [F-M- Drycker är inkluderade]

Dag 6–11. Sköna dagar på Zanzibar. Nu följer härliga dagar att njuta av resorten på den vita, vidsträckta Kiwengwa-stranden. Detta all inclusive-boende bjuder på allt man kan önska sig; två stora pooler, en vit, bred sandstrand, varma havsbad, aktiviteter som vattenpolo, beach volleyball och kurs i swahili och afrikansk dans. Mot tillägg finns även tillgång till kanoter, vindsurfing, segling, dykning, snorkling, vattenskidor och utflykter. [F-L-M- Drycker är inkluderade]

Dag 12. Hemresa. Transfer till flygplatsen efter lunch för hemresa. [F-måltider på flyget]

Dag 13. Hemkomst på förmiddagen. [Måltider på flyget]

[F=Frukost, L=Lunch, M=Middag]

[F=Frukost L=Lunch M=Middag]

Boende

Antal nätter: 3
Ort: Masai Mara

Neptune Mara Rianta Luxury Camp

star5
Beskrivning

Mycket bra lyxlodge med pool och spa. Restaurang och bar är byggd på pålar och taket består av canvas. Ibland dukas lunchen upp runt poolen och innan middagen samlas man runt lägerelden för att dela med sig av dagens upplevelser. Alla safariturer sker med kunnig, engelsktalande guide tillsammans med andra gäster på lodgen. Ni färdas i öppna jeepar för att få den bästa upplevelsen ute på savannen. Två safariturer per dag ingår, en tidig morgon och en på eftermiddagen.

Rum

20 rymliga och lyxiga safaritält byggda på en plattform upphöjd från marken. Alla tält har en stor veranda med utsikt över Marafloden. Härifrån kan man ofta se flodhästar och andra djur som kommer för att dricka i floden. Alla tält har riktiga sängar, separat avdelning för dusch och wc samt kassafack.

Läge

Vackert beläget i Mara North Conservancy vid Marafloden. Bara några minuter med bil från landningsbanan.

Antal nätter: 7
Ort: Zanzibar

Neptune Pwani Beach Resort & Spa

star5
Beskrivning

Förstaklasshotell på en sluttning mot havet med en stor vacker och välskött trädgård. "All inclusive" ingår i priset med frukost, lunch och middag. Läsk och lokala alkoholhaltiga drycker, snacks, eftermiddagste, kaffe och bakelser. Två pooler, varav den ena är en av de största på Zanzibar. Spa och vattensportcenter. Fem restauranger varav fyra ingår i all inclusive, två barer. Wifi finns. Vår bedömning: En mycket trevlig resort omgiven av en fin trädgård vid en av Zanzibars vackraste stränder.

Rum

4 sviter mot havet, 78 deluxe sea side ocean view-rum som ligger i trädgården mot havet, 72 deluxe garden side ocean view-rum belägna längst bak i trädgården uppe på en sluttning med utsikt mot havet. Samtliga rum är inredda i afrikansk stil och ligger i tvåvåningsbyggnader med terrass eller balkong. Luftkonditionering, myggnät över sängarna, minibar, kassafack, telefon, hårfön samt tv med satellitkanaler.

Läge

Beläget på Zanzibars nordöstra kust vid en stor, generös sandstrand, Kiwengwa-stranden. 45 km från Stenstaden och 50 minuter med bil från flygplatsen.

Fakta

Typ av resa: Jambo SafariResans längd: 13 dagar
Antal deltagare: (min/max): 1/9
Avresor:  Dagligen

Detta ingår i priset:
• 3 nätter på Neptune Mara Rianta Luxury Camp.
• 7 nätter på Neptune Pwani Beach Resort & Spa.
• All Inclusive.
• Flyg från Skandinavien i t/r i ekonomiklass.
• Safariflyg Nairobi-Masai Mara-Zanzibar.
• 2 game drives i fyrhjulsdriven, öppen jeep.
• Lokal engelsktalande chaufför/guide/ranger.
• Alla nationalparksavgifter.
• Flygbolagets bränsletillägg, avgifter och skatter f.n. 5700 kr.

I priset ingår ej:
Dricks under safaridagarna, cirka 15 USD per person och dag.
• Visum, cirka 50 USD för respektive land.
• Infrastrukturskatt på Zanzibar, 4-5 USD per rum/natt.Pris per person avser del i dubbelrum. Flygbolagens avgifter och bränsletillägg kan justeras med kort varsel. Exakt pris fastställs på biljetteringsdagen.

Avbeställningsskydd:  Resenären kan skydda sig mot avbeställningskostnad för resa genom att vid bokning teckna det avbeställningsskydd som Jambo Tours erbjuder - läs mer HÄR.

Bagage:  Max 15 kg på safariflyget, packa i mjuka väskor. 

Försäkring:  Det är mycket viktigt att vara riktigt försäkrad och Jambo Tours rekommenderar Solids reseförsäkring – läs mer HÄR.

Klimat:  Kenya har ett soligt och varmt klimat som är torrt i inlandet och fuktigt vid kusten. Kenyas inland är ett höglandsområde. På dagarna är det i regel varmt och stark sol. I inlandet sjunker temperaturen på kvällen och natten, ibland under 10 grader. Dagstemperaturerna under torrperioderna brukar ligga på 25–35ºC.

Pass, visum & vaccination:  Passet måste vara giltigt i minst sex månader efter hemkomst och ha minst två lediga sidor.Svenska medborgare måste ha en Electronic Travel Authorization (eTA) för inresa i Kenya. Sedan 5 januari 2024 söker man om en eTA genom en elektronisk ansökan i förväg via kenyanska migrationsmyndighetens hemsida. En avgift betalas i samband med ansökan. Flygbolagen kan komma att neka ombordstigning om ansökan ej är godkänd innan flygets avgång. Sök i god tid, minst 14 dagar innan avresa.Svenska medborgare måste ha visum för inresa i Tanzania. Enklast är att ansöka om visum elektroniskt på immigrationsmyndighetens hemsida. I fältet ”local host” fyller man antingen i namn på hotellet eller så får man uppgifter från oss vid bokning med kontaktuppgifter till vår lokala samarbetspartner. En avgift betalas i samband med ansökan. Flygbolagen kan komma att neka ombordstigning om ansökan ej är godkänd innan flygets avgång. Sök i god tid, minst 14 dagar innan avresa.Har man besökt eller varit i transit i land där gula febern krävs vaccination mot gula febern, medtag därför alltid det gula vaccinationskortet.

Särskilda boknings- och avbokningsvillkor:  Vid bokning får du besked om det är några delar av denna resa som inte faller under Jambo Tours ordinarie rese- eller avbokningsvillkor.

Utrustning/klädsel:  Oömma kläder typ khaki, jeans, shorts eller liknande. Varm jacka/tröja för kvällar och tidiga morgnar. Bekväma skor. Kamera, kikare, solskydd, våtservetter, påse att förvara dammkänslig utrustning, handsprit, myggmedel och ficklampa.

Övrigt:  För att kunna tillgodogöra sig all information på plats bör man kunna förstå och kommunicera på engelska. Delar av resan sker i mindre internationell grupp samt sker till fots vilket gör att resan inte rekommenderas för personer med nedsatt rörlighet. Kontakta oss så tar vi fram en alternativ resa för att passa speciella behov.Med reservation för eventuella ändringar i programmet.

Kombinationer

Zanzibar - våra hotellval

Längtar du till en plats med långa, vita, finkorniga sandstränder, Indiska Oceanens varma hav på gångavstånd från rummet är Zanzibar den rätta platsen. Sköna dagar vid pool och strand, lugna middagar under den glittrande, afrikanska stjärnhimlen. Här finns också mängder av spännande utflykter som historiska Stone Town, Jozani Chwaka Bay National Park, snorkling- och dykning, båttur till Prison Island, besök vid marknader och kryddodlingar och massor med mer att uppleva och utforska.

Prisblad

Masai Mara & Zanzibar 2023-24

Samtliga priser visas i SEK
Pris per person från Stockholm och Göteborg. Köpenhamn och Oslo mot eventuellt tillägg.


Avresedatum Antal hotell-nätter Paket vuxen Paket Ordin. bädd barn X-tra bädd
Del i dblrum Enkel-rum
1/7-31/8 10 57850 72750 24590
1/9-31/10 10 60390 76590

ORT / Logi
(med reservation för ändringar)
Klass Antal nätter
MASAI MARA - NORTH CONSERVANCY
Neptune Mara Rianta Luxury Camp
3
ZANZIBAR
Neptune Pwani Beach Resort & Spa
7

I priset ingår flygbolagens flygbränsletillägg samt flygbolagens skatter och passageraravgifter med totalt 3900 kr. Flygbolagens avgifter och bränsletillägg kan justeras med kort varsel. Exakt pris fastställs på biljetteringsdagen.

Visum till Kenya och Tanzania behövs för medborgare i de nordiska länderna.

Bagage Max 15 kg packat i mjuka väskor på grund av safariflyget.

Vaccination mot gula febern är obligatorisk. Ta med det gula vaccinationskortet.

Tillkommer obligatorisk julmiddag den 24/12: 780 kr/person och obligatorisk nyårsmiddag den 31/12: 900:-/person
Barn betalar halva priset.

Skriv ut "Fullständigt program" och "Fakta"
Boka din resa
Indikationspris
57 850 SEK

inklusive flygskatter och bränsletillägg

Detta ingår i priset
 • 3 nätter på Neptune Mara Rianta Luxury Camp i safaritält.
 • 7 nätter på Neptune Pwani Beach Resort & Spa
 • All inclusive
 • Flyg från Skandinavien i ekonomiklass
 • Safariflyg Nairobi-Masai Mara t/r
 • 2 safariturer, i fyrhjulsdriven, öppen jeep
 • Parkavgifter till Mara North Conservancy
 • Engelsktalande safariguide
 • Flygbolagens bränsletillägg, avgifter och skatter f.n. 5700 kr
Djur
Natur
Sol & bad

Kontakta våra reseexperter: 020-52 22 22 • info@jambotours.se

Resans Höjdpunkter
 • Lyxtält vid Marafloden
 • Safariflyg över vildmarken
 • 2 safariturer på savannen
 • Samling vid lägerelden
 • Kiwengwastranden på Zanzibar
Genomsnittliga temperaturer
Nairobi
  L°   V°   S   R
24   -   9   5
26   -   9   5
26   -   8 11
24   -   7 16
23   -   6 14
22   -   6   4
21   -   5   2
22   -   5   5
24   -   7   4
25   -   7   7
23   -   7 16
23   -   8   6
 • L = Temperatur luften
 • V = Temperatur vatten
 • S = Soltimmar per dag
 • R = Regndagar per månad
Visa mer temperaturdata
Mombasa
  L°   V°   S   R
30 27   9   4
31 28   9   2
31 28   9   5
30 28   8 10
28 27   6 14
27 25   8   9
26 25   7 11
27 27   8 11
27 27   9   9
28 27   9 12
29 27   9 10
30 27   9   6
Arusha
  L°   V°   S   R
26   -   7   5
28   -   7   6
27   -   7   9
25   -   7 14
22   -   6   9
21   -   6   3
20   -   6   1
22   -   6   1
24   -   8   1
26   -   9   2
27   -   8   7
27   -   7   8
Zanzibar
  L°   V°   S   R
31 27   7   6
31 28   8   6
31 28   7 10
30 28   6 19
29 29   7 15
29 26   7   6
28 25   7   6
28 27   9   7
28 27   9   7
29 28   9   7
30 27   9 10
31 27   7   9