Tarangire_Massor av elefanter_1900x831_shutterstock_537747277
Jambo ToursTanzaniaSafari i Edens lustgård

Safari i Edens lustgård

Storartad safari och sköna dagar på stranden. 

Ngorongorokratern i norra Tanzania kallas ofta för Edens lustgård, vilket inte är så konstigt. Naturskyddsområdet gränsar till Serengeti och är världens största hela kaldera, en gigantisk fördjupning i jordskorpan skapad ur en kollapsad vulkan. I denna fördjupning lever en mycket stor koncentration av vilda djur, bland annat buffel, lejon, leopard, elefanter, antiloper och zebror. Den utrotningshotade svarta noshörningen kan ses här, men antalet har minskat drastiskt de senare åren. Inte långt från Ngorongoro, mellan massajernas slättlandskap och riftdalen, ligger Tarangire nationalpark. Parken är inte lika välbesökt och är bland annat känd för sina många elefanter.

Under vistelsen avnjuts safari under en hel dag nere i Ngorongorokratern för att nästa dag fortsätta till Tarangire nationalpark med förhoppning om att uppleva elefanter på nära håll, och även andra djur. Lodgen ligger naturskönt inbäddat i området runt Ngorongoro och erbjuder förstklassig service. Njut av en massage eller sitt och insup det afrikanska landskapet på den stora verandan mellan safariupplevelserna.

Efter fullmatade safaridagar går turen vidare med safariflyg till ön Zanzibar,  belägen ute i den Indiska oceanen. Här väntar lata dagar med sol och bad. För att förenkla är alla måltider och även drycker inkluderade i resan.

Typ av resa: Jambo Safari Safariresor på riktigt Jambo Safari Safariresor på riktigt
Resans längd:
13 dagar
Antal deltagare:
2–
Resans Höjdpunkter
 • Äkta safari
 • Högklassig service
 • Safariflyg över vildmarken
 • Mångfalden av djur
 • Zanzibars vita stränder
Kombinera med
 • Zanzibar - våra hotellval
 • Bergsgorillorna i Rwanda
Resans Höjdpunkter
 • Äkta safari
 • Högklassig service
 • Safariflyg över vildmarken
 • Mångfalden av djur
 • Zanzibars vita stränder
 

Programöversikt

Dag 1. Avresa. Flyg från Sverige mot Arusha i Tanzania. Byte av flygplan på vägen.

Dag 2. Ankomst. Vid ankomst till Tanzania och flygplatsen i Kilimanjaro väntar transfer till Ngorongoro och Neptune Ngorongoro Luxury Lodge....

Dag 3. Heldagssafari i Ngorongorokratern. Äntligen dags för safari. Vägen ner till kratern går genom vackra lummiga skogar och är ett...

Dag 4. Heldagssafari i Tarangire nationalpark. Resan går vidare till natursköna Tarangire. Här består landskapet av akacieträd och en blandning av savann...

Dag 5. Med safariflyg till vita stränder. Utcheckning från lodgen efter frukost för transfer till Arusha och vidare med safariflyg till Zanzibar. Vid ankomst...

Dag 6–11. Lata dagar på stranden. Välj mellan sol och bad, ett besök i Stenstaden, en utflykt runt ön eller kanske en båtutflykt. Hotellet hjälper...

Dag 12. Hemresa. Transfer till flygplatsen och vidare med flyg hem.

Dag 13. Hemkomst.

Dag 1. Avresa

. Flyg från Sverige mot Arusha i Tanzania. Byte av flygplan på vägen.

Dag 2.

Ankomst

. Vid ankomst till Tanzania och flygplatsen i Kilimanjaro väntar transfer till Ngorongoro och Neptune Ngorongoro Luxury Lodge. Här finns alla bekvämligheter och många väljer kanske att ta ett svalkande dopp i poolen redan vid ankomst. Här finns också ett spa, förstklassig restaurang och en härlig utsikt över landskapet. Resan hit tar cirka 2–3 timmar.

Dag 3.

Heldagssafari i Ngorongorokratern

. Äntligen dags för safari. Vägen ner till kratern går genom vackra lummiga skogar och är ett naturskådespel i sig. Hela dagen avnjuts nere i kratern med en kunnig, engelsktalande guide i jeep med avtagbart tak och skjutfönster. Området finns med på Unescos världsarvslista sedan 1979. Efter avslutad safari kanske man vill ta något läskande att dricka och njuta av utsikten på den rymliga verandan innan middag.

Dag 4. Heldagssafari i Tarangire nationalpark.

Resan går vidare till natursköna Tarangire. Här består landskapet av akacieträd och en blandning av savann och buskmarker. Floden som löper genom parken lockar till sig många djur som vill släcka sin törst. Hela dagen spenderas i den omtyckta nationalparken.

Dag 5. Med safariflyg till vita stränder.

Utcheckning från lodgen efter frukost för transfer till Arusha och vidare med safariflyg till Zanzibar. Vid ankomst går transporten vidare till Neptune Pwani Beach Resort & Spa för sol och bad vid Indiska oceanen. Även här är allt inkluderat. Här finns två pooler, spa, vattensporter och trevliga restauranger.

Dag 6–11. Lata dagar på stranden.

Välj mellan sol och bad, ett besök i Stenstaden, en utflykt runt ön eller kanske en båtutflykt. Hotellet hjälper gärna till att boka, och det går också bra att förboka utflykter innan avresa hos Jambo Tours. Utflykterna är inte inkluderade i resans pris. Självklart går resan att förlänga.

Dag 12. Hemresa.

Transfer till flygplatsen och vidare med flyg hem.

Dag 13. Hemkomst.

[F=Frukost L=Lunch M=Middag]

Fullständigt program

Dag 1. Avresa. Flyg från Sverige mot Arusha i Tanzania. Byte av flygplan på vägen. [Mat på flyget]

Dag 2. Ankomst. Vid ankomst till Tanzania och flygplatsen i Kilimanjaro väntar transfer till Ngorongoro och Neptune Ngorongoro Luxury Lodge. Här finns alla bekvämligheter och många väljer kanske att ta ett svalkande dopp i poolen redan vid ankomst. Här finns också ett spa, förstklassig restaurang och en härlig utsikt över landskapet. Resan hit tar cirka 2–3 timmar. [Mat på flyget-M-Drycker är inkluderade]

Dag 3. Heldagssafari i Ngorongorokratern. Äntligen dags för safari. Vägen ner till kratern går genom vackra lummiga skogar och är ett naturskådespel i sig. Hela dagen avnjuts nere i kratern med en kunnig, engelsktalande guide i jeep med avtagbart tak och skjutfönster. Området finns med på Unescos världsarvslista sedan 1979. Efter avslutad safari kanske man vill ta något läskande att dricka och njuta av utsikten på den rymliga verandan innan middag. [F-L-M-Drycker är inkluderade]

Dag 4. Heldagssafari i Tarangire nationalpark. Resan går vidare till natursköna Tarangire. Här består landskapet av akacieträd och en blandning av savann och buskmarker. Floden som löper genom parken lockar till sig många djur som vill släcka sin törst. Hela dagen spenderas i den omtyckta nationalparken. [F-L-M-Drycker är inkluderade]

Dag 5. Med safariflyg till vita stränder. Utcheckning från lodgen efter frukost för transfer till Arusha och vidare med safariflyg till Zanzibar. Vid ankomst går transporten vidare till Neptune Pwani Beach Resort & Spa för sol och bad vid Indiska oceanen. Även här är allt inkluderat. Här finns två pooler, spa, vattensporter och trevliga restauranger. [F-L-M-Drycker är inkluderade]

Dag 6–11. Lata dagar på stranden. Välj mellan sol och bad, ett besök i Stenstaden, en utflykt runt ön eller kanske en båtutflykt. Hotellet hjälper gärna till att boka, och det går också bra att förboka utflykter innan avresa hos Jambo Tours. Utflykterna är inte inkluderade i resans pris. Självklart går resan att förlänga. [F-L-M-Drycker är inkluderade]

Dag 12. Hemresa. Transfer till flygplatsen och vidare med flyg hem. [F-Mat på flyget]

Dag 13. Hemkomst.

[F=Frukost L=Lunch M=Middag]

[F=Frukost L=Lunch M=Middag]

Boende

Antal nätter: 3
Ort: Kilimanjaro

Neptune Ngorongoro Luxury Lodge

star5
Beskrivning

Inbäddad i grönska med egna odlingar av blommor och frukter. Här finns en restaurang, pool, spa och en eldstad för kyliga kvällar. Resorten håller en hög standard där allt är inkluderat.

Rum

20 mycket rymliga sviter ( 130 kvadratmeter) med alla faciliteter. Alla har egen eldstad och rymlig möblerad veranda. Separat vardagsrum med soffa och fåtöljer.

Läge

Härlig lodge som ligger strax utanför gaten till naturområdet Ngorongoro i Karatu ca 3 timmar från Kilimnjaro flygplats.

Antal nätter: 7
Ort: Zanzibar

Neptune Pwani Beach Resort & Spa

star5
Beskrivning

Förstaklasshotell på en sluttning mot havet med en stor vacker och välskött trädgård. "All inclusive" ingår i priset med frukost, lunch och middag. Läsk och lokala alkoholhaltiga drycker, snacks, eftermiddagste, kaffe och bakelser. Två pooler, varav den ena är en av de största på Zanzibar. Spa och vattensportcenter. Fem restauranger varav fyra ingår i all inclusive, två barer. Wifi finns. Vår bedömning: En mycket trevlig resort omgiven av en fin trädgård vid en av Zanzibars vackraste stränder.

Rum

4 sviter mot havet, 78 deluxe sea side ocean view-rum som ligger i trädgården mot havet, 72 deluxe garden side ocean view-rum belägna längst bak i trädgården uppe på en sluttning med utsikt mot havet. Samtliga rum är inredda i afrikansk stil och ligger i tvåvåningsbyggnader med terrass eller balkong. Luftkonditionering, myggnät över sängarna, minibar, kassafack, telefon, hårfön samt tv med satellitkanaler.

Läge

Beläget på Zanzibars nordöstra kust vid en stor, generös sandstrand, Kiwengwa-stranden. 45 km från Stenstaden och 50 minuter med bil från flygplatsen.

Fakta

Resans längd: 13 dagar

Avresor: Dagligen

Detta ingår i priset:
• 3 nätter på Neptune Ngorongoro Luxury Lodge.
• 7 nätter på Neptune Pwani Beach Resort & Spa på Zanzibar
• Måltider och drycker enligt program. (Lokala drycker inklusive vin och öl. Tillägg för speciella märken)
• Flyg från Skandinavien i ekonomiklass
• Safariflyg Arusha-Zanzibar
• Safarier sker i privat fyrhjulsdriven safarijeep med engelsktalande guide
• Nationalparksavgifter
• Transporter till och från flygplats
• Flygbolagens bränsletillägg avgifter och skatter f.n 4500 kr

I priset ingår ej:
• Dricks, cirka 15 USD per person till guiden under safaridagarna. Cirka 5-10 USD per dag till lodgen.
• Visum, f n 500 kr eller 50 USD
• Extraskatter på Zanzibar:
Zanzibars myndigheter har infört en infrastrukturskatt på hotellövernattningar i Zanzibar. Alla hotell måste ta ut en extraskatt som betalas direkt till hotellet vid incheckning. Pris per person och natt: 4-5 USD beroende på hotellets rating.

Bagage: 20 kg på safariflyget inklusive handbaggage. Packa i mjuka väskor.

Pass & visum: Passet måste vara giltigt i minst sex månader efter hemresan. Visum krävs till Tanzania för nordiska medborgare. För närvarande kostar det 50 USD. Vi rekommenderar att man söker elektroniskt viusm innan avresa på  https://eservices.immigration.go.tz/visa/. Processen online kan ta upp till 3 veckor. Följande uppgifter skrivs in under fliken "Local Host": Full name: Neptune Hotel;   Mobile no: +254 716 016 000;  Email: info@neptunehotels.com;  Company name/reg No: Z0000011480;  Relationship: Local Tour Operator (DMC);  Physical address: Diani Beach Road, Galu-Kinondo, Ukunda, Kwale;  Hotel (första natten räcker): Neptune Ngorongoro Luxury Lodge, PO Box 6222, Karatu Arusha;  Telephone: +255 626 280 869  

Utrustning/klädsel: Oömma kläder typ khaki, jeans, shorts eller liknande. Varm jacka/tröja för kvällar och tidiga morgnar. Bekväma skor. Kamera, kikare, solskydd, våtservetter, påse att förvara dammkänslig utrustning, handsprit, myggmedel och ficklampa. Glöm ej badkläder, pool finns på flera av våra lodger!

Fotografering: Under en safari får du se de vilda djuren i sin rätta miljö, det betyder att avståndet till dem kan variera. Teleobjektiv (300–400 mm) är en fördel för bra djurbilder. En bra kikare med förstoringsgrad 8–10 rekommenderas.

Klimat: Tanzania har ett soligt och varmt klimat som är torrt i inlandet och fuktigt vid kusten. Under safarin befinner du dig söder om ekvatorn. Tänk på att inlandet av Tanzania är ett höglandsområde (Serengeti–Seronera 1500 m ö h). På dagarna är det i regel varmt och stark sol. Temperaturer över 30 grader är inte ovanligt. I inlandet sjunker temperaturen på kvällen och natten, ibland till under 10 grader.

Kombinationer/förlängningar:
Lägg till ytterligare safari i Kenya eller varför inte en gorillavandring i Rwanda.

Vi reserverar oss för ev ändringar i programmet.

Kombinationer

Zanzibar - våra hotellval

Längtar du till en plats med långa, vita, finkorniga sandstränder, Indiska Oceanens varma hav på gångavstånd från rummet är Zanzibar den rätta platsen. Sköna dagar vid pool och strand, lugna middagar under den glittrande, afrikanska stjärnhimlen. Här finns också mängder av spännande utflykter som historiska Stone Town, Jozani Chwaka Bay National Park, snorkling- och dykning, båttur till Prison Island, besök vid marknader och kryddodlingar och massor med mer att uppleva och utforska.

Bergsgorillorna i Rwanda

För att nå nationalparkerna vid Ugandas gräns bär det av längs slingrande vägar genom Rwandas otroligt gröna och kuperade landskap. Få naturupplevelser är så starka som att på nära håll få se de mytomspunna bergsgorillorna. Bara vandringen genom den täta djungeln uppför Virungabergen för att hitta gorillaflocken är en upplevelse i sig.

Prisblad

Safari i Edens lustgård 2022-24

Samtliga priser visas i SEK
Indikationspris per person från skandinavien


Avresedatum Antal hotell-nätter Paket vuxen Paket Ordin. bädd barn X-tra bädd
Del i dblrum Enkel-rum
1/7-31/8 10 64650 92150 14290
1/9-31/10 10 62050 88250 14290

ORT / Logi
(med reservation för ändringar)
Klass Antal nätter
NGORONGORO
Neptune Ngorongoro Luxury Lodge.
3
ZANZIBAR
Neptune Pwani Resort & Spa
7

I priset ingår flygbolagens flygbränsletillägg samt flygbolagens skatter och passageraravgifter med 4500 kr. Flygbolagens avgifter och bränsletillägg kan justeras med kort varsel. Exakt pris fastställs på biljetteringsdagen.

Visum behövs till Tanzania för medborgare i de nordiska länderna. För övriga nationaliteter kontakta er resebyrå eller Tanzanias ambassad.

På Zanzibar tillkommer en lokal skatt på 1 USD per person per natt som betalas på plats till hotellet. Vid avresa med inrikesflyg eller båt från Zanzibar betalas en avreseskatt på 1 USD alternativt 2000 TZS i kontanter på plats.

20 kg totalt inklusive handbagage på safariflyget. Packa i mjuka väskor.

Minimum 2 personer. Pris för 1 person på förfrågan. Pris i enkelrum avser för minimum 2 resande boendes i 2 enkelrum. (min 3 personer)

Tillägg obligatorisk julmiddag och nyårsmiddag den 24/12 o 31/12 : 760 :-/person ( Barn betalar 50 %)

Observera: Speciella avbokningsregler:
Mellan 90-45 dagar innan avresa 50 % avbokningskostnad.
45-0 dagar innan avresa : 100 % kostnad.

Skriv ut "Fullständigt program" och "Fakta"
Boka din resa
Indikationspris
62 050 SEK

inklusive flygskatter och bränsletillägg

Detta ingår i priset
 • 3 nätter på Neptune Ngorongoro Luxury Lodge.
 • 7 nätter på Neptune Pwani Beach Resort & Spa på Zanzibar
 • Måltider och drycker enligt program. (Lokala drycker inklusive vin och öl. Tillägg för speciella märken)
 • Flyg från Skandinavien i ekonomiklass
 • Safariflyg Arusha-Zanzibar
 • Safarier sker i privat fyrhjulsdriven safarijeep med engelsktalande guide
 • Nationalparksavgifter
 • Transporter till och från flygplats
 • Flygbolagens bränsletillägg avgifter och skatter f.n 4500 kr
Djur & Natur
Sol & Bad

Kontakta våra reseexperter: 020-52 22 22 • info@jambotours.se

Resans Höjdpunkter
 • Äkta safari
 • Högklassig service
 • Safariflyg över vildmarken
 • Mångfalden av djur
 • Zanzibars vita stränder
Genomsnittliga temperaturer
Arusha
  L°   V°   S   R
26   -   7   5
28   -   7   6
27   -   7   9
25   -   7 14
22   -   6   9
21   -   6   3
20   -   6   1
22   -   6   1
24   -   8   1
26   -   9   2
27   -   8   7
27   -   7   8
 • L = Temperatur luften
 • V = Temperatur vatten
 • S = Soltimmar per dag
 • R = Regndagar per månad
Visa mer temperaturdata
Zanzibar
  L°   V°   S   R
31 27   7   6
31 28   8   6
31 28   7 10
30 28   6 19
29 29   7 15
29 26   7   6
28 25   7   6
28 27   9   7
28 27   9   7
29 28   9   7
30 27   9 10
31 27   7   9