Uganda_Bwindi_gorilla_1900x831_AdobeStock_561136883
Jambo ToursUgandaBergsgorillorna i Uganda

Bergsgorillorna i Uganda

Dimhöljda berg och magiska möten 

Högst upp på mångas önskelista är att vandra genom djungeln i Bwindi Impenetrable Forest för att besöka gorillorna. Att få uppleva de dimhöljda bergen, se ut över dimhöljda kullar och det stora äventyret. 

Att besöka gorillorna i Uganda är en av de finaste reseupplevelserna man kan få. Inne i Bwindi Impenetrable Forest National Park finns 50 gorillafamiljer, av dem är 21 familjer invanda vid människor och det är någon av dem man besöker under sin vandring. Familjerna består av mellan 5-16 individer, chansen att få möta en av familjerna är mycket stor då parken ar medarbetare som kontinuerligt bevakar gorillorna. 
Typ av resa: Jambo Kompass Färdiga resepaket med utvalda favoriterJambo Kompass Färdiga resepaket med utvalda favoriter
Resans längd:
4 dagar
Antal deltagare:
2–6
Resans Höjdpunkter
 • Gorillorna i Bwindi Impenetrable Forest
 • Vandring genom djungeln
 • Picknick med utsikt över Rwanda & Kongo
 • Hantverksmarknaden i Kigali
 • Känslan av äventyr
Resans Höjdpunkter
 • Gorillorna i Bwindi Impenetrable Forest
 • Vandring genom djungeln
 • Picknick med utsikt över Rwanda & Kongo
 • Hantverksmarknaden i Kigali
 • Känslan av äventyr
 

Programöversikt

Dag 1. Avresa från Stockholm. Flyg från Stockholm till Kigali med mellanlandning och flygbyte på vägen.

Dag 2. Ankomst till Kigali. På flygplatsen väntar vår representant som tar er till hotellet inne i Kigali där ni har resten av dagen att ta det lugnt...

Dag 3. Gorillaspaning. Efter tidig frukost bär det av till parkkontoret för anmälan. Ni delas in i grupper med en specialutbildad ”gorilla ranger”...

Dag 4. Flyg tillbaka till Skandinavien. På morgonen har ni en transfer till flygplatsen för återresan. Vill ni förlänga resan rekommenderar vi en avslutning...

Det går att besöka gorillorna vid ytterligare tillfällen i mån av tillgång på tillstånd. Bör bokas hemifrån.

Dag 1. Avresa från Stockholm.

Flyg från Stockholm till Kigali med mellanlandning och flygbyte på vägen.

Dag 2. Ankomst till Kigali.

På flygplatsen väntar vår representant som tar er till hotellet inne i Kigali där ni har resten av dagen att ta det lugnt efter flygresan.

Dag 3. De dimhöljda bergen.

På morgonen blir ni upphämtade på hotellet för stadsrundtur i Kigali. Denna tur inkluderar bland annat ett besök på Memorial Centre som berättar, undervisar och förklarar kring händelserna 1994. Ett mer färgstarkt och livfullt besök blir det sedan på Caplaki Crafts Market där man kan njuta av hantverk och folkliv. På eftermiddagen går resan norrut, över gränsen till Uganda och Bwindi Impenetrale Forest National Park. Färden går genom ett grönt och skiftande landskap och ni kommer fram till lodgen lagom till middag.  

Dag 3. Gorillaspaning.

Efter tidig frukost bär det av till parkkontoret för anmälan. Ni delas in i grupper med en specialutbildad ”gorilla ranger” som känner gorillorna väl. Före vandringen informerar guiderna om hur dagen kommer att te sig och hur ni ska bete er i djurens närhet. Det är viktigt att du är fullt frisk och inte till exempel förkyld, då gorillorna är känsliga för människans sjukdomar. Den som är sjuk får inte besöka djuren. Ett tips är att anlita en bärare. Inte för att din dagsryggsäck kommer att väga så mycket men man får även en hjälpande hand om man skall över ett dike eller uppför en slänt och man stöttar lokalbefolkningen. Det kostar mellan 10-20 USD och är väl investerade pengar. Efter informationen åker ni till vandringens startpunkt och själva spårningen börjar. Vandringen kan bli lång och stundom mödosam och ni måste ha tålamod. Belöningen kommer när ni väl hittar gorillorna. Mötet varar under en magisk timme innan ni återvänder till parkkontoret. Antingen får man med sig en picknick som äts under vandringen eller så blir det lunch efter man är klar med sin gorillavandring. Ni återvänder sedan till er lodge för middag och övernattning.

Dag 4. Flyg tillbaka till Skandinavien

. På morgonen har ni en transfer till flygplatsen för återresan. Vill ni förlänga resan rekommenderar vi en avslutning på Zanzibars vita stränder.

Det går att besöka gorillorna vid ytterligare tillfällen i mån av tillgång på tillstånd. Bör bokas hemifrån.

[F=Frukost L=Lunch M=Middag]

Fullständigt program

Dag 1. Avresa från Stockholm. Flyg från Stockholm till Kigali med mellanlandning och flygbyte på vägen.

Dag 2. Ankomst till Kigali. På flygplatsen väntar vår representant som tar er till hotellet inne i Kigali där ni har resten av dagen att ta det lugnt efter flygresan.

Dag 3. De dimhöljda bergen.
På morgonen blir ni upphämtade på hotellet för stadsrundtur i Kigali. Denna tur inkluderar bland annat ett besök på Memorial Centre som berättar, undervisar och förklarar kring händelserna 1994. Ett mer färgstarkt och livfullt besök blir det sedan på Caplaki Crafts Market där man kan njuta av hantverk och folkliv. På eftermiddagen går resan norrut, över gränsen till Uganda och Bwindi Impenetrale Forest National Park. Färden går genom ett grönt och skiftande landskap och ni kommer fram till lodgen lagom till middag. [F-M] 

Dag 3. Gorillaspaning. Efter tidig frukost bär det av till parkkontoret för anmälan. Ni delas in i grupper med en specialutbildad ”gorilla ranger” som känner gorillorna väl. Före vandringen informerar guiderna om hur dagen kommer att te sig och hur ni ska bete er i djurens närhet. Det är viktigt att du är fullt frisk och inte till exempel förkyld, då gorillorna är känsliga för människans sjukdomar. Den som är sjuk får inte besöka djuren. Ett tips är att anlita en bärare. Inte för att din dagsryggsäck kommer att väga så mycket men man får även en hjälpande hand om man skall över ett dike eller uppför en slänt och man stöttar lokalbefolkningen. Det kostar mellan 10-20 USD och är väl investerade pengar. Efter informationen åker ni till vandringens startpunkt och själva spårningen börjar. Vandringen kan bli lång och stundom mödosam och ni måste ha tålamod. Belöningen kommer när ni väl hittar gorillorna. Mötet varar under en magisk timme innan ni återvänder till parkkontoret. Antingen får man med sig en picknick som äts under vandringen eller så blir det lunch efter man är klar med sin gorillavandring. Ni återvänder sedan till er lodge för middag och övernattning. [F-L-M]

Dag 4. Flyg tillbaka till Skandinavien. På morgonen har ni en transfer till flygplatsen för återresan. Vill ni förlänga resan rekommenderar vi en avslutning på Zanzibars vita stränder. [F]

Det går att besöka gorillorna vid ytterligare tillfällen i mån av tillgång på tillstånd. Bör bokas hemifrån.

[F=Frukost L=Lunch M=Middag]

[F=Frukost L=Lunch M=Middag]

Fakta

Typ av resa: Jambo KompassResans längd: 4 dagar
Antal deltagare (min/max): 2/8
Avresor: Dagligen
Detta ingår i priset:
• 3 hotell/lodgenätter ★★★/★★★★
• 3 frukostar, 1 lunch, 1 middag
• Flyg från Skandinavien i t/r i ekonomiklass
• Lokal engelsktalande guide/ranger
• 1 gorillatillstånd : 800 USD
• Flygbolagets Bränsletillägg, avgifter och skatter f.n 5700 krI priset ingår ej:
• Dricks till chaufförer och guider, ca 20 USD per person och dag.
• Drycker
• Visum, f.n. 60 USDPris per person, avser del i dubbelrum. Flygbolagens avgifter och bränsletillägg kan justeras med kort varsel. Exakt pris fastställs på biljetteringsdagen.
Pass & visum Visum krävs och kan sökas elektroniskt innan avresa eller erhållas på plats vid ankomst för svenska medborgare mot en kostnad av ca. 60 USD för Rwanda och ca 50 USD för Uganda. Vi rekommenderar att visum söks i förväg elektroniskt för att undvika väntetider vid gränsen. För elektronisk visumansökan se https://www.rwandainsweden.gov.rw/services/service-details/typesofvisas.
https://visas.immigration.go.ug/
Passet måste vara giltigt i minst sex månader efter hemkomst. För övriga nationaliteter kontakta er resebyrå eller Rwandas respektive Ugandas ambassad.Åldersgräns barn från 15 år är välkomna att delta i vandringen.Utrustning/klädsel: En jacka och varm tröja kan ibland behövas tidiga morgnar och kyliga kvällar. Solhatt, solglasögon, kamera med plats för många bilder, ficklampa. Glöm ej badkläder, de flesta hotell har pool. För vandringen för att se gorillor rekommenderas en lätt regnjacka med kapuschong, vattentäta vandringskängor, srumpor som går att dra upp utanpå byxorna, handskar (för att skydda händerna i den ibland täta djungeln), långbyxor och långärmat. Fotografering: Under besöket hos gorillorna tillåts inte fotografering med blixt.Klimat: Uganda har torrperiod jun–aug och jan–feb, regnsäsong mar–maj och sep–dec. Dagstemperaturerna under torrperioderna brukar ligga på 28–30ºC och nattemperaturen på ca 13ºC.Viktig information: Besöket hos gorillorna får inte genomföras om man är förkyld, är sjuk och/eller har feber. Gorillatillståndet är inte återbetalningsbart. Det är viktigt att ha fullgod reseförsäkring.Särskilda boknings- och avbokningsvillkor: Jambo Tours ordinarie resevillkor gäller ej för denna resa. Utöver ordinarie handpenning betalas gorillatillståndet vid bokning av resan, för närvarande 9 000 kr. Detta är inte återbetalningsbart vid avbokning. Vidare slutbetalas resan ca 70 dagar innan avresa och är sedan inte återbetalningsbart. Se till att ha fullgott avbeställningsskydd.Kombinationer/förlängningar: Det är enkelt och trevligt att kombinera med Zanzibar och dagar på stranden.Med reservation för eventuella ändringar i programmet.

Prisblad

Bergsgorillorna i Uganda 2024-25

Samtliga priser visas i SEK


Avresedatum Antal hotell-nätter Paket vuxen Paket Ordin. bädd barn X-tra bädd
Del i dblrum Enkel-rum
1/1-31/12, 1/1-31/12 3 42250 47950

ORT / Logi
(med reservation för ändringar)
Klass Antal nätter
KIGALI
Kigali Serena
1
BWINDI IMPENETRABLE FOREST
Lake Mulehe Gorilla Lodge
2

I priset ingår flygbränsletillägg, flygplatsskatter och säkerhetsavgifter. Dessa är för närvarande 5 700 kr.

Flygbolagens avgifter och bränsletillägg kan justeras med kort varsel. Exakt pris fastställs på biljetteringsdagen.

Kombinationer/Förlängningar Denna resa går att förlänga och/eller kombinera med exempelvis Zanzibar.

Visum Pass/visum Passet måste gälla minst 6 månader efter beräknad hemkomst. Elektroniskt turistvisum kan sökas via https://www.rwandainsweden.gov.rw/services/service-details/typesofvisas.
https://visas.immigration.go.ug/ och kostar 60 respektive 50 USD.

Skriv ut "Fullständigt program" och "Fakta"
Boka din resa
Indikationspris
42 250 SEK

inklusive flygskatter och bränsletillägg

Detta ingår i priset
 • 3 hotell/lodgenätter ★★★/★★★★ 3 frukostar, 1 lunch, 1 middag Flyg från Skandinavien t/r i ekonomiklass
 • Lokal engelsktalande guide/ranger
 • 1 gorillatillstånd 800 USD

Kontakta våra reseexperter: 020-52 22 22 • info@jambotours.se

 
Resans Höjdpunkter
 • Gorillorna i Bwindi Impenetrable Forest
 • Vandring genom djungeln
 • Picknick med utsikt över Rwanda & Kongo
 • Hantverksmarknaden i Kigali
 • Känslan av äventyr