Italien_Toscaca Bocelli_banner_1900x831_AdobeStock_51175495
Jambo ToursItalienAndrea Bocelli i Toscana – Jubileumsresa!

Andrea Bocelli i Toscana – Jubileumsresa!

Den italienske tenoren Andrea Bocelli är en av de starkast lysande stjärnorna på musikhimlen. Han blandar klassisk musik med pop på ett unikt sätt, turnerar över hela världen, uppträder för påvar, kungligheter och presidenter. 

Andrea Bocelli visade tidigt prov på en musikalitet utöver det vanliga, lärde sig att spela flera instrument och sjöng klassiska och romantiska toscanska stycken. Andrea Bocelli vann sin första sångtävling med stycket O Sole Mio när han var 14 år. Han studerade och utbildade sig till jurist. För att försörja sig uppträdde han på musikbarer och 1992 fick han sitt första genombrott. Den italienske rockmusikern Zucchero hade skrivit Miserere med Luciano Pavarotti i åtanke när han fick höra Andrea Bocelli sjunga stycket. Miserere blev en stor succé och Zucchero tog med Andrea Bocelli på turné och när han 1994 vann festivalen i San Remo som bästa nykomling var musikkarriären i gång.

I sommar firar Andrea Bocelli trettio år som artist med en storslagen konsert på utomhusscenen Il Teatro del Silenzio vid hans hemby Lajatico. Tillsammans med tusentals fans från hela världen får vi vara med när mästersångaren, ackompanjerad av italienska och internationella stjärnor, skapar en magisk afton i den toscanska natten.

Vi flyger till Florens och tar in på fyrstjärniga Hotel Celide som ligger strax utanför stadsmuren i kompositören Giacomo Puccinis hemstad Lucca. Vi tar en tur till den historiska staden Pisa som fascinerar besökarna med Piazza dei Miracoli, Miraklernas torg med det världsberömda lutande tornet. En stadsvandring i Florens tar oss till sevärdheter som Katedralen, bron Ponte Vecchio och Palazzo Vecchio med en imponerande kopia av Michelangelos fem meter höga mästerverk, skulpturen David.


Typ av resa: Jambo Ensemble Rundresor på svenskaJambo Ensemble Rundresor på svenska
Resans längd:
4 dagar
Antal deltagare:
16–26
Resans Höjdpunkter
 • Andrea Bocelli 30 år som artist med
 • Italienska och internationella gäster
 • Lucca, Puccinis hemstad
 • Pisa med det lutande tornet
 • Florens
Resans Höjdpunkter
 • Andrea Bocelli 30 år som artist med
 • Italienska och internationella gäster
 • Lucca, Puccinis hemstad
 • Pisa med det lutande tornet
 • Florens
 

Programöversikt

Dag 1, den 16 juli. Vi reser till Toscana. Det är högsommar när vi stiger ombord på SAS flyg som skall oss till Florens från Stockholm och Köpenhamn....

Dag 2, den 17 juli. Staden Lucca. Andrea Bocelli uppträder på Il Teatro del Silenzio. På morgonen står bufféfrukosten uppdukad i hotellets restaurang....

Idag är det också dagen med stort K för konsert. Vi samlas på eftermiddagen och sitter upp i bussen som skall ta oss till Andrea Bocellis hemby Lajatico och den spektakulära...

Dag 3, den 18 juli. Pisas lutande torn vid Miraklernas torg. Det blev sent och vi tar det lugnt på morgonen. När frukosten är avslutad beger vi oss till...

På väg tillbaka till Lucca stannar vi till vid en toscansk fattoria, en lantgård där vi serveras en god lunch med italienska specialiteter.

Kvällen är fri att utforska Luccas restauranger på egen hand och kanske i sällskap med nyvunna vänner. Jamboguiden ger gärna tips.

Dag 4, den 19 juli. Florens. Hemresa. Efter frukosten checkar vi ut från hotellet. Vårt flyg går först på kvällen och vi använder dagen till att besöka...

Dag 1, den 16 juli. Vi reser till Toscana.

Det är högsommar när vi stiger ombord på SAS flyg som skall oss till Florens från Stockholm och Köpenhamn. Vi landar strax efter lunch och ute i ankomsthallen möter vår Jamboguide och reseledare på resan, Sara Friberg. Sara är bosatt i Florens sedan 35 år där hon arbetar som auktoriserad guide. Vi packar in bagaget i bussen och har 1,5 timmes resa västerut genom det böljande toscanska landskapet till den mycket gamla staden Lucca, som blev en romersk koloni år 177 f.Kr. Lucca är en bilfri stad där man gärna tar sig fram med cykel och runt staden löper den gamla försvarsmuren. Vårt hotell på resan Albergo Celide**** ligger strax utanför stadsmuren, 10-15 minuters promenad från stadens centrum och historiska sevärdheter. Rummen är normalstora, olika inredda och färgsatta. De har badrum, tv, kassafack, minibar, TV och wifi är gratis. Vi checkar in och fräschar till oss. Senare på eftermiddagen gör vi en guidad stadsvandring i Lucca och besöker kompositören Giacomo Puccinis museum som ligger i det hus där han föddes år 1858. På kvällen träffas vi i hotellets restaurang för att äta middag tillsammans och lära känna varandra.

Dag 2, den 17 juli. Staden Lucca. Andrea Bocelli uppträder på Il Teatro del Silenzio.

På morgonen står bufféfrukosten uppdukad i hotellets restaurang. Det är en lugn förmiddag utan program och vi har tid att utforska Lucca på egen hand. Den gamla romerska staden omges av en fyra kilometer lång stadsmur som byggdes på 1500-talet för att försvara staden mot inkräktare. Lucca är känd för sina kyrkor och medeltida torn. I domkyrkan Cattedrale San Martino från 1200-talet finns ovärderliga konstskatter som målningar av Tintoretto och Ghirlandaio. Klocktornet Torre delle Ore byggdes på 1300-talet och det är numera tillåtet att klättra upp i tornet för att beundra utsikten och titta på klockans mekanik. Mitt i Lucca ligger torget Piazza delle Anfiteatro med affärer, restauranger och mysiga caféer.

Idag är det också dagen med stort K för konsert. Vi samlas på eftermiddagen och sitter upp i bussen som skall ta oss till Andrea Bocellis hemby Lajatico och den spektakulära utomhusarenan Il Teatro del Silenzio, ”tystnadens teater”. På vägen stannar vi till på en lantlig restaurang och laddar upp med god mat och vin. Konserten lockar cirka 10 000 åskådare och kön av bussar på väg till arenan ringlar långsamt genom byn. Arenan är uppbyggd vid en damm utanför byn och man går en dryg kilometer på en skogsväg. Tänk på att ha promenadvänliga skor, inga höga klackar! Det är varmt och skönt men tag gärna med litet frukt och dryck. Vid 21-tiden, i skymningen, inleds konserten där den första akten brukar vara klassisk opera. Den andra akten har en ”lättare” repertoar med speciellt inbjudna världsartister och lokala förmågor. Det är en magisk afton och vi får njuta av de vackra toner som Andrea Bocelli och hans gäster skickar ut i den toskanska natten, där himlen lyses upp av strålkastarnas ljusspel i olika färger. Efter de extranummer som publiken vill ha avslutas föreställningen med ett sprakande fyrverkeri. Det blir sent innan huvudet kommer till vila på kudden, men det är det värt. Vi har ju fått vara med om en magisk kväll!

Dag 3, den 18 juli. Pisas lutande torn vid Miraklernas torg.

Det blev sent och vi tar det lugnt på morgonen. När frukosten är avslutad beger vi oss till Pisa som är en av Italiens äldsta städer. Pisa hade sin storhetstid på 1000-1400-talet då det var en av de fyra sjörepublikerna som härskade över delar av Medelhavet. I stadens centrum finns lämningar från olika epoker. Numera är Pisa en trivsam universitetsstad med knappt hundratusen invånare. Floden Arno flyter genom staden vars största sevärdhet är Piazza dei Miracoli, Miraklernas Torg. Ett minitåg tar oss till torget där en engelsktalande lokalguide berättar om torget och det världsberömda lutande tornet som påbörjades år 1173 och är 55 meter högt. Området runt Mirakeltorget står med på Unescos lista över världsarv och här finns domkyrkan från 1000-talet och dopkapellet som tillägnades Johannes Döparen.

På väg tillbaka till Lucca stannar vi till vid en toscansk fattoria, en lantgård där vi serveras en god lunch med italienska specialiteter.

Kvällen är fri att utforska Luccas restauranger på egen hand och kanske i sällskap med nyvunna vänner. Jamboguiden ger gärna tips.

Dag 4, den 19 juli. Florens. Hemresa.

Efter frukosten checkar vi ut från hotellet. Vårt flyg går först på kvällen och vi använder dagen till att besöka Florens. I Toscana finns ett oändligt kulturarv från medeltiden och renässansen, då Florens hade sin verkliga storhetstid. Adelssläkten Medici var en av de mäktigaste familjerna i Europa. De hade makten i Florens och använde sina rikedomar till att främja konsten, skapa den italienska renässansen och storhertigdömet Toscana. Författare som Dante, Petrarca och Machiavelli, konstnärer som Botticelli och Michelangelo bidrog till att göra Florens till konstens huvudstad i världen. Bästa sättet att uppleva Florens är att promenera i stadens smala gränder och på torg. Under ett par timmar ser vi katedralen Santa Maria del Fiore från 1400-talet med Brunelleschis kupol, bron Ponte Vecchio, Uffizierna och ätten Medicis huvudresidens Palazzo Pitti. Där kan man nästan föreställa sig hur det var på gatorna under renässansen med stiliga ekipage med häst och vagn, eleganta damer och herrar som flanerar, kanske på väg till en bjudning i ett adelspalats. Vi äter lunch tillsammans i Florens innan vi senare på eftermiddagen beger oss till flygplatsen. Det är dags att resa hem.

[F=Frukost L=Lunch M=Middag]

Fullständigt program

Dag 1, den 16 juli. Vi reser till Toscana. Det är högsommar när vi stiger ombord på SAS flyg som skall oss till Florens från Stockholm och Köpenhamn. Vi landar strax efter lunch och ute i ankomsthallen möter vår Jamboguide och reseledare på resan, Sara Friberg. Sara är bosatt i Florens sedan 35 år där hon arbetar som auktoriserad guide. Vi packar in bagaget i bussen och har 1,5 timmes resa västerut genom det böljande toscanska landskapet till den mycket gamla staden Lucca, som blev en romersk koloni år 177 f.Kr. Lucca är en bilfri stad där man gärna tar sig fram med cykel och runt staden löper den gamla försvarsmuren. Vårt hotell på resan Albergo Celide**** ligger strax utanför stadsmuren, 10-15 minuters promenad från stadens centrum och historiska sevärdheter. Rummen är normalstora, olika inredda och färgsatta. De har badrum, tv, kassafack, minibar, TV och wifi är gratis. Vi checkar in och fräschar till oss. Senare på eftermiddagen gör vi en guidad stadsvandring i Lucca och besöker kompositören Giacomo Puccinis museum som ligger i det hus där han föddes år 1858. På kvällen träffas vi i hotellets restaurang för att äta middag tillsammans och lära känna varandra. [M]

Dag 2, den 17 juli. Staden Lucca. Andrea Bocelli uppträder på Il Teatro del Silenzio. På morgonen står bufféfrukosten uppdukad i hotellets restaurang. Det är en lugn förmiddag utan program och vi har tid att utforska Lucca på egen hand. Den gamla romerska staden omges av en fyra kilometer lång stadsmur som byggdes på 1500-talet för att försvara staden mot inkräktare. Lucca är känd för sina kyrkor och medeltida torn. I domkyrkan Cattedrale San Martino från 1200-talet finns ovärderliga konstskatter som målningar av Tintoretto och Ghirlandaio. Klocktornet Torre delle Ore byggdes på 1300-talet och det är numera tillåtet att klättra upp i tornet för att beundra utsikten och titta på klockans mekanik. Mitt i Lucca ligger torget Piazza delle Anfiteatro med affärer, restauranger och mysiga caféer.

Idag är det också dagen med stort K för konsert. Vi samlas på eftermiddagen och sitter upp i bussen som skall ta oss till Andrea Bocellis hemby Lajatico och den spektakulära utomhusarenan Il Teatro del Silenzio, ”tystnadens teater”. På vägen stannar vi till på en lantlig restaurang och laddar upp med god mat och vin. Konserten lockar cirka 10 000 åskådare och kön av bussar på väg till arenan ringlar långsamt genom byn. Arenan är uppbyggd vid en damm utanför byn och man går en dryg kilometer på en skogsväg. Tänk på att ha promenadvänliga skor, inga höga klackar! Det är varmt och skönt men tag gärna med litet frukt och dryck. Vid 21-tiden, i skymningen, inleds konserten där den första akten brukar vara klassisk opera. Den andra akten har en ”lättare” repertoar med speciellt inbjudna världsartister och lokala förmågor. Det är en magisk afton och vi får njuta av de vackra toner som Andrea Bocelli och hans gäster skickar ut i den toskanska natten, där himlen lyses upp av strålkastarnas ljusspel i olika färger. Efter de extranummer som publiken vill ha avslutas föreställningen med ett sprakande fyrverkeri. Det blir sent innan huvudet kommer till vila på kudden, men det är det värt. Vi har ju fått vara med om en magisk kväll! [F–M]

Dag 3, den 18 juli. Pisas lutande torn vid Miraklernas torg. Det blev sent och vi tar det lugnt på morgonen. När frukosten är avslutad beger vi oss till Pisa som är en av Italiens äldsta städer. Pisa hade sin storhetstid på 1000-1400-talet då det var en av de fyra sjörepublikerna som härskade över delar av Medelhavet. I stadens centrum finns lämningar från olika epoker. Numera är Pisa en trivsam universitetsstad med knappt hundratusen invånare. Floden Arno flyter genom staden vars största sevärdhet är Piazza dei Miracoli, Miraklernas Torg. Ett minitåg tar oss till torget där en engelsktalande lokalguide berättar om torget och det världsberömda lutande tornet som påbörjades år 1173 och är 55 meter högt. Området runt Mirakeltorget står med på Unescos lista över världsarv och här finns domkyrkan från 1000-talet och dopkapellet som tillägnades Johannes Döparen.

På väg tillbaka till Lucca stannar vi till vid en toscansk fattoria, en lantgård där vi serveras en god lunch med italienska specialiteter.

Kvällen är fri att utforska Luccas restauranger på egen hand och kanske i sällskap med nyvunna vänner. Jamboguiden ger gärna tips. [F–L]

Dag 4, den 19 juli. Florens. Hemresa. Efter frukosten checkar vi ut från hotellet. Vårt flyg går först på kvällen och vi använder dagen till att besöka Florens. I Toscana finns ett oändligt kulturarv från medeltiden och renässansen, då Florens hade sin verkliga storhetstid. Adelssläkten Medici var en av de mäktigaste familjerna i Europa. De hade makten i Florens och använde sina rikedomar till att främja konsten, skapa den italienska renässansen och storhertigdömet Toscana. Författare som Dante, Petrarca och Machiavelli, konstnärer som Botticelli och Michelangelo bidrog till att göra Florens till konstens huvudstad i världen. Bästa sättet att uppleva Florens är att promenera i stadens smala gränder och på torg. Under ett par timmar ser vi katedralen Santa Maria del Fiore från 1400-talet med Brunelleschis kupol, bron Ponte Vecchio, Uffizierna och ätten Medicis huvudresidens Palazzo Pitti. Där kan man nästan föreställa sig hur det var på gatorna under renässansen med stiliga ekipage med häst och vagn, eleganta damer och herrar som flanerar, kanske på väg till en bjudning i ett adelspalats. Vi äter lunch tillsammans i Florens innan vi senare på eftermiddagen beger oss till flygplatsen. Det är dags att resa hem. [F–L]

[F=Frukost L=Lunch M=Middag]

Fakta

Resans längd: 4 dagar, inklusive resdagar
Antal deltagare: 16–30 personer
Avresa: Den 16 juli 2024
Hemresa: Den 19 juli 2024
Resans pris: 29.950 kr per person i delat dubbelrum

Allt detta ingår i priset
* Flygresa med SAS från Stockholm och Köpenhamn till Florens.
* Transfer flygplats-hotell-flygplats.
* Busstransporter enligt dagsprogrammet i modern buss med a/c.
* Svensktalande Jamboguide och reseledare, Sara Friberg.
* Audioprogram under hela resan.
* Tre nätter i dubbelrum på Hotel Celide**** i Lucca.
* Tre frukostar, två luncher och två middagar med måltidsdryck vin/vatten.
* Stadsvandring i Lucca, besök på Puccini muséet.
* Biljett till Andrea Bocellis konsert på Il Teatro del Silenzio den 17 juli. Kategori Poltroncina.
* Utflykt till Pisa, minitåg och besök i Dopkappellet. Lunch på lantgård.
* Utflykt till Florens. Guidad stadsvandring och lunch.

Tillkommer
Dubbelrum för eget bruk: 4800 kr.
Dricks.

Prisblad

Andrea Bocelli i Toscana – Jubileumsresa! 2024

Samtliga priser visas i SEK
Rundresa med svensktalande Jamboguide. Pris/person från Stockholm. Avresa från annan ort på förfrågan och mot tillägg.


Avresedatum Antal hotell-nätter Paket vuxen Paket Ordin. bädd barn X-tra bädd
Del i dblrum Enkel-rum

ORT / Logi
(med reservation för ändringar)
Klass Antal nätter
LUCCA
Hotel Celide
3

I priset ingår flygplatsskatter, passageraravgifter och bränsletillägg med 2100 kr/person. Reservation för ändringar som kan medföra ett pristillägg.
Uppköp till SAS plus kan beställas på förfrågan. Det kostar 1295 kr per väg. I SAS plus ingår en extra väska, fast track genom säkerhetskontrollen, tillgång till lounge med wifi samt en måltid med dryck på flygresan. Seating mot tillägg.
Anmälningsavgift är 7500 kr per person.

F= Frukost L= Lunch M = Middag

I sommar firar Andrea Bocelli trettio år som artist med en storslagen konsert på utomhusscenen Il Teatro del Silenzio vid hans hemby Lajatico. Tillsammans med tusentals fans från hela världen får vi vara med när mästersångaren, ackompanjerad av italienska och internationella stjärnor, skapar en magisk afton i den toscanska natten.
Kostnader för biljetter till evenemangen och arrangemangen ingår med ett värde av 7500 kr per person. Det beloppet återbetalas ej vid en eventuell avbeställning. Se därför över ert reseskydd.

Skriv ut "Fullständigt program" och "Fakta"
Boka din resa
Denna resa saknar för tillfället prisindikation. Fyll gärna i bokningen ändå, så återkommer vi till dig med en offert.

Detta ingår i priset
 • Andrea Bocellis konsert på Il Teatro del Silenzio den 17 juli
 • Stadsvandring i Lucca, besök på Puccini muséet
 • Utflykt till Pisa och Florens
 • 3 frukostar, 2 luncher och 2 middagar
Musik
Kultur
Mat & vin

Kontakta våra reseexperter: 020-52 22 22 • info@jambotours.se

 
Resans Höjdpunkter
 • Andrea Bocelli 30 år som artist med
 • Italienska och internationella gäster
 • Lucca, Puccinis hemstad
 • Pisa med det lutande tornet
 • Florens