banner_1900x831_tanzania
Jambo ToursJambo SafariSafariäventyr i Tanzania

Safariäventyr i Tanzania

Serengeti, Ngorongoro och Manyarasjön med engelsktalande guide. 

För många är den stora drömmen att någon gång åka på en safari i Afrika,  och visst är det något alldeles särskilt med att komma nära inpå en elefantflock eller att sitta under ett akaciaträd och insupa ljuden, dofterna och det särskilda ljuset som man bara hittar i Afrika. På denna resa reser man i en liten internationell grupp med en engelsktalande guide.  På så sätt kostar resan lite mindre men upplevelserna är fortfarande lika stora. Under resan besöks både Serengeti nationalpark, Ngorongorokratern och Manyarasjön.

Efter en natt i Arusha möter den lokala guiden upp. Resans första mål är Karatu som ligger strax utanför Ngorongoro. Den cirka två mil i diameter stora kratern är med på Unescos världsarvslista och hem för många djur, bland annat den sällsynta svarta noshörningen. Resan går vidare till Serengeti, som många anser vara resans höjdpunkt. Det är här man har störst chans att se de stora kattdjuren, elefanter, gnuer och förstås mängder av zebror och andra djur. Det sista området som besöks innan resan går tillbaka till Arusha är Manyarasjön som ligger i den mäktiga Riftdalen, där man njuter av det vackra landskapet. Efter avslutad resa kan man med fördel lägga till några dagars sol och bad på Zanzibar, Pemba eller Mafia vid indiska oceanen.

Typ av resa: Jambo Safari Safariresor på riktigt Jambo Safari Safariresor på riktigt
Resans längd:
8 dagar
Antal deltagare:
2–8
Resans Höjdpunkter
 • Den mäktiga Riftdalen
 • Oändliga Serengei
 • Ngorongorokraterns landskap
 • Mångfalden av djur
 • Liten grupp, max 7 personer
Resans Höjdpunkter
 • Den mäktiga Riftdalen
 • Oändliga Serengei
 • Ngorongorokraterns landskap
 • Mångfalden av djur
 • Liten grupp, max 7 personer
 

Programöversikt

Dag 1. Avresa. Flyg från Sverige mot Tanzania.

Dag 2. Ankomst till Tanzania. Ankomst till Arusha där transfer till hotellet väntar. Middag på egen hand.

Dag 3. Mot Ngorongoro. Förmiddag på egen hand. Vid lunchtid är det dags för transport in till Arusha stad där lunchen intas tillsammans med övriga resenärer....

Dag 4. Safari i Ngorongorokratern. Heldagssafari i Ngorongorokratern, som är en av få platser i Östafrika där chansen är god att bland annat få se den...

Dag 5. Safariäventyr i Serengeti. Avresa efter frukost. Resan går till Serengeti, hemvist för både stora och små djur, och den äldsta och mest välkända...

Dag 6. Safari. Hela dagen ägnas åt safari i Serengeti. För att ha chansen att se så mycket djur som möjligt blir det medtagen picknicklunch även denna dag.

Dag 7. Manyarasjön. Resans sista etapp går mot den natursköna Riftdalen och Manyarasjön. Sista safarituren görs i nationalparken här och natten spenderas...

Dag 8. Mot Arusha. Avresa med safarijeep till Arusha. Ankomst vid lunch och därefter transfer till flygplatsen för vidare resa hem. (...

Dag 9. Hemkomst

Dag 1. Avresa

. Flyg från Sverige mot Tanzania.

Dag 2. Ankomst till Tanzania

. Ankomst till Arusha där transfer till hotellet väntar. Middag på egen hand.

Dag 3. Mot Ngorongoro

. Förmiddag på egen hand. Vid lunchtid är det dags för transport in till Arusha stad där lunchen intas tillsammans med övriga resenärer. Därefter går färden vidare till Karatu som ligger strax utanför Ngorongoro området. Eftermiddagen avnjuts med fördel vid poolen. ( Cirka 3 timmar)

Dag 4. Safari i Ngorongorokratern.

Heldagssafari i Ngorongorokratern, som är en av få platser i Östafrika där chansen är god att bland annat få se den utrotningshotade svarta noshörningen. Picknicklunch intas nere i kalderan. 

Dag 5. Safariäventyr i Serengeti. 

Avresa efter frukost. Resan går till Serengeti, hemvist för både stora och små djur, och den äldsta och mest välkända nationalparken i Tanzania. På vägen dit görs stopp vid Olduvai Gorges arkeologiska museum för att se den tidiga människans efterlämningar. Under färden vidare till lodgen är det dags att börja spana efter djur och ha kameran redo. (Cirka 3 timmar)

Dag 6. Safari.

Hela dagen ägnas åt safari i Serengeti. För att ha chansen att se så mycket djur som möjligt blir det medtagen picknicklunch även denna dag.

Dag 7. Manyarasjön

. Resans sista etapp går mot den natursköna Riftdalen och Manyarasjön. Sista safarituren görs i nationalparken här och natten spenderas i en tältlodge som ligger i ett lugnt område nära parken med utsikt över Manyarasjön. ( Cirka 4 timmar)

Dag 8.

Mot Arusha.

Avresa med safarijeep till Arusha. Ankomst vid lunch och därefter transfer till flygplatsen för vidare resa hem. ( Cirka 2 timmar)

Dag 9. Hemkomst

[F=Frukost L=Lunch M=Middag]

Fullständigt program

Dag 1. Avresa. Flyg från Sverige mot Tanzania. [Mat på flyget]

Dag 2. Ankomst till Tanzania. Ankomst till Arusha där transfer till hotellet väntar. Middag på egen hand.

Dag 3. Mot Ngorongoro. Förmiddag på egen hand. Vid lunchtid är det dags för transport in till Arusha stad där lunchen intas tillsammans med övriga resenärer. Därefter går färden vidare till Karatu som ligger strax utanför Ngorongoro området. Eftermiddagen avnjuts med fördel vid poolen. [F-L-M] ( Cirka 3 timmar)

Dag 4. Safari i Ngorongorokratern. Heldagssafari i Ngorongorokratern, som är en av få platser i Östafrika där chansen är god att bland annat få se den utrotningshotade svarta noshörningen. Picknicklunch intas nere i kalderan.  [F-L-M]

Dag 5. Safariäventyr i Serengeti.  Avresa efter frukost. Resan går till Serengeti, hemvist för både stora och små djur, och den äldsta och mest välkända nationalparken i Tanzania. På vägen dit görs stopp vid Olduvai Gorges arkeologiska museum för att se den tidiga människans efterlämningar. Under färden vidare till lodgen är det dags att börja spana efter djur och ha kameran redo. [F-L-M] (Cirka 3 timmar)

Dag 6. Safari. Hela dagen ägnas åt safari i Serengeti. För att ha chansen att se så mycket djur som möjligt blir det medtagen picknicklunch även denna dag. [F-L-M]

Dag 7. Manyarasjön. Resans sista etapp går mot den natursköna Riftdalen och Manyarasjön. Sista safarituren görs i nationalparken här och natten spenderas i en tältlodge som ligger i ett lugnt område nära parken med utsikt över Manyarasjön. [F-L-M] ( Cirka 4 timmar)

Dag 8. Mot Arusha. Avresa med safarijeep till Arusha. Ankomst vid lunch och därefter transfer till flygplatsen för vidare resa hem. [F-L-Mat på flyget] ( Cirka 2 timmar)

Dag 9. Hemkomst

[F=Frukost L=Lunch M=Middag]

[F=Frukost L=Lunch M=Middag]

Boende

Antal nätter: 1
Ort: Arusha

Planet Lodge

star5
Beskrivning

Afrikansk lodge där rummen ligger utspridda i en trevlig trädgård. Lodgen har en trevlig pool där man kan koppla av efter en lång resa. Wi fi finns i huvudbyggnaden där man också alltid har en kaffe och te buffé framdukad. De erbjuder även massage.

Rum

Rymliga rum med luftkonditionering och TV samt en balkong som ligger mot trädgården. Hårfön finns att låna.

Läge

Lodgen ligger strax utanför Arusha stad, ca 1 timmes körning från Kilimanjaro internationella flygplats.

Antal nätter: 2
Ort: Karatu

Ngorongoro Farm House

star5
Beskrivning

En trevlig lodge omgiven av gårdens kaffeodlingar. Många av grönsakerna som serveras kommer från de egna odlingarna. Den vackra trädgården inbjuder till en promenad. Här finns swímmingpool, restaurang och tillgång till internet (mot kostnad).

Rum

Totalt 52 rum, alla med privat veranda, myggnät över sängarna, telefon, badrum med dusch och wc.

Läge

Belägen utanför Karatu med utsikt över Oldeani-vulkanen. Cirka fyra kilometer från Ngorongoro conservation area.

Antal nätter: 2
Ort: Seronera

Serengeti Sopa Lodge

star5
Beskrivning

Bar, restaurang, pool och souvenirbutik är några av lodgens faciliteter. Wifi finns i reception och bar.

Rum

69 traditionellt inredda standardrum alla med dusch och toalett. Minibar och möblerad veranda. 4 rymliga tvåvåningssviter.

Läge

I centrala Serengeti med öppen savann som närmaste granne ligger denna lodge i jordnära färger under de taggiga akaciaträden. Det är inte svårt att känna den storartade och rogivande känslan av att vara på safari. Drömmer du om att i tysthet sväva i luftballong över den afrikanska savannen finns här möjlighet att förverkliga detta.

Antal nätter: 1
Ort: Lake Manyara

Kirurumu Tented Camp

star5
Beskrivning

Trevlig tältlodge med restaurang och bar.

Rum

27 bekväma safaritält med riktiga sängar, separat avdelning för dusch/wc samt veranda.

Läge

Vackert belägen uppe på Riftdalskanten med utsikt över Manyarasjön och slätten.

Fakta

Resans längd: 9 dagar
Avresor 2020/21: Måndagar
Guidning: Ja, engelsktalande guide
Antal deltagare: 2-7Detta ingår i priset:
• 1 hotellnatt i Arusha
• 1 natt vid Manyarasjön
• 2 nätter i Serengeti
• 2 nätter i  Karatu/Ngorongoro
• 6 frukostar, 6 luncher, 5 middagar
• Flyg från Skandinavien i ekonomiklass samt flygskatter fn 4500 sek.
• Safarier sker i delad fyrhjulsdriven safarijeep
• Nationalparksavgifter
• Engelsktalande guide

I priset ingår ej:

• Dricks, räkna med ca 15 USD per person och dag.
• Drycker
• Visum, f n 50 USD

Bagage: Packa i mjuka väskor. Om ni ska vidare med safariflyg är Maxvikten 20 kg.

Pass & visum: Passet måste vara giltigt i minst sex månader efter hemresan. Visum krävs till Tanzania för nordiska medborgare. För närvarande kostar det 50 USD. Vi rekommenderar att man söker elektroniskt visum innan avresa på https://eservices.immigration.go.tz/visa/. Följande uppgifter skrivs in under fliken "Local Host": Full name: Leopard Tours; Mobile no: +255 6841 72221; Email: leopardtours@leopardtours.co.tz; Company name/reg no: Leopard Tours Ltd; Relationship: Local Tour Operator (DMC); Physical address: PO Box 1638, Nelson Mandela Road, Arusha; Hotel (första natten räcker): Planet Lodge Arusha, Nelson Mandela Road, Moshono Village, Arusha; Telephone: +255 767 552 953  

Utrustning/klädsel: Oömma kläder typ khaki, jeans, shorts eller liknande. Varm jacka/tröja för kvällar och tidiga morgnar. Bekväma skor. Kamera, kikare, solskydd, våtservetter, påse att förvara dammkänslig utrustning, handsprit, myggmedel och ficklampa. Glöm ej badkläder, pool finns på flera av våra lodger!

Klimat: Tanzania har ett soligt och varmt klimat som är torrt i inlandet och fuktigt vid kusten. Under safarin befinner du dig söder om ekvatorn. Tänk på att inlandet av Tanzania är ett höglandsområde (Serengeti–Seronera 1500 m ö h). På dagarna är det i regel varmt och stark sol. Temperaturer över 30 grader är inte ovanligt. I inlandet sjunker temperaturen på kvällen och natten, ibland till under 10 grader.

Kombinationer/förlängningar: Lägg till en badvecka på härliga Zanzibar, Mombasakusten, Mafia eller Pemba, eller varför inte en gorillavandring i Rwanda.
Vi reserverar oss för ev ändringar i programmet.

Prisblad

Safariäventyr i Tanzania 2019-22

Samtliga priser visas i SEK
Safari med Jamboguide. Indikationspris per person.


Avresedatum Antal hotell-nätter Paket vuxen Paket Ordin. bädd barn X-tra bädd
Del i dblrum Enkel-rum

ORT / Logi
(med reservation för ändringar)
Klass Antal nätter
ARUSHA
Planet Lodge/Moivaro lodge
1
NGORONGORO/KARATU
Ngorongoro Farm House
2
SERENGETI
Sopa Serengeti Lodge
2
LAKE MANYARA
Kirurumu Tented Lodge
Safaritält 1

I priset ingår flygbränsletillägg, flygplatsskatter och säkerhetsavgifter. Dessa är f.n. tillsammans 4900 kr. Flygbolagens avgifter och bränsletillägg kan justeras med kort varsel. Exakt pris fastställs på biljetteringsdagen.

Visum behövs för resa till Tanzania för medborgare i de nordiska länderna.

Jultillägg: 24,25,26,31 Dec och 1/1 : 480 sek/person/dag
Påsktillägg:15-18 April 450 sek/person/dag.

Priset gäller för minst 2 personer som reser tillsammans.

Skriv ut "Fullständigt program" och "Fakta"
Boka din resa
Denna resa saknar för tillfället prisindikation. Fyll gärna i bokningen ändå, så återkommer vi till dig med en offert.

Detta ingår i priset
 • Detta ingår i priset: 1 hotellnatt i Arusha
 • 1 natt vid Manyarasjön
 • 2 nätter i Serengeti
 • 2 nätter i Karatu
 • Måltider enligt program
 • Flyg från Skandinavien i ekonomiklass samt flygskatter fn 4500sek.
 • Safarier sker i delad fyrhjulsdriven safarijeep
 • Nationalparksavgifter
 • Engelsktalande guide

Kontakta våra reseexperter: 020-52 22 22 • info@jambotours.se

 
Resans Höjdpunkter
 • Den mäktiga Riftdalen
 • Oändliga Serengei
 • Ngorongorokraterns landskap
 • Mångfalden av djur
 • Liten grupp, max 7 personer