banner_1900x831_dubai
Jambo Tours DubaiDubai

Resa till Dubai

Res till Dubai, staden i Förenade Arabemiraten som inte är som någon annan plats i världen. Mitt emellan den oändliga öknen och den klarblå Persiska Viken ligger denna fantastiska plats där internationella storföretag, enorma hotellanläggningar, jättelika köpcentra och gammaldags kultur delar utrymme med ett stort antal av världens mest uppseendeväckande byggnader, från det högsta torn som någonsin byggts till en skidbacke mitt i den eviga sommarvärmen.

Många kallar staden för en korsning mellan Disney World och Wall Street och mellan verklighet och fantasi. I denna ständigt växande stad finns sevärdheter som för bara ett par decennier sedan skulle betraktats som rena fantasifostren, t.ex. de konstgjorda palmbladsliknande öarna Palm Jumeirah, 5 kilometer från ena sidan till den andra, Palm Jebel Ali, 7,5 kilometer och Palm Deira, som när den är färdig får en diameter på 12,5 kilometer. Detta är världens största konstgjorda öar. Här är ögruppen The World skapad, som ser ut som en karta över världen, med plats för tusentals byggnader, här byggs världens största nöjespark, Dubai Land och här finns världens ojämförligt högsta byggnad färdig, Burj Khalifa, 828 meter hög. Och här finns inomhusskidbacken Ski Dubai, med en 400 m lång pist med en fallhöjd på 85 meter.

Högst i världen
Världens tre högsta hotell finns förstås redan i staden, Rose Tower på 333 m, Burj Al Arab, känt som ”seglet vid havet”, på 321 m och Jumeirah Emirates Towers på 309 m. Inom överskådlig tid kommer Dubai att ha hela 30 skyskrapor som är över 300 m höga! För den som föredrar shopping i stället för att gå med nacken böjd mot all den spektakulära höghusarkitekturen finns förstås också några av världens största shoppingcentra att tillgå och alltihop hålls ihop av ett välutvecklat busslinjesystem och ett av världens mest avancerade tunnelbanenät. Men över Dubaiviken, centrum i den historiska staden som grundades 1833, tar man fortfarande abras, de klassiska taxibåtarna.
   
Ökensafari
Om man tröttnar på att se unika byggnadsverk, det ena högre och mer spektakulärt utformat än det andra, så kan man ge sig av ut på en äkta ökensafari. Det finns flera att välja bland. Gemensamt är att de företas i fyrhjulsdrivna Land Rovers och att de tar deltagarna ut i det enorma ökenlandskapet där stora sanddyner omväxlar med vidsträckta sandslätter och det avlägsna berglandskapet. I turerna ingår besök i beduinläger och middag under stjärnorna.

Sol och bad
Att detta är en av världens solsäkraste platser torde inte förvåna någon. Men att Dubai också kan erbjuda ett antal förnäma badhotell vid långa, finkorniga sandstränder är kanske mindre känt. Hit kommer emellertid badsugna och soldyrkare från hela världen och bor på hotell som Ritz Carlton, Dubai Marine Resort & Spa, det spektakulära Jumeirah Beach Hotel och kanske till och med på "seglet vid havet", Burj Al Arab.

Golf

Dubai är inte bara sand, hav och fantastiska byggnadsverk. Det är också de många gröna och väldesignade golfbanornas stad. Här och i landets närhet finns ett antal banor av absolut världsklass, några till och med belysta kvällstid. Välj bland t.ex. Al Badia Golf Resort, Dubai Creek Golf Club, Desert Course at Arabian Ranches, The Emirates Golf Club och Jebel Ali Golf Resort.

Res till Dubai för att shoppa, sola och bada, spela golf, åka på ökensafari eller bara för att förundras över denna makalösa stad.


Hos Jambo Tours väljer ni själva när ni vill resa och hur länge ni vill vara borta. Tillsammans skräddarsyr vi er resa utefter just era önskemål.

 
 
 
 
 
 
 
 
Address

Jumeirah, PO Box 26500, Dubai
Telefon (+63 32) 239 3900

JA Ocean View Hotel

star5
Anläggningsbeskrivning

Flera restauranger, gym/fitness och spa gör vistelsen behaglig. Pool med anslutning till stranden, barnklubb. Hotellet erbjuder gratis transport till flera köpcentra samt till systerhotellet Jebel Ali Golf Resort för t ex den privata stranden. Vår bedömning: Prisvärt hotell med utmärkt läge direkt vid stranden på Jumeirah Beach.

Läge/omgivning

Beläget direkt vid Jumeirah Beach och The Walk, promenadstråket med butiker och restauranger, utöver gångavstånd till stranden.

Rumsbeskrivning

342 rum fördelade i fem kategorier, alla med utsikt över den Persiska viken. Moderna faciliteter såsom wifi, fria flaskor mineralvatten dagligen och balkong.

Läs mer
Address

Jumeirah, PO Box 26500, Dubai
Telefon (+63 32) 239 3900

Boka din resa
 
 
 
 
 
Address

Al Riqqa Street, Deira, Dubai UAE
Telefon +971 4 250 1111

Landmark Grand Hotel Deira

star5
Anläggningsbeskrivning

Modernt förstaklasshotell med restaurang, gym, pool, spa, konferensfaciliteter.

Läge/omgivning

Beläget i området Deira, i centrala Dubai cirka 10 minuter från flygplatsen.

Rumsbeskrivning

174 rymliga rum i olika kategorier med moderna faciliteter såsom fri wifi, lcd-tv, luftkonditionering, kassafack, minibar, hårtork.

Läs mer
Address

Al Riqqa Street, Deira, Dubai UAE
Telefon +971 4 250 1111

Boka din resa

Namn: Emiratet Dubai som ingår i Förenade Arabemiraten.
Huvudstad: Dubai City.
Yta: 3 885 km².
Folkmängd: ca 2,3 miljoner.
Språk: Arabiska (officiellt) och engelska.
Statsskick: Monarki.
Religion: Islam.
Tidsskillnad: +3/+2 timmar vinter/sommar.
Klimat: Varma och torra dagar ca 25 - 30°C, något svalare på kvällarna. Under juni - augusti 40 - 50°C.
Valuta: Dirham ( AED/DHS ).
Kreditkort: Accepteras allmänt. Uttagsautomater finns.
El: 220V. Kontakterna är av brittisk typ med tre pinnar. Adapter behövs.
Mobiltelefon: De flesta abonnemang fungerar. Kontrollera om din operatör har avtal.
Pass/Visum: Passet måste vara giltigt minst 6 månader efter hemkomst. Vid inresa ges ett avgiftsfritt 30 dagars visum till alla svenska medborgare. Inga provisoriska pass accepteras
Turistskatt: Från och med 31 mars 2014 tar turistmyndigheten i Dubai ut en turistskatt på hotellnätter som ska betalas direkt av gästen på sitt bokade hotell vid sin in- eller utcheckning. Beroende på vald hotellstandard, skiljer sig skatten mellan 10AED/rum/natt till 20AED/rum/natt. Vi reserverar oss dock för ändringar.

Genomsnittliga temperaturer
  L°   V°   S   R
22 20   7   2
23 19   7   2
24 23   8   0
30 27   9   0
32 27 10   0
34 28 10   0
36 28 10   0
36 29   9   0
32 29   8   0
30 27   8   0
28 25   7   1
22 24   7   2
  • L = Temperatur luften
  • V = Temperatur vatten
  • S = Soltimmar per dag
  • R = Regndagar per månad