Star_Clipper_ship_banner_1900x831
Jambo ToursKenyaSafari vid Maraflodens strand & Mombasakusten

Safari vid Maraflodens strand & Mombasakusten

Safari med boende på lyxcamp och sköna dagar vid Indiska oceanen. 

Det lilla safariflyget lyfter från Nairobi, flyger över Kenyas vidder till Masai Mara, landets ståtligaste naturreservat. Där väntar Mara Rianta Luxury Camp med stora och vackert inredda tält i undersköna omgivningar alldeles vid Maraflodens strand. Från och med nu blir det safariupplevelser på löpande band. Här finns många av Afrikas mest praktfulla djur och stora upplevelser väntar under safariturerna. Att dessutom floden, som lockar till sig törstiga djur, rinner strax utanför tältduken gör även tiden på campen till en speciell upplevelse. Efter fyra fullmatade dagar går flyget till södra Mombasakusten för att njuta av ännu ett härligt boende och av inbjudande stränder.

Mara Rianta Luxury Camp är den perfekta basen för ett riktigt safariäventyr. Lodgens tjugo lyxiga och rymliga safaritält ligger utspridda längs Marafloden i Mara North Conservancy. Varje dag, tidig morgon och sen eftermiddag, bär det av ut på savannen för att spana efter lejon, giraff, elefant och leopard. Efter några dagar fullpackade av upplevelser går safariflyget mot Nairobi för att sedan flyga vidare till södra Mombasakusten med dess vita sandstränder.
Typ av resa: Jambo Safari Safariresor på riktigt Jambo Safari Safariresor på riktigt
Resans längd:
13 dagar
Antal deltagare:
2–
Resans Höjdpunkter
 • Lyxtält vid Marafloden
 • Safariflyg över vildmarken
 • Safari på savannen
 • Samling vid lägerelden
 • Diani-stranden på Mombasakusten
Kombinera med
 • Mombasakusten
Resans Höjdpunkter
 • Lyxtält vid Marafloden
 • Safariflyg över vildmarken
 • Safari på savannen
 • Samling vid lägerelden
 • Diani-stranden på Mombasakusten
 

Programöversikt

Dag 1. Avresa mot Nairobi, flygbyte på vägen.

Dag 2. Med safariflyg till Masai Mara. Vid ankomst till Nairobi går transporten till Wilsonflygplatsen för vidare flyga över Kenyas vildmark till Masai...

Under vistelsen ingår två safarioturer. Lämpligast är att göra en grynings- och morgonsafari, och en eftermiddags- och kvällssafari, för att få se så många djur...

Dag 3–4. Safari i Masai Mara. Detta är massajernas land, det stolta nomadfolket som lever på båda sidorna av gränsen mellan Kenya och Tanzania. Lodgen...

Vistelsen på campen är är också något alldeles extra. Här finns både pool och spa att njuta av. Men att sitta på verandan utanför tältet och spana efter djur som...

Dag 5. Mot Indiska oceanen. Efter frukost bär det av med safariflyg till södra Mombasakusten. Vid ankomst väntar transport till förstaklassresorten Neptune...

Dag 6-11. Sköna dagar på Mombasakusten. Nu följer härliga dagar att njuta av boutiqueresorten belägen på den vita, vidsträckta Diani-stranden. Detta...

Dag 12. Hemresa. Transfer till flygplatsen efter lunch för hemresa.

Dag 13. Hemkomst på förmiddagen.

Dag 1. Avresa

mot Nairobi, flygbyte på vägen.

Dag 2. Med safariflyg till Masai Mara.

Vid ankomst till Nairobi går transporten till Wilsonflygplatsen för vidare flyga över Kenyas vildmark till Masai Maras savanner. Här hälsas resenärer välkomna med svalkande dryck och kall handduk före jeepfärden till Mara Rianta Luxury Camp.

Under vistelsen ingår två safarioturer. Lämpligast är att göra en grynings- och morgonsafari, och en eftermiddags- och kvällssafari, för att få se så många djur som möjligt. Man väljer själv. Alla safariturer sker med kunnig, engelsktalande guide tillsammans med andra gäster på lodgen. De öppna jeeparna garanterar den bästa upplevelsen ute på savannen.

Dag 3–4. Safari i Masai Mara.

Detta är massajernas land, det stolta nomadfolket som lever på båda sidorna av gränsen mellan Kenya och Tanzania. Lodgen ligger vid en av världens mest berömda floder, Marafloden, känd för sitt enormt rika djurliv, som filmats om och om igen i fantastiska dokumentärer – inte minst under migrationen. Men här finns alltid massor med djur och floden är full med krokodiler och flodhästar. Närheten till de vilda djuren blir en minnesvärd upplevelse.

Vistelsen på campen är är också något alldeles extra. Här finns både pool och spa att njuta av. Men att sitta på verandan utanför tältet och spana efter djur som kommer ner till Marafloden för att dricka, är kanske det bästa av allt.

Dag 5. Mot Indiska oceanen.

Efter frukost bär det av med safariflyg till södra Mombasakusten. Vid ankomst väntar transport till förstaklassresorten Neptune Palm Beach Boutique Resort & Spa.

Dag 6-11. Sköna dagar på Mombasakusten.

Nu följer härliga dagar att njuta av boutiqueresorten belägen på den vita, vidsträckta Diani-stranden. Detta all inclusive-boende bjuder på en stor pool, en vit, bred sandstrand och varma havsbad. På de två närbelägna systerhotellen finns tillgång till fler restauranger och aktiviteter som vattensporter, minigolf, tennis och utomhusdisco. 

Dag 12. Hemresa.

Transfer till flygplatsen efter lunch för hemresa.

Dag 13. Hemkomst

på förmiddagen.

[F=Frukost L=Lunch M=Middag]

Fullständigt program

Dag 1. Avresa mot Nairobi, flygbyte på vägen.

Dag 2. Med safariflyg till Masai Mara. Vid ankomst till Nairobi går transporten till Wilsonflygplatsen för vidare flyga över Kenyas vildmark till Masai Maras savanner. Här hälsas resenärer välkomna med svalkande dryck och kall handduk före jeepfärden till Mara Rianta Luxury Camp.

Under vistelsen ingår två safarioturer. Lämpligast är att göra en grynings- och morgonsafari, och en eftermiddags- och kvällssafari, för att få se så många djur som möjligt. Man väljer själv. Alla safariturer sker med kunnig, engelsktalande guide tillsammans med andra gäster på lodgen. De öppna jeeparna garanterar den bästa upplevelsen ute på savannen. [Mat på flyget-L-M]

Dag 3–4. Safari i Masai Mara. Detta är massajernas land, det stolta nomadfolket som lever på båda sidorna av gränsen mellan Kenya och Tanzania. Lodgen ligger vid en av världens mest berömda floder, Marafloden, känd för sitt enormt rika djurliv, som filmats om och om igen i fantastiska dokumentärer – inte minst under migrationen. Men här finns alltid massor med djur och floden är full med krokodiler och flodhästar. Närheten till de vilda djuren blir en minnesvärd upplevelse.

Vistelsen på campen är är också något alldeles extra. Här finns både pool och spa att njuta av. Men att sitta på verandan utanför tältet och spana efter djur som kommer ner till Marafloden för att dricka, är kanske det bästa av allt. [all inclusive]

Dag 5. Mot Indiska oceanen. Efter frukost bär det av med safariflyg till södra Mombasakusten. Vid ankomst väntar transport till förstaklassresorten Neptune Palm Beach Boutique Resort & Spa. [F-L-M]

Dag 6-11. Sköna dagar på Mombasakusten. Nu följer härliga dagar att njuta av boutiqueresorten belägen på den vita, vidsträckta Diani-stranden. Detta all inclusive-boende bjuder på en stor pool, en vit, bred sandstrand och varma havsbad. På de två närbelägna systerhotellen finns tillgång till fler restauranger och aktiviteter som vattensporter, minigolf, tennis och utomhusdisco. [all inclusive]

Dag 12. Hemresa. Transfer till flygplatsen efter lunch för hemresa. [F-måltider på flyget]

Dag 13. Hemkomst på förmiddagen. [F-L-M]

[F=Frukost, L=Lunch, M=Middag]

[F=Frukost L=Lunch M=Middag]

Boende

Antal nätter: 3
Ort: Masai Mara

Neptune Mara Rianta Luxury Camp

star5
Beskrivning

Mycket bra lyxlodge med pool och spa. Restaurang och bar är byggd på pålar och taket består av canvas. Ibland dukas lunchen upp runt poolen och innan middagen samlas man runt lägerelden för att dela med sig av dagens upplevelser. Alla safariturer sker med kunnig, engelsktalande guide tillsammans med andra gäster på lodgen. Ni färdas i öppna jeepar för att få den bästa upplevelsen ute på savannen. Två safariturer per dag ingår, en tidig morgon och en på eftermiddagen.

Rum

20 rymliga och lyxiga safaritält byggda på en plattform upphöjd från marken. Alla tält har en stor veranda med utsikt över Marafloden. Härifrån kan man ofta se flodhästar och andra djur som kommer för att dricka i floden. Alla tält har riktiga sängar, separat avdelning för dusch och wc samt kassafack.

Läge

Vackert beläget i Mara North Conservancy vid Marafloden. Bara några minuter med bil från landningsbanan.

Antal nätter: 7
Ort: Mombasa

Neptune Palm Beach Boutique Resort & Spa

star5
Beskrivning

Mindre förstaklasshotell med bungalows omgivna av en vacker och välskött trädgård. Varje bungalow består av fyra rum. På hotellet finns en stor pool, två barer och två restauranger varav en serverar skaldjur kvällstid. På närliggande systerhotellen Paradise och Village finns fem restauranger som även de ingår i all inclusive-konceptet. Här finns även spa, dykcenter, vattensporter, barnklubb, utomhusdisco, minigolf och tennisbana. I närheten finns en 18-håls golfbana. Vår bedömning: Bra förstaklasshotell med trevlig trädgård och tillgång till stort aktivitetsutbud.

Rum

Totalt 60 rum fördelade på deluxerum garden, deluxerum sea side och deluxerum sea front. Alla rum är 34 kvm stora inkluderat en stor terrass/balkong. Rummen har luftkonditionering, myggnät över sängarna, tv, litet kylskåp, kassafack, te/kaffekokare, fri wifi, hårtork och dusch/wc. Fyra rum per bungalow, två nere och två uppe. Vår bedöming: Mycket trevligt hotell med bra läge. Lugnt men ändå med tillgång till ett brett utbud av aktiviteter på systerhotellen bredvid. Generös all inclusive.

Läge

Bra läge vid vackra Diani Beach på Mombasas södra kust. Transfertid från flygplatsen ca 2 timmar och till Mombasa stad ca 1 timme beroende på trafiken.

Fakta

Resans längd: 13 dagarAvresor: DagligenDetta ingår i priset:
• 3 nätter på Neptune Mara Rianta Luxury Camp i lyxiga safaritält.
• 7 nätter på Neptune Palm Beach Boutique Resort & Spa i deluxe garden-rum.
• All inclusive.
• Flyg från Skandinavien i ekonomiklass
• Safariflyg Nairobi-Masai Mara och Masai Mara-Mombasa.
• 2 safarirurer, s k game drive, i fyrhjulsdriven, öppen jeep
• Parkavgifter till Mara North Conservancy
• Engelsktalande safariguide
• Flygbolagens bränsletillägg, avgifter och flygskatter
I priset ingår ej:
• Dricks, ca 15 USD per resenär och dag under safarin.
• Visum, f.n. 51 USD.Bagage 15 kg på grund av safariflygningarna. Packa i mjuka väskor. Pass & visum Passet måste vara giltigt i minst sex månader efter hemresan. Visum krävs till Kenya för medborgare i de nordiska länderna, dock inte för barn under 16 år. Det söks som ett elektroniskt visum på www.ecitizen.go.ke. Efter registreringen på hemsidan tar det omkring två arbetsdagar innan visumet utfärdas. Det elektroniska visumet ska skrivas ut och tas med tillsammans med passet och visas upp vid ankomsten till Kenya.  För övriga nationaliteter eller frågor se Kenyas ambassads hemsida http://kenyaembassystockholm.com eller ring 08-21 83 00.Utrustning/klädsel Oömma kläder typ khaki, jeans, shorts eller liknande. Varm jacka/tröja för kvällar och tidiga morgnar. Bekväma skor. Kamera, kikare, solskydd, våtservetter, påse att förvara dammkänslig utrustning, handsprit, myggmedel och ficklampa.Fotografering Under en safari får ni se de vilda djuren i sin rätta miljö. Det betyder att avståndet till dem kan variera. Teleobjektiv (300–400 mm) är en fördel för bra djurbilder. En bra kikare med förstoringsgrad 8–10 rekommenderas.Klimat Kenya har ett soligt och varmt klimat som är torrt i inlandet och fuktigt vid kusten. Kenyas inland är ett höglandsområde (Nairobi 1 660 m ö h). På dagarna är det i regel varmt och stark sol. I inlandet sjunker temperaturen på kvällen och natten, ibland under 10 grader. Dagstemperaturerna under torrperioderna brukar ligga på 25–35ºC.
Vi reserverar oss för eventuella ändringar i programmet.

Kombinationer

Mombasakusten

Mombasa är mest känt för sol och bad. Långa, vita sandstränder kantade av kokospalmer och ett turkosfärgat hav gör Mombasa till ett drömresmål för sol- och badresenären. Samtidigt är det Kenyas näst största stad och landets viktigaste hamnstad.

Prisblad

Safari vid Maraflodens strand & Mombasakusten 2017-24

Samtliga priser visas i SEK
Indikationspris per person från Skandinavien


Avresedatum Antal hotell-nätter Paket vuxen Paket Ordin. bädd barn X-tra bädd
Del i dblrum Enkel-rum
15/6-31/8 10 49350 62550 22290
1/9-31/10 10 54750 67950 27750
1/11-14/12 10 50750 64150 35690
15/12-22/12 10 49090 58250 27550
23/12-8/1 10 57150 70290 27550
9/1-14/1 10 52390 62890 28150
15/1-15/3, 16/3-31/3 10 47650 58150 24650
1/4-30/6 10 43090 51790 24250

ORT / Logi
(med reservation för ändringar)
Klass Antal nätter
MASAI MARA - NORTH CONSERVANCY
Neptune Mara Rianta Luxury Camp
3
MOMBASA - DIANI BEACH
Neptune Palm Beach Boutique Resort & Spa
7

I priset ingår flygbolagens flygbränsletillägg samt flygbolagens skatter och passageraravgifter med totalt 3900kr. Flygbolagens avgifter och bränsletillägg kan justeras med kort varsel. Exakt pris fastställs på biljetteringsdagen.

Visum till Kenya behövs för medborgare i de nordiska länderna. Barn under 16 år är undantagna.

Bagage Max 15 kg packat i mjuka väskor på grund av safariflyget.

Priset i enkelrum avser när minst två personer reser tillsammans.

24/12 2020 tillkommer 780:-/person i obligatorisk julmiddag
31/12 tillkommer 900:-/person i obligatorisk nyårsmiddag.
Barn betalar 50 %.

Skriv ut "Fullständigt program" och "Fakta"
Boka din resa
Indikationspris
43 090 SEK

inklusive flygskatter och bränsletillägg

Detta ingår i priset
 • 3 nätter på Neptune Mara Rianta Luxury Camp i lyxiga safaritält.
 • 7 nätter på Neptune Palm Beach Boutique Resort & Spa i deluxe garden-rum.
 • All inclusive.
 • Flyg från Skandinavien i ekonomiklass
 • Safariflyg Nairobi-Masai Mara och Masai Mara-Mombasa.
 • 2 safarier i fyrhjulsdriven, öppen jeep
 • Parkavgifter till Mara North Conservancy
 • Engelsktalande safariguide
 • Flygbolagens bränsletillägg, avgifter och flygskatter
Djur
Natur
Sol & bad

Kontakta våra reseexperter: 020-52 22 22 • info@jambotours.se

Kombinera med
Resans Höjdpunkter
 • Lyxtält vid Marafloden
 • Safariflyg över vildmarken
 • Safari på savannen
 • Samling vid lägerelden
 • Diani-stranden på Mombasakusten
Genomsnittliga temperaturer
Nairobi
  L°   V°   S   R
24   -   9   5
26   -   9   5
26   -   8 11
24   -   7 16
23   -   6 14
22   -   6   4
21   -   5   2
22   -   5   5
24   -   7   4
25   -   7   7
23   -   7 16
23   -   8   6
 • L = Temperatur luften
 • V = Temperatur vatten
 • S = Soltimmar per dag
 • R = Regndagar per månad
Visa mer temperaturdata
Mombasa
  L°   V°   S   R
30 27   9   4
31 28   9   2
31 28   9   5
30 28   8 10
28 27   6 14
27 25   8   9
26 25   7 11
27 27   8 11
27 27   9   9
28 27   9 12
29 27   9 10
30 27   9   6