Jambo ToursZimbabweZimbabwe

Zimbabwe

Jambo Tours resor till Zimbabwe går framför allt till landets västra hörn och området kring de storslagna Victoriafallen vid gränsen till Botswana och Zambia. Vi skräddarsyr gärna er resa som ni önskar och kan varmt rekommendera en safari i Hwange nationalpark.

Staden Victoria Falls är en umärkt startpunkt för en resa in i grannlandet Botswana. Den perfekta kombinationen är några dagar i Victoria Falls för att sedan ge sig av för en safari i Hwange nationalpark, Botswana med dess stora elefanthjordar i Chobe  och unika Okavangodelta. För de som vill färdas landvägen till Victoria Falls från Sydafrika rekommenderas den exklusiva tågresan med Rovos Rail mellan Pretoria och Victoria Falls.

Address

Victoria Falls Hotel

star5
Anläggningsbeskrivning

Ett klassiskt hotell i kolonialstil med anor från tidigt 1900-tal. Här finns flera restauranger, pool, bar samt wifi utan kostnad. Hotellet kallas även “the grand old lady of the Falls”, är något slitet men det vägs upp av en fantastisk atmosfär, inredning och dess oslagbara läge.

Läge/omgivning

Vackert beläget i utkanten av staden Victoria Falls. Från hotellets terrass är det vacker utsikt över bron som går mellan Zimbabwe och Zambia. Promenadavstånd på ca 10 minuter till Victoria Falls nationalpark med de fantastiska Victoriafallen.

Rumsbeskrivning

161 rum fördelat på olika rumskategorier. Alla rum har luftkonditionering, badrum med wc, badkar och dusch, kassafack, tv, telefon och hårtork. Rum med connecting door finns för familjer.

Läs mer
Address

Address

Ilala Lodge

star5
Anläggningsbeskrivning

Mycket trevligt, mindre förstaklasshotell omgivet av en vacker trädgård. Här finns två restauranger och swimmingpool.

Läge/omgivning

Lugnt beläget inne i staden Victoria Falls. Cirka tjugo minuters gångavstånd till Victoriafallen.

Rumsbeskrivning

Totalt 34 rum belägna i en tvåvåningsbyggnad. Rummen på markplan har dörrar som öppnas ut mot trädgården och rummen på andra våningen har balkong. Alla rum har luftkonditionering, takfläkt, tv, kassafack, kaffe/tekokare, hårtork samt badrum med badkar och dusch.

Läs mer
Address

Boka din resa
Address

Matetsi Private Game Reserve
Victoria Falls, Zimbabwe

Matetsi Water Lodge

star5
Anläggningsbeskrivning

Totalt 18 sviter fördelade på tre camper. Panafrikansk mat serveras i restaurangen som är belägen på ett däck invid floden. Aktiviteter som safari. flod- och kanotturer med professionella guider finns. I dygnspriset ingår två safariturer per dag.

Läge/omgivning

Vår bedömning: Rekommenderas den som önskar bo vackert nära naturen. Bra service! Lodgen är vackert belägen vid Zambeziflodens strand ca en timmes bilresa från Victoria Falls flygplats och ca 45 minuter från Victoria Falls stad och från Botswanas gräns. Möjlighet till golf finns på Elephant Hills Golf Course.

Rumsbeskrivning

Varje svit har luftkonditionering, egen liten pool, dusch, wc och uteplats mot floden. De är inredda i teak, skiffer och halm.

Läs mer
Address

Matetsi Private Game Reserve
Victoria Falls, Zimbabwe

Address

Chobe Safari Lodge

star5
Anläggningsbeskrivning

Det finns en trevlig pool, två barer och en restaurang som serverar frukost och buffetmiddag. Lodgen passar dem som vill ha ett bekvämt boende med närhet till Kasane stad.

Läge/omgivning

Chobe Safari Lodge är belägen i Kasane vid Chobeflodens strand. Transfertid från Victoria Falls flygplats är cirka två timmar.

Rumsbeskrivning

Här finns totalt 80 rum. Man bor i bekväma rum med de flesta faciliteter, bland annat luftkonditionering och tv.

Läs mer
Address

Address

Muchenje Safari Lodge

star5
Anläggningsbeskrivning

Förutom traditionella safarier erbjuds även safari till fots och nattsafari. Lodgen har personlig atmosfär och här finns en pool att svalka sig i mellan safariturerna.

Läge/omgivning

Muchenje Safari Lodge är ligger med utsikt över Chobefloden i en del av parken som inte är så välbesökt. Transfertid från Victoria Falls flygplats är cirka tre timmar, varav en del är safari.

Rumsbeskrivning

Här finns endast 11 rum, alla med privat uteplats och takfläkt och boendet inkluderar helpension och de flesta drycker.

Läs mer
Address

Address

Nehimba Hwange Nationalpark

Nehimba Lodge

star5 Läs mer
Address

Nehimba Hwange Nationalpark

Address

Hwange Nationalpark

Bomani Lodge

star5 Läs mer
Address

Hwange Nationalpark

Address

Reynard Road, Victoria Falls, Zimbabwe
Telefon +263 213 284 6923

Batonka Lodge

star5
Anläggningsbeskrivning

Här finns en trevlig lounge och en härlig veranda ut mot trädgården. Det finns även pool och en liten souveniraffär.

Läge/omgivning

Liten, personlig lodge belägen i en grönskande trädgård lite avsides från stadens ljud, men med gångavstånd både till det lilla stadscentrumet och till Victoriafallen.

Rumsbeskrivning

Det finns bara 22 rum, alla med egen uteplats och luftkonditionering. Rummen är inredda i en blandning av kolonial och afrikansk stil. Wifi och kaffe/te faciliteter finns.

Läs mer
Address

Reynard Road, Victoria Falls, Zimbabwe
Telefon +263 213 284 6923

Address

Gorges Lodge

star5
Anläggningsbeskrivning

Gorges lodge består av både bungalower och tält. Tältdelen av lodgen kallas Little Gorges lodge. Totalt finns här 14 rum och tält som bägge erbjuder spektakulär utsikt över ravinen där de bofasta örnarna flyger fram och tillbaka. Mycket familjär stämning och en perfekt plats att antingen börja eller avsluta sin semester. Wi fi finns i huvuddelen av lodgen.

Läge/omgivning

Lodgen är belägen mycket naturskönt högt upp på kanten av Batoka ravinen ovanför Zambezifloden och utanför staden Victoria Falls. Det tar cirka 45 minuter att köra in till staden.

Rumsbeskrivning

Både rummen och tälten är rymliga med alla faciliteter och privat balkong över ravinen. Här finns ett välfyllt kylskåp, hårfön och fläkt. I priserna ingår mat, dryck, transfer och aktiviteter.

Läs mer
Address

Address

Zambezi Sands River Camp

star5
Anläggningsbeskrivning

Anläggningen består av 10 tält med mycket hög standard. Här finns en stor veranda med utsikt över den mäktiga Zambezifloden. Aktiviteter som ingår i priset är bland annat vandringssafari eller båttur på floden i uppblåsbara kanoter. Parken erbjuder möjlighet att se elefanter, buffel, lejon, antiloper och många andra djur. Generatorn på lodgen stängs av under vissa tider på dygnet. Wi fi erbjuds i huvudområdet på lodgen. Priset inkluderar all mat och dryck samt 2 aktiviteter/dygn och transfer t/r.

Läge/omgivning

Lodgen ligger cirka 1 timme från Victoria Falls, djupt inne i Zambezi nationalpark och alldeles intill Zambezifloden.

Rumsbeskrivning

Mycket stora tält med en separat vardagsrumsdel och flera fläktar. Eget kylskåp som är välfyllt av dryck och snacks. (ingår i priset). Utomhusdusch. I badrummet finns badkar och badrumsprodukter. Hårtork finns. På den generösa verandan finns en liten pool att svalka sig i samt solsängar och sittmöbler.

Läs mer
Address

Botswana

En stor del av Botswana består av vildmark och hela 17 procent utgörs av nationalparker. Dessa naturområden erbjuder stora kontraster med allt från Kalaharis öken till världens största inlandsdelta - Okavango.

Sydafrika

Sydafrika är ett land fullt av kontraster. Res hit och upplev storstäder, landsbygd, berg, karga stäpper, frodiga vindistrikt, två världshav, kultur och ett rikt djurliv, både på land och till havs. Jambo Tours resor till Sydafrika erbjuder allt detta och mer därtill. 

Zambia

Res till Zambia och besök Zambezifloden och Victoriafallen. De största nationalparkerna, Kafue och South Luangwa, räknas till Afrikas mest sevärda och bjuder på många safariäventyr. Här kan du se bland annat lejon, elefanter, giraffer, gaseller, noshörningar, flodhästar, bufflar och krokodiler. Zambia har hela åtta grannländer. Detta gör att en resa hit enkelt kan kombineras med andra länder i södra Afrika.

Livsnjutarens Sydafrika med Victoriafallen

Vi som gillar livets goda reser med fördel till södra Afrika. Här finns mycket att njuta av som till exempel god mat och självklart de fina vinerna. Att få kombinera det med att se Victoriafallen, kryssa på Zambezifloden, spana efter ”the big five” och shoppa på Waterfront i Kapstaden ger en resa utöver det vanliga. Vi gör allt detta – i behagligt tempo – för att hinna njuta ordentligt. Som extra krydda har vi omsorgsfullt valt hotell som passar livsnjutare.

Expedition Botswana

Boendet och upplevelserna är av absolut högsta klass på denna expedition genom Botswanas orörda natur. De rymliga och lyxiga tälten står mitt i vildmarken och utanför tältduken pågår djurlivet som vanligt. Gruppen, som består av högst sex deltagare, färdas tillsammans med en guide som kan landet utan och innan. Från Victoriafallen i Zimbabwe går resan in i Botswana till Chobe och Savute, områden kända för sina stora elefanthjordar och hög djurtäthet. I Moremireservatet finns stor chans att få se de ovanliga vildhundarna och expeditionen avslutas i det mäktiga inlandsdeltat i Okavango.

Fyra länder i södra Afrika

En äventyrsresa i ordets rätta bemärkelse! Att resa på detta sätt, landvägen genom fyra länder och med boende i enkla tält, ger riktigt goda förutsättningar att komma nära djur, natur och människor. Bestig sanddyner i Namibia, besök nomadfolket himba, paddla kanot i det vilda Botswana, sov i tält med vilda djur alldeles utanför tältduken och beundra de mäktiga Victoriafallen.

Chobesafari & Victoriafallen - Chobe Safari Lodge - Tilläggspaket

Floden Chobe är norra Botswanas livsnerv. Den lockar till sig traktens vilda djur som elefant, buffel, giraff, antilop, lejon och även den skygga leoparden samt en mängd fågelarter. Det blir fem upplevelserika dagar. Förutom traditionell jeepsafari erbjuds även båtsafari på floden.

Campingsafari i Botswana

Ett safariäventyr som ger mycket upplevelser för pengarna, med det bästa av Botswanas storslagna natur och djurliv. Resan börjar i Johannesburg i Sydafrika och går med expeditionsbuss genom Botswana och Capriviremsan i Namibia för att avslutas vid de mäktiga Victoriafallen i norr.

Rovos Rail - lyx på räls

Rovos Rail är ett privat tågbolag som färdas på Sydafrikas och grannländernas järnvägsnät med  tåg inredda i gammaldags stil. Tågresan bjuder på storartade uppleveler och miljöer utan att ni behöver packa upp och packa ner bagaget mer än en gång. Det är också en färd i luftkonditionerad lyx i bekväma och klassiskt inredda kupéer och med egen, högklassig restaurang, bar och salongsvagn.

På äventyr i Afrika

Detta äventyr går landvägen genom fyra länder i Afrika! Resan går med expeditionsbuss i internationell grupp och med engelsktalande guide. Att resa på detta sätt genom Afrika med boende i enkla tält, ger goda förutsättningar att komma nära djur, natur och människor. Denna resa bjuder på stora och varierande upplevelser och passar äventyrsbenägna resenärer som vill ha mycket upplevelser för pengarna.

Chobesafari & Victoriafallen

Floden Chobe är norra Botswanas livsnerv. Den lockar till sig traktens vilda djur som elefant, buffel, giraff, antilop, lejon och även den skygga leoparden samt en mängd fågelarter. Det blir fem upplevelserika dagar. Förutom traditionell jeepsafari erbjuds även båtsafari på floden.

Safari och möten i Zimbabwe – tilläggspaket från Sydafrika

Hwange är Zimbabwes största nationalpark, belägen intill Kalahariöknen. Förutom elefanter, lejon, geparder, bufflar och flera av de andra större djuren finns här också mer än 400 olika fågelarter. Vi har valt ut två olika områden som vi besöker. Naturen är varierande och det är stor skillnad mellan den norra och den södra delen.

Till Okavangodeltats hjärta

I Botswana är djur- och naturupplevelser storslagna. Här finns ingen massturism. Under en safari i Okavangodeltat syns knappt några andra fordon till. På denna resa upplevs även landet från ovan. Färden mellan lodgerna går nämligen med safariflyg över vildmarken. En kunnig ranger som känner området väl och kan alla knep för att spåra djuren finns med på alla safariturer, oavsett om de sker med kanot, båt eller landrover. Välkommen till en unik och exklusiv safariupplevelse!

Shongololo - Sanddyner och djur i Namibia

En gång om året ges möjlighet att resa på ett mycket bekvämt sätt och i behaglig takt för att se det bästa av vad Namibia har att erbjuda. Alla bekvämligheter finns förstås ombord och maten lämnar ingen besviken. Välkomna ombord på Shongololo Express!

Från Kruger till Chobe

Resan för den som önskar få mycket och så omväxlande safari som möjligt i en och samma resa. Under resan besöks både den mäktiga Krugerparken i Sydafrika, den mindre välbesökta Hwange nationalpark i Zimbabwe och elefantrika Chobe nationalpark i Botswana. Förutom safari utlovas också naturupplevelser genom Panoramarutten och den berömda Blyde River Canyon i Sydafrika samt Victoriafallens dånande vattenfall. Välkommen till Afrika.

Botswanas höjdpunkter

I Botswana finns ingen massturism. Landet erbjuder ett mycket rikt djur- och fågelliv i omväxlande natur av savann, öken och världens största inlandsdelta – Okavango. Från Victoriafallen i Zimbabwe går resan in i Botswana, genom Chobe nationalpark, över gränsen till Namibia och vidare med safariflyg till Okavangodeltats hjärta. Safariturerna sker både med jeep, båt och mokoro, en slags kanot. Vi reser i en liten grupp och resan leds av en kunnig svensktalande Jamboguide. Välkomna med på safari av högsta klass med omväxlande miljöer och noga utvalda lodger.

FAKTA ZIMBABWE
Namn:
Republiken Zimbabwe.
Huvudstad: Harare.
Yta: 390 757 km².
Folkmängd: 11,6 miljoner.
Språk: Engelska, shona och sindebele är officiella språk.
Statsskick: Republik.
Religion: Kristendom och traditionella inhemska religioner.
Tidsskillnad: +2/+1 timme vinter/sommar.
Klimat: Subtropiskt och varierar mycket med höjden över havet. Passadvindar från Indiska oceanen för med sig regn under sommaren som varar från november till mars. den mesta nederbörden faller under denna period. I april börjar den torra och blåsiga vintern med relativt låga temperaturer i juni och juli, då det nattetid kan bildas frost i bergstrakterna. Därpå följer en varm och torr period från mitten av augusti till november. 
Valuta:  Zimbabwisk dollar , ZWD
Kreditkort: Accepteras på de flesta  större hotell/lodger. Uttagsautomater är mycket begränsat.
El: 240V. Adapter behövs.
Mobiltelefon: Fungerar i de större städerna. Kontrollera om din operatör har avtal.