Jambo ToursMaldivernaStora Sri Lankaresan med Maldiverna

Stora Sri Lankaresan med Maldiverna

Mycket mer än vackra sandstränder. 

Ayubowan! Må ditt liv bli långt – och välkommen till Sri Lanka. Förutom vackra sandstränder och kristallklart vatten finns mycket att upptäcka på Sri Lanka. Vår rundresa inleds på västkusten i Colombo och går vidare via antika ruinstäder, teplantager och nationalparker för att avslutas med valsafari i Galle på sydvästkusten. Lägg därtill några sol och baddagar på Maldiverna, och resan blir fullständig.

Ruinstaden Anuradhapura, huvudstad i det första kungariket på ön, blir startskottet på denna rundresa. I området finns ytterligare en stor sevärdhet – den 180 meter höga Lejonklippan Sigiriya. Längs vägen mot staden Kandy, med tandtemplet, besöker vi grottemplen i Dambulla. Nuwara Eliya kallas ofta för ”lilla England”, med teplantager som breder ut sig över de bördiga kullarna. Yala nationalpark är känd för sitt rika djurliv med bland annat leopard, elefant och buffel. Under valsafarin i Galle finns chans att se både val och delfin.

Typ av resa: Jambo Ensemble Rundresor på svenskaJambo Ensemble Rundresor på svenska
Resans längd:
16 dagar
Antal deltagare:
15–26
Resans Höjdpunkter
 • Safari i Yala nationalpark
 • Valsafari
 • Höglandets teplantager
 • Lejonklippan i Sigiriya
 • Exotiska Maldiverna
Kombinera med
 • Maldiverna
 • Sri Lanka sol och bad
Resans Höjdpunkter
 • Safari i Yala nationalpark
 • Valsafari
 • Höglandets teplantager
 • Lejonklippan i Sigiriya
 • Exotiska Maldiverna
 

Programöversikt

Dag 1. Avresa. Kvällsflyg från Stockholm, Göteborg, Köpenhamn eller Oslo med ankomst efter sex timmar till Doha. Planbyte och vidareflyg till Sri Lanka.

Dag 2. Stadsrundtur i Colombo. Jamboguiden möter på flygplatsen i Colombo och tar oss till hotellet för lunch. Därefter gör vi en stadsrundtur i huvudstaden....

Dag 3. Ruinstaden Anuradhapura. Avfärd mot Anuradhapura. Den antika och tidigare huvudstaden med historiska anor och världsarvslistad hos Unesco, är en...

Dag 4. Lejonklippan i Sigiriya och elefantsafari. Förmiddagen ägnas åt Sri Lankas kanske mest kända landmärke – Lejonklippan i Sigiriya – ytterligare...

Dag 5. Grottempel och Matales kryddträdgårdar. Dambullas grottempel är ett imponerande komplex, mer än 2 000 år gammalt. Grottorna visar buddhabilder,...

Dag 6. Tandtemplet i Kandy och botaniska trädgården. Staden ligger mycket vackert vid sjön med samma namn, omgiven av höga berg. Kandy, som var huvudstad...

Dag 7. Nuwara Eliya i höglandet. Resan går med tåg och buss mot Nuwara Eliya eller lilla England som staden kallas, omgiven av berg, dalar, vattenfall...

Dag 8. Yala nationalpark. På väg mot dagens mål i Yala, går färden genom djupa dalgångar. Det blir flera stopp längs vägen, till exempel i den lilla...

Dag 9. Från Yala till Galle. Djurens beteende skiljer sig från kväll till morgon. För den som önskar kan en tidig morgonsafari ordnas mot tillägg på...

Dag 10. Valsafari. Kaskelot, blåval och delfin passerar vattnen utanför Galle under oktober till april. I gryningen ger vi oss iväg mot hamnen i Mirissa...

Dag 11. Till Maldiverna. Förmiddag avfärd mot Colombo och vidare flyg till Maldiverna. Väl framme möter personal för assistans och vidare transport till...

Dag 12–14. Sol och bad. Dagarna fria för sol och bad eller andra aktiviteter

Dag 16. Hemkomst. Ankomst Doha på natten. Planbyte till Stockholm, Göteborg, Köpenhamn eller Oslo med ankomst under förmiddagen.

Dag 1. Avresa

. Kvällsflyg från Stockholm, Göteborg, Köpenhamn eller Oslo med ankomst efter sex timmar till Doha. Planbyte och vidareflyg till Sri Lanka.

Dag 2. Stadsrundtur i Colombo.

Jamboguiden möter på flygplatsen i Colombo och tar oss till hotellet för lunch. Därefter gör vi en stadsrundtur i huvudstaden. På kvällen äter vi välkomstmiddag.

Dag 3. Ruinstaden Anuradhapura.

Avfärd mot Anuradhapura. Den antika och tidigare huvudstaden med historiska anor och världsarvslistad hos Unesco, är en kulturell juvel. Under nästan 1500 år var den säte för buddister och hinduiska kungar. Några av de mest anmärkningsvärda skatterna är de halvsfäriska stuporna, varav några är mer än 2 000 år gamla, och det heliga fikusträdet som sägs ha vuxit från en gren av trädet under vilket Buddha blev upplyst. Det planterades för 2 300 år sedan och är det äldsta historiska trädet i världen. Under vistelsen i Anuradhapura ser vi även andra historiska monument. Övernattning i Dambulla. (240 km)

Dag 4. Lejonklippan i Sigiriya och elefantsafari.

Förmiddagen ägnas åt Sri Lankas kanske mest kända landmärke – Lejonklippan i Sigiriya – ytterligare ett i raden av landets många världsarv. Det tar en dryg halvtimme med buss att nå den 180 meter höga klippan på slättlandet. Det finns inte mycket kvar av det kungliga palatset, som under 400-talet byggdes på toppen, förutom entrén i form av ett par jättelika lejontassar. Trappor leder upp till toppen av klippan, där välbevarade klippmålningar möter besökaren. Från toppen får man en vid vy över den täta grönskan. Hiriwadunna är en liten by som ger inblick både i den lokala kulturen och de inhemska jordbruksmetoderna. Här äter vi traditionell lunch tillagad av byns kvinnor. Färden fortsätter mot nationalparkerna Minneriya och Kaudulla för elefantsafari. Här finns även djurarter som björn, buffel, schakal, reptiler med mera. Eftermiddagssafari innan vi återvänder till hotellet i Dambulla. (80 km)

Dag 5. Grottempel och Matales kryddträdgårdar.

Dambullas grottempel är ett imponerande komplex, mer än 2 000 år gammalt. Grottorna visar buddhabilder, statyer och vackra muralmålningar. Knappt två timmars bussfärd söderut ligger Matale, med sina många kryddträdgårdar, ett jordbruksområde som domineras av kryddodlingar. Här finns både kanel, peppar, kardemumma och många medicinalväxter. Vi stannar vid en av trädgårdarna för en rundvandring med guide. Lunch i Matale och därefter fortsätter färden till Kandy. Övernattning i Kandy. (110 km)

Dag 6. Tandtemplet i Kandy och botaniska trädgården.

Staden ligger mycket vackert vid sjön med samma namn, omgiven av höga berg. Kandy, som var huvudstad i ett av de sista singalesiska kungadömena har en vacker botanisk trädgård, som anlades under den brittiska kolonialtiden. För buddhister, både på Sri Lanka och i övriga världen, är Kandy en av de heligaste platserna eftersom tandtemplet med en av Buddhas hörntänder bevarad i ett guldskrin smyckat med ädelstenar finns här. Förmiddagens utflykt inkluderar förutom tandtemplet även en stadstur och ett besök på centret för konst, hantverk, dans och musik. Den välskötta botaniska trädgården anlades under 1700-talet av den då regerande kungen av Kandy. Sedan britternas styre, gjordes parken om till en botanisk trädgård och är en oas i staden. Här njuter vi både vacker omgivning och lugn. Middag på hotellet.

Dag 7. Nuwara Eliya i höglandet.

Resan går med tåg och buss mot Nuwara Eliya eller lilla England som staden kallas, omgiven av berg, dalar, vattenfall och teplantager. I Nuwara Eliya ser man det brittiska inflytandet, med koloniala hus och herrgårdar. Det här är också hjärtat av Sri Lankas teproduktion med mängder av plantager på de bördiga kullarna. Ankomst till Nanu Oya varefter färden fortsätter till Nuwara Eliya. Klimatet i området tillhör öns svalaste och kvällstemperaturen kan därför upplevas kylig. På eftermiddagen besöker vi en av områdets teplantager. Övernattning i Nuwara Eliya. (80 km) 

Dag 8. Yala nationalpark.

På väg mot dagens mål i Yala, går färden genom djupa dalgångar. Det blir flera stopp längs vägen, till exempel i den lilla bergsbyn Ella. Vattenfallen vid Rawana Ellas blir också en anhalt innan lunch. I Yala nationalpark finns ett stort antal elefanter och leoparder (parken har den högsta leopardtätheten i världen). Här finns också björn, buffel, krokodil och hjort. Ett rikt fågelliv med mer än 200 arter har noterats, varav ett fåtal endemiska. Parken har flera ekosystem med monsunskogar, gräsmarker, mangroveträsk och våtmarker. Under eftermiddagen görs en safari. (210 km)

Dag 9. Från Yala till Galle

. Djurens beteende skiljer sig från kväll till morgon. För den som önskar kan en tidig morgonsafari ordnas mot tillägg på plats. Övriga tar sovmorgon innan vi lämnar Yala via sydkusten mot den kanske historiskt mest intressanta staden på Sri Lanka, Galle, som var en viktig hamn för flera hundra år sedan. Nära Galle ligger staden Matara med flera sevärdheter. Mest känd är orten för de fiskande männen på styltor i havet, men även för den dramatiskt vackra lilla Taprobaneön. Här lät en fransk greve bygga den vackra villan i palladiansk stil på 1920-talet, som idag hyrs ut till kända personer och kungligheter. Unawatuna på västkusten har en av Sri Lankas finaste stränder. Lunch i Mirissa. Ankomst till hotellet tidig eftermiddag. (190 km)

Dag 10. Valsafari

. Kaskelot, blåval och delfin passerar vattnen utanför Galle under oktober till april. I gryningen ger vi oss iväg mot hamnen i Mirissa med frukostmatsäck. Bästa chansen att se djuren är under den tidiga morgontimmen men även om det är vanligt med observationer under dessa månader, kan vi inte garantera att vi kommer se något av djuren just idag. Åter till Mirissa för lunch. Eftermiddagens stadsrundtur sker i Galle till fots. Det holländska fortet, fyren och gamla stan där hantverkare fortfarande tillverkar traditionella träsniderier och tyger är ett måstebesök. På kvällen äter vi gemensam avskedsmiddag. (70 km)

Dag 11. Till Maldiverna

. Förmiddag avfärd mot Colombo och vidare flyg till Maldiverna. Väl framme möter personal för assistans och vidare transport till valt hotell i detta örike. Jamboguiden följer inte med till Maldiverna.

Dag 12–14. Sol och bad

. Dagarna fria för sol och bad eller andra aktiviteter

Dag 16. Hemkomst.

Ankomst Doha på natten. Planbyte till Stockholm, Göteborg, Köpenhamn eller Oslo med ankomst under förmiddagen.

 

[F=Frukost L=Lunch M=Middag]

Fullständigt program

Dag 1. Avresa. Kvällsflyg från Stockholm, Göteborg, Köpenhamn eller Oslo med ankomst efter sex timmar till Doha. Planbyte och vidareflyg till Sri Lanka. [Måltider på flyget]

Dag 2. Stadsrundtur i Colombo. Jamboguiden möter på flygplatsen i Colombo och tar oss till hotellet för lunch. Därefter gör vi en stadsrundtur i huvudstaden. På kvällen äter vi välkomstmiddag. [Måltider på flyget-L-M]

Dag 3. Ruinstaden Anuradhapura. Avfärd mot Anuradhapura. Den antika och tidigare huvudstaden med historiska anor och världsarvslistad hos Unesco, är en kulturell juvel. Under nästan 1500 år var den säte för buddister och hinduiska kungar. Några av de mest anmärkningsvärda skatterna är de halvsfäriska stuporna, varav några är mer än 2 000 år gamla, och det heliga fikusträdet som sägs ha vuxit från en gren av trädet under vilket Buddha blev upplyst. Det planterades för 2 300 år sedan och är det äldsta historiska trädet i världen. Under vistelsen i Anuradhapura ser vi även andra historiska monument. Övernattning i Dambulla. [F-L-M] (240 km)

Dag 4. Lejonklippan i Sigiriya och elefantsafari. Förmiddagen ägnas åt Sri Lankas kanske mest kända landmärke – Lejonklippan i Sigiriya – ytterligare ett i raden av landets många världsarv. Det tar en dryg halvtimme med buss att nå den 180 meter höga klippan på slättlandet. Det finns inte mycket kvar av det kungliga palatset, som under 400-talet byggdes på toppen, förutom entrén i form av ett par jättelika lejontassar. Trappor leder upp till toppen av klippan, där välbevarade klippmålningar möter besökaren. Från toppen får man en vid vy över den täta grönskan. Hiriwadunna är en liten by som ger inblick både i den lokala kulturen och de inhemska jordbruksmetoderna. Här äter vi traditionell lunch tillagad av byns kvinnor. Färden fortsätter mot nationalparkerna Minneriya och Kaudulla för elefantsafari. Här finns även djurarter som björn, buffel, schakal, reptiler med mera. Eftermiddagssafari innan vi återvänder till hotellet i Dambulla. [F-L-M] (80 km)

Dag 5. Grottempel och Matales kryddträdgårdar. Dambullas grottempel är ett imponerande komplex, mer än 2 000 år gammalt. Grottorna visar buddhabilder, statyer och vackra muralmålningar. Knappt två timmars bussfärd söderut ligger Matale, med sina många kryddträdgårdar, ett jordbruksområde som domineras av kryddodlingar. Här finns både kanel, peppar, kardemumma och många medicinalväxter. Vi stannar vid en av trädgårdarna för en rundvandring med guide. Lunch i Matale och därefter fortsätter färden till Kandy. Övernattning i Kandy. [F-L-M] (110 km)

Dag 6. Tandtemplet i Kandy och botaniska trädgården. Staden ligger mycket vackert vid sjön med samma namn, omgiven av höga berg. Kandy, som var huvudstad i ett av de sista singalesiska kungadömena har en vacker botanisk trädgård, som anlades under den brittiska kolonialtiden. För buddhister, både på Sri Lanka och i övriga världen, är Kandy en av de heligaste platserna eftersom tandtemplet med en av Buddhas hörntänder bevarad i ett guldskrin smyckat med ädelstenar finns här. Förmiddagens utflykt inkluderar förutom tandtemplet även en stadstur och ett besök på centret för konst, hantverk, dans och musik. Den välskötta botaniska trädgården anlades under 1700-talet av den då regerande kungen av Kandy. Sedan britternas styre, gjordes parken om till en botanisk trädgård och är en oas i staden. Här njuter vi både vacker omgivning och lugn. Middag på hotellet. [F-L-M]

Dag 7. Nuwara Eliya i höglandet. Resan går med tåg och buss mot Nuwara Eliya eller lilla England som staden kallas, omgiven av berg, dalar, vattenfall och teplantager. I Nuwara Eliya ser man det brittiska inflytandet, med koloniala hus och herrgårdar. Det här är också hjärtat av Sri Lankas teproduktion med mängder av plantager på de bördiga kullarna. Ankomst till Nanu Oya varefter färden fortsätter till Nuwara Eliya. Klimatet i området tillhör öns svalaste och kvällstemperaturen kan därför upplevas kylig. På eftermiddagen besöker vi en av områdets teplantager. Övernattning i Nuwara Eliya. [F-L-M] (80 km) 

Dag 8. Yala nationalpark. På väg mot dagens mål i Yala, går färden genom djupa dalgångar. Det blir flera stopp längs vägen, till exempel i den lilla bergsbyn Ella. Vattenfallen vid Rawana Ellas blir också en anhalt innan lunch. I Yala nationalpark finns ett stort antal elefanter och leoparder (parken har den högsta leopardtätheten i världen). Här finns också björn, buffel, krokodil och hjort. Ett rikt fågelliv med mer än 200 arter har noterats, varav ett fåtal endemiska. Parken har flera ekosystem med monsunskogar, gräsmarker, mangroveträsk och våtmarker. Under eftermiddagen görs en safari. [F-L-M] (210 km)

Dag 9. Från Yala till Galle. Djurens beteende skiljer sig från kväll till morgon. För den som önskar kan en tidig morgonsafari ordnas mot tillägg på plats. Övriga tar sovmorgon innan vi lämnar Yala via sydkusten mot den kanske historiskt mest intressanta staden på Sri Lanka, Galle, som var en viktig hamn för flera hundra år sedan. Nära Galle ligger staden Matara med flera sevärdheter. Mest känd är orten för de fiskande männen på styltor i havet, men även för den dramatiskt vackra lilla Taprobaneön. Här lät en fransk greve bygga den vackra villan i palladiansk stil på 1920-talet, som idag hyrs ut till kända personer och kungligheter. Unawatuna på västkusten har en av Sri Lankas finaste stränder. Lunch i Mirissa. Ankomst till hotellet tidig eftermiddag. [F-L-M] (190 km)

Dag 10. Valsafari. Kaskelot, blåval och delfin passerar vattnen utanför Galle under oktober till april. I gryningen ger vi oss iväg mot hamnen i Mirissa med frukostmatsäck. Bästa chansen att se djuren är under den tidiga morgontimmen men även om det är vanligt med observationer under dessa månader, kan vi inte garantera att vi kommer se något av djuren just idag. Åter till Mirissa för lunch. Eftermiddagens stadsrundtur sker i Galle till fots. Det holländska fortet, fyren och gamla stan där hantverkare fortfarande tillverkar traditionella träsniderier och tyger är ett måstebesök. På kvällen äter vi gemensam avskedsmiddag. [F-L-M] (70 km)

Dag 11. Till Maldiverna. Förmiddag avfärd mot Colombo och vidare flyg till Maldiverna. Väl framme möter personal för assistans och vidare transport till valt hotell i detta örike. Jamboguiden följer inte med till Maldiverna. [F-M]

Dag 12–14. Sol och bad. Dagarna fria för sol och bad eller andra aktiviteter [All inclusive, måltiderna kan variera beroende på valt hotellalternativ)

Dag 15. Hemresa. Avresa under eftermiddagen till flygplatsen. Flyg till flyg till Doha för planbyte. [F- Måltider på flyget]

Dag 16. Hemkomst. Ankomst Doha på natten. Planbyte till Stockholm, Göteborg, Köpenhamn eller Oslo med ankomst under förmiddagen. [Måltider på flyget]

[F=Frukost, L=Lunch, M=Middag]

 

[F=Frukost L=Lunch M=Middag]

Boende

Antal nätter: 1
Ort: Colombo

Cinnamon Lakeside Colombo

star5
Beskrivning

Förstaklasshotell i modern stil med stans största poolanläggning, flera restauranger, barer, poolbar, gym, tennis och spa.

Rum

346 rum med gratis wifi, dvd, tv, kassafack, kaffe/tebryggare, minibar m.m.

Läge

Beläget i Colombo vid den lilla sjön Beira och nära kusten. Centralt men ändå lugn omgivning. Cirka 45 minuters körning från den internationella flygplatsen.

Antal nätter: 2
Ort: Habarana

Cinnamon Lodge Habarana

star5
Beskrivning

Rummen fördelade på tvåvåningshus med fyra rum i vardera. Generöst och härligt grönområde med närhet till vattenreservoar med rikt fågelliv. Tennis, Spa och rymliga allmänutrymmen

Rum

Stora rum med balkong eller markterras. Separat soffgrupp och bord. Minibar, kassafack, vattenkokare, hårtork och platt TV.

Läge

Generöst grönområde som omger hotellet. 171km från flygplats.

Antal nätter: 2
Ort: Kandy

Earl´s Regency Hotel

star5
Beskrivning

Förstaklasshotell i lugn omgivning med utsikt över de omkringliggande kullarna och Mahawelifloden. Två restauranger, bar och lounge förutom pool, tennis, gym, butiker. Gratis wifi.

Rum

134 rum i olika kategorier. Rummen är moderna och inredningen tänkt att spegla staden Kandy, från trägolven till möblerna. Luftkonditionering, balkong, bad/dusch, tv, hårtork, kassafack, kaffe/tebryggare och minibar.

Läge

Beläget på kullarna cirka 4 km utanför Kandy stad och cirka 120 km till flygplatsen i Colombo.

Antal nätter: 1
Ort: Nuwara Eliya

Grand Hotel Nuwara Eliya

star5
Beskrivning

Klassiskt kolonialhotell med en vacker trädgård. Var tidigare den brittiske guvernörens residens. Tennis, biljard, massage och sauna.

Rum

154 charmiga rum med känsla av svunnen tid. luftkonditionering med värme, minibar, kassaskåp, hårtork, TV, badrum med dusch/badkar.

Läge

Vackert beläget i högländerna. 3,5 km utanför staden. Omgivet av golfbana och hästkapplöpningsbana. 164 km till flygplatsen i Colombo.

Antal nätter: 1
Ort: Yala

Jetwing Yala

star5
Beskrivning

Förstaklasshotell som kombinerar närheten till det vilda djurlivet med hög boendekomfort. Restauranger och barer, spa, gym, pool.

Rum

Rymliga rum med moderna faciliteter. Gratis wifi, tv, dvd mot förfrågan, minibar, gratis vatten, luftkonditionering, kaffe/tekokare, kassafack.

Läge

Beläget vid kusten i utkanten av Yala nationalpark. Avstånd till Colombo cirka 25 mil.

Antal nätter: 1
Ort: Yala

Cinnamon Wild Yala

star5
Beskrivning

Bungalower på pålar med balkong. Restaurang, bar, pool.

Rum

Rymliga rum med dusch. Kassaskåp, vattenkokare, luftkonditionering, balkong.

Läge

I direkt anslutning till Yala nationalpark och havet på den södra delen av ön 296km från flygplatsen.

Antal nätter: 2
Ort: Galle

Le Grand Galle

star5
Beskrivning

Högklassigt boutiquehotell med en smakfull inredning. Restaurang, spa, pool och gym.

Rum

57 rum med gratis wifi, minibar, kaffe/tebryggare, luftkonditionering, hårtork, kassafack m.m.

Läge

Beläget i Galle på den sydvästra kusten, ca 3,5 timmes körning från flygplatsen.

Antal nätter: 4
Ort: Male, Maldiverna

Centara Ras Fushi Resort & Spa

star5
Beskrivning

Flera restauranger från världens olika kök att välja bland. Lata timmar att spendera vid strand eller pool. I övrigt finns spa, vattensporter, dykcenter och ett utbud av utflykter. Hotellet inriktar sig mot vuxna och tonåringar över 12 år. Vår bedömning: Avslappnad stämning med vänlig och serviceinriktad personal.

Rum

140 villor i olika kategorier. Välj att bo på stranden eller över vattnet. Ljusa och luftiga villor med en välvårdad inredning. Moderna faciliteter såsom wifi, dvd, tv, luftkonditionering, minibar, kaffe/te-kokare och kassafack.

Läge

Beläget nära flygplatsen i Male, endast 15 minuters färd med snabbgående motorbåt.

Fakta

Resans längd: 16 dagar
Antal deltagare (min/max): 15/26
Avresor 2021: 12/11, 20/12
Avresor 2022: 21/1, 25/2 
Detta ingår i priset:• 13 hotellnätter ****/****+
• 13 frukostar
• 9 luncher
• 9 middagar
• Flyg från Skandinavien i ekonomiklass
• Flyg från Colombo till Maldiverna (Sri Lankan Airlines)
• Transporter i luftkonditionerad buss, tåg
• Inträden till sevärdheter, enligt program
• Svensktalande Jamboguide, (medföljer inte till Maldiverna.) Lokala guider är engelsktalande.
• Flygbolagens bränsletillägg, avgifter och skatter f.n. 5 300 kr

Pris per person, avser del i dubbelrum. Flygbolagens avgifter och bränsletillägg kan justeras med kort varsel. Exakt pris fastställs på biljetteringsdagen.

I priset ingår ej:
• Dricks ingår inte i resans pris. Jamboguiden samlar in 90 USD per person (ca 765 kr) vid resan början, och sköter om fördelningen till chaufförer, lokalguider med flera.
• Dryck (förutom 2 flaskor vatten/dag)
• Visum 35 USD, betalas i förväg

Visum Visum krävs. Elektroniskt turistvisum kan sökas via http://www.eta.gov.lk./slvisa/ och kostar 35 USD. För ankomst till och med 30 april 2020, är avgiften tillfälligt borttagen från myndighetens sida.Klimat Sri Lanka: tropiskt klimat där temperaturen vid kusten ligger på ca 27 grader året om. Klimatet styrs av två monsuner där den sydvästra infaller november till april och den nordöstra infaller oktober till februari. Bäst tid att besöka västkusten är november till april, bäst tid att besöka östkusten är april till september. I höglandet kan regn förekomma året om från båda monsuner och temperaturen sjunker till omkring 15 grader. Maldiverna: har samma monsuner med regnperiod under maj till oktober som kan ge starka vindar. Temperatur året om på ca 30 grader.
Kombinationer/förlängningar Resan är en kombination med Maldiverna 

Kombinationer

Maldiverna

Våra resor till Maldiverna bygger på år av erfarenhet. Tillsammans, utifrån era önskemål, ser vi till att ta fram en drömresa för just dig och ditt resesällskap. En resa till Maldiverna innebär kritvita sandstränder, turkost hav samt snorkling och dykning i världsklass. Med vår erfarenhet och kunskap om Maldiverna vad gäller dess olika atoller och boenden, rumstyper och måltidspaket samt hur du bäst kommer dit gör att vi kan skräddarsy er resa till paradiset så att du och ditt sällskap hamna helt rätt. För det är ju som så att även paradiset har nyanser. Med oss får du en resa som är personligt anpassad. Välkommen med på en fantastisk resa till Maldiverna.

Sri Lanka sol och bad

Vackra Sri Lanka väntar med sin frodiga natur och vänliga människor men också med några av världens bästa stränder. Utmärkta flygförbindelser, liten tidsskillnad och en gynnsam prisnivå bidrar till att göra din resa till Sri Lanka till något alldeles extra! 


Sri Lanka är det paradisiska resmålet som kom och försvann. Idag lockas åter besökare hit av vänlighet, framtidstro, vacker natur, många sevärdheter och en allt bättre infrastruktur.

Prisblad

Stora Sri Lankaresan med Maldiverna 2020-22

Samtliga priser visas i SEK
Rundresa med svensktalande Jamboguide.
Pris/person från Stockholm, Göteborg, Köpenhamn och Oslo.


Avresedatum Antal hotell-nätter Paket vuxen Paket Ordin. bädd barn X-tra bädd
Del i dblrum Enkel-rum
20/12 13 60750 85900
21/1 13 48690 70350
25/2 13 45990 66390

ORT / Logi
(med reservation för ändringar)
Klass Antal nätter
COLOMBO
Cinnamon Lakeside
1
HABARANA
Cinnamon Lodge
2
KANDY
Earl´s Regency
2
NUWARA ELIYA
The Grand Hotel
1
YALA NATIONAL PARK
Cinnamon Wild/Jetwing Yala
1
GALLE
Le Grand
2
MALDIVERNA
Centara Ras Fushi Resort & Spa*
4

I priset ingår flygbränsletillägg, flygplatsskatter och säkerhetsavgifter. Dessa är för närvarande 5 300 kr.

Flygbolagens avgifter och bränsletillägg kan justeras med kort varsel. Exakt pris fastställs på biljetteringsdagen.

Pass/visum Passet ska gälla i 6 månader efter beräknad hemkomst. Visum krävs. Elektroniskt turistvisum kan sökas via http://www.eta.gov.lk./slvisa/ och kostar 35 USD.

*Boende på Centara Ras Fushi Resort & Spa är mot förfrågan och avser rumskategorin Ocean Front Beach Villa, baserat på All-Inclusive måltider. Andra rumskategorier eller hotell kan begäras mot förfrågan.

Pass/visum Passet ska gälla i 6 månader efter beräknad hemkomst. Visum krävs till Sri Lanka. Elektroniskt turistvisum kan sökas via http://www.eta.gov.lk./slvisa/ och kostar 35 USD. För ankomst till och med 30 april 2020, är avgiften tillfälligt borttagen från myndighetens sida.

Skriv ut "Fullständigt program" och "Fakta"

Avresedatum

Avresor 2021Avresor 2022
* Få platser kvar ** En plats kvar
Boka din resa
Pris från
45 990 SEK

inklusive flygskatter och bränsletillägg

Detta ingår i priset
 • 13 hotellnätter ****/****+
 • 13 frukostar
 • 9 luncher
 • 9 middagar
 • Flyg från Skandinavien i ekonomiklass
 • Flyg från Colombo till Maldiverna (SriLankan Airlines)
 • Transporter i luftkonditionerad buss, tåg
 • Inträden till sevärdheter, enligt program
 • Svensktalande Jamboguide, (medföljer inte till Maldiverna.) Lokala guider är engelsktalande.
 • Flygbolagens bränsletillägg, avgifter och skatter f.n. 5 300 kr
Kultur
Natur & djur
Sol och bad

Kontakta våra reseexperter: 020-52 22 22 • info@jambotours.se

Resans Höjdpunkter
 • Safari i Yala nationalpark
 • Valsafari
 • Höglandets teplantager
 • Lejonklippan i Sigiriya
 • Exotiska Maldiverna
Genomsnittliga temperaturer
Negombo
  L°   V°   S   R
30 27   8   4
30 28   8   4
28 28   9   6
31 29   8 11
30 29   7   9
29 29   6   9
29 28   6   7
29 28   6   7
29 27   6   9
29 28   6 14
29 28   7 14
29 28   7   8
 • L = Temperatur luften
 • V = Temperatur vatten
 • S = Soltimmar per dag
 • R = Regndagar per månad
Visa mer temperaturdata
Male
  L°   V°   S   R
30 28   8   2
30 28   8   1
31 28   8   2
32 27   7   4
32 27   5 10
32 27   5 14
30 28   4 12
30 28   5 10
31 28   7   8
31 28   7   8
31 28   8   6
30 28   8   4