Sydafrika_Rovos_rail_banner
Jambo ToursZimbabweRovos Rail – lyx på räls till Kapstaden

Rovos Rail – lyx på räls till Kapstaden

En klassisk tågresa genom Sydafrika 

Rovos Rail är en av de lyxigaste tågresorna i världen, där resenärer transporteras till en svunnen era av elegans och charm. De vackra, restaurerade vagnarna från 1900-talet kombinerar vintage-stil med modern bekvämlighet och erbjuder en resa fylld med komfort och glamour. Från Pretoria till Kapstaden gör du en resa genom spektakulära landskap. Med enastående service, gourmetmat och uppmärksamhet på detaljer, får du en oförglömlig upplevelse som tar dig tillbaka till en svunnen tid av resande romantik.

Sedan Rovos Rail grundades 1989 har de levererat verkligt förstklassiga reseupplevelser och erbjuder ett antal olika skräddarsydda tågupplevelser som varar från 2 till 15 nätter. Kliv ombord på de vackra tågen och luta dig tillbaka. Njut av landskapen som rullar förbi utanför fönstret. Service, gourmetmat och ett urval av Sydafrikas finaste viner kännetecknar en resa med Rovos Rail.

De vackert ombyggda tågen som dras av diesellok eller elektriska lokomotiv, rymmer 72 passagerare i 36 superbt utrustade sviter. Välj mellan Pullman-, Deluxe- och Royalsviter, alla omsorgsfullt utformade för att erbjuda den högsta komforten och stilen.

En resa med Rovos Rail är inte bara en transport, det är en storartad upplevelse som skapar minnen för livet. Rovos Rail erbjuder ett flertal turer av varierande längd och med olika destinationer. 

Typ av resa: Jambo Kompass Färdiga resepaket med utvalda favoriterJambo Kompass Färdiga resepaket med utvalda favoriter
Resans längd:
8 dagar
Antal deltagare:
1–
Resans Höjdpunkter
 • Historisk charm
 • Det vackra landskapet utanför fönstret
 • Exklusiviteten ombord
 • Gourmetmåltider
 • Utvalda viner till maten
Kombinera med
 • Kapstaden, Sydafrika
 • Zimbabwe
 • Sydafrika
Resans Höjdpunkter
 • Historisk charm
 • Det vackra landskapet utanför fönstret
 • Exklusiviteten ombord
 • Gourmetmåltider
 • Utvalda viner till maten
 

Programöversikt

Dag 1. Avresa från Skandinavien. Avresa från Skandinavien med flygplansbyte på vägen.

Dag 2. Ankomst till Johannesburg. Ankomst till Johannesburg där ni möts av vår engelsktalande representant som kör er till ert hotell som ligger i utkanten...

Dag 3. Avresa från Pretoria. Ni har en privat transfer till Rovos Rails station där tåget avgår för färden söderut mot Kapstaden. Under dagen serveras...

Dag 4. Diamanter i Kimberley. Efter lunch stannar tåget i staden Kimberley. Här får passagerarna sträcka på benen och delta på en utfärd till diamantmuseet....

Dag 5. Besök i historiska Matjiesfontein. På eftermiddagen ges gästerna möjlighet att stiga av tåget vid Whitehill Siding och promenera de 5 km in till...

Dag 6. Kapstaden. Ni möts sedan vid ankomst till Kapstaden och körs till ert hotell, ikoniska The Nelson som ligger inbäddat mellan sluttningarna av Taffelberget...

Dag 7. Hemresa. Frukost i lugn och ro och sedan hämtas ni för en privat transfer till flygplatsen och hemfärd med flygbyte på vägen. Vill ni är det...

Dag 8. Hemkomst. Ni landar igen i Skandinavien på morgonen.

Dag 1. Avresa från Skandinavien.

Avresa från Skandinavien med flygplansbyte på vägen. 

Dag 2. Ankomst till Johannesburg.

Ankomst till Johannesburg där ni möts av vår engelsktalande representant som kör er till ert hotell som ligger i utkanten av Pretoria. Hotellet är ett oerhört vackert boutiquehotell och en perfekt början på en storslagen upplevelse. 

Dag 3. Avresa från Pretoria. 

Ni har en privat transfer till Rovos Rails station där tåget avgår för färden söderut mot Kapstaden. Under dagen serveras lunch och på eftermiddagen serveras te i salongen och i observationsvagnen. På kvällen avnjuts den första, utsökta middagen ombord.

Dag 4. Diamanter i Kimberley.

Efter lunch stannar tåget i staden Kimberley. Här får passagerarna sträcka på benen och delta på en utfärd till diamantmuseet. Resten av eftermiddagen kan med fördel ägnas åt att njuta av landskapet som passerar förbi i, den öppna observationsvagnen längst bak i tåget.

Dag 5. Besök i historiska Matjiesfontein.

På eftermiddagen ges gästerna möjlighet att stiga av tåget vid Whitehill Siding och promenera de 5 km in till den historiska staden Matjiesfontein. En medarbetare från Rovos Rail kommer att följa med gruppen. Särskilt intressant är museet på perrongen och samlingen av historiska bilar och järnvägsvagnar till höger om Lord Milner Hotel.

Dag 6. Kapstaden.

Ni möts sedan vid ankomst till Kapstaden och körs till ert hotell, ikoniska The Nelson som ligger inbäddat mellan sluttningarna av Taffelberget och den livliga staden. En passande avslutning efter dagarna i lyx och flärd ombord på Rovos Rail.

Dag 7. Hemresa.

Frukost i lugn och ro och sedan hämtas ni för en privat transfer till flygplatsen och hemfärd med flygbyte på vägen. Vill ni är det enkelt att förlänga vistelsen i Kapstaden, boka utflykter, vinprovningar i Stellenbosh eller sol & bad.

Dag 8. Hemkomst.

Ni landar igen i Skandinavien på morgonen. 

[F=Frukost L=Lunch M=Middag]

Fullständigt program

Dag 1. Avresa från Skandinavien. Avresa från Skandinavien med flygplansbyte på vägen. 

Dag 2. Ankomst till Johannesburg. Ankomst till Johannesburg där ni möts av vår engelsktalande representant som kör er till ert hotell som ligger i utkanten av Pretoria. Hotellet är ett oerhört vackert boutiquehotell och en perfekt början på en storslagen upplevelse. 

Dag 3. Avresa från Pretoria. Ni har en privat transfer till Rovos Rails station där tåget avgår för färden söderut mot Kapstaden. Under dagen serveras lunch och på eftermiddagen serveras te i salongen och i observationsvagnen. På kvällen avnjuts den första, utsökta middagen ombord. [F-L-M]

Dag 4. Diamanter i Kimberley. Efter lunch stannar tåget i staden Kimberley. Här får passagerarna sträcka på benen och delta på en utfärd till diamantmuseet. Resten av eftermiddagen kan med fördel ägnas åt att njuta av landskapet som passerar förbi i, den öppna observationsvagnen längst bak i tåget. [F-L-M]

Dag 5. Besök i historiska Matjiesfontein. På eftermiddagen ges gästerna möjlighet att stiga av tåget vid Whitehill Siding och promenera de 5 km in till den historiska staden Matjiesfontein. En medarbetare från Rovos Rail kommer att följa med gruppen. Särskilt intressant är museet på perrongen och samlingen av historiska bilar och järnvägsvagnar till höger om Lord Milner Hotel.

Dag 6. Kapstaden. Ni möts sedan vid ankomst till Kapstaden och körs till ert hotell, ikoniska The Nelson som ligger inbäddat mellan sluttningarna av Taffelberget och den livliga staden. En passande avslutning efter dagarna i lyx och flärd ombord på Rovos Rail. [F-L]

Dag 7. Hemresa. Frukost i lugn och ro och sedan hämtas ni för en privat transfer till flygplatsen och hemfärd med flygbyte på vägen. Vill ni är det enkelt att förlänga vistelsen i Kapstaden, boka utflykter, vinprovningar i Stellenbosh eller sol & bad. [F]

Dag 8. Hemkomst. Ni landar igen i Skandinavien på morgonen. 

[F=Frukost L=Lunch M=Middag]

Fakta

Typ av resa: Jambo Kompass
Resans längd: 8 dagar
Antal deltagare (min/max): 1–
Avresor: 2–3 datum per månad, ring oss för exakta avresedatum. Resan går att göra i omvänd ordning.

Detta ingår i priset
• 1 natt på hotell i Pretoria ★★★★★
• 1 natt på hotell i Kapstaden ★★★★★
• 3 nätter i Pullman Suite ombord på Rovos Rail ★★★★★
• 5 frukostar, 2 luncher, 2 middagar
• Ombord på Rovos Rail serveras Afternoon Tea samt utvalda viner & drycker
• Flyg från Skandinavien i t/r i ekonomiklass
• Transfers mellan flygplats, hotell och tågstation t/r
• Flygbolagets bränsletillägg, avgifter och skatter f.n. 5700 kr

I priset ingår ej
• Dricks

Pris per person avser del i dubbelrum. Flygbolagens avgifter och bränsletillägg kan justeras med kort varsel. Exakt pris fastställs på biljetteringsdagen.

Avbeställningsskydd
Resenären kan skydda sig mot avbeställningskostnader för resa genom att vid bokning teckna det avbeställningsskydd som Jambo Tours erbjuder.

Försäkring
Det är mycket viktigt att vara riktigt försäkrad och Jambo Tours rekommenderar Solids reseförsäkring – läs mer HÄR.

Klimat
Omvända årstider mot oss. Det regnar mest november – april, på västkusten maj – oktober.

Kombinationer/förlängningar
Det är enkelt och trevligt att kombinera med safari i Krugerparken, extradagar i Kapstaden med utflykter till vindistrikten alternativt sol & bad på Mauritius eller Seychellerna.

Pass, visum & vaccination
Passet måste vara giltigt i minst sex månader efter hemkomst och ha minst två lediga sidor.

Visum krävs ej för svenska medborgare.

Har man besökt eller varit i transit i land där gula febern förekommer kräver Sydafrika att vaccinering mot gula febern skall kunna styrkas, medtag därför alltid det gula vaccinationskortet.

Särskilda boknings- och avbokningsvillkor
Jambo Tours ordinarie resevillkor gäller ej för denna resa. Se till att ha fullgott avbeställningsskydd.

Utrustning/klädsel
Ombord på Rovos Rail är klädseln "smart casual" dagtid och kvällstid förväntas man byta om till formell middagsklädsel. (Kavaj och slips för herrarna, cocktailklänning eller byxdress för damer).

Övrigt
För att kunna tillgodogöra sig all information på plats bör man kunna förstå och kommunicera på engelska. Tågvagnarna lämpar sig inte för rullstolar vilket gör att resan inte rekommenderas för personer med nedsatt rörlighet.

Med reservation för eventuella ändringar i programmet.

Kombinationer

Kapstaden, Sydafrika

Kapstaden är Sydafrikas äldsta stad. Staden anlades redan på 1600-talet av holländarna. I norr ligger Taffelbergets lodräta väggar och i söder möts de bägge haven Atlanten och Indiska oceanen. Många anser att Kapstaden är en av världens vackraste städer. Här finns mycket att se, Castle of Good Hope, South Africa Museum, den botaniska trädgården Kirstenbosch, St George’s Cathedral med mera. Självfallet bör en linbanetur till Taffelberget ingå i ert besök och fängelseön Robben Island får ni heller inte missa.

Zimbabwe

Jambo Tours resor till Zimbabwe går framför allt till landets västra hörn och området kring de storslagna Victoriafallen vid gränsen till Botswana och Zambia. Vi skräddarsyr gärna er resa som ni önskar och kan varmt rekommendera en safari i Hwange nationalpark.

Sydafrika

Sydafrika är ett land fullt av kontraster. Res hit och upplev storstäder, landsbygd, berg, karga stäpper, frodiga vindistrikt, två världshav, kultur och ett rikt djurliv, både på land och till havs. Jambo Tours resor till Sydafrika erbjuder allt detta och mer därtill. 

Prisblad

Rovos Rail – lyx på räls till Kapstaden 2024-25

Samtliga priser visas i SEK
Pris per person i delat hotellrum och delad Pullman Suite


Avresedatum Antal hotell-nätter Paket vuxen Paket Ordin. bädd barn X-tra bädd
Del i dblrum Enkel-rum
1/1-30/9 5 44890
1/10-31/10 5 47890
1/11-31/12 5 54650
1/1-31/3 5 48550
1/4-30/4 5 47450
1/5-31/8 5 46750
1/9-30/9 5 49350

ORT / Logi
(med reservation för ändringar)
Klass Antal nätter
PRETORIA
Ivory Manor Boutique Hotel
1
PRETORIA-KAPSTADEN
Rovos - Pullman Suite
3
KAPSTADEN
Mount Nelson Belmond
1

En ej återbetalningsbar deposition på 25 % betalas vid bokning utöver den vanliga depositionen på 3500 kr/person.

Avresedatum 2024

5, 9, 26 januari
20,22, 23 februari
1, 8, 15, 29 mars
26 april
10, 24 maj
7, 24 juni
5, 19 juli
4, 11, 18 oktober
1,8 ,14, 22 november
6, 20 december

Avresedatum 2025

6, 10, 17, 31 januari
18, 21, 28 februari
14, 21 mars
4, 18 april
2, 16 maj
13, 27, 30 juni
11, 25 juli
1, 8, 22 augusti
12, 19, 26 september
4, 25 oktober
1, 8, 14, 22 november
6, 10, 17, 20 december

Skriv ut "Fullständigt program" och "Fakta"
Boka din resa
Indikationspris
44 890 SEK

inklusive flygskatter och bränsletillägg

Detta ingår i priset
 • 1 natt på hotell i Pretoria ★★★★★
 • 1 natt på hotell i Kapstaden ★★★★★
 • 3 nätter i Pullman Suite ombord på Rovos Rail ★★★★★
 • 4 frukostar
 • 2 luncher
 • 2 middagar
 • Ombord på Rovos Rail serveras Afternoon Tea samt utvalda viner & drycker
 • Flyg från Skandinavien i t/r i ekonomiklass
 • Transfers mellan flygplats, hotell och tågstation t/r
 • Flygbolagets bränsletillägg, avgifter och skatter f.n. 5700 kr
Tåg
Natur
Kultur

Kontakta våra reseexperter: 020-52 22 22 • info@jambotours.se

Resans Höjdpunkter
 • Historisk charm
 • Det vackra landskapet utanför fönstret
 • Exklusiviteten ombord
 • Gourmetmåltider
 • Utvalda viner till maten
Genomsnittliga temperaturer
Kapstaden
  L°   V°   S   R
25 18 12   4
25 19 10   3
24 19   9   4
22 18   8   8
19 17   6   9
18 16   6 10
16 15   6 11
17 14   7 11
18 15   8   7
20 16   9   7
22 17 10   3
23 18 11   4
 • L = Temperatur luften
 • V = Temperatur vatten
 • S = Soltimmar per dag
 • R = Regndagar per månad
Visa mer temperaturdata
Durban
  L°   V°   S   R
27 24   6   9
28 24   7   8
27 24   6   9
26 23   7   7
24 22   7   4
23 21   7   3
22 21   7   3
22 20   7   4
23 21   6   7
24 21   5 10
25 22   6 11
26 23   6 10
Johannesburg
  L°   V°   S   R
25   -   8 12
23   -   8   9
23   -   8   9
20   -   8   4
18   -   9   3
15   -   9   1
16   -   9   1
18   - 10   1
21   - 10   2
22   -   9   7
23   -   8 10
24   -   8 11