Brasilien_Paraty_banner
Jambo ToursBrasilienBrasilien - Paraty & Ilha Grande, 6-dagars tilläggspaket från Rio de Janeiro

Brasilien - Paraty & Ilha Grande, 6-dagars tilläggspaket från Rio de Janeiro

Brasilien i miniatyr 

Välbevarad kolonial arkitektur, historia och världsarv möter besökaren i den lilla kuststaden Paraty. Orörd kuperad natur, kristallklara vatten, vandringsleder och ett av landets vackraste turistmål möter besökaren på ön Ilha Grande, strax utanför samma kust. Två orter som kombinerar väl med både Rio och varandra i en treenighet.

Kombinera vistelsen i Brasilien med Rio de Janeiro och Paraty med Ilha Grande och resan är plötsligt ett Brasilien i miniatyr. En treenighet med Rio de Janeiros berömda stränder och sevärdheter, Paratys charm och koloniala världsarv, Ilha Grandes skönhet i natur och småskaliga turism. Tilläggspaketet börjar med transport till Paraty. Därefter båt över till ön Ilha Grande för tre dagars tillvaro i naturskön omgivning.
Typ av resa: Jambo Relax Skräddarsydda resor till världens bästa stränderJambo Relax Skräddarsydda resor till världens bästa stränder
Resans längd:
6 dagar
Antal deltagare:
2–2
Resans Höjdpunkter
 • Brasilien i ett miniatyr
 • Kolonial charm i Paraty
 • Natursköna Ilha Grande
 • Historia och strand
 • Kombinera med Rio de Janeiro
Kombinera med
 • Brasilien – våra hotellval
Resans Höjdpunkter
 • Brasilien i ett miniatyr
 • Kolonial charm i Paraty
 • Natursköna Ilha Grande
 • Historia och strand
 • Kombinera med Rio de Janeiro
 

Programöversikt

Dag 1-2. Transfer från Rio de Janeiro flygplats eller hotell i stan till Paraty. Transport sker med bil eller minibuss och portugisisktalande chaufför....

Dag 3-5. Båt till ön Ilha Grande. Tid för avslappnade sol och baddagar. Ilha Grande i Brasilien anses vara ett av världens vackraste turistmål och är...

Dag 6. Åter till valt hotell eller flygplatsen i Rio de Janeiro.

Dag 1-2. Transfer från Rio de Janeiro flygplats eller hotell i stan till Paraty.

Transport sker med bil eller minibuss och portugisisktalande chaufför. Färden tar cirka fyra timmar beroende på trafik. Charmiga Paraty var en viktig utskeppningshamn för allt guld som transporterades från de inre delarna av Brasilien till Portugal redan på 1600-talet. Paraty förlorade dock sitt strategiska värde när vägen mellan guldområdena och Rio byggdes. Idag är stadens huvudattraktion dess välbevarade koloniala arkitekturer och finns med på Unesco:s världsarvslista. Promenera gärna i den charmiga gamla stadsdelens smala gränder där små butiker, gatuförsäljare, värdshus och restauranger ligger vägg i vägg. Biltrafik är förbjuden här och istället går man eller åker med häst och vagn. I bukten där Paraty ligger kan olika delfinarter ses. Ett kristallklart vatten och varmt året runt, är perfekt för bad, snorkling och dykning. Det går även att bada i fantastiska vattenfall och att göra turer till Atlantregnskogen som täcker de vackra bergen kring Paraty, samt att besöka en gård som tillverkar ”cachaca”, det brasilianska sockerrörsbrännvinet. Övernattning på Pousada da Marquesa.

Dag 3-5. Båt till ön Ilha Grande.

Tid för avslappnade sol och baddagar. Ilha Grande i Brasilien anses vara ett av världens vackraste turistmål och är en plats som det slår gnistor om! Hit reser man för orörd natur och att slippa trängas med andra turister. Ön har en brokig historia som handlar om pirater, slavhandel, karantän och fängelse, men också om natur och djurliv. På sjuttiotalet förvandlades ön till naturreservat och när fängelset stängdes 1994 blev Ilha Grande ett ekologisk reservat i världsklass. Invånarna arbetar för att skydda naturreservatet och man får till exempel inte plocka växter, campa i vissa områden eller göra upp eld. Det är heller inte tillåtet att simma i vattenfall eller laguner om man använt solskyddsmedel. Småskalig turism uppmuntras. Utan biltrafik och hela 10 mil vandringsleder är ön mer än bara sol och bad. Övernattning på Pousada Ancoradouro.

Dag 6. Åter till valt hotell eller flygplatsen i Rio de Janeiro.

[F=Frukost L=Lunch M=Middag]

Fullständigt program

Dag 1-2. Transfer från Rio de Janeiro flygplats eller hotell i stan till Paraty. Transport sker med bil eller minibuss och portugisisktalande chaufför. Färden tar cirka fyra timmar beroende på trafik. Charmiga Paraty var en viktig utskeppningshamn för allt guld som transporterades från de inre delarna av Brasilien till Portugal redan på 1600-talet. Paraty förlorade dock sitt strategiska värde när vägen mellan guldområdena och Rio byggdes. Idag är stadens huvudattraktion dess välbevarade koloniala arkitekturer och finns med på Unesco:s världsarvslista. Promenera gärna i den charmiga gamla stadsdelens smala gränder där små butiker, gatuförsäljare, värdshus och restauranger ligger vägg i vägg. Biltrafik är förbjuden här och istället går man eller åker med häst och vagn. I bukten där Paraty ligger kan olika delfinarter ses. Ett kristallklart vatten och varmt året runt, är perfekt för bad, snorkling och dykning. Det går även att bada i fantastiska vattenfall och att göra turer till Atlantregnskogen som täcker de vackra bergen kring Paraty, samt att besöka en gård som tillverkar ”cachaca”, det brasilianska sockerrörsbrännvinet. Övernattning på Pousada da Marquesa. [F]

Dag 3-5. Båt till ön Ilha Grande. Tid för avslappnade sol och baddagar. Ilha Grande i Brasilien anses vara ett av världens vackraste turistmål och är en plats som det slår gnistor om! Hit reser man för orörd natur och att slippa trängas med andra turister. Ön har en brokig historia som handlar om pirater, slavhandel, karantän och fängelse, men också om natur och djurliv. På sjuttiotalet förvandlades ön till naturreservat och när fängelset stängdes 1994 blev Ilha Grande ett ekologisk reservat i världsklass. Invånarna arbetar för att skydda naturreservatet och man får till exempel inte plocka växter, campa i vissa områden eller göra upp eld. Det är heller inte tillåtet att simma i vattenfall eller laguner om man använt solskyddsmedel. Småskalig turism uppmuntras. Utan biltrafik och hela 10 mil vandringsleder är ön mer än bara sol och bad. Övernattning på Pousada Ancoradouro. [F]

Dag 6. Åter till valt hotell eller flygplatsen i Rio de Janeiro. [F]

[F=Frukost L=Lunch M=Middag]

Boende

Antal nätter: 2
Ort: Ilha Grande

Pousada Ancoradouro

star5
Beskrivning

Litet charmigt värdshus med ett härligt läge direkt på stranden. En frukostmatsal ligger i samband med receptionen.

Rum

8 rum där fyra rum är mot havet och fyra rum mot sidan. Sparsamt möblerade rum med luftkonditionering, takfläkt, tv, kylskåp och hårtork. Wifi erbjuds, men täckningen kan vara dålig på ön.

Läge

Beläget direkt på stranden Praia do Canto på Ilha Grande.

Fakta

Typ av resa: Jambo RelaxResans längd: 6 dagar
Antal deltagare: (min/max): 2/2
Avresor: Måndag-fredag

Detta ingår i priset:
• 5 hotellnätter ***+
• 5 frukostar
• Transporter i privat bil/buss med luftkonditionering
• Lokal portugisisktalande chaufför

Pris per person, avser del i dubbelrum.

I priset ingår ej:
• Dricks
• Drycker

Kombinationer/förlängningar Utmärkt i kombination med Rio de Janeiro. Förlängning är möjlig mot tillägg. 

Kombinationer

Brasilien – våra hotellval

Rio de Janeiro, storstad med den unika egenheten att vara just storstad i kombination med badort. Och inte vilka stränder som helst med namn som Copacabana och Ipanema. De är självklara besöksmål på en resa till Brasilien.

Nedan nämner vi några av dom många hotell som finns inte bara i Rio de Janeiro utan i hela Brasilien som vi valt att arbeta med.


Kontakta oss för mer information.

Prisblad

Brasilien - Paraty & Ilha Grande, 6-dagars tilläggspaket från Rio de Janeiro 2023-25

Samtliga priser visas i SEK
Tilläggspaket från Rio de Janeiro med portugisisktalande chaufför. Pris per person.


Avresedatum Antal hotell-nätter Paket vuxen Paket Ordin. bädd barn X-tra bädd
Del i dblrum Enkel-rum
10/5-30/11 5 8990 12390
1/12-14/3 5 11250 15990
15/3-1/12 5 10650 14690

ORT / Logi
(med reservation för ändringar)
Klass Antal nätter
PARATY
Pousada da Marquesa
2
ILHA GRANDE
Pousada Ancoradouro
3

Gäller inte vid ankomst till Paraty/Pousada do Sandi på helger.

Observera att transferbilen endast kan ta "one medium size suitcase per person plus one piece of hand luggage".

Har man mer bagage, kan priset bli påverkat.

Paketet gäller inte under vissa perioder såsom karnevalen, nyår, påsk, evenemang, kongresser samt andra eventuella lokala högtider.

Skriv ut "Fullständigt program" och "Fakta"
Boka din resa
Indikationspris
8 990 SEK

inklusive flygskatter och bränsletillägg

Detta ingår i priset
 • 5 hotellnätter ***+ 5 frukostar
 • Transporter i privat bil/buss med luftkonditionering
 • Lokal portugisisktalande chaufför

Kontakta våra reseexperter: 020-52 22 22 • info@jambotours.se

Resans Höjdpunkter
 • Brasilien i ett miniatyr
 • Kolonial charm i Paraty
 • Natursköna Ilha Grande
 • Historia och strand
 • Kombinera med Rio de Janeiro
Genomsnittliga temperaturer
Rio de Janeiro
  L°   V°   S   R
30 25   7 13
30 25   7 11
29 26   7   9
27 25   6   9
26 24   6   6
25 23   6   5
25 22   6   5
25 22   7   4
25 22   5   5
26 22   5 11
26 23   6 10
28 24   6 12
 • L = Temperatur luften
 • V = Temperatur vatten
 • S = Soltimmar per dag
 • R = Regndagar per månad