banner_1900x831_zibabwe
Jambo Tours ZimbabweZimbabwe

Resa till Zimbabwe

Jambo Tours resor till Zimbabwe går framför allt till landets västra hörn och området kring de storslagna Victoriafallen vid gränsen till Botswana och Zambia. Vi skräddarsyr gärna er resa som ni önskar och kan varmt rekommendera en safari i Hwange nationalpark.

Staden Victoria Falls är en umärkt startpunkt för en resa in i grannlandet Botswana. Den perfekta kombinationen är några dagar i Victoria Falls för att sedan ge sig av för en safari i Hwange nationalpark, Botswana med dess stora elefanthjordar i Chobe  och unika Okavangodelta. För de som vill färdas landvägen till Victoria Falls från Sydafrika rekommenderas den exklusiva tågresan med Rovos Rail mellan Pretoria och Victoria Falls.

 
 
 
Address

Victoria Falls Hotel

star5
Anläggningsbeskrivning

Ett klassiskt hotell i kolonialstil med anor från tidigt 1900-tal. Här finns flera restauranger, pool, bar samt wifi utan kostnad. Hotellet kallas även “the grand old lady of the Falls”, är något slitet men det vägs upp av en fantastisk atmosfär, inredning och dess oslagbara läge.

Läge/omgivning

Vackert beläget i utkanten av staden Victoria Falls. Från hotellets terrass är det vacker utsikt över bron som går mellan Zimbabwe och Zambia. Promenadavstånd på ca 10 minuter till Victoria Falls nationalpark med de fantastiska Victoriafallen.

Rumsbeskrivning

161 rum fördelat på olika rumskategorier. Alla rum har luftkonditionering, badrum med wc, badkar och dusch, kassafack, tv, telefon och hårtork. Rum med connecting door finns för familjer.

Läs mer
Address

 
 
 
Address

Ilala Lodge

star5
Anläggningsbeskrivning

Mycket trevligt, mindre förstaklasshotell omgivet av en vacker trädgård. Här finns två restauranger och swimmingpool.

Läge/omgivning

Lugnt beläget inne i staden Victoria Falls. Cirka tjugo minuters gångavstånd till Victoriafallen.

Rumsbeskrivning

Totalt 34 rum belägna i en tvåvåningsbyggnad. Rummen på markplan har dörrar som öppnas ut mot trädgården och rummen på andra våningen har balkong. Alla rum har luftkonditionering, takfläkt, tv, kassafack, kaffe/tekokare, hårtork samt badrum med badkar och dusch.

Läs mer
Address

Boka din resa
 
 
 
 
Address

Chobe Safari Lodge

star5
Anläggningsbeskrivning

Det finns en trevlig pool, två barer och en restaurang som serverar frukost och buffetmiddag. Lodgen passar dem som vill ha ett bekvämt boende med närhet till Kasane stad.

Läge/omgivning

Chobe Safari Lodge är belägen i Kasane vid Chobeflodens strand. Transfertid från Victoria Falls flygplats är cirka två timmar.

Rumsbeskrivning

Här finns totalt 80 rum. Man bor i bekväma rum med de flesta faciliteter, bland annat luftkonditionering och tv.

Läs mer
Address

 
 
Address

Nehimba Hwange Nationalpark

Nehimba Lodge

star5 Läs mer
Address

Nehimba Hwange Nationalpark

 
 
Address

Hwange Nationalpark

Bomani Lodge

star5 Läs mer
Address

Hwange Nationalpark

 
 
 
Address

Reynard Road, Victoria Falls, Zimbabwe
Telefon +263 213 284 6923

Batonka Lodge

star5
Anläggningsbeskrivning

Här finns en trevlig lounge och en härlig veranda ut mot trädgården. Det finns även pool och en liten souveniraffär.

Läge/omgivning

Liten, personlig lodge belägen i en grönskande trädgård lite avsides från stadens ljud, men med gångavstånd både till det lilla stadscentrumet och till Victoriafallen.

Rumsbeskrivning

Det finns bara 22 rum, alla med egen uteplats och luftkonditionering. Rummen är inredda i en blandning av kolonial och afrikansk stil. Wifi och kaffe/te faciliteter finns.

Läs mer
Address

Reynard Road, Victoria Falls, Zimbabwe
Telefon +263 213 284 6923

 
 
 
 
Address

Gorges Lodge

star5
Anläggningsbeskrivning

Gorges lodge består av både bungalower och tält. Tältdelen av lodgen kallas Little Gorges lodge. Totalt finns här 14 rum och tält som bägge erbjuder spektakulär utsikt över ravinen där de bofasta örnarna flyger fram och tillbaka. Mycket familjär stämning och en perfekt plats att antingen börja eller avsluta sin semester. Wi fi finns i huvuddelen av lodgen.

Läge/omgivning

Lodgen är belägen mycket naturskönt högt upp på kanten av Batoka ravinen ovanför Zambezifloden och utanför staden Victoria Falls. Det tar cirka 45 minuter att köra in till staden.

Rumsbeskrivning

Både rummen och tälten är rymliga med alla faciliteter och privat balkong över ravinen. Här finns ett välfyllt kylskåp, hårfön och fläkt. I priserna ingår mat, dryck, transfer och aktiviteter.

Läs mer
Address

 
 
 
 
 
Address

Zambezi Sands River Camp

star5
Anläggningsbeskrivning

Anläggningen består av 10 tält med mycket hög standard. Här finns en stor veranda med utsikt över den mäktiga Zambezifloden. Aktiviteter som ingår i priset är bland annat vandringssafari eller båttur på floden i uppblåsbara kanoter. Parken erbjuder möjlighet att se elefanter, buffel, lejon, antiloper och många andra djur. Generatorn på lodgen stängs av under vissa tider på dygnet. Wi fi erbjuds i huvudområdet på lodgen. Priset inkluderar all mat och dryck samt 2 aktiviteter/dygn och transfer t/r.

Läge/omgivning

Lodgen ligger cirka 1 timme från Victoria Falls, djupt inne i Zambezi nationalpark och alldeles intill Zambezifloden.

Rumsbeskrivning

Mycket stora tält med en separat vardagsrumsdel och flera fläktar. Eget kylskåp som är välfyllt av dryck och snacks. (ingår i priset). Utomhusdusch. I badrummet finns badkar och badrumsprodukter. Hårtork finns. På den generösa verandan finns en liten pool att svalka sig i samt solsängar och sittmöbler.

Läs mer
Address

Botswana

En stor del av Botswana består av vildmark och hela 17 procent utgörs av nationalparker. Dessa naturområden erbjuder stora kontraster med allt från Kalaharis öken till världens största inlandsdelta - Okavango.

Sydafrika

Sydafrika är ett land fullt av kontraster. Res hit och upplev storstäder, landsbygd, berg, karga stäpper, frodiga vindistrikt, två världshav, kultur och ett rikt djurliv, både på land och till havs. Jambo Tours resor till Sydafrika erbjuder allt detta och mer därtill. 

Zambia

Res till Zambia och besök Zambezifloden och Victoriafallen. De största nationalparkerna, Kafue och South Luangwa, räknas till Afrikas mest sevärda och bjuder på många safariäventyr. Här kan du se bland annat lejon, elefanter, giraffer, gaseller, noshörningar, flodhästar, bufflar och krokodiler. Zambia har hela åtta grannländer. Detta gör att en resa hit enkelt kan kombineras med andra länder i södra Afrika.


Vi har arrangerat resor till Zambia sedan 1974 och hjälper dig att skräddarsy din resa. Kontakta oss så hjälper vi dig.


Fyra länder i södra Afrika

En äventyrsresa i ordets rätta bemärkelse! Att resa på detta sätt, landvägen genom fyra länder och med boende i enkla tält, ger riktigt goda förutsättningar att komma nära djur, natur och människor. Bestig sanddyner i Namibia, kryssa i Chobe National Park, spana efter lejon, sov i tält med vilda djur alldeles utanför tältduken och beundra de mäktiga Victoriafallen.

Chobesafari & Victoriafallen

Floden Chobe är norra Botswanas livsnerv. Den lockar till sig traktens vilda djur som elefant, buffel, giraff, antilop, lejon och även den skygga leoparden samt en mängd fågelarter. Det blir fem upplevelserika dagar. Förutom traditionell jeepsafari erbjuds även båtsafari på floden. 

Rovos Rail – lyx på räls till Kapstaden

Rovos Rail är en av de lyxigaste tågresorna i världen, där resenärer transporteras till en svunnen era av elegans och charm. De vackra, restaurerade vagnarna från 1900-talet kombinerar vintage-stil med modern bekvämlighet och erbjuder en resa fylld med komfort och glamour. Från Pretoria till Kapstaden gör du en resa genom spektakulära landskap. Med enastående service, gourmetmat och uppmärksamhet på detaljer, får du en oförglömlig upplevelse som tar dig tillbaka till en svunnen tid av resande romantik.

Safari och möten i Zimbabwe – tilläggspaket från Sydafrika

Hwange är Zimbabwes största nationalpark, belägen intill Kalahariöknen. Förutom elefanter, lejon, geparder, bufflar och flera av de andra större djuren finns här också mer än 400 olika fågelarter. Vi har valt ut två olika områden som vi besöker. Naturen är varierande och det är stor skillnad mellan den norra och den södra delen.

Till Okavangodeltats hjärta

I Botswana är djur- och naturupplevelser storslagna. Här finns ingen massturism. Under en safari i Okavangodeltat syns knappt några andra fordon till. På denna resa upplevs även landet från ovan. Färden mellan lodgerna går nämligen med safariflyg över vildmarken. En kunnig ranger som känner området väl och kan alla knep för att spåra djuren finns med på alla safariturer, oavsett om de sker med kanot, båt eller landrover. Välkommen till en unik och exklusiv safariupplevelse!
FAKTA ZIMBABWE
Namn:
Republiken Zimbabwe.
Huvudstad: Harare.
Yta: 390 757 km².
Folkmängd: 11,6 miljoner.
Språk: Engelska, shona och sindebele är officiella språk.
Statsskick: Republik.
Religion: Kristendom och traditionella inhemska religioner.
Tidsskillnad: +2/+1 timme vinter/sommar.
Klimat: Subtropiskt och varierar mycket med höjden över havet. Passadvindar från Indiska oceanen för med sig regn under sommaren som varar från november till mars. den mesta nederbörden faller under denna period. I april börjar den torra och blåsiga vintern med relativt låga temperaturer i juni och juli, då det nattetid kan bildas frost i bergstrakterna. Därpå följer en varm och torr period från mitten av augusti till november. 
Valuta:  Zimbabwisk dollar , ZWD
Kreditkort: Accepteras på de flesta  större hotell/lodger. Uttagsautomater är mycket begränsat.
El: 240V. Adapter behövs.
Mobiltelefon: Fungerar i de större städerna. Kontrollera om din operatör har avtal.