Morning relaxing atmosphere at a public beach at the Red SEa, MI
Jambo ToursTanzaniaStorslagna Serengeti - med Serena

Storslagna Serengeti - med Serena

Ta flyget till savannen och ditt eget safariäventyr. 

Serengeti kallas ofta en av världens bästa nationalparker. Jambo Tours safariprogram i Serengeti bjuder på valfrihet och flexibilitet. Välj ur vårt breda utbud bland lodger och bestäm själv hur många safaridagar som ska ingå. Ni reser med en privat engelsktalande chaufför/guide. Bygg på din safariupplevelse med exempelvis sol och bad på Zanzibar, bergsgorillorna i Rwanda eller bestigning av Kilimanjaro – Afrikas högsta berg.

Safariäventyret börjar storslaget med safariflyg över Tanzanias vildmark till Serengetis vidsträckta savann. Här har många naturfilmer spelats in och skälet är enkelt, här finns en mängd djurarter representerade och alla ”the big five”; lejon, leopard, elefant, buffel och noshörning. Med lite tur får ni se dessa, men leoparden är skygg och väl kamouflerad och noshörningen minskar kraftigt i antal. Förlängs safarin till Ngorongorokratern blir chanserna större att se noshörning.

I Serengeti har vi valt ut en handfull lodger och tältcamper av olika karaktär, där förutsättningarna för en riktigt bra safari är goda. Efter några upplevelserika dagar på savannen avslutas resan med fördel vid Indiska oceanens vackra stränder, på Zanzibar.

Typ av resa: Jambo Safari Safariresor på riktigt Jambo Safari Safariresor på riktigt
Resans längd:
6 dagar
Antal deltagare:
Resans Höjdpunkter
 • Safariflyg över vildmarken
 • Serengetis vidsträckta savann
 • Kunnig engelsktalande guide
 • Kombinationsmöjligheter
Kombinera med
 • Zanzibar
 • Mafia
Resans Höjdpunkter
 • Safariflyg över vildmarken
 • Serengetis vidsträckta savann
 • Kunnig engelsktalande guide
 • Kombinationsmöjligheter
 
Storslagna Serengeti - med Serena
Starts From : jun 01, 2023
Lasts To : dec 31, 2023

Programöversikt

Dag 1. Avresa. Flyg från Sverige mot Arusha i Tanzania. Planbyte på vägen.

Dag 2. Ankomst till Tanzania. Ankomst till Arusha där transfer till hotellet väntar.

Dag 3. Med flyg över vildmarken. Transfer från hotellet till Arusha airstrip. Idag väntar safariflyg till flygfältet i centrala Serengeti där er guide...

Dag 4–5. Safariäventyr. Safari i Serengeti med möjlighet att flyga luftballong över Serengeti (ingår ej, bör förbokas).

Dag 6. Återfärd. Utcheckning från lodgen efter frukost, för transfer till landningsbanan och safariflyg till Arusha för vidare resa.

Show Alternate Day Programs

Dag 1. Avresa.

Flyg från Sverige mot Arusha i Tanzania. Planbyte på vägen.

Dag 2. Ankomst till Tanzania.

Ankomst till Arusha där transfer till hotellet väntar.

Dag 3. Med flyg över vildmarken.

Transfer från hotellet till Arusha airstrip. Idag väntar safariflyg till flygfältet i centrala Serengeti där er guide hälsar välkommen till en kombinerad safari och transfer till valt boende. Incheckning och lunch, sedan eftermiddagssafari. 

Dag 4–5. Safariäventyr.

Safari i Serengeti med möjlighet att flyga luftballong över Serengeti (ingår ej, bör förbokas).

Dag 6. Återfärd.

Utcheckning från lodgen efter frukost, för transfer till landningsbanan och safariflyg till Arusha för vidare resa. 

[F=Frukost L=Lunch M=Middag]

Fullständigt program

Dag 1. Avresa. Flyg från Sverige mot Arusha i Tanzania. Planbyte på vägen. [Mat på flyget]

Dag 2. Ankomst till Tanzania. Ankomst till Arusha där transfer till hotellet väntar. [Mat på flyget-M]

Dag 3. Med flyg över vildmarken. Transfer från hotellet till Arusha airstrip. Idag väntar safariflyg till flygfältet i centrala Serengeti där er guide hälsar välkommen till en kombinerad safari och transfer till valt boende. Incheckning och lunch, sedan eftermiddagssafari. [F-L-M]

Dag 4–5. Safariäventyr. Safari i Serengeti med möjlighet att flyga luftballong över Serengeti (ingår ej, bör förbokas). [F-L-M]

Dag 6. Återfärd. Utcheckning från lodgen efter frukost, för transfer till landningsbanan och safariflyg till Arusha för vidare resa. [F]

[F=Frukost L=Lunch M=Middag]

[F=Frukost L=Lunch M=Middag]

Boende

Antal nätter: 1
Ort: Kilimanjaro

Moivaro Coffee Plantation Lodge

star5
Beskrivning

Trevligt mellanklasshotell omgiven av en stor trädgård. Här finns swimmingpool, restaurang, bar och wifi utan kostnad i gemensamma utrymmen.

Rum

Totalt 40 rum utspridda in en vacker trädgård. Alla rum har öppen spis, egen veranda, myggnät över sängarna och badrum med dusch/wc.

Läge

Beläget sju kilometer utanför Arusha.

Antal nätter: 3
Ort: Seronera

Serengeti Sopa Lodge

star5
Beskrivning

Bar, restaurang, pool och souvenirbutik är några av lodgens faciliteter. Wifi finns i reception och bar.

Rum

69 traditionellt inredda standardrum alla med dusch och toalett. Minibar och möblerad veranda. 4 rymliga tvåvåningssviter.

Läge

I centrala Serengeti med öppen savann som närmaste granne ligger denna lodge i jordnära färger under de taggiga akaciaträden. Det är inte svårt att känna den storartade och rogivande känslan av att vara på safari. Drömmer du om att i tysthet sväva i luftballong över den afrikanska savannen finns här möjlighet att förverkliga detta.

Antal nätter: 3
Ort: Seronera

Asanja Africa

star5
Beskrivning

En trevlig, liten tältcamp med bra service. Vid uppbyggnaden av campen har stor hänsyn tagits till miljön. Måttot är att inga spår ska lämnas i naturen om campen flyttas. Alla sopor sorteras. Majoriteten av personalen kommer från närområdet.

Rum

Sju bekväma safaritält med riktiga sängar och separat avdelning för dusch och wc. Utsikt över Serengetis savann från den privata verandan.

Läge

Belägen i centrala Serengeti, där migrationen passerar varje år. Seronerafloden rinner i närheten och säkrar tillgång på djur året om.

Antal nätter: 3
Ort: Seronera

Serengeti Serena Lodge

star5
Beskrivning

Byggd som en liten by i klassisk afrikansk stil är detta en perfekt plats för fysisk och själslig avkoppling efter en upplevelserik dag på savannen. Tag ett svalkande dopp i poolen eller sitt bara ner och njut av kvällsunderhållningen. Vill man inte avnjuta måltiderna på lodgen så anordnas såväl vildmarksfrukost som vildmarksmiddag (mot tillägg). Wifi finns i reception och bar.

Rum

Totalt 66 rum i fristående "hyddor". Alla är traditionsenligt möblerade och med utsikt över den oändliga slätten - Serengeti.

Läge

Högt beläget på en kulle i centrala Serengeti med vidunderlig utsikt, ligger denna trevliga safarilodge.

Antal nätter: 3
Ort: Namiri, östra Serengeti

Namiri Plains

star5
Beskrivning

Alla tält ligger utspridda längs med flodbanken. Campen arbetar med hållbar turism och stöder lokala utvecklingsprojekt runt om Serengeti.

Rum

Totalt åtta rymliga och bekväma safaritält. I tälten, som står 15 till 20 meter från varandra finns riktiga sängar och badrum med dusch och vattentoalett i separat avdelning.

Läge

Belägen i östra Serengeti där savann möter acaciaskog. Denna del av nationalparken var stängd för turism fram till 2014 för att ge geparderna en fristad. Endast en camp, Namiri Plains, fick tillstånd att etablera sig här. Detta är ett av de främsta områdena för att se de stora kattdjuren. Migrationen passerar mellan oktober och maj. Närmsta granne är 45 minuter bort, vilket gör safariupplevelsen än exklusivare. Till Seronera airstrip är det cirka 1 timme och 15 minuters körtid.

Antal nätter: 3
Ort: Seronera

Dunia Camp

star5
Beskrivning

Liten, personlig camp med bra service och boende i bekväma safaritält. Campen arbetar med hållbar turism och stöder lokala utvecklingsprojekt runt om Serengeti.

Rum

Här finns endast åtta tält, alla med privat badrum med wc i separat avdelning av tältet. Mellan safariturerna kan du koppla av på den privata verandan och spana över savannen. Här kombineras en klassisk afrikansk ”bushkänsla” med smakfullhet.

Läge

Bra läge i centrala Serengeti. I närheten rinner Seronerafloden som förser antiloper med vatten året runt, vilket i sin tur säkrar närvaron av de stora katterna; lejon, leopard och gepard.

Antal nätter: 3
Ort: Grumeti

Kirawira Serena Camp

star5
Beskrivning

En klassisk camp med lyxtält när den är som bäst. Blanka trägolv, robusta möbler och ljusamplar för lätt fantasin till forna dagars safariäventyr. Njut av afrikansk vänlighet och närhet till naturen. Här finns en pool att koppla av vid mellan safariturerna.

Rum

Alla de 25 tälten, samtliga inredda med dusch och toalett och ligger på bekvämt avstånd till både restaurangtältet och den svalkande poolen. När ögonlocken känns tunga till kvällen vaknar öronen till liv då savannens alla nattliga ljud fritt passerar in genom tältduken.

Läge

I närheten av Grumetifloden i västra Serengeti, känd för sina gigantiska krokodiler ligger Kirawira Camp.

Fakta

Typ av resa: Jambo Safari
Resans längd: 6 dagar
Avresor: Dagligen
Guidning: Ja, engelsktalande safariguider

Detta ingår i priset
• 1 hotellnatt i Arusha
• 3 nätter på vald lodge. Indikationspris avser Serengeti Serena Lodge.
• Måltider enligt program
• Flyg från Skandinavien i ekonomiklass
• Safariflyg Arusha-Serengeti, t/r
• Safarier sker i privat fyrhjulsdriven safarijeep
• Nationalparksavgifter
• Flygbolagens bränsletillägg avgifter och skatter f.n 5 700 kr

I priset ingår ej
• Dricks, ca 15 USD per person och dag.
• Drycker
• Visum, f n 50 USD

Bagage
15 kg på safariflyget, det går bra att deponera väska i Arusha om ni skall vidare till annan plats. Packa i mjuka väskor.

Pass & visum
Passet måste vara giltigt minst sex månader efter hemresan. Visum behövs till Tanzania för medborgare i de nordiska länderna. För närvarande kostar det 50 USD. Vi rekommenderar att man söker visum innan avresa på https://eservices.immigration.go.tz/visa/. Följande uppgifter skrivs in under fliken "Local Host": Full name: Leopard Tours; Mobile no: +255 6841 72221; Email: leopardtours@leopardtours.co.tz; Company name/reg No: Leopard Tours Ltd; Relationship: Local Tour Operator (DMC); Physical address: PO Box 1638, Nelson Mandela Road, Arusha; Hotel (första natten räcker): Planet Lodge Arusha, Nelson Mandela Road, Moshono Village, Arusha; Telephone: +255 767 552 953 

Utrustning/klädsel
Oömma kläder typ khaki, jeans, shorts eller liknande. Varm jacka/tröja för kvällar och tidiga morgnar. Bekväma skor. Kamera, kikare, solskydd, våtservetter, påse att förvara dammkänslig utrustning, handsprit, myggmedel och ficklampa. Glöm ej badkläder, pool finns på flera av våra lodger!

Fotografering
Under en safari får du se de vilda djuren i sin rätta miljö, det betyder att avståndet till dem kan variera. Teleobjektiv (300–400 mm) är en fördel för bra djurbilder. En bra kikare med förstoringsgrad 8–10 rekommenderas.

Klimat
Tanzania har ett soligt och varmt klimat som är torrt i inlandet och fuktigt vid kusten. Under safarin befinner du dig söder om ekvatorn. Tänk på att inlandet av Tanzania är ett höglandsområde (Serengeti–Seronera 1500 m ö h). På dagarna är det i regel varmt och stark sol. Temperaturer över 30 grader är inte ovanligt. I inlandet sjunker temperaturen på kvällen och natten, ibland till under 10 grader.

Kombinationer/förlängningar
Lägg till safari i Kenya, en badvecka på härliga Zanzibar eller varför inte en gorillavandring i Rwanda.

Vi reserverar oss för ev ändringar i programmet.

Kombinationer

Zanzibar

Jambo Tours resor till Zanzibar ger dig möjligheten att uppleva långa, vita, finkorniga sandstränder med Indiska oceanens varma hav på gångavstånd från rummet. Sköna dagar vid poolen, lugna middagar under den afrikanska stjärnhimlen, intressant stadsliv i Stenstaden och saltstänkta båtutflykter. Allt detta finns på den vackra ön Zanzibar. Zanzibar passar utmärkt att kombinera med samtliga våra resor till Östafrika.

Mafia

Bada i Indiska oceanens varma vatten, koppla av på stranden, upplev byliv och snorkla i den marina nationalparken. En vistelse på Mafia ger upplevelser både på land och till havs och är en perfekt avslutning efter en safari i något av Tanzanias många vildmarksområden.

Prisblad

Storslagna Serengeti - med Serena 2018-24

Samtliga priser visas i SEK
Indikationspris per person från Stockholm.


Avresedatum Antal hotell-nätter Paket vuxen Paket Ordin. bädd barn X-tra bädd
Del i dblrum Enkel-rum
1/6-30/6 4 47190 49250 24250
1/7-31/8 4 47750 50290 24890
1/9-30/9 4 47750 50250 24950
1/10-31/10 4 47290 49750 24690
1/11-30/11, 1/12-15/12 4 42590 44190 21890
16/12-31/12 4 47390 49950 24750
1/1-31/1 4 47050 49250 24250
1/2-29/2 4 48590 51150 25190
1/3-15/3, 16/3-31/3 4 43090 44790 22190
1/4-30/4 4 41150 41190 21050

ORT / Logi
(med reservation för ändringar)
Klass Antal nätter
ARUSHA
Moivaro Coffee Lodge
1
SERENGETI
Serengeti Serena Lodge
3

I priset ingår flygbolagens flygbränsletillägg samt flygbolagens skatter och passageraravgifter med 4900 kr. Flygbolagens avgifter och bränsletillägg kan justeras med kort varsel. Exakt pris fastställs på biljetteringsdagen.

Visum Visum behövs till Tanzania för medborgare i de nordiska länderna. För övriga nationaliteter kontakta er resebyrå eller Tanzanias ambassad. Ansökan om E Visa görs via https://eservices.immigration.go.tz/visa/ . Fn kostar det 50 USD.

Bagage Max 15 kg packat i mjuka väskor på grund av safariflyget.

Tillägg den 24, 25, 26, 31 december och 1 januari tillkommer med 480 kr per person och natt.

Tillägg den 15-18 April 2022 tillkommer med 390 kr per person och natt.

På Zanzibar tillkommer en lokal skatt på 1 USD per person per natt som betalas på plats till hotellet. Vid avresa med inrikesflyg eller båt från Zanzibar betalas en avreseskatt på 1 USD alternativt 2000 TZS i kontanter på plats.

Priset gäller vid två personer. Pris på förfrågan för fler eller färre resande. Privat safarijeep och engelsktalande guide under hela safarin.

Barn från sex år välkomnas på Dunia Camp och Asanja Africa, och barn från sju år på Kirawira Serena Camp.

För priser på övriga lodger kontakta Jambo Tours.

Skriv ut "Fullständigt program" och "Fakta"
Boka din resa
Indikationspris
41 150 SEK

inklusive flygskatter och bränsletillägg

Detta ingår i priset
 • 1 hotellnatt i Arusha
 • 3 nätter på vald lodge. Indikationspris avser Serengeti Serena Lodge.
 • Måltider enligt program
 • Flyg från Skandinavien i ekonomiklass
 • Safariflyg till Arusha-Serengeti t/r
 • Safarier sker i privat fyrhjulsdriven safarijeep
 • Nationalparksavgifter
 • Egen engelsktalande guide
 • Flygbolagens bränsletillägg avgifter och skatter f.n 4 500 kr
Storstad
Djur
Natur

Kontakta våra reseexperter: 020-52 22 22 • info@jambotours.se

Kombinera med
Resans Höjdpunkter
 • Safariflyg över vildmarken
 • Serengetis vidsträckta savann
 • Kunnig engelsktalande guide
 • Kombinationsmöjligheter
Genomsnittliga temperaturer
Arusha
  L°   V°   S   R
26   -   7   5
28   -   7   6
27   -   7   9
25   -   7 14
22   -   6   9
21   -   6   3
20   -   6   1
22   -   6   1
24   -   8   1
26   -   9   2
27   -   8   7
27   -   7   8
 • L = Temperatur luften
 • V = Temperatur vatten
 • S = Soltimmar per dag
 • R = Regndagar per månad
Visa mer temperaturdata
Zanzibar
  L°   V°   S   R
31 27   7   6
31 28   8   6
31 28   7 10
30 28   6 19
29 29   7 15
29 26   7   6
28 25   7   6
28 27   9   7
28 27   9   7
29 28   9   7
30 27   9 10
31 27   7   9