Brasilien_Pantanal_banner
Jambo ToursBrasilienBrasilien - Pantanal, 5-dagars tilläggspaket från Rio de Janeiro

Brasilien - Pantanal, 5-dagars tilläggspaket från Rio de Janeiro

Ett hem på jorden 

Våtmarksområdet PantanaI är stort som halva Sverige och sträcker sig in i både Bolivia och Paraguay. Under torrperioden upplevs en sagolik flora och fauna med mängder av fåglar och reptiler. När regnen kommer översvämmas området och gör det till ett hav av sötvatten. Då blir det istället ett perfekt tillhåll för vattenälskande djur och växter. 

Från den tidigare boskapsranchen Araras Eco Lodge, görs vandringar till fots och till häst genom skog och vattendrag. Här finns bland annat ”vegetationsöar” – kullar dit många däggdjur tar sin tillflykt undan det stigande vattnet och där hyacintaror och jabirustorkar byggt sina bon. Safari med jeep över Transpantaneiras många broar och vattenhål ger lika stor spänning där bilens starka strålkastare hjälper att kanske få syn på något skyggt kattdjur som ozelot eller jaguar och många kajmanögon.

Observera att programmet i Pantanal kan variera beroende på regn med påföljande översvämningar.

Fotnot; 
Den svenske dokumentärfilmaren Arne Sucksdorff skrev både en bok "Ett hem på jorden" och en filmserie "På jordens baksida" som anses ha varit direkt avgörande för kampen att bevarandet av våtmarken skulle bli framgångsrik. Idag är Pantanal en ekoturistmagnet av stor betydelse för den lokala ekonomin.

Typ av resa: Jambo Explorer Äventyrsresor i internationell gruppJambo Explorer Äventyrsresor i internationell grupp
Resans längd:
4 dagar
Antal deltagare:
2–9
Resans Höjdpunkter
 • Mångfalden av djur och natur
 • Till häst i våtmarkerna
 • Ekosystemets magi
 • Exotiska djur
 • Känslan av ranchboende
Kombinera med
 • Brasilien – våra hotellval
Resans Höjdpunkter
 • Mångfalden av djur och natur
 • Till häst i våtmarkerna
 • Ekosystemets magi
 • Exotiska djur
 • Känslan av ranchboende
 

Programöversikt

Dag 1. Transfer från flygplatsen i Cuiabá till hotellet. Staden har under de senaste årtionden vuxit snabbt framför allt på grund av ett tilltagande...

Dag 2. Ut ur stan och in i Pantanals våtmarker där Transpantaneira skär som den enda väg från norr till söder, genom området. Efter cirka 2,5 timmar...

Dag 3. Heldag dedikerad till att upptäcka och uppleva Pantanals flora och fauna. Under förmiddagen upplevs den till häst med hjälp av lodgens kunniga...

Dag 4. Morgonen är bästa tiden för att se dagaktiva djur och till fots vandrar man i gryningsljuset och upplever hur naturen och alla dess djur vaknar....

F=Frukost L=Lunch M=Middag

Med reservation för ändringar i programmet.

Dag 1.

 Transfer från flygplatsen i Cuiabá till hotellet. Staden har under de senaste årtionden vuxit snabbt framför allt på grund av ett tilltagande jordbruk samt en växande turism. Flyg från Rio de Janeiro ingår. Övernattning i Cuiabá.

Dag 2.

 Ut ur stan och in i Pantanals våtmarker där Transpantaneira skär som den enda väg från norr till söder, genom området. Efter cirka 2,5 timmar nås lodgen Araras Eco Lodge där de nästkommande två nätterna spenderas. Incheckning och senare på eftermiddagen upptäcks omgivningen till fots och Mirante da Garça, ett 12 meter högt observationstorn för en oöverträffad utsikt av området och möjligtvis solnedgången. Middag och övernattning.

Dag 3.

 Heldag dedikerad till att upptäcka och uppleva Pantanals flora och fauna. Under förmiddagen upplevs den till häst med hjälp av lodgens kunniga guider med en ridtur mellan två till tre timmar genom betesmarkerna, skogar och översvämningsområden. Lunch på lodgen. På eftermiddagen vandring till ett annat område i reservatet för att får mer lärdom om detta ekosystem. F-L-M] 

Dag 4.

 Morgonen är bästa tiden för att se dagaktiva djur och till fots vandrar man i gryningsljuset och upplever hur naturen och alla dess djur vaknar. Åter till lodgen för frukost varefter retur påbörjas till Cuiabá. Packa dock inte ner kameran då flera stopp tas till vara längs med Transpantaneira. Flyg till Rio de Janeiro ingår.

F=Frukost L=Lunch M=Middag

Med reservation för ändringar i programmet.

[F=Frukost L=Lunch M=Middag]

Fullständigt program

Dag 1. Transfer från flygplatsen i Cuiabá till hotellet. Staden har under de senaste årtionden vuxit snabbt framför allt på grund av ett tilltagande jordbruk samt en växande turism. Flyg från Rio de Janeiro ingår. Övernattning i Cuiabá.

Dag 2. Ut ur stan och in i Pantanals våtmarker där Transpantaneira skär som den enda väg från norr till söder, genom området. Efter cirka 2,5 timmar nås lodgen Araras Eco Lodge där de nästkommande två nätterna spenderas. Incheckning och senare på eftermiddagen upptäcks omgivningen till fots och Mirante da Garça, ett 12 meter högt observationstorn för en oöverträffad utsikt av området och möjligtvis solnedgången. Middag och övernattning. [F-M]

Dag 3. Heldag dedikerad till att upptäcka och uppleva Pantanals flora och fauna. Under förmiddagen upplevs den till häst med hjälp av lodgens kunniga guider med en ridtur mellan två till tre timmar genom betesmarkerna, skogar och översvämningsområden. Lunch på lodgen. På eftermiddagen vandring till ett annat område i reservatet för att får mer lärdom om detta ekosystem. F-L-M] 

Dag 4. Morgonen är bästa tiden för att se dagaktiva djur och till fots vandrar man i gryningsljuset och upplever hur naturen och alla dess djur vaknar. Åter till lodgen för frukost varefter retur påbörjas till Cuiabá. Packa dock inte ner kameran då flera stopp tas till vara längs med Transpantaneira. Flyg till Rio de Janeiro ingår. [F]

F=Frukost L=Lunch M=Middag

Med reservation för ändringar i programmet.

[F=Frukost L=Lunch M=Middag]

Boende

Antal nätter: 2
Ort: Cuiaba

Araras Eco Lodge

star5
Beskrivning

En före detta boskapsranch som nu huserar turister året om. Flera safaris arrangeras antingen till fots, till häst, med kanot eller jeep både under dagtid och kvällstid. Restaurang och pool samt gratis wifi i allmänna utrymmen.

Rum

19 rum som är sparsamt möblerade, enkla och fräscha med klinkergolv, luftkonditionering, badrum med wc och dusch. Myggnät framför fönstren. Utanför varje rum finns ett par stolar och en hängmatta till förfogande.

Läge

Beläget i Pantanals våtmarksområde, cirka 2,5 timmars bilfärd från staden Cuiabá.

Fakta

Typ av resa: Jambo ExplorerResans längd: 5 dagar
Antal deltagare: (min/max): 2/9
Avresor: Dagligen

Detta ingår i priset:
• 4 hotellnätter **+
• 4 frukostar
• 1 lunch
• 2 middagar
• Inrikesflyg Rio de Janeiro-Cuiabá t/r
• Transporter i privat bil/buss med luftkonditionering
• Lokal portugisisktalande chaufför
Pris per person, avser del i dubbelrum.

I priset ingår ej:
• Dricks
• Drycker

Visum: Nordiska medborgare behöver inget visum till Brasilien. Passet måste vara giltigt minst sex månader efter inresa i landet. 

Kombinationer/förlängningar Kombineras med fördel med övriga delar av Brasilien med hjälp av exempelvis ett flygpass. Hör med resebyrån.
Med reservation för ändringar i programmet.

Kombinationer

Brasilien – våra hotellval

Rio de Janeiro, storstad med den unika egenheten att vara just storstad i kombination med badort. Och inte vilka stränder som helst med namn som Copacabana och Ipanema. De är självklara besöksmål på en resa till Brasilien.

Nedan nämner vi några av dom många hotell som finns inte bara i Rio de Janeiro utan i hela Brasilien som vi valt att arbeta med.


Kontakta oss för mer information.

Prisblad

Brasilien - Pantanal, 5-dagars tilläggspaket från Rio de Janeiro 2023-25

Samtliga priser visas i SEK
Tilläggspaket från Cuiabá med engelsktalande guide. Pris per person.


Avresedatum Antal hotell-nätter Paket vuxen Paket Ordin. bädd barn X-tra bädd
Del i dblrum Enkel-rum
1/7-31/10 4 24550 29850
1/11-2/1 4 21050 24750
3/1-31/3 4 21550 25250
1/4-30/6 4 22850 26950
1/7-31/10 4 26690 32590
1/11-30/11 4 22850 26950

ORT / Logi
(med reservation för ändringar)
Klass Antal nätter
CUIABÁ
Hotel Gran Odara
1
PANTANAL
Araras Eco Lodge
3

Paketet gäller inte under vissa perioder såsom karnevalen, nyår, påsk, evenemang, kongresser samt andra eventuella lokala högtider.

Observera att transferbilen endast kan ta "one medium size suitcase per person plus one piece of hand luggage".

Har man mer bagage, kan priset bli påverkat.

Skriv ut "Fullständigt program" och "Fakta"
Boka din resa
Indikationspris
21 050 SEK

inklusive flygskatter och bränsletillägg

Detta ingår i priset
 • 4 hotellnätter **+ 4 frukostar
 • 1 lunch
 • 2 middagar
 • Inrikesflyg Rio de Janeiro-Cuiabá t/r
 • Transporter i privat bil/buss med luftkonditionering
 • Lokal portugisisktalande chaufför

Kontakta våra reseexperter: 020-52 22 22 • info@jambotours.se

Resans Höjdpunkter
 • Mångfalden av djur och natur
 • Till häst i våtmarkerna
 • Ekosystemets magi
 • Exotiska djur
 • Känslan av ranchboende
Genomsnittliga temperaturer
Rio de Janeiro
  L°   V°   S   R
30 25   7 13
30 25   7 11
29 26   7   9
27 25   6   9
26 24   6   6
25 23   6   5
25 22   6   5
25 22   7   4
25 22   5   5
26 22   5 11
26 23   6 10
28 24   6 12
 • L = Temperatur luften
 • V = Temperatur vatten
 • S = Soltimmar per dag
 • R = Regndagar per månad