Italien_Milano spårvagn_1900x831_AdobeStock_560408801
Jambo ToursNyårsresa till Milano – med SvD accent

Nyårsresa till Milano – med SvD accent

Vår nyårsresa till Milano går i musikens och kulturens tecken. Teatro allaScala, La Scala, öppnades den 3 augusti år 1778 och är världens mest berömda operahus. La Scala är känt för sin klassiska arkitektur och en magnifik interiör där operavärldens lysande stjärnor har uppträtt. La Scala är en symbol för italiensk kultur och konst. Vi ser Verdis opera Don Carlos och går på tur i muséet med föremål och operahistoria från La Scala och världen.

Nyårsafton inleds med ett besök i kyrkan och klostret Santa Maria delle Grazie, ett världsarv där lokalguiden visar oss runt bland konstskatterna, bland dem Leonardo da Vinci´s religiösa muralmålning ”Nattvarden” från år 1498, som visar Jesus sista måltid.

På nyårsaftons kväll beger vi oss till restaurangen Don Lisander, där vi skall njuta av en traditionell italiensk nyårssupé. Restaurangen ligger på gångavstånd från hotellet och efter middagen blir det musikunderhållning och en dj som spelar dansmusik. Vid midnatt skålar vi in det nya året och på vägen tillbaka till hotellet beundrar vi fyrverkerierna som sprakar färgglatt och lyser upp Milano.

Efter frukosten på nyårsdagens morgon skall vi åka till den historiska staden Bergamo för att vara med om nyårskonserten på Teatro Sociale. Orchesta Filarmonica Italiana följer traditionen och inviger glädjefyllt det nya året med valser och polkor av Strauss, blandat med italienska romanser och klassiska stycken av Donizetti, Verdi och Mascagni.

Efter en god lunch på en av stadens restauranger skall vi se litet mera av Bergamo som är en av årets kulturhuvudstäder i Europa. Den vackert utsmyckade kyrkan Basilica di Santa Maria Maggiore från 1100-talet och konstmuséet Accademia Carrara där man samlat italiensk konst från 1400-1800-talet. Det är en sevärd utställning med verk av konstnärer som Bellini, Foppa, Botticelli, Raphael, Rubens och Canaletto.

Under resan bor vi bekvämt på fyrstjärniga Hotel Ambasciatori som ligger centralt mittemot Milanos berömda domkyrka och nära Galleria Vittorio Emanuele II, som kallas för Milanos salong med eleganta serveringar och modebutiker.


Typ av resa: Jambo Ensemble Rundresor på svenskaJambo Ensemble Rundresor på svenska
Resans längd:
5 dagar
Antal deltagare:
16–26
Resans Höjdpunkter
 • Milano, staden
 • La Scala, en symbol för italiensk kultur
 • Il Duomo, domkyrkan
 • Nyårsfirande á la italiana
 • Nyårskonsert i Bergamo
Resans Höjdpunkter
 • Milano, staden
 • La Scala, en symbol för italiensk kultur
 • Il Duomo, domkyrkan
 • Nyårsfirande á la italiana
 • Nyårskonsert i Bergamo
 

Programöversikt

Dag 1, den 29 december. Resa till Milano. Stadsvandring. Lunch och välkomstmiddag. Direktflyget med SAS går på förmiddagen och landar på Linate-flygplatsen...

Vi träffas senare på eftermiddagen för att gå på en stadsvandring i Milanos historiska kvarter tillsammans med Helen. Vi ser bland annat det kungliga slottet Palazzo...

Vi avslutar dagen med att äta middag tillsammans och lära känna varandra.

Dag 2, den 30 december. La Scala, operahistoria i teaterns museum och Verdis opera Don Carlos. Förmiddagen är utan program och ett bra tillfälle att shoppa...

La Scala har fått sitt namn efter kyrkan Santa Maria alla Scala som på 1300-talet byggdes på samma plats av ätten La Scala från Verona. Det nuvarande operahuset uppfördes...

Dag 3, den 31 december. Nyårsafton. Kyrkan Santa Maria delle Grazie. Nyårsfirande på Ristorante Don Lisander. Efter frukosten hämtar Helen med buss för...

Tidigt på kvällen möts vi för att promenera till Ristorante Don Lisander där vi skall fira in det nya året. Den anrika restaurangen ligger delvis i ett palats och öppnades...

Dag 4, den 1 januari. Nyårskonsert och sevärdheter i kulturhuvudstaden Bergamo. Nyårsdag heter capodanno på italienska och vi stiger upp ganska tidigt....

Senare på eftermiddagen lämnar vi Bergamo och återvänder till vårt hotell i Milano. Det är en kväll på egen hand, kanske i sällskap med nyvunna vänner. Helen ger...

Dag 5, den 2 januari. Hemresa. Efter frukosten checkar vi ut från hotellet. Bussen tar oss till flygplatsen där SAS plan skall ta oss hem igen.

Dag 1, den 29 december. Resa till Milano. Stadsvandring. Lunch och välkomstmiddag.

Direktflyget med SAS går på förmiddagen och landar på Linate-flygplatsen vid lunchtid. Ute i ankomsthallen möter vår reseledare och ciceron på resan, Helen de Barros. Helen som bor i staden Bergamo har hela Italien som sin arbetsplats och är en mycket uppskattad reseledare. Vi packar in bagaget i bussen och har en halvtimmes resa till Hotel Ambasciatori **** som ligger i Milanos centrum, bara ett par hundra meter från den gotiska katedralen Duomo di Milano. De bekväma rummen har AC, TV, minibar och wifi är gratis på hela hotellet. Vi lämnar bagaget i receptionen och i avvaktan på att rummen skall bli klara äter vi en lätt lunch på en restaurang i närheten.

Vi träffas senare på eftermiddagen för att gå på en stadsvandring i Milanos historiska kvarter tillsammans med Helen. Vi ser bland annat det kungliga slottet Palazzo Reale utifrån och gör ett besök i den imponerande katedralen som är 157 meter lång och har plats för 40 000 besökare! Den spektakulära gallerian Vittorio Emanuele II byggdes på 1800-talet och är ett av världens äldsta shoppingcenter. Gallerian består av två arkader som är fyra våningar höga och knyts samman av ett glastak. Arkaden är full av ljus med fantastiska marmordetaljer, målade fresker och kakelgolv. I de fyra mosaikerna som pryder det centrala golvet i gallerian kan man se Milanos, Florens, Roms och Turins vapensköldar. I gallerian finns de italienska modehusens lyxiga modebutiker och eleganta restauranger. Prada och Gucci är ett par av de många lyxmärken som har en butik i gallerian.

Vi avslutar dagen med att äta middag tillsammans och lära känna varandra.

Dag 2, den 30 december. La Scala, operahistoria i teaterns museum och Verdis opera Don Carlos.

Förmiddagen är utan program och ett bra tillfälle att shoppa eller utforska Milano på egen hand. På eftermiddagen möts vi i baren Sun Eleven Rooftop på takterrassen där vi serveras en cocktail med mousserande vin och tilltugg och talar om kvällens program på Teatro alla Scala, La Scala. Det är 700 meters promenad till La Scala. Vi besöker teaterns museum där vi får höra om världsberömda kompositörer och artister och se värdefulla dräkter, instrument och målningar.

La Scala har fått sitt namn efter kyrkan Santa Maria alla Scala som på 1300-talet byggdes på samma plats av ätten La Scala från Verona. Det nuvarande operahuset uppfördes av kejsarinnan Maria Theresia av Österrike i nyantik stil och invigdes år 1778 med en opera av kompositören Antonio Salieri. La Scala är ett av världens äldsta operahus och ett av de allra vackraste med sin magnifika interiör i rött och guld. Här har alla världens ledande kompositörer och artister uppträtt. Teatern har plats för 2800 åskådare och kvällens föreställning är Verdis opera Don Carlos som uruppfördes i Paris år 1867. Föreställningen som börjar kl. 19 har Riccardo Chailly som dirigent och i rollerna ses René Pape, Francesco Meli och Maria José Siri i rollen som Elizabeth of Valois. Vi har parkettplatser och efter föreställningen promenerar vi tillbaka till hotellet.

Dag 3, den 31 december. Nyårsafton. Kyrkan Santa Maria delle Grazie. Nyårsfirande på Ristorante Don Lisander.

Efter frukosten hämtar Helen med buss för att ta oss med till en av Milanos stora kulturella sevärdheter, kyrkan och klostret Santa Maria delle Grazie. Historien berättar att adelsmannen Ludovico Sforza under renässansen hade skapat ett blomstrande hov i Milano som lockade till sig framstående konstnärer, intellektuella och musiker. Under åren 1478-1482 flyttade arkitekten Donato Bramante och konstnären och mångsysslaren Leonardo da Vinci från Florens till Milano. I Milano arbetade de i klostret Santa Maria delle Grazie och skapade ett byggnadsverk som är unikt i den italienska konsthistorien. Adelsmannen Sforza beslöt att göra klostret till släktens mausoleum för att visa sin makt och uppdrog kyrkans utformning åt Bramante. Leonardo da Vinci fick uppdraget att dekorera salen där munkarna åt, mediterade och bad och på den norra väggen skapade han målningen the Last Supper, som illustrerar Jesus sista måltid med lärjungarna. Vi går på en guidad tur bland konstverken innan vi återvänder till hotellet.

Tidigt på kvällen möts vi för att promenera till Ristorante Don Lisander där vi skall fira in det nya året. Den anrika restaurangen ligger delvis i ett palats och öppnades redan år 1947 av Alessandro Manzoni, som kallades Don Lisander av nöjda restaurangbesökare. Det blir en klassisk italiensk sjurätters nyårssupé med gott vin. Efter middagen blir det musikunderhållning och senare på kvällen spelar en DJ dansmusik. Vid midnatt skålar vi in det nya året i mousserande vin och önskar varandra lycka. När vi vandrar hem till hotellet genom natten beundrar vi de färggranna fyrverkerierna som lyser upp Milano. Gott Nytt År!

Dag 4, den 1 januari. Nyårskonsert och sevärdheter i kulturhuvudstaden Bergamo.

Nyårsdag heter capodanno på italienska och vi stiger upp ganska tidigt. Efter frukost hämtas vi av Helen med buss för att resa norrut till Bergamo. Resan tar en timme och där tar vi bergbanan till Cittá Alta, den övre staden. Vi tar plats på operahuset Teatro Sociale för att njuta av nyårskonserten där Orchesta Filarmonica Italiana med solister spelar upp. Man följer traditionen och inviger glädjefyllt det nya året med valser och polkor av Strauss, blandat med italienska romanser och klassiska stycken av Donizetti, Verdi och Mascagni.
Efter en god lunch på en av stadens restauranger skall vi se litet mera av Bergamo som är en av årets kulturhuvudstäder i Europa. Den vackert utsmyckade kyrkan Basilica di Santa Maria Maggiore från 1100-talet och konstmuséet Accademia Carrara där man samlat italiensk konst från 1400-1800-talet. Accademia Carrara är ett av Italiens främsta gallerier och utställningen är mycket sevärd med verk av framstående konstnärer som Bellini, Foppa, Botticelli, Raphael, Rubens och Canaletto.

Senare på eftermiddagen lämnar vi Bergamo och återvänder till vårt hotell i Milano. Det är en kväll på egen hand, kanske i sällskap med nyvunna vänner. Helen ger gärna tips på bra restauranger.

Dag 5, den 2 januari. Hemresa.

Efter frukosten checkar vi ut från hotellet. Bussen tar oss till flygplatsen där SAS plan skall ta oss hem igen.

[F=Frukost L=Lunch M=Middag]

Fullständigt program

Dag 1, den 29 december. Resa till Milano. Stadsvandring. Lunch och välkomstmiddag. Direktflyget med SAS går på förmiddagen och landar på Linate-flygplatsen vid lunchtid. Ute i ankomsthallen möter vår reseledare och ciceron på resan, Helen de Barros. Helen som bor i staden Bergamo har hela Italien som sin arbetsplats och är en mycket uppskattad reseledare. Vi packar in bagaget i bussen och har en halvtimmes resa till Hotel Ambasciatori **** som ligger i Milanos centrum, bara ett par hundra meter från den gotiska katedralen Duomo di Milano. De bekväma rummen har AC, TV, minibar och wifi är gratis på hela hotellet. Vi lämnar bagaget i receptionen och i avvaktan på att rummen skall bli klara äter vi en lätt lunch på en restaurang i närheten.

Vi träffas senare på eftermiddagen för att gå på en stadsvandring i Milanos historiska kvarter tillsammans med Helen. Vi ser bland annat det kungliga slottet Palazzo Reale utifrån och gör ett besök i den imponerande katedralen som är 157 meter lång och har plats för 40 000 besökare! Den spektakulära gallerian Vittorio Emanuele II byggdes på 1800-talet och är ett av världens äldsta shoppingcenter. Gallerian består av två arkader som är fyra våningar höga och knyts samman av ett glastak. Arkaden är full av ljus med fantastiska marmordetaljer, målade fresker och kakelgolv. I de fyra mosaikerna som pryder det centrala golvet i gallerian kan man se Milanos, Florens, Roms och Turins vapensköldar. I gallerian finns de italienska modehusens lyxiga modebutiker och eleganta restauranger. Prada och Gucci är ett par av de många lyxmärken som har en butik i gallerian.

Vi avslutar dagen med att äta middag tillsammans och lära känna varandra. [L,M]

Dag 2, den 30 december. La Scala, operahistoria i teaterns museum och Verdis opera Don Carlos. Förmiddagen är utan program och ett bra tillfälle att shoppa eller utforska Milano på egen hand. På eftermiddagen möts vi i baren Sun Eleven Rooftop på takterrassen där vi serveras en cocktail med mousserande vin och tilltugg och talar om kvällens program på Teatro alla Scala, La Scala. Det är 700 meters promenad till La Scala. Vi besöker teaterns museum där vi får höra om världsberömda kompositörer och artister och se värdefulla dräkter, instrument och målningar.

La Scala har fått sitt namn efter kyrkan Santa Maria alla Scala som på 1300-talet byggdes på samma plats av ätten La Scala från Verona. Det nuvarande operahuset uppfördes av kejsarinnan Maria Theresia av Österrike i nyantik stil och invigdes år 1778 med en opera av kompositören Antonio Salieri. La Scala är ett av världens äldsta operahus och ett av de allra vackraste med sin magnifika interiör i rött och guld. Här har alla världens ledande kompositörer och artister uppträtt. Teatern har plats för 2800 åskådare och kvällens föreställning är Verdis opera Don Carlos som uruppfördes i Paris år 1867. Föreställningen som börjar kl. 19 har Riccardo Chailly som dirigent och i rollerna ses René Pape, Francesco Meli och Maria José Siri i rollen som Elizabeth of Valois. Vi har parkettplatser och efter föreställningen promenerar vi tillbaka till hotellet. [F, cocktail]

Dag 3, den 31 december. Nyårsafton. Kyrkan Santa Maria delle Grazie. Nyårsfirande på Ristorante Don Lisander. Efter frukosten hämtar Helen med buss för att ta oss med till en av Milanos stora kulturella sevärdheter, kyrkan och klostret Santa Maria delle Grazie. Historien berättar att adelsmannen Ludovico Sforza under renässansen hade skapat ett blomstrande hov i Milano som lockade till sig framstående konstnärer, intellektuella och musiker. Under åren 1478-1482 flyttade arkitekten Donato Bramante och konstnären och mångsysslaren Leonardo da Vinci från Florens till Milano. I Milano arbetade de i klostret Santa Maria delle Grazie och skapade ett byggnadsverk som är unikt i den italienska konsthistorien. Adelsmannen Sforza beslöt att göra klostret till släktens mausoleum för att visa sin makt och uppdrog kyrkans utformning åt Bramante. Leonardo da Vinci fick uppdraget att dekorera salen där munkarna åt, mediterade och bad och på den norra väggen skapade han målningen the Last Supper, som illustrerar Jesus sista måltid med lärjungarna. Vi går på en guidad tur bland konstverken innan vi återvänder till hotellet.

Tidigt på kvällen möts vi för att promenera till Ristorante Don Lisander där vi skall fira in det nya året. Den anrika restaurangen ligger delvis i ett palats och öppnades redan år 1947 av Alessandro Manzoni, som kallades Don Lisander av nöjda restaurangbesökare. Det blir en klassisk italiensk sjurätters nyårssupé med gott vin. Efter middagen blir det musikunderhållning och senare på kvällen spelar en DJ dansmusik. Vid midnatt skålar vi in det nya året i mousserande vin och önskar varandra lycka. När vi vandrar hem till hotellet genom natten beundrar vi de färggranna fyrverkerierna som lyser upp Milano. Gott Nytt År! [F,M]

Dag 4, den 1 januari. Nyårskonsert och sevärdheter i kulturhuvudstaden Bergamo. Nyårsdag heter capodanno på italienska och vi stiger upp ganska tidigt. Efter frukost hämtas vi av Helen med buss för att resa norrut till Bergamo. Resan tar en timme och där tar vi bergbanan till Cittá Alta, den övre staden. Vi tar plats på operahuset Teatro Sociale för att njuta av nyårskonserten där Orchesta Filarmonica Italiana med solister spelar upp. Man följer traditionen och inviger glädjefyllt det nya året med valser och polkor av Strauss, blandat med italienska romanser och klassiska stycken av Donizetti, Verdi och Mascagni.
Efter en god lunch på en av stadens restauranger skall vi se litet mera av Bergamo som är en av årets kulturhuvudstäder i Europa. Den vackert utsmyckade kyrkan Basilica di Santa Maria Maggiore från 1100-talet och konstmuséet Accademia Carrara där man samlat italiensk konst från 1400-1800-talet. Accademia Carrara är ett av Italiens främsta gallerier och utställningen är mycket sevärd med verk av framstående konstnärer som Bellini, Foppa, Botticelli, Raphael, Rubens och Canaletto.

Senare på eftermiddagen lämnar vi Bergamo och återvänder till vårt hotell i Milano. Det är en kväll på egen hand, kanske i sällskap med nyvunna vänner. Helen ger gärna tips på bra restauranger. [F,L]

Dag 5, den 2 januari. Hemresa. Efter frukosten checkar vi ut från hotellet. Bussen tar oss till flygplatsen där SAS plan skall ta oss hem igen. [F]

[F=Frukost L=Lunch M=Middag]

Fakta

Resans längd: 5 dagar, inklusive resdagar
Antal deltagare: 16–26 personer(min/max)
Avresa: Den 29 december 2023
Hemresa: Den 2 januari 2024
Resans pris: 34.950 kr per person i delat dubbelrum

Allt detta ingår
* Flygresa med SAS från Arlanda-Milano. Avresa från andra flygplaster på förfrågan.
* Transport flygplats-hotell-flygplats.
* Fyra nätter i dubbelrum på Hotel Ambasciatori****.
* Transporter enligt dagsprogrammet i modern luftkonditionerad buss.
* Stadsvandring i Milano med besök i Domkyrkan.
* Prosecco med tilltugg på hotellet.
* Visning av La Scalas museum.
* Föreställningen Don Carlos av Verdi på La Scala. Parkettplatser.
* Lokal guide visar konsten i kyrkan Santa Maria delle Grazie.
* Nyårsupé med måltidsdryck på Ristorante Don Lisander.
* Nyårskonsert på Teatro Sociale i Bergamo. Parkettplatser.
* Besök i Basilica Santa Maria Maggiore och konstmuséet Accademia Carrara i Bergamo.
* Fyra frukostar, 2 luncher och 2 middagar med måltidsdryck
* Helen de Barros som Jamboguide och reseledare.
* Trådlöst guidesystem.

Tillkommer
* Dubbelrum för eget bruk i 4 nätter, 7500 kr.
* Vissa måltidsdrycker
* Dricks

Prisblad

Nyårsresa till Milano – med SvD accent 2023

Samtliga priser visas i SEK
Rundresa med svensktalande Jamboguide. Pris/person från Stockholm. Anslutning från annan ort på förfrågan och mot tillägg.


Avresedatum Antal hotell-nätter Paket vuxen Paket Ordin. bädd barn X-tra bädd
Del i dblrum Enkel-rum

ORT / Logi
(med reservation för ändringar)
Klass Antal nätter
MILANO
Hotel Ambasciatori
4

I priset ingår flygplatsskatter, passageraravgifter och bränsletillägg med 1300 kr/person. Reservation för ändringar som kan medföra ett pristillägg.
Uppköp till SAS plus kan beställas på förfrågan. Det kostar 595 kr per väg. I SAS plus ingår en extra väska, fast track genom säkerhetskontrollen, tillgång till lounge med wifi samt en måltid med dryck på flygresan.
Anmälningsavgift är 7500 kr per person.

Vår nyårsresa till Milano går i musikens och kulturens tecken. Teatro alla Scala är en symbol för italiensk kultur och konst. Vi ser Verdis opera Don Carlos och går på tur i muséet med föremål och operahistoria från La Scala och världen.
på nyårsdagens morgon skall vi åka till den historiska staden Bergamo för att vara med om nyårskonserten på Teatro Sociale. Orchesta Filarmonica Italiana följer traditionen och inviger glädjefyllt det nya året med valser och polkor av Strauss, blandat med italienska romanser och klassiska stycken av Donizetti, Verdi och Mascagni.
Biljetter till evenemangen ingår med ett värde av 7500 kr per person. Det beloppet återbetalas ej vid en eventuell avbeställning. Se därför över ert reseskydd.

Skriv ut "Fullständigt program" och "Fakta"
Boka din resa
Denna resa saknar för tillfället prisindikation. Fyll gärna i bokningen ändå, så återkommer vi till dig med en offert.

Detta ingår i priset
 • Don Carlos av Verdi på La Scala
 • Nyårssupé på Ristorante Don Lisander
 • Nyårskonsert på Teatro Sociale i Bergamo
 • Stadsvandring i Milano med besök i Domkyrkan

Kontakta våra reseexperter: 020-52 22 22 • info@jambotours.se

 
Resans Höjdpunkter
 • Milano, staden
 • La Scala, en symbol för italiensk kultur
 • Il Duomo, domkyrkan
 • Nyårsfirande á la italiana
 • Nyårskonsert i Bergamo