Jambo ToursBolivia

Bolivia

Bolivia som är mer än dubbelt så stort som Sverige ligger tvärs över Anderna och består av karga bergstrakter, vindpinade slätter samt tropiskt lågland. Anderna är som bredast just i Bolivia och den trädlösa, öppna högplatån "Altiplano" täcker nära 10% av landets yta med en medelhöjd av 3650 m. På denna högplatå samt i de närliggande dalarna bor majoriteten av befolkningen på drygt 6 milj varav ca hälften är indianer.

Den västra sidan har toppar upp mot 6000 m och den östra har lätt terrasserade, bördiga sluttningar ned mot det stora lågland som täcks av tropisk urskog och stäpp ända bort mot gränsen till Brasilien och Paraguay. Uppe på högplatån ligger Titicacasjön som är världens högst belägna farbara sjö på 3810 m.ö.h. och här kan man kan fortfarande se ett fåtal av de unika vassbåtarna. Copacabana ligger med utsikt över Titicacasjön, bara 16 mil nordväst om La Paz (stranden i Rio har fått sitt namn härifrån). I den renoverade kyrkan finns den mirakelverkande Jungfrun av Copacabana, Titicacasjöns och Bolivias skyddshelgon. Snidad av en indian är hennes ansiktsdrag och hår också indianska. Hit kommer pilgrimer från hela landet.

Upplev Bolivia på vår fina rundresa Sydamerikansk Odyssé där vi börjar i Brasilien , fortsätter genom Argentina till Bolivia och därefter vidare till Peru. För de som önskar kan man sedan fortsätta med en naturkryssning till de unika Galapagosöarna!

Sydamerikansk Odyssé med Galapagosöarna

Från Sockertoppen i Rio de Janeiro ser vi långt där nere berömda stränder som Copacabana och Ipanema. Senare vandrar vi i subtropisk regnskog iakttagna av tukaner och ...

Sydamerikansk Odyssé

Från Sockertoppen i Rio de Janeiro ser vi långt där nere berömda stränder som Copacabana och Ipanema. Senare vandrar vi i subtropisk regnskog iakttagna av tukaner och ...