Jambo ToursUruguay

Uruguay

I skuggan av sina större och mer välkända grannländer ligger Uruguay relativt oupptäckt och med egna pärlor och smultronställen att upptäcka. Från Pampas vidder, via vingårdar och städer i kolonial stil ligger Uruguay med Rio de la Plata i söder. 

Uruguay har sin egen historia och har mycket att visa besökaren. En absolut höjdpunkt är 1700-talsstaden Colonia som med sitt koloniala arv av byggnader och palats i kombination med en mängd caféer och barer . Stadens stämning lockar till långa promenader. Flanera runt i staden eller slå er ner vid ett fik och låt världen passera förbi.

Innanför den sandiga och lagunrika kustslätten längs Atlanten reser sig en kuperad platå 200-400 m ö h, vilken bildar en övergång mellan det sydbrasilianska bergslandet och Argentinas jämna pampas. Uruguay delas av floden Negro som flyter från nordost till sydväst genom landet och den bördiga jorden täcks till 4/5 av grässtäpp. I norr ligger ett område av skogklädda kullar som genomkorsas av floder och åar och utgör god betesmark för får och boskap. Klimatet är subtropiskt men jun-jul karakteriserat av snabba temperaturvariationer på grund av växlingen mellan kalla sydvästvindar och heta nordvindar.

När det gäller njutningar bjuder landet även på framstående vingårdar med utmärkta produkter. Ta gärna ett glas eller två till världens kanske bästa kött, kött som har betat på Pampas. Vill ni istället blande er med jetsetet är det Punta del Este som gäller. Längst ute där floden/havsviken Rio de la Plata möter Atlanten, på en udde, ligger den berömda och fashionabla badorten Punta del Este som lockar folk från hela regionen.

Punta del Este, Uruguay

Punta del Este är en av världens mest eleganta badorter och är populär bland Uruguays, Argentinas och Brasiliens "jetsettare". Punta del Este ligger på en halvö och är ...