Safari_marafloden_banner
Jambo ToursKenyaSafari vid Maraflodens strand

Safari vid Maraflodens strand

Safari med boende på lyxcamp och sköna dagar vid Indiska oceanen. 

Det lilla safariflyget lyfter från Nairobi, flyger över Kenyas vidder till Masai Mara, landets ståtligaste naturreservat. Där väntar Mara Rianta Luxury Camp med stora och vackert inredda tält i undersköna omgivningar alldeles vid Maraflodens strand. Från och med nu blir det safariupplevelser på löpande band. Här finns många av Afrikas mest praktfulla djur och stora upplevelser väntar under safariturerna. Att dessutom floden, som lockar till sig törstiga djur, rinner strax utanför tältduken gör även tiden på campen till en speciell upplevelse. Efter fyra fullmatade dagar går flyget till södra Mombasakusten för att njuta av ännu ett härligt boende och av inbjudande stränder.

Mara Rianta Luxury Camp är den perfekta basen för ett riktigt safariäventyr. Lodgens tjugo lyxiga och rymliga safaritält ligger utspridda längs Marafloden i Mara North Conservancy. Varje dag, tidig morgon och sen eftermiddag, bär det av ut på savannen för att spana efter lejon, giraff, elefant och leopard. Efter några dagar fullpackade av upplevelser går safariflyget mot Nairobi för att sedan flyga vidare till södra Mombasakusten med dess vita sandstränder.
Typ av resa: Jambo Safari Safariresor på riktigt Jambo Safari Safariresor på riktigt
Resans längd:
13 dagar
Antal deltagare:
2–
Resans Höjdpunkter
 • Lyxtält vid Marafloden
 • Safariflyg över vildmarken
 • Safari på savannen
 • Samling vid lägerelden
 • Diani-stranden på Mombasakusten
Kombinera med
 • Mombasakusten
Resans Höjdpunkter
 • Lyxtält vid Marafloden
 • Safariflyg över vildmarken
 • Safari på savannen
 • Samling vid lägerelden
 • Diani-stranden på Mombasakusten
 

Programöversikt

Dag 1. Avresa mot Nairobi, flygbyte på vägen.

Dag 2. Med safariflyg till Masai Mara. Vid ankomst till Nairobi går transporten till Wilsonflygplatsen för vidare flyga över Kenyas vildmark till Masai...

Under vistelsen ingår två safarioturer. Lämpligast är att göra en grynings- och morgonsafari, och en eftermiddags- och kvällssafari, för att få se så många djur...

Dag 3–4. Safari i Masai Mara. Detta är massajernas land, det stolta nomadfolket som lever på båda sidorna av gränsen mellan Kenya och Tanzania. Lodgen...

Vistelsen på campen är är också något alldeles extra. Här finns både pool och spa att njuta av. Men att sitta på verandan utanför tältet och spana efter djur som...

Dag 5. Mot Indiska oceanen. Efter frukost bär det av med safariflyg till södra Mombasakusten. Vid ankomst väntar transport till förstaklassresorten Neptune...

Dag 6-11. Sköna dagar på Mombasakusten. Nu följer härliga dagar att njuta av boutiqueresorten belägen på den vita, vidsträckta Diani-stranden. Detta...

Dag 12. Hemresa. Transfer till flygplatsen efter lunch för hemresa.

Dag 13. Hemkomst på förmiddagen.

Dag 1. Avresa

mot Nairobi, flygbyte på vägen.

Dag 2. Med safariflyg till Masai Mara.

Vid ankomst till Nairobi går transporten till Wilsonflygplatsen för vidare flyga över Kenyas vildmark till Masai Maras savanner. Här hälsas resenärer välkomna med svalkande dryck och kall handduk före jeepfärden till Mara Rianta Luxury Camp.

Under vistelsen ingår två safarioturer. Lämpligast är att göra en grynings- och morgonsafari, och en eftermiddags- och kvällssafari, för att få se så många djur som möjligt. Man väljer själv. Alla safariturer sker med kunnig, engelsktalande guide tillsammans med andra gäster på lodgen. De öppna jeeparna garanterar den bästa upplevelsen ute på savannen.

Dag 3–4. Safari i Masai Mara.

Detta är massajernas land, det stolta nomadfolket som lever på båda sidorna av gränsen mellan Kenya och Tanzania. Lodgen ligger vid en av världens mest berömda floder, Marafloden, känd för sitt enormt rika djurliv, som filmats om och om igen i fantastiska dokumentärer – inte minst under migrationen. Men här finns alltid massor med djur och floden är full med krokodiler och flodhästar. Närheten till de vilda djuren blir en minnesvärd upplevelse.

Vistelsen på campen är är också något alldeles extra. Här finns både pool och spa att njuta av. Men att sitta på verandan utanför tältet och spana efter djur som kommer ner till Marafloden för att dricka, är kanske det bästa av allt.

Dag 5. Mot Indiska oceanen.

Efter frukost bär det av med safariflyg till södra Mombasakusten. Vid ankomst väntar transport till förstaklassresorten Neptune Palm Beach Boutique Resort & Spa.

Dag 6-11. Sköna dagar på Mombasakusten.

Nu följer härliga dagar att njuta av boutiqueresorten belägen på den vita, vidsträckta Diani-stranden. Detta all inclusive-boende bjuder på en stor pool, en vit, bred sandstrand och varma havsbad. På de två närbelägna systerhotellen finns tillgång till fler restauranger och aktiviteter som vattensporter, minigolf, tennis och utomhusdisco. 

Dag 12. Hemresa.

Transfer till flygplatsen efter lunch för hemresa.

Dag 13. Hemkomst

på förmiddagen.

[F=Frukost L=Lunch M=Middag]

Fullständigt program

Dag 1. Avresa mot Nairobi, flygbyte på vägen.

Dag 2. Med safariflyg till Masai Mara. Vid ankomst till Nairobi går transporten till Wilsonflygplatsen för vidare flyga över Kenyas vildmark till Masai Maras savanner. Här hälsas resenärer välkomna med svalkande dryck och kall handduk före jeepfärden till Mara Rianta Luxury Camp.

Under vistelsen ingår två safarioturer. Lämpligast är att göra en grynings- och morgonsafari, och en eftermiddags- och kvällssafari, för att få se så många djur som möjligt. Man väljer själv. Alla safariturer sker med kunnig, engelsktalande guide tillsammans med andra gäster på lodgen. De öppna jeeparna garanterar den bästa upplevelsen ute på savannen. [Mat på flyget-L-M]

Dag 3–4. Safari i Masai Mara. Detta är massajernas land, det stolta nomadfolket som lever på båda sidorna av gränsen mellan Kenya och Tanzania. Lodgen ligger vid en av världens mest berömda floder, Marafloden, känd för sitt enormt rika djurliv, som filmats om och om igen i fantastiska dokumentärer – inte minst under migrationen. Men här finns alltid massor med djur och floden är full med krokodiler och flodhästar. Närheten till de vilda djuren blir en minnesvärd upplevelse.

Vistelsen på campen är är också något alldeles extra. Här finns både pool och spa att njuta av. Men att sitta på verandan utanför tältet och spana efter djur som kommer ner till Marafloden för att dricka, är kanske det bästa av allt. [all inclusive]

Dag 5. Mot Indiska oceanen. Efter frukost bär det av med safariflyg till södra Mombasakusten. Vid ankomst väntar transport till förstaklassresorten Neptune Palm Beach Boutique Resort & Spa. [F-L-M]

Dag 6-11. Sköna dagar på Mombasakusten. Nu följer härliga dagar att njuta av boutiqueresorten belägen på den vita, vidsträckta Diani-stranden. Detta all inclusive-boende bjuder på en stor pool, en vit, bred sandstrand och varma havsbad. På de två närbelägna systerhotellen finns tillgång till fler restauranger och aktiviteter som vattensporter, minigolf, tennis och utomhusdisco. [all inclusive]

Dag 12. Hemresa. Transfer till flygplatsen efter lunch för hemresa. [F-måltider på flyget]

Dag 13. Hemkomst på förmiddagen. [F-L-M]

[F=Frukost, L=Lunch, M=Middag]

[F=Frukost L=Lunch M=Middag]

Boende

Antal nätter: 3
Ort: Masai Mara

Neptune Mara Rianta Luxury Camp

star5
Beskrivning

Mycket bra lyxlodge med pool och spa. Restaurang och bar är byggd på pålar och taket består av canvas. Ibland dukas lunchen upp runt poolen och innan middagen samlas man runt lägerelden för att dela med sig av dagens upplevelser. Alla safariturer sker med kunnig, engelsktalande guide tillsammans med andra gäster på lodgen. Ni färdas i öppna jeepar för att få den bästa upplevelsen ute på savannen. Två safariturer per dag ingår, en tidig morgon och en på eftermiddagen.

Rum

20 rymliga och lyxiga safaritält byggda på en plattform upphöjd från marken. Alla tält har en stor veranda med utsikt över Marafloden. Härifrån kan man ofta se flodhästar och andra djur som kommer för att dricka i floden. Alla tält har riktiga sängar, separat avdelning för dusch och wc samt kassafack.

Läge

Vackert beläget i Mara North Conservancy vid Marafloden. Bara några minuter med bil från landningsbanan.

Antal nätter: 7
Ort: Mombasa

Neptune Palm Beach Boutique Resort & Spa

star5
Beskrivning

Mindre förstaklasshotell med bungalows omgivna av en vacker och välskött trädgård. Varje bungalow består av fyra rum. På hotellet finns en stor pool, två barer och två restauranger varav en serverar skaldjur kvällstid. På närliggande systerhotellen Paradise och Village finns fem restauranger som även de ingår i all inclusive-konceptet. Här finns även spa, dykcenter, vattensporter, barnklubb, utomhusdisco, minigolf och tennisbana. I närheten finns en 18-håls golfbana. Vår bedömning: Bra förstaklasshotell med trevlig trädgård och tillgång till stort aktivitetsutbud.

Rum

Totalt 60 rum fördelade på deluxerum garden, deluxerum sea side och deluxerum sea front. Alla rum är 34 kvm stora inkluderat en stor terrass/balkong. Rummen har luftkonditionering, myggnät över sängarna, tv, litet kylskåp, kassafack, te/kaffekokare, fri wifi, hårtork och dusch/wc. Fyra rum per bungalow, två nere och två uppe. Vår bedöming: Mycket trevligt hotell med bra läge. Lugnt men ändå med tillgång till ett brett utbud av aktiviteter på systerhotellen bredvid. Generös all inclusive.

Läge

Bra läge vid vackra Diani Beach på Mombasas södra kust. Transfertid från flygplatsen ca 2 timmar och till Mombasa stad ca 1 timme beroende på trafiken.

Fakta

Typ av resa: Jambo Safari
Resans längd: 13 dagar
Antal deltagare: (min/max): 1/9
Avresor: Dagligen

Detta ingår i priset:
• 3 nätter på Neptune Mara Rianta Luxury Camp.
• 7 nätter på Neptune Palm Beach Resort & Spa.
• All Inclusive.
• Flyg från Skandinavien i t/r i ekonomiklass.
• Safariflyg Nairobi-Masai Mara-Mombasa.
• 2 game drives i fyrhjulsdriven, öppen jeep.
• Lokal engelsktalande chaufför/guide/ranger.
• Alla nationalparksavgifter.
• Flygbolagets bränsletillägg, avgifter och skatter f.n. 5700 kr.

I priset ingår ej:
• Dricks under safaridagarna, cirka 15 USD per person och dag.
• Visum, cirka 50 USD 
Pris per person avser del i dubbelrum. Flygbolagens avgifter och bränsletillägg kan justeras med kort varsel. Exakt pris fastställs på biljetteringsdagen.

Avbeställningsskydd:  Resenären kan skydda sig mot avbeställningskostnad för resa genom att vid bokning teckna det avbeställningsskydd som Jambo Tours erbjuder - läs mer HÄR.

Bagage:  Max 15 kg på safariflyget, packa i mjuka väskor. 

Försäkring:  Det är mycket viktigt att vara riktigt försäkrad och Jambo Tours rekommenderar Solids reseförsäkring – läs mer HÄR.

Klimat:  Kenya har ett soligt och varmt klimat som är torrt i inlandet och fuktigt vid kusten. Kenyas inland är ett höglandsområde. På dagarna är det i regel varmt och stark sol. I inlandet sjunker temperaturen på kvällen och natten, ibland under 10 grader. Dagstemperaturerna under torrperioderna brukar ligga på 25–35ºC.

Pass, visum & vaccination:  Passet måste vara giltigt i minst sex månader efter hemkomst och ha minst två lediga sidor.Svenska medborgare måste ha en Electronic Travel Authorization (eTA) för inresa i Kenya. Sedan 5 januari 2024 söker man om en eTA genom en elektronisk ansökan i förväg via kenyanska migrationsmyndighetens hemsida. En avgift betalas i samband med ansökan. Flygbolagen kan komma att neka ombordstigning om ansökan ej är godkänd innan flygets avgång. Sök i god tid, minst 14 dagar innan avresa.Har man besökt eller varit i transit i land där gula febern krävs vaccination mot gula febern, medtag därför alltid det gula vaccinationskortet.

Särskilda boknings- och avbokningsvillkor:  Vid bokning får du besked om det är några delar av denna resa som inte faller under Jambo Tours ordinarie rese- eller avbokningsvillkor.

Utrustning/klädsel:  Oömma kläder typ khaki, jeans, shorts eller liknande. Varm jacka/tröja för kvällar och tidiga morgnar. Bekväma skor. Kamera, kikare, solskydd, våtservetter, påse att förvara dammkänslig utrustning, handsprit, myggmedel och ficklampa.

Övrigt:  För att kunna tillgodogöra sig all information på plats bör man kunna förstå och kommunicera på engelska. Delar av resan sker i mindre internationell grupp samt sker till fots vilket gör att resan inte rekommenderas för personer med nedsatt rörlighet. Kontakta oss så tar vi fram en alternativ resa för att passa speciella behov.Vi reserverar oss för eventuella ändringar i programmet.

Kombinationer

Mombasakusten

Mombasa är mest känt för sol och bad. Långa, vita sandstränder kantade av kokospalmer och ett turkosfärgat hav gör Mombasa till ett drömresmål för sol- och badresenären. Samtidigt är det Kenyas näst största stad och landets viktigaste hamnstad.

Prisblad

Safari vid Maraflodens strand 2017-24

Samtliga priser visas i SEK
Indikationspris per person från Skandinavien


Avresedatum Antal hotell-nätter Paket vuxen Paket Ordin. bädd barn X-tra bädd
Del i dblrum Enkel-rum
1/7-31/8 10 52550 65750
1/9-31/10 10 50690 62990

ORT / Logi
(med reservation för ändringar)
Klass Antal nätter
MASAI MARA - NORTH CONSERVANCY
Neptune Mara Rianta Luxury Camp
3
MOMBASA - DIANI BEACH
Neptune Palm Beach Boutique Resort & Spa
7

I priset ingår flygbolagens flygbränsletillägg samt flygbolagens skatter och passageraravgifter med totalt 3900kr. Flygbolagens avgifter och bränsletillägg kan justeras med kort varsel. Exakt pris fastställs på biljetteringsdagen.

Visum till Kenya behövs för medborgare i de nordiska länderna. Barn under 16 år är undantagna.

Bagage Max 15 kg packat i mjuka väskor på grund av safariflyget.

Priset i enkelrum avser när minst två personer reser tillsammans.

24/12 2020 tillkommer 780:-/person i obligatorisk julmiddag
31/12 tillkommer 900:-/person i obligatorisk nyårsmiddag.
Barn betalar 50 %.

Skriv ut "Fullständigt program" och "Fakta"
Boka din resa
Indikationspris
50 690 SEK

inklusive flygskatter och bränsletillägg

Detta ingår i priset
 • 3 nätter på Neptune Mara Rianta Luxury Camp
 • 7 nätter på Neptune Palm Beach Boutique Resort & Spa
 • All inclusive.
 • Flyg från Skandinavien i ekonomiklass
 • Safariflyg Nairobi-Masai Mara och Masai Mara-Mombasa.
 • 2 safarier i fyrhjulsdriven, öppen jeep
 • Parkavgifter till Mara North Conservancy
 • Engelsktalande safariguide
 • Flygbolagens bränsletillägg, avgifter och flygskatter
Djur
Natur
Sol & bad

Kontakta våra reseexperter: 020-52 22 22 • info@jambotours.se

Kombinera med
Resans Höjdpunkter
 • Lyxtält vid Marafloden
 • Safariflyg över vildmarken
 • Safari på savannen
 • Samling vid lägerelden
 • Diani-stranden på Mombasakusten
Genomsnittliga temperaturer
Nairobi
  L°   V°   S   R
24   -   9   5
26   -   9   5
26   -   8 11
24   -   7 16
23   -   6 14
22   -   6   4
21   -   5   2
22   -   5   5
24   -   7   4
25   -   7   7
23   -   7 16
23   -   8   6
 • L = Temperatur luften
 • V = Temperatur vatten
 • S = Soltimmar per dag
 • R = Regndagar per månad
Visa mer temperaturdata
Mombasa
  L°   V°   S   R
30 27   9   4
31 28   9   2
31 28   9   5
30 28   8 10
28 27   6 14
27 25   8   9
26 25   7 11
27 27   8 11
27 27   9   9
28 27   9 12
29 27   9 10
30 27   9   6