Mafia_banner
Jambo Tours TanzaniaMafia

Resa till Mafia

Bada i Indiska oceanens varma vatten, koppla av på stranden, upplev afrikanskt byliv och snorkla i den marina nationalparken. En vistelse på Mafia ger upplevelser både på land och till havs och är en perfekt avslutning efter en safari i något av Tanzanias många vildmarksområden.

Upplev den fascinerande mångfalden av Mafia, där delar av ön ligger skyddade i en marin nationalpark som erbjuder enastående dykning. Här kan du utforska ett myller av rev som lockar med kristallklara vatten och sikter som sträcker sig upp till 20-30 meter mellan oktober och mars. Ute vid öns västra kust möter du de majestätiska valhajarna, som under perioden mellan mitten av oktober och mars samlas för att festa på plankton. Att snorkla med dessa magnifika varelser från en traditionell dhow är en oförglömlig upplevelse.

Ovan ytan bjuder ön på lika många lockelser. Vårt utvalda hotell, som är beläget vid en vacker strand inne i nationalparken, driver sitt eget dykcenter och organiserar även guidade turer för att utforska öns rikedomar. En promenad genom den närliggande byn Utende ger dig en insikt i vardagslivet på Mafia, med möjlighet att besöka byns skola och förskola, vilket är både spännande och givande för både besökare och lokalbefolkning.

Inte långt bort ligger öarna Chole och Juani, där du kan utforska övervuxna ruiner som vittnar om arabernas välde under 1700- och 1800-talen. Denna rika historia ger en extra dimension till din upptäcktsresa på Mafia, där varje del av ön bjuder på nya äventyr och insikter.

 
 
 
 
 
 
 
 
Address

Chole Bay, Mafia Island
Tanzania
Telefon +255 777424588

Kinasi Lodge

star5
Anläggningsbeskrivning

Mycket trevligt boutique-hotell med personlig service. Här finns pool, spa, poolbar- och grill, restaurang och dykcenter. Bra mat serveras och dukas upp antingen i restaurangen eller vid poolen under stjärnhimlen. Helpension ingår då det inte finns något utbud av restauranger i närheten. Kajaker, cyklar, vindsurfing och en guidad promenad i byn ingår. Utöver det finns en mängd olika utflykter att ta del av till havs, runt ön, eller till närbelägna öar. Wifi finns utan kostnad i baren. Området har nivåskillnader med trappor. Vid lågvatten går det inte att bada i havet, ta gärna med badskor då det finns koraller vid stranden. Vid betalning med kreditkort tillkommer 5% i avgift. En parkavgift för att vistas i den marina nationalparken betalas med kort vid ankomst till Mafia, f.n. 24 USD per person och dag. Avgiften går till bevarandet av den marina miljön. Ingen uttagsautomat eller bank där det går att ta ut eller växla pengar finns för närvarande på ön. Vår bedömning: Mycket trevligt och personligt litet hotell med bra läge vid fin mindre strand och promenadavstånd till byn Utende.

Läge/omgivning

Beläget på en höjd, inne i den marina nationalparken, med utsikt över havet vid en fin, mindre strand. Promenadavstånd till närbelägna byn Utende. Cirka 30 minuters transfer från flygplatsen.

Rumsbeskrivning

Totalt 14 bungalows föredelat på 5 sea front, 8 garden sea view och 1 owners suite. Alla rum har en privat veranda, takfläkt, myggnät över sängarna, badrum med dusch/wc och hårtork. Det finns ingen luftkonditionering, men rummen är väl ventilerade då dörr och fönster består av träjalusier. Rum finns för familjer med upp till tre barn.

Läs mer
Address

Chole Bay, Mafia Island
Tanzania
Telefon +255 777424588

Tidsskillnad +2 tim, sommartid +1 tim.

Språk Kiswahili, engelska.

Valuta Tanzanisk shilling TZS. Det finns f.n. inget växlingskontor eller uttagsautomat på Mafia. Ta med tillräckligt med kontanter i USD och TZS.

Avreseskatt En lokala avreseskatt betalas kontant i USD vid avresa från Mafia. F.n. 9USD per person.

Marin nationalparksavgift En marinparksavgift tillkommer och betalas kontant på plats på Mafia. 24 USD per vuxen per dag och 12 USD per barn (3-15 år) per dag.

Kreditkort Accepteras på de flesta hotell mot 5% avgift.

El 220 V, adapter kan behövas.

Mobiltelefon Fungerar tillfredsställande.

Dricks Dricks är kutym, särskilt till hotell- och serveringspersonal.

Försäkring Vi rekommenderar Gouda Reseförsäkring.

Pass/visum Giltigt pass i 6 månader krävs. Visum krävs och vi rekommenderar att man ordnar detta vid Tanzanias ambassad innan avresa: www.tanemb.se. Det går också att söka på plats.

Vaccinationer Efter individuell bedömning. För mer info se www.cityakuten.se eller kontakta din lokala vaccinationscentral.

Klimat Tropiskt. Observera att under perioden april-september lite svalare. Det är stor skillnad på vattennivån mellan ebb och flod. Under lågvatten är det ofta svårt att bada p.g.a. detta.

Genomsnittliga temperaturer
  L°   V°   S   R
31 27   7   6
31 28   8   6
31 28   7 10
30 28   6 19
29 29   7 15
29 26   7   6
28 25   7   6
28 27   9   7
28 27   9   7
29 28   9   7
30 27   9 10
31 27   7   9
  • L = Temperatur luften
  • V = Temperatur vatten
  • S = Soltimmar per dag
  • R = Regndagar per månad