Brasilien_Amazonas_banner
Jambo ToursJambo Explorer - äventyrsresorBrasilien - Amazonas, 5-dagars tilläggspaket från Rio de Janeiro

Brasilien - Amazonas, 5-dagars tilläggspaket från Rio de Janeiro

Ett djungeläventyr i Amazonas regnskog 

Den största och mest mångsidiga regnskogen i världen, Amazonas, ligger i Brasiliens största delstat med samma namn. Den tropiska floran och faunan kring lodgerna i huvudstadens närhet lockar turisterna. Kanske får en sångfågel agera morgonens väckarklocka. Översvämmade skogar och vikar huserar grodor, kajmaner och apor utöver en av flodens mest majestätiska varelser, den rosa delfinen. Amazonas är en regnskog som formligen exploderar av liv.

Amazonas huvudstad Manaus är den vanligaste utgångspunkten för regnskogssafaris. Så även för denna. Staden ligger direkt vid sammanflödet av floderna Rio Solimôes och den svarta Rio Negro vars vatten flyter sida vid sida flera kilometer utan att blandas. Fenomenet kallas "vattnens möte" och man passerar det på vägen till djungellodgen Juma Amazon Lodge. Färden från Manaus till lodgen tar cirka tre timmar och sker först med båt, därefter bil och avslutas med båt igen.
Typ av resa: Jambo Explorer Äventyrsresor i internationell gruppJambo Explorer Äventyrsresor i internationell grupp
Resans längd:
5 dagar
Antal deltagare:
1–9
Resans Höjdpunkter
 • Regnskogens mångfald
 • Vattnens möte
 • Fiska piraya
 • Bo på djungellodge
 • Unika natur- och djurupplevelser
Kombinera med
 • Brasilien – våra hotellval
Resans Höjdpunkter
 • Regnskogens mångfald
 • Vattnens möte
 • Fiska piraya
 • Bo på djungellodge
 • Unika natur- och djurupplevelser
 

Programöversikt

Dag 1. Ankomst Manaus. Flyg från Rio de Janeiro till Manaus. Transfer från flygplatsen till hotellet och resten av dagen till eget förfogande. Övernattning...

Dag 2. Mot Amazonas regnskog. Tidig upphämtning på hotellet. Färden är uppdelad på tre färdsätt - med motorbåt, därefter bil/van och avslutningsvis...

Dag 3-4. Heldag i regnskogen. Tidigt i soluppgången ut på floden för att se och kanske framför allt höra, regnskogen vakna upp till en ny dag. En kikare...

Dag 5. Återfärd till Manaus. På vägen tillbaka görs ett stopp vid en flytande bassäng för att se den gigantiska Arapaima-fisken, en av de största...

F=Frukost L=Lunch M=Middag

Med reservation för ändringar i programmet.

Dag 1. Ankomst Manaus.

Flyg från Rio de Janeiro till Manaus. Transfer från flygplatsen till hotellet och resten av dagen till eget förfogande. Övernattning på Hotel Intercity Manaus.

Dag 2. Mot Amazonas regnskog.

Tidig upphämtning på hotellet. Färden är uppdelad på tre färdsätt - med motorbåt, därefter bil/van och avslutningsvis motorbåt igen. Första stopp blir till den del där de två floderna möts och vattnen så distinkt avgränsar varandra, både i färg och temperatur. Fenomenet beror på skillnaderna i just temperatur men även vattentäthet och hastighet. Vid lunchtid är Juma Amazon Lodge nådd. Under eftermiddagen görs en kanotfärd för att bekanta sig med omgivningen. Den som vill kan ta ett dopp och möjligtvis se den rosa delfinen. Åter till lodgen för middag och på kvällen görs ytterligare en flodfärd för att främst spana efter kajmaner men även andra djur.  Övernattning på Juma Amazon Lodge.

Dag 3-4. Heldag i regnskogen.

Tidigt i soluppgången ut på floden för att se och kanske framför allt höra, regnskogen vakna upp till en ny dag. En kikare kommer väl till pass för att spana efter fågellivet. Åter till lodgen för frukost bestående av typiska frukter och lokal mat varefter en djungelvandring står på programmet. Guiden förklarar om växternas olika användningsområden, ätbara eller medicinska. Stigar som vandringar genomförs på, ändras ständigt för att undvika att skogen skadas med överanvändning. På eftermiddagen är det dags att pröva fiskelyckan för att fiska piraya. All fisk som fångas serveras till kvällens middag. På kvällen hålls en lätt föreläsning från en av guiderna om vardagen i Amazonas, dess legender, traditioner och kultur. Övernattning på Juma Amazon Lodge.  

Dag 5. Återfärd till Manaus.

På vägen tillbaka görs ett stopp vid en flytande bassäng för att se den gigantiska Arapaima-fisken, en av de största sötvattensfiskar i världen. Den kan bli upp till 3 meter lång och väga imponerande 200 kg. Beräknad ankomst till Manaus cirka kl.12.00. Transfer antingen till flygplatsen eller valt hotell. Flygbiljett Manaus-Rio de Janeiro är medräknat i priset.

F=Frukost L=Lunch M=Middag

Med reservation för ändringar i programmet.

[F=Frukost L=Lunch M=Middag]

Fullständigt program

Dag 1. Ankomst Manaus. Flyg från Rio de Janeiro till Manaus. Transfer från flygplatsen till hotellet och resten av dagen till eget förfogande. Övernattning på Hotel Intercity Manaus.

Dag 2. Mot Amazonas regnskog. Tidig upphämtning på hotellet. Färden är uppdelad på tre färdsätt - med motorbåt, därefter bil/van och avslutningsvis motorbåt igen. Första stopp blir till den del där de två floderna möts och vattnen så distinkt avgränsar varandra, både i färg och temperatur. Fenomenet beror på skillnaderna i just temperatur men även vattentäthet och hastighet. Vid lunchtid är Juma Amazon Lodge nådd. Under eftermiddagen görs en kanotfärd för att bekanta sig med omgivningen. Den som vill kan ta ett dopp och möjligtvis se den rosa delfinen. Åter till lodgen för middag och på kvällen görs ytterligare en flodfärd för att främst spana efter kajmaner men även andra djur.  Övernattning på Juma Amazon Lodge. [F-L-M]

Dag 3-4. Heldag i regnskogen. Tidigt i soluppgången ut på floden för att se och kanske framför allt höra, regnskogen vakna upp till en ny dag. En kikare kommer väl till pass för att spana efter fågellivet. Åter till lodgen för frukost bestående av typiska frukter och lokal mat varefter en djungelvandring står på programmet. Guiden förklarar om växternas olika användningsområden, ätbara eller medicinska. Stigar som vandringar genomförs på, ändras ständigt för att undvika att skogen skadas med överanvändning. På eftermiddagen är det dags att pröva fiskelyckan för att fiska piraya. All fisk som fångas serveras till kvällens middag. På kvällen hålls en lätt föreläsning från en av guiderna om vardagen i Amazonas, dess legender, traditioner och kultur. Övernattning på Juma Amazon Lodge.  [F-L-M]

Dag 5. Återfärd till Manaus. På vägen tillbaka görs ett stopp vid en flytande bassäng för att se den gigantiska Arapaima-fisken, en av de största sötvattensfiskar i världen. Den kan bli upp till 3 meter lång och väga imponerande 200 kg. Beräknad ankomst till Manaus cirka kl.12.00. Transfer antingen till flygplatsen eller valt hotell. Flygbiljett Manaus-Rio de Janeiro är medräknat i priset. [F]

F=Frukost L=Lunch M=Middag

Med reservation för ändringar i programmet.

[F=Frukost L=Lunch M=Middag]

Boende

Antal nätter: 2
Ort: Manaus

Juma Amazon Lodge

star5
Beskrivning

En eko-inriktad lodge byggd på styltor för att undvika högvattnet under regnsäsongen. Byggmaterialet är endast av sådant som skogen redan släppt och i samma stil som lokalbefolkningens egna bosättningar. Man fasar ut elgenerator till fördel för solpaneler. Återvinning och källsortering av mat och sopor. Framtoningen är rustik och olika gemensamma däck finns som restaurang, bar, ett litet museum eller avkoppling.

Rum

21 bungalower i tre olika kategorier djungelvy, flodvy eller panoramavy. De ligger i lite olika delar av området. Alla har dock balkong med hammock, takfläkt och myggnät för fönstren.

Läge

Beläget cirka tre timmars färd söder om Manaus. Färdsätt sker först med båt, därefter bil och avslutande sträcka med båt igen.

Fakta

Typ av resa: Jambo ExplorerResans längd: 5 dagar
Antal deltagare: (min/max): 1/9
Avresor: Dagligen

Detta ingår i priset:
• 1 hotellnatt **** samt 3 nätter på djungellodge
• 4 frukostar
• Transporter i privat bil/buss med luftkonditionering
• Engelsktalande guide och portugisisktalande chaufför
• Inrikesflyg Rio de Janeiro-Manaus t/r
Pris per person, avser del i dubbelrum.

I priset ingår ej:
• Dricks
• Drycker

Visum: Nordiska medborgare behöver inget visum till Brasilien. Passet måste vara giltigt minst sex månader efter inresa i landet.

Kombinationer/förlängningar Kombineras bäst med annan stad i Brasilien. Förlängning är möjlig mot tillägg. Hör med resebyrån.
Med reservation för ändringar i programmet.

Kombinationer

Brasilien – våra hotellval

Rio de Janeiro, storstad med den unika egenheten att vara just storstad i kombination med badort. Och inte vilka stränder som helst med namn som Copacabana och Ipanema. De är självklara besöksmål på en resa till Brasilien.

Nedan nämner vi några av dom många hotell som finns inte bara i Rio de Janeiro utan i hela Brasilien som vi valt att arbeta med.


Kontakta oss för mer information.

Prisblad

Brasilien - Amazonas, 5-dagars tilläggspaket från Rio de Janeiro 2023-25

Samtliga priser visas i SEK
Tilläggspaket från Manaus med engelsktalande guide. Pris per person.


Avresedatum Antal hotell-nätter Paket vuxen Paket Ordin. bädd barn X-tra bädd
Del i dblrum Enkel-rum
1/7-31/8 4 25550 32150
1/9-20/12 4 22390 27990
3/1-31/1 4 24150 30350
1/2-30/6 4 22550 28250
1/7-31/8 4 27650 35050
1/9-20/12 4 24190 30450

ORT / Logi
(med reservation för ändringar)
Klass Antal nätter
MANAUS
Hotel Intercity Manaus
1
AMAZONAS
Juma Amazon Lodge
enkelt 3

Paketet gäller inte under vissa perioder såsom karnevalen, nyår, påsk, evenemang, kongresser samt andra eventuella lokala högtider.

Observera att transferbilen endast kan ta "one medium size suitcase per person plus one piece of hand luggage".

Har man mer bagage, kan priset bli påverkat.

Skriv ut "Fullständigt program" och "Fakta"
Boka din resa
Indikationspris
22 390 SEK

inklusive flygskatter och bränsletillägg

Detta ingår i priset
 • 1 hotellnatt **** samt 3 nätter på djungellodge 4 frukostar
 • Transporter i privat bil/buss med luftkonditionering
 • Engelsktalande guide och portugisisktalande chaufför
 • Inrikesflyg Rio de Janeiro-Manaus t/r

Kontakta våra reseexperter: 020-52 22 22 • info@jambotours.se

Resans Höjdpunkter
 • Regnskogens mångfald
 • Vattnens möte
 • Fiska piraya
 • Bo på djungellodge
 • Unika natur- och djurupplevelser
Genomsnittliga temperaturer
Rio de Janeiro
  L°   V°   S   R
30 25   7 13
30 25   7 11
29 26   7   9
27 25   6   9
26 24   6   6
25 23   6   5
25 22   6   5
25 22   7   4
25 22   5   5
26 22   5 11
26 23   6 10
28 24   6 12
 • L = Temperatur luften
 • V = Temperatur vatten
 • S = Soltimmar per dag
 • R = Regndagar per månad