Banner_zansibar-strand
Jambo Tours TanzaniaZanzibar - våra hotellval

Resa till Zanzibar - våra hotellval

Längtar du till en plats med långa, vita, finkorniga sandstränder, Indiska Oceanens varma hav på gångavstånd från rummet är Zanzibar den rätta platsen. Sköna dagar vid pool och strand, lugna middagar under den glittrande, afrikanska stjärnhimlen. Här finns också mängder av spännande utflykter som historiska Stone Town, Jozani Chwaka Bay National Park, snorkling- och dykning, båttur till Prison Island, besök vid marknader och kryddodlingar och massor med mer att uppleva och utforska.

Zanzibars historia är brokig och många kulturer har satt sin prägel på ön. Tidigare var Zanzibar en central plats för östafrikansk slavhandel och en tillflyktsort för berömda pirater. Stone Town är öns huvudstad och en av de äldsta och mest intressanta boplatserna i hela östra Afrika. Den är så unik att den kan stoltsera med att finnas på Unescos världsarvslista över ovärderliga kulturarv. Staden, vars arkitektur i stor utsträckning är arabiskinfluerad, erbjuder ett rikt utbud av affärer i ett gytter av små, trånga gator som snirklar sig fram mellan husen. Vissa vackert vitputsade med väldiga, rikt snidade, träportar, andra i stort behov av en rejäl renovering. Människorna är vänliga och bjuder glatt in till sina små butiker för att visa vad just de har att erbjuda. Här finns allt från vackert broderade dukar och träsniderier till koppar- och silversmide. Missa inte att besöka något av stadens fantastiska caféer!

Ljummen bris och vänliga leenden välkomnar er oavsett på vilket strandhotell tiden här tillbringas. Hotell direkt vid stranden och det turkosskimrande havet bidrar till paradiskänslan. Redan vid den första promenaden på de kilometerlånga stränderna, vars sand är så finkornig att det knastrar under fötterna, infinner sig vissheten om att vistelsen på Zanzibar kommer att bli en fantastisk semester. Revet som ligger en bra bit från stranden skyddar den grunda lagunen från stora vågor och hjälper effektivt solens strålar att värma vattnet till härlig badtemperatur. Tidpunkten för salta bad måste dock anpassas efter tidvattnet som påverkar hela kuststräckan och är störst på södra delen av Zanzibar.

Din resa till Zanzibar är inte bara sol och bad. Ta gärna en tur till havs i en traditionell dhow. Eller sitt ner under en palm och bara se båtarna glida fram, kanske på väg ut för att skörda det för Zanzibar viktiga sjögräset, som odlas utefter kusten i de grunda lagunerna.


Även på land finns det mycket att utforska på Zanzibar. Ni behöver inte åka långt för att luktsinnet ska känna igen sig från kryddburkarna hemma i köket. Vid vägkanterna torkas Zanzibars väldoftande ”guld” såsom kryddnejlikor och kanel.

 
 
 
 
 
Address

Kiwengwa
East Coast, Zanzibar
Telefon +255 24-224 0240

Bluebay Beach Resort & Spa

star5
Anläggningsbeskrivning

Förstaklasshotell beläget vid havet med en stor trädgård. Vissa nivåskillnader med trappor på området. Här finns swimmingpool, dykcenter, vattensportcenter, tennis, barnklubb, spa, butik och cyklar. Tre restauranger och en bar. Casablanca Lounge har underhållning kvällstid och är beläget mellan Bluebay och systerhotellet Sultan Sands. Fri wi fi i allmäna utrymmen och på rummen. Vår bedömning: Mycket trevligt och välskött hotell.

Läge/omgivning

Beläget direkt vid en bred, vit sandstrand på ostkusten. Knappt en timmes transfer från Stenstaden och flygplatsen.

Rumsbeskrivning

Totalt 130 rum belägna i trädgården, runt poolen och i anslutning till stranden. Rummen är fördelade på fyra olika rumstyper; gardenrum, superiorrum, juniorsviter och sultansviter. Superiorrummen är belägna på en höjd och har havsutsikt. Samtliga rum har veranda eller balkong, luftkonditionering, takfläkt, myggnät över sängarna, badrum, minibar, tv, hårtork, kassafack och telefon.

Läs mer
Address

Kiwengwa
East Coast, Zanzibar
Telefon +255 24-224 0240

Boka din resa
 
 
 
 
 
Address

P. O. Box 2284
Zanzibar
Telefon +255 (0)774 440 330 / 331 / 332

Baraza Resort & Spa

star5
Anläggningsbeskrivning

Ett mycket lyxigt villahotell byggt i smakfull arabisk stil. Villorna är utspridda i en stor tropisk trädgård med generösa utrymmen, både i och utanför villorna. Här finns det mesta: Vattensporter, gym, härligt spa, tennis, swimmingpool (med musik under vattnet!), restauranger, barer, bibliotek, wifi och businesscenter. Ett exklusivt all-inclusivehotell med mycket bra mat och där i stort sett allt utom spaaktiviteter och finare viner/drycker ingår. Vår bedömning: Mycket bra och trevligt lyxhotell med generösa utrymmen, både i och utanför villorna, samt väl avvägd service.

Läge/omgivning

Beläget direkt vid stranden cirka 1 timme från flygplatsen och Stenstaden.

Rumsbeskrivning

30 villor med generösa utrymmen; tvåpersonersvillorna är 148 kvm, familjevillorna 193 kvm. Alla med terrass,,luftkonditionering, minipool, wc/dusch/bad, hårtork, minibar, kassafack, tv och dvd-spelare (filmbibliotek finns i receptionen).

Läs mer
Address

P. O. Box 2284
Zanzibar
Telefon +255 (0)774 440 330 / 331 / 332

Boka din resa
 
 
 
 
 
 
Address

P.O. Box 1361
Zanzibar
Telefon +255 (0)774 440 883

Breezes Beach Club & Spa

star5
Anläggningsbeskrivning

Förstaklasshotell byggt i afrikansk stil i vacker tropisk trädgård vid underbar strand. Svensk regi. 4 restauranger, 3 barer. Stor swimmingpool, gym, affär, lättare kvällsunderhållning, vattensporter, tennis och wifi. Eget dykcenter och spa. Vår bedömning: Ett bra förstaklasshotell med bra service och fina, rymliga rum. Perfekt för en lugn och avkopplande semester.

Läge/omgivning

Beläget direkt vid en underbar strand på Zanzibars ostkust ca 50 min med bil från flygplatsen.

Rumsbeskrivning

10 standardrum, 40 deluxerum, 20 sviter. Luftkonditionering, fläkt, myggnät över sängarna, wi-fi, kylskåp, kassafack, telefon, hårtork, privat bad/dusch, wc. Sviterna ligger på övervåningen och har stor balkong, övriga rum ligger i entréplan med terrass. Det finns ej TV på rummen.

Läs mer
Address

P.O. Box 1361
Zanzibar
Telefon +255 (0)774 440 883

Boka din resa
 
 
 
 
 
 
 
Address

Tharia Street, Kiponda, Stone Town
Telefon +255 (0)24 22 32 776

Emerson Spice

star5
Anläggningsbeskrivning

Ett inspirerat och kärleksfullt restaurerat köpmanshus, detta lilla boutiquehotell har en innergård och två av Zanzibars bästa restauranger. På takterrassen finns "Tea House", som hyser en av Stonetowns mest ansedda restauranger och erbjuder en stilfull atmosfär medan böneutropen från stadens många moskéer ljuder i bakgrunden.

Läge/omgivning

Emerson Spice ligger iine i Stone Town, 10 minuters promenad från hamnen. Huvudbyggnaden är två ihopbyggda hus som representerar flera traditionella byggnadsstilar. Den äldre L-formade flygeln på nordöstra sidan, byggd i svahili-arabisk stil, ägdes ursprungligen av den siste svahili-härskaren över Zanzibar.

Rumsbeskrivning

Alla 11 rum är unika, fyllda med antikviteter och utrustade med en liten kyl, luftkonditionering, fläkt och myggnät med högt tak. Dubbelrummen har en dubbelsäng av antik svahili-stil i queen size, eget badrum med toalett och badkar samt dusch som är öppen eller halvöppen mot rummet.

Läs mer
Address

Tharia Street, Kiponda, Stone Town
Telefon +255 (0)24 22 32 776

Boka din resa
 
 
 
 
Address

Kendwa Beach, Zanzibar
Telefon +255779700005

Gold Zanzibar Beach House & Spa

star5
Anläggningsbeskrivning

Mycket välskött och trevligt hotell bestående av 72 rum utspridda i ett grönskande tropiskt område. Här råder hög standard och en avslappnad stämning. Det finns två restauranger med mycket bra mat och två barer. Stort poolområde och en lång, bred och välskött strand med solsängar. På hotellområdet finns även gym och spa och eget vattensportcenter där de bland annat erbjuder dykning och snorkling. Hotellet erbjuder olika aktiviteter varje dag, tex volleyboll, vattengympa och boccia. Det finns även barnpassning och barnklubb. Möjlighet att lägga till för helpension eller All Inclusive. Wi fi finns över hela området samt i rummen.

Läge/omgivning

Hotellet ligger på den västra sidan av ön Zanzibar i området Kendwa där man kan bada i havet hela dagen, även då det är lågvatten. Stranden klassas som en av de bästa på Zanzibar. Till flygplatsen tar det lite drygt en timme. Utanför hotellet finns en liten by med några lokala restauranger.

Rumsbeskrivning

Hotellet erbjuder både delux garden och ocean view rum samt sviter och villor. Alla rum är minst 70 kvadratmeter stora med en separat lounge, luftkonditionering samt takfläkt, hårfön, säkerhetsskåp, badrumsprodukter och minibar. Alla rum har en veranda eller balkong med loungemöbler.

Läs mer
Address

Kendwa Beach, Zanzibar
Telefon +255779700005

Boka din resa
 
 
 
 
 
 
 
 
Address

Kiwengwa
Zanzibar
Telefon +255 (0)774 567893

Neptune Pwani Beach Resort & Spa

star5
Anläggningsbeskrivning

Förstaklasshotell på en sluttning mot havet med en stor vacker och välskött trädgård. "All inclusive" ingår i priset med frukost, lunch och middag. Läsk och lokala alkoholhaltiga drycker, snacks, eftermiddagste, kaffe och bakelser. Två pooler, varav den ena är en av de största på Zanzibar. Spa och vattensportcenter. Fem restauranger varav fyra ingår i all inclusive, två barer. Wifi finns. Vår bedömning: En mycket trevlig resort omgiven av en fin trädgård vid en av Zanzibars vackraste stränder.

Läge/omgivning

Beläget på Zanzibars nordöstra kust vid en stor, generös sandstrand, Kiwengwa-stranden. 45 km från Stenstaden och 50 minuter med bil från flygplatsen.

Rumsbeskrivning

4 sviter mot havet, 78 deluxe sea side ocean view-rum som ligger i trädgården mot havet, 72 deluxe garden side ocean view-rum belägna längst bak i trädgården uppe på en sluttning med utsikt mot havet. Samtliga rum är inredda i afrikansk stil och ligger i tvåvåningsbyggnader med terrass eller balkong. Luftkonditionering, myggnät över sängarna, minibar, kassafack, telefon, hårfön samt tv med satellitkanaler.

Läs mer
Address

Kiwengwa
Zanzibar
Telefon +255 (0)774 567893

Boka din resa
 
 
 
 
 
Address

Nungwi Village, Zanzibr Tanzania
Telefon +255 774 266 266

The Z hotel

star5
Anläggningsbeskrivning

The Z hotel är ett mindre boutiquehotell med 33 rum och 6 sviter i olika rumskategorier. Här finns pool och ett mindre spa samt en liten butik. Här finns även både ett café, restaurang och bar. På kvällen dukas borden upp på stranden när vädret tillåter. Hotellet har också ett dykcenter.

Läge/omgivning

Hotellet ligger i omtyckta Nungwiområdet på Zanzibars norra del precis vid stranden, som är öppen för alla. Det är cirka två kilometer in till byn Nungwi och 65 kilometer till flygplatsen. Tidvattnets inverkan är inte så markant på den norra kusten och man kan bada i havet hela dagen.

Rumsbeskrivning

Deluxrummen ligger på nedre botten med utsikt över trädgård eller poolområde. Deluxrummen med havsutsikt är belägna på första eller andra våningen med ogenerad utsikt över havet. Det finns också taksviter och bungalower. Alla rum har luftkonditionering, balkong, tv och fri wifi. Hårfön finns i varje rum. Värdesaker kan förvaras i hotellreceptionen.

Läs mer
Address

Nungwi Village, Zanzibr Tanzania
Telefon +255 774 266 266

Boka din resa
 
 
 
Address

Kendwa Beach Zanzibar
Telefon +255 777 354 987

Zuri Zanzibar Hotel & Resort

star5
Anläggningsbeskrivning

Mycket trevligt hotell med hög standard som öppnade 2018. Det består av endast 55 stycken bungalower och villor, där minsta detalj är väl genomtänkt, utspridda i ett härligt trädgårdsområde precis vid stranden. Mycket omsorg har lagts ner på inredningen och skapat en mix av hög standard och lokalt hantverk med varma och ombonade färger. Alla bungalows har utsikt mot den grönskande trädgården och vissa av dem har delvis eller hel havsutsikt. Det erbjuds också större sviter och villor där man kan bo fler personer. Här finns ett flertal restauranger, en pool, en kryddträdgård, gym och yogaområde.

Läge/omgivning

Zuri Zanzibar Hotel & Resort är beläget på Kendwastranden på den nordvästra sidan av ön, där tidvattnet inte påverkas lika mycket och där det finns möjlighet att bada i havet hela dagen. På den 300 meter långa vita stranden finns möjlighet att se de mest fantastiska solnedgångar.

Rumsbeskrivning

Den minsta bungalowen är 41 kvadratmeter stor. Alla har både utom och inomhusdusch samt en stor privat, smakfullt möblerad uteplats. Alla bungalower är utrustade med luftkonditionering, tv, säkerhetsskåp, wifi, minibar samt kaffe- och te faciliteter.

Läs mer
Address

Kendwa Beach Zanzibar
Telefon +255 777 354 987

Boka din resa
 
 
 
Address

Shangani Street
Kelele Square, Zanzibar
Telefon +255 (0)24-223 3051

Zanzibar Serena Hotel - Stone Town

star5
Anläggningsbeskrivning

Trevligt förstaklasshotell byggt i klassisk swahilistil. Här finns swimmingpool, två restauranger varav en serverar fisk och skaldjur på terrassen, en bar, café samt souvenirbutik. Vår bedömning: Ett lyxigt boende alternativ med klassisk atmosfär och utmärkt service.

Läge/omgivning

Hotellet ligger inne i Stenstaden med utsikt över havet cirka 15 minuter från flygplatsen. Promenadavstånd till Stenstadens shoppingområde.

Rumsbeskrivning

51 rymliga rum uppdelat på standardrum, prime room och sviter. Alla rum är vända mot havet och har balkong, luftkonditionering, dusch/wc, telefon, kassafack, minibar, tv och hårtork. Rummen är dekorerade med detaljer och hantverk från Zanzibar. Fin utsikt från balkongerna.

Läs mer
Address

Shangani Street
Kelele Square, Zanzibar
Telefon +255 (0)24-223 3051

Boka din resa
 
 
 
 
 
Address

Forodhani Street
P .O. Box 3974, Stone Town, Zanzibar
Telefon +255 (0)24-223 3005

Tembo House - Stone Town

star5
Anläggningsbeskrivning

För den som vill utforska Stenstadens myller så ligger Tembo House på perfekt avstånd till det livliga shoppingområdet. Nedanför hotellrestaurangen finns en liten sandstrand (havsbad rekommenderas ej). Hotellet har pool, restaurang och internetfaciliteter (mot tillägg). Förtäring av alkohol är ej tillåtet inom hotellets område. Vår bedömning: Enkelt, trevligt men något slitet hotell med perfekt läge nära det livliga shoppingområdet.

Läge/omgivning

Centralt vid havet i Stone Town. Cirka 15 minuter från flygplatsen.

Rumsbeskrivning

Alla rum med dusch/wc, telefon, luftkonditionering, hårtork, kylskåp och satellit-TV. De flesta rum har balkong. Alla rum är inredda i orientalisk eller traditionell zanzibarisk stil.

Läs mer
Address

Forodhani Street
P .O. Box 3974, Stone Town, Zanzibar
Telefon +255 (0)24-223 3005

Boka din resa

Tidsskillnad +2 tim, sommartid +1 tim.

Språk Kiswahili, engelska.

Valuta Tanzanisk shilling TZS.

Kreditkort Accepteras på hotell och i större affärer.

El 220 V, adapter kan behövas.

Mobiltelefon Fungerar tillfredsställande.

Dricks Dricks är kutym, särskilt till hotell- och serveringspersonal.

Insfrastrukturskatt Myndigheterna har infört en infrastrukturskatt på hotellövernattningar på Zanzibar som betalas direkt till hotellet. Pris per person och natt är 4-5 USD beroende på hotellets klassificering.

Försäkring Vi rekommenderar Solid Reseförsäkring.

Pass/visum Giltigt pass i 6 månader krävs. Visum krävs och vi rekommenderar att man ordnar detta vid Tanzanias ambassad innan avresa: www.tanemb.se. Det går också att söka på plats.

Vaccinationer Efter individuell bedömning. För mer info se www.cityakuten.se eller kontakta din lokala vaccinationscentral.

Klimat Tropiskt. Observera att under perioden april-september lite svalare. Det är stor skillnad på vattennivån mellan ebb och flod. Under lågvatten är det ofta svårt att bada p.g.a. detta.

Genomsnittliga temperaturer
  L°   V°   S   R
31 27   7   6
31 28   8   6
31 28   7 10
30 28   6 19
29 29   7 15
29 26   7   6
28 25   7   6
28 27   9   7
28 27   9   7
29 28   9   7
30 27   9 10
31 27   7   9
  • L = Temperatur luften
  • V = Temperatur vatten
  • S = Soltimmar per dag
  • R = Regndagar per månad