shutterstock_545452072
Jambo ToursIndienMed risbåt i Kerala

Med risbåt i Kerala

Och söderns svepande stränder 

I delstaten Kerala, längst ner i söder, sägs att hur man än söker så kommer man aldrig att hitta en grönare, vackrare och mer fridfull plats. I låglandet har kokospalmer, risodlingar, mango- och cashewnötsträd övertaget och på lummiga bergssidor ligger te- och kryddplantager sida vid sida. Här finns de omtalade husbåtarna och de svepande stränderna utmärkta för dagar med solbad. 

Backwaters är ett över 200 mil långt system av kanaler, vattenvägar, sjöar och laguner med Kochi som centralort. På en ombyggd risbåt färdas man lugnt fram i kanalerna bland risfält, vajande kokospalmer, gummiplantager och tättbefolkade byar. Båtarna är gjorda av trä och finns med ett, två eller tre sovrum, eget badrum och luftkonditionering. Dessutom vardagsrum och kök samt ett däck med sköna däcksstolar. Kapten, kock och butler ser till att man inte blir hungrig och dessutom har något drickbart inom räckhåll. På natten ligger båten still i en lagun eller i en liten hamn.

Vi börjar med transport från Kochi flygplats till området Backwaters, kryssar i kanalerna med en övernattning ombord och sedan vidare till kusten till badorten Mararikulam för avslutande sol- och baddagar.

Typ av resa: Jambo Kompass Färdiga resepaket med utvalda favoriterJambo Kompass Färdiga resepaket med utvalda favoriter
Resans längd:
7 dagar
Antal deltagare:
2–6
Resans Höjdpunkter
 • Husbåt i Backwaters
 • Mararikulams svepande stränder
 • Sydindiska köket
 • Avslappnad tillvaro med små utvalda hotell
Kombinera med
 • Goa – våra hotellval
Resans Höjdpunkter
 • Husbåt i Backwaters
 • Mararikulams svepande stränder
 • Sydindiska köket
 • Avslappnad tillvaro med små utvalda hotell
 

Programöversikt

Dag 1. Delhi till Kerala. Transfer från Delhi till flygplatsen för flyg till Kochi i delstaten Kerala. Ankomst och vidare transfer till hotellet.

Dag 2. På husbåt i Backwaters. Vi beger oss till orten Alleppey vars hamn är utgångspunkt för några av områdets husbåtar. Resan med bil beräknas...

Dag 3. Till Mararikulam. Frukost ombord och därefter kör vi cirka 1 timme till Mararikulam. Här checkar vi in och kopplar av resterande tid av dagen.

Dag 4-6. Lediga dagar vid svepande stränder. Mararikulam, en gång i tiden en sömnig fiskeby har med sina stränder attraherat turismen och har vuxit fram...

Dag 7. Återresa. Transfer till flygplatsen i Kochi för flyg till Skandinavien eller fortsättning i Indien.

Dag 1. Delhi till Kerala.

Transfer från Delhi till flygplatsen för flyg till Kochi i delstaten Kerala. Ankomst och vidare transfer till hotellet.

Dag 2. På husbåt i Backwaters.

Vi beger oss till orten Alleppey vars hamn är utgångspunkt för några av områdets husbåtar. Resan med bil beräknas ta 1,5 timme. Väl framme hälsas vi välkommen av det lilla teamet, går ombord och vår stilla kryssning kan börja. Slut ögonen och dröm... vi sitter på en husbåt, tuggar på en solmogen ananas, ser det dagliga livet längs flodbanken med kvinnor som diskar i flodvattnen, barn som är på väg till skolan, de smaragdgröna fälten, kokospalmer och den lugna rytmen från båtens långsamma framfart. Lunch och middag serveras ombord.

Dag 3. Till Mararikulam.

Frukost ombord och därefter kör vi cirka 1 timme till Mararikulam. Här checkar vi in och kopplar av resterande tid av dagen.

Dag 4-6. Lediga dagar vid svepande stränder.

Mararikulam, en gång i tiden en sömnig fiskeby har med sina stränder attraherat turismen och har vuxit fram bit för bit. Fortfarande idyllisk kantas stränderna av hotell, restauranger, enkla butiker och ayurveda-behandlingar.

Dag 7. Återresa.

Transfer till flygplatsen i Kochi för flyg till Skandinavien eller fortsättning i Indien.

[F=Frukost L=Lunch M=Middag]

Fullständigt program

Dag 1. Delhi till Kerala. Transfer från Delhi till flygplatsen för flyg till Kochi i delstaten Kerala. Ankomst och vidare transfer till hotellet. [Måltider på flyget]

Dag 2. På husbåt i Backwaters. Vi beger oss till orten Alleppey vars hamn är utgångspunkt för några av områdets husbåtar. Resan med bil beräknas ta 1,5 timme. Väl framme hälsas vi välkommen av det lilla teamet, går ombord och vår stilla kryssning kan börja. Slut ögonen och dröm... vi sitter på en husbåt, tuggar på en solmogen ananas, ser det dagliga livet längs flodbanken med kvinnor som diskar i flodvattnen, barn som är på väg till skolan, de smaragdgröna fälten, kokospalmer och den lugna rytmen från båtens långsamma framfart. Lunch och middag serveras ombord. [F-L-M]

Dag 3. Till Mararikulam. Frukost ombord och därefter kör vi cirka 1 timme till Mararikulam. Här checkar vi in och kopplar av resterande tid av dagen. [F,M]

Dag 4-6. Lediga dagar vid svepande stränder. Mararikulam, en gång i tiden en sömnig fiskeby har med sina stränder attraherat turismen och har vuxit fram bit för bit. Fortfarande idyllisk kantas stränderna av hotell, restauranger, enkla butiker och ayurveda-behandlingar. [F,M]

Dag 7. Återresa. Transfer till flygplatsen i Kochi för flyg till Skandinavien eller fortsättning i Indien. [Måltider på flyget]

[F=Frukost L=Lunch M=Middag]

Boende

Antal nätter: 4
Ort: Cochin

Abad Turtle Beach Resort

star5
Beskrivning

Hotellet har en privat strand med 30 stugor som erbjuder en privat och lugn avslappning ängs kusten. En central stor pool och en restaurant som erbjuder ett traditionellt- och internationellt kök. Hotellet odlar sina egna grödor i en ekologisk trädgård.

Rum

Stugorna är modernt inredda med fläkt och AC, stilen är små hyddor som påminner om traditionella hyddor i södra Indien. Samtlig stugor har en egen markterass och på cirka 37 m2.

Läge

Beläget i Mararikulam, en lugn och avskild plats vid kusten 73 km från Cochin internationella flygplats. 13 km från Alleppey tågstation.

Antal nätter: 4
Ort: Cochin

Marari Beach Resort

star5
Beskrivning

Hotellområdet vid havet har 30 tunnland med kokosnötsodlingar, rogivande dammar, fruktträd och en stor ekologisk gård. Natur, välbefinnande, enkelhet och harmoni ligger till grund för kustkulturen här. Restaurang, bar, pool, fitness, tennis, badminton, spa, matlagningsklasser är några av faciliteterna.

Rum

Hotellets filosofi medför att man inte har någon tv på rummen. Wifi, luftkonditionering, minibar, kaffe/tebryggare, hårtork, badrock, kassafack finns i rummen.

Läge

Beläget i Mararikulam, en lugn och avskild plats vid kusten 88 km från Cochin internationella flygplats.

Fakta

Typ av resa: Jambo Kompass
Resans längd: 7 dagar
Antal deltagare: 2-6
Avresor: Dagligen

Detta ingår i priset:
• 6 hotellnätter
• 6 frukostar
• 5 middagar
• 1 lunch
• Flyg t/r Stockholm - Delhi
• Flyg Delhi-Kochi-Delhi-Stockholm
• Transporter i bil/minibuss med luftkonditionering samt båt
• Flygbolagens bränsletillägg, avgifter och skatter f.n. 4 850 kr

Pris per person avser del i dubbelrum. Flygbolagens avgifter och bränsletillägg kan justeras med kort varsel. Exakt pris fastställs på biljetteringsdagen.

I priset ingår ej:
• Dricks
• Drycker

Visum
Visum krävs för svenska medborgare. Elektroniskt visum söks på http://indianvisaonline.gov.in/evisa/tvoa.html och kan sökas mellan 30-10 dagar innan ankomst. Kostnad ca. 25 USD exklusive bankavgifter. Visumansökan måste göras innan avresan, det går inte att ansöka om visum på plats i Indien. Passet måste vara giltigt i minst sex månader vid inresa. Indiska ambassaden tar inte emot ansökningar. Till din visumansökan behöver du kontaktinformation till vår agent i Indien:  Agent: Earthen Experiences;  Kontaktperson: Mr Shabih Ahmed, Manager;  Adress: 2, DDA Commercial Complex, Panchsheel Park, New Delhi 110017, India;  Telefonnummer: +91 11 49211005  

Kombinationer/förlängningar
Resan kan med fördel kombineras med sol- och baddagar i exempelvis Kota Kinabalu.

Kombinationer

Goa – våra hotellval

Goa är Indiens minsta delstat och kallas ibland för ”Indien light” och ”Indien för nybörjare”. Här finns inte mycket av den extrema fattigdom som kan ses på andra håll i landet. En fjärdedel av befolkningen är kristna och inflytandet från den portugisiska kolonialtiden syns tydligt på de många vackra, färgglada husen och på kyrkorna.

Prisblad

Med risbåt i Kerala 2024-25

Samtliga priser visas i SEK
Rundresa med engelsktalande guider.
Pris per person från Stockholm. Flygtillägg från Göteborg, Köpenhamn och Oslo kan variera.


Avresedatum Antal hotell-nätter Paket vuxen Paket Ordin. bädd barn X-tra bädd
Del i dblrum Enkel-rum
1/3-30/9 10 26090 35090
1/10-19/12 10 28850 35090
20/12-15/1 10 34950 45350
16/1-31/1 10 27750 37650
1/2-28/2 10 29150 39590
1/3-30/4 10 27290 37250

ORT / Logi
(med reservation för ändringar)
Klass Antal nätter
BACKWATERS
Husbåt
Enkelt 1
MARARIKULAM
Marari Beach Resort*
4
MARARIKULAM
Abad Turtle Beach Resort
4
DELHI
Lemon Tree Premier
1

I priset ingår flygbränsletillägg, flygplatsskatter och säkerhetsavgifter. Dessa är för närvarande 4 850 kr.

Flygbolagens avgifter och bränsletillägg kan justeras med kort varsel. Exakt pris fastställs på biljetteringsdagen.

*Alternativa hotell
Önskar man istället så kan man bo på Abad Turtle Beach Resort i Mararikulam med avdrag på 1000kr/per person.

Skriv ut "Fullständigt program" och "Fakta"
Boka din resa
Indikationspris
26 090 SEK

inklusive flygskatter och bränsletillägg

Detta ingår i priset
 • 6 hotellnätter 6 frukostar
 • 1 middag
 • 1 lunch
 • Flyg t/r Stockholm - Delhi
 • Flyg Delhi-Kochi-Delhi
 • Transporter i bil/minibuss med luftkonditionering samt båt
 • Flygbolagens bränsletillägg, avgifter och skatter f.n. 4 850 kr
Djur och natur
Kultur
Storstad

Kontakta våra reseexperter: 020-52 22 22 • info@jambotours.se

Kombinera med
Resans Höjdpunkter
 • Husbåt i Backwaters
 • Mararikulams svepande stränder
 • Sydindiska köket
 • Avslappnad tillvaro med små utvalda hotell
Genomsnittliga temperaturer
Trivandrum
  L°   V°   S   R
28 28   9   1
29 28   9   2
29 29   8   3
30 30   8   8
30 30   7 10
30 28   5 19
28 27   5 17
28 27   6 14
28 28   6 11
25 28   6 11
26 29   6   8
27 28   7   3
 • L = Temperatur luften
 • V = Temperatur vatten
 • S = Soltimmar per dag
 • R = Regndagar per månad
Visa mer temperaturdata
Delhi
  L°   V°   S   R
19   -   7   1
24   -   8   2
30   -   8   2
36   -   9   1
37   -   9   2
37   -   7   4
35   -   5   9
33   -   6 10
34   -   7   4
30   -   9   1
25   -   8   0
19   -   7   1
Bombay (Mumbai)
  L°   V°   S   R
25 26   9   0
25 25   9   0
27 26   9   0
29 27 10   0
31 29 10   1
30 29   6 14
30 29   3 22
27 28   3 21
28 28   6 12
29 29   8   3
27 28   8   1
28 26   8   0